» »

Smeh

Smeh

Pika na i ::

Smeh je izrazno vedenje človeka, ki se običajno pojavi kot odziv na komično ali razvedrilno situacijo. Kljub temu, da je eden najprepoznavnejših čustvenih izrazov veselja, pa se včasih smeh pojavlja tudi kot izraz olajšanja po prenehanju nevarnosti ali kot obrambni mehanizem v stanjih strahu.

Smeh je vedenjska prvina, ki igra pomembno vlogo v medosebnih odnosih in daje čustven kontekst verbalnemu sporočanju, v družbi ljudi pa izraža pozitivno stališče smejočega posameznika. Gre za univerzalen odziv, pri katerem ne prihaja do medkulturnih razlik, saj je vrojen in spontan. Poleg tega pa je smeh tudi ena od dejavnosti, ki nas loči od živali.

Smeh povzročajo tudi nekatere zaužite substance. Primer je vdihavanje dušikovega oksida, ki se zaradi povzročanja smeha imenuje tudi smejalni plin. Uživanje marihuane lahko prav tako izzove silovite izbruhe smeha. Tudi zunanji dražljaji, na primer žgečkanje, lahko povzročijo smeh.

Veda, ki se ukvarja s smehom, se imenuje gelotologija (grško gelos = smeh). Gre za medicinsko stroko, ki preučuje vpliv smeha na telesno zdravje in psihološko stanje človeka.

Iz Wikipedije


Poznate človeka, ki se nikdar ne smeje?
Se dovolj smejete?
Poznate smejalno terapijo?
pri nas se jo izvaja na vsake toliko. res deluje in zgleda tudi, nekam noro. ampak ima - tako kot pravi wikipedija - izjemno pozitivne učinke. tisti in še kak naslednji dan, so še najbolj "nemogoči", povsem druge volje
Ste se kdaj smejali ob povsem neprimernem trenutku?

chrush ::

Ker se želim smejati, bi vprašal, če pozna kdo kakšne oddaje, kot so bile pri nas Teater Paradižnik, ali A si ti tud not padu, Brez zavor/zapor ali recimo tuje Bullyparade. Lahko v nemščini, angleščini ali italijanščini.
https://www.facebook.com/OverMuraMuviMejkers

Heavy ::

Italjanske:
- Premiata Teleditta (skeči)
- Le Iene (satirična)
- Mai dire banzai / gol / tv / grande fratello
#TeamFelix

mitkos ::

_njc ::

shintaro ::

Heavy je izjavil:

Italjanske:
- Premiata Teleditta (skeči)
- Le Iene (satirična)
- Mai dire banzai / gol / tv / grande fratello


če ne bi mel ITA televizije kot otrok in bi bil primoran gledat SLovensko, bi do zdej verjetno že naredu samomor.. Namesto se smejal


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Pr Hostar

Oddelek: Sedem umetnosti
469940 (1295) xseki
»

Preveč smeha

Oddelek: Loža
162655 (1782) listje123
»

Kiberpipa sredi oktobra

Oddelek: Novice / Kiberpipa
287310 (6499) denial
»

kaj vas spravi v smeh/krohot

Oddelek: Loža
452664 (1910) Roadkill

Se smejite, ko se nekdo ponesreči? (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
505192 (3859) BigWhale

Več podobnih tem