Forum » Znanost in tehnologija » Toplotna izolacija cevi prezračevanja
Toplotna izolacija cevi prezračevanja
matijadmin ::
Imam fleksi cevi za prezračevanje, za odvod in dovod zraka do toplotne črpalke. Odvod je seveda hladen in na ceveh nastaja kondenz. Prostora za cevi z izolacijo nimam oz. bi se vse grdo speštalo, pa tudi zamenjati bi jih bilo precej težavno (s klešči za vezice pridet zraven je misija nemogoče, cev se res komaj potisne na mesto).
Zato me zanima ali se da kje kupiti namensko toplotno izolacijo za prezračevalne cevi v obliki. “povoja” za ustvariti omot, da se rešim kondenza. Tudi kakšna druga podobna in ne predraga rešitev bi mi prav prišla.
Zato me zanima ali se da kje kupiti namensko toplotno izolacijo za prezračevalne cevi v obliki. “povoja” za ustvariti omot, da se rešim kondenza. Tudi kakšna druga podobna in ne predraga rešitev bi mi prav prišla.
Vrnite nam techno!
- spremenil: matijadmin ()
smile- ::
Armacell izolacija. Se dobi v različnih oblikah v praktično vsaki trgovini z materialom za ogrevanje.
Zimonem ::
Odvisno od vlage in temperature. So tudi aerogel izolacije ampak po nepotrebnem zapravljati denar spet ni treba
fikus_ ::
Bo zgledalo malo šalabajzersko, če imaš malo prostora, uporabi montažno pur peno (se ne širi toliko, da ne bo stisnila cevi), potem obrežeš višek pene. Stene zaščiti s kakšno folijo, da boš imel manj dela pri morebitnem odstranjevanju cevi.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Poceni in dober rekuperator (strani: 1 2 3 4 5 6 )Oddelek: Loža | 83531 (11382) | barracuda |
» | Katera je danes najboljša prenosna klima (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 36173 (30335) | BorutK-73 |
» | Prisilno prezračevanje stanovanja (lokalni prezračevalni sistem)Oddelek: Loža | 11793 (10513) | fosil |
» | Sanacija dimnika - težave v kopalniciOddelek: Loža | 1547 (1255) | c3p0 |
» | Prenosna klima???Oddelek: Kaj kupiti | 46085 (31814) | kobilica |