» »

RACUNALNISKA MIZA

RACUNALNISKA MIZA

PIII850 ::

Pozdravljeni!

Kupujem računalnisko mizo, pravzaprav si jo bom dal narediti po želji!! Denar ni neka ovira, no tam nekje do ene normalne meje max cca 100 000.

Sedaj pa me zanima, kaj vse si bi dal naredit na taksno mizo, zadnjo steno si bom ze dal, da si bom lahko skril kable, potem luknje skozi mizo za povezavo monitor-racunalnik. Prav tako si bom dal pod mizo, ven/noter potegljivo ploščo za tipkovnico. Prav tako bi rad skril racunalnik nekako (ker ga imam v dnevni sobi), tako da bi imel spredaj kao neka vrata (harmonika vrata). Prav tako bo miza imela nekaj predalnikov. Mere so dolžina 185 cm, širina 138 cm in sicer v obliki črke L, da ne bo kdo mislu, da je to pravokotnik.

Prosim vas, dejte mi svetovat, samo ne prosim mi omenjat kaksnih neosnkih luck itd ...... Ponavljam, to bo delovna miza, ki mi bo stala v stanovanju oziroma v dnevni sobi, in more zgledat nekako kulturno!!!

Hvala
lp

Tjulenj ::

denar ni ovira.. pismo jaz pa ne vem kje naj napraskam 50k da si naredim eno spodobno omaro za v sobo :'(

ok k mizi :D sirina 138, tudi ce bi bil pravokotnik morda sploh ni tako velika. sploh ce imas dokaj zajeten monitor (glede na to da dajes za mizo 100k... kaksen 19" je pa kajne?:D)
harmonika, vratca za kisto... ce bos kaj navijal, to ni dobra ideja saj se bo kista, dobesedno zaprta v mizi, mnogo bolj segrela ker ne bo dovoljsnega dotoka svezega zraka
drugace pa.. miza kot miza... tisto da tipkovnico spod mize povleces ven, meni nikoli ni ugajalo ampak.. vsak ima svoj okus. lahko ti priporocam le, da si na zadnji konec mize montiras malo dvignjeno policko, za cca. 15cm. potem je monitor v bolj pravilni legi (da ne gledas rahlo dol ampak da je ekran tocno pred tabo) in nastali prostor pod policko se lepo izkoristis za cd-je :D

aja pa ce noces ravno kaksne zahtevne obdelave se ponudim za mizarja :D

PIII850 ::

:))

Tam ko bo prostor za kisto, ko je ventilator za trafo, tam bo odprto, da bo lahko svez luft velklo sem ter tja, kar se pa tice leve strani ohisja, ga ze sedaj mam bolj kot pa ne zaprtega. Prav tako pa si bi tudi tam gor dal kao neke harmonika vrata (sraufanje, upgredanje itd).

Hvala za nasvet o dvignjeni mizi (za monitor).

Ja monitor je 19 " in kar se pa mizarja tice :)))

PS, upam, da bo se kaj tako konstruktivnih mnenj.

hvala

lp

PIII850 ::

MADONA!!

Kaj nobenden nima kaksnega predloga, vsi bi samo lepsali racunalnike, okolica oz delovni prostor pa je manj pomemben??

Dejto mi se no kaj svetovat!!

Hvala

lp

roscha ::

Kaj posebej pametnega ti ne morem svetovat, najbolse da se odpravis malo po trgovinah. Raznoraznih racunalniskih mizic je kot smeti, bos dobil kako idejo. Aja, pa Rutar bojda SUX big time, ne z njim casa izgublat.

LP!

Tjulenj ::

DO NOT LISTEN TO HIM!!! hihi. sam ne it gledat ze narejenih racunalniskih mizic. glede na to, da je denarja dovolj, je edina pravilna izbira lasten design. ker standardne racunalniske mize so vse po vrsti bedno-bedne. totalno premalo prostora (monitor, sploh 19" bos imel 10cm od obraza, ce si bos kupil kaksno nadstandardno tipkovnico lahko kar pozabis da jo bos stlacil v taksno mizico, ...) pa ponavadi se kvalitetne niso (po kakem letu uporabe se ze pod 15" monitorjem lahko mizica ukrivi)

ce si pa naredis lastno mizo, se lahko hvalis z njenim designom, poskrbis da je dovolj velika (miza je tezko prevelika... po kaksnem mesecu uporabe ko imas polno papirjev na njej... ) pa se bolj kvaliteten les lahko uporabis.

pa se mimogrede... kako bos pa na standardni racunalniski mizici podrl kako mladenko :D a je dobr argument al je dobr? :D velke mize rulz!

roscha ::

Tjulenj: Ej,saj nisem govoril o nakupu. Le o ogledu zaradi idej... Da pa ze narejen mizice SUX, pa tako ali tako vem. Za vso kramo, kar jo imam bi jaz moral kupit vsaj tri take. hehe.

Lp!

TESKAn ::

Hja, tista polička za tipkovnico naj bo kar najširša, če boš kdaj hotel imeti zraven še miško. Drgač pa - mal premisli, kaj vse boš dal na to mizo pa si potem nariši, kakšno hočeš. Aja, za kulturni izgled se mi zdi da ni boljšega od polakiranega lesa - sam lak, nobene barve.
Lp.
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

MadMax ::

Prvo pravilo: naj bo prakticna! Pa cimvecja, ce bos kupil vecji monitor, morda skener-ce ga se nimas, pa da bos lahko se kak list papirja dal zraven...
Meni osebno tiste venpovleci policke za tipkovnico niso vsec. Roke moram met nekam oprte. Res je to potem neizkotiscen prostor, pa vendar...
Comp naj bo vsekakor na odprtem-priporocam dvignjeno od tal (zaradi prahu), nikakor pa ga ne zapiraj v temnico...
Glede koncnega izgleda se pa strinjam z TESKAnom: lakiran les.

btw: mal ne spada sem, ampak jaz bi razmislil o racunalniski sobi, ne pa mizici...

PIII850 ::

Pozdravljeni se enkrat!

Zaradi lazjega svetovanja:
Trenutno posedujem 19" monitor, skener, dva tiskalnika in samo big tower ohišje. Kar se sobe tiče, je problem v tem, da to bo enkrat cez par let mogoče, druga pa kar je imam to v dnevni sobi (moji dnevni sobi), ker je moje stanovanje, in imam povezano vse mogoče. Ko sem si opramljal stanovanje sem pod podom dal napeljat vse potrebne kable ( SVHS, Koaksialce, avdio kabel z bananami in se kaj bi se naslo) Tako da imam sedaj DVD preko computera na Tv, IN POVEZANO grafično z TV in pa še zvok na ojačevalec. Pa še TV tuner imam gor na tem koaksialcu pa še mogoče se bi kaj našlo. Tako da nazalost morat trenutno imeti računalnik točno v tem delu dnevne sobe. Mere mize bi pa naj bile okoli 183 cm X 138 cm. Tu nekje no.

Hvala za odgovore, vendar bi vas hkrati prosil se za kaj bolj konkretnega.

Hvala

lp

:P

KamikazA ::

No jaz mam mizo narejeno po lastnih načrtih (izdelal oče)! Samo problem je ker je bila miza narejena za 386 (mini tover) Pa sedaj nimam ohišja kam dati pa mi gužvo pri nogah dela. Pa skener je bil takrat ročni sedaj je namizni tako da je malce izgubila na funkcijonalnosti.

Pod mizo mam polico za tipkovnico veliko toliko da lahko na njej tipkovnico počez obrnem. In morem rečt da je odlična zadevca. Razne komercijalne izvedenke so pa kr' neki.

Če boš ohišje zaperal v omaro naredi tako da boš imel tudi od strani dostop do ohišja. Ker je v nasprotnem primeru zadeva hudo neprektična.
Jej, pij in kavsaj,
za večnost se ne ravsaj! F.P.

PIII850 ::

NO a mi ne noben vedu se kaj pametnega povedat. Sam se ne morem kaj vec pomnit, za to rabim vaso pomoc.

Hvala


lp


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Izdelava pisalne mize!

Oddelek: Loža
2411148 (858) korenje3
»

Računalniška miza do nekje 1000 eur (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
6227214 (24703) root987
»

Računalniška miza

Oddelek: Kaj kupiti
4111965 (10380) milica
»

Kako udobno delati z računalnikom

Oddelek: Loža
88987 (8708) moj_nick
»

Kje imate racunalnike? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
554471 (3582) _pobesneli_

Več podobnih tem