Forum » Loža » Kurjenje na prostem
Kurjenje na prostem
ren314 ::
Kje pogledam točno, koliko metrov stran od hiš se lahko kuri odpadno vejevje? Lahko pa tudi link do teme, kjer je bilo o tem že govora.
- predlagalo izbris: Groot ()
kloko ::
To nikjer ne piše, koliko metrov stran je dovoljeno ali ne, ne gre to tako. Poglej si predpise od občine, kjer živiš, o kurjenju v naravi/naselju, če obstaja kaj takšnega.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: kloko ()
orreel ::
fikus_ ::
V bistvu je nezaželjeno kurjenje odpadkov (vej) na prostem. Bolj primerno je, če imaš možnost to odpeljat na neko deponijo (komunala).
Če pa že misliš kurit, je pa najprej požarna varnost (brezvetrje, oddaljenost objektov, po kurjenju pogasiti ostanke, . . . ) in obzirnost do sosedov, da jim ne "dimiš pod nos".
Če pa že misliš kurit, je pa najprej požarna varnost (brezvetrje, oddaljenost objektov, po kurjenju pogasiti ostanke, . . . ) in obzirnost do sosedov, da jim ne "dimiš pod nos".
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: fikus_ ()
Invictus ::
Če imaš par vej za pokurit, dobiš star železen sod in akcija. Seveda, če imaš sosede blizu, te bo že kdo zafrkaval. In če imaš veliko vej...
Na občini jih boli kita, rekli bodo samo, da ne smeš.
Pa kaj današnje snežinkice ne znajo pokurit nekaj vej ?!?!?!
Na občini jih boli kita, rekli bodo samo, da ne smeš.
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."
http://goo.gl/2YuS2x
gruntfürmich ::
problem so dežirni kurjači ki zasmradijo celotno dolino. in če se najde en tak na vsak lep dan v vikendu, je mera tolerance takoj polna.
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: gruntfürmich ()
c3p0 ::
Problem je smojenje vlažnih vej, dejansko zelo škodljivo okolju in ljudem. Če bi bilo suho kot poper, dima praktično ni, tudi ne smrdi.
bf4ed ::
Če boš samo veje in karton kuril ti ne bo nihče gnjavil.
Jaz sem spraševal poklicne gasilce pa niso vedli kdaj lahko.
Mi je načelnik predlagal na pokličem na 112 in prijavim kurjenje na prostem.
Tak sem tudi naredil, poklical, povedal lokacijo in potem ti sosedi ali policija ne morejo težit.
Jaz sem spraševal poklicne gasilce pa niso vedli kdaj lahko.
Mi je načelnik predlagal na pokličem na 112 in prijavim kurjenje na prostem.
Tak sem tudi naredil, poklical, povedal lokacijo in potem ti sosedi ali policija ne morejo težit.
energetik ::
Problem je smojenje vlažnih vej, dejansko zelo škodljivo okolju in ljudem. Če bi bilo suho kot poper, dima praktično ni, tudi ne smrdi.
Točno tako, folk ponavadi cel dan cmari zeleno vejevje, ki sploh ne gori ampak se smodi.
Ne vem, kakšen fetiš imajo na to, ker take zadeve lepo naložiš na kup oz. v kompostnik in imaš kompost. Čez par mesecev samo razdreš in imaš odlično gnojilo. Ampak ne, bolje je to cmariti in vsem okoli smraditi.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: energetik ()
harvey ::
Kje pogledam točno, koliko metrov stran od hiš se lahko kuri odpadno vejevje? Lahko pa tudi link do teme, kjer je bilo o tem že govora.
Zakaj bi kuril imaš v večini občin urejen brezplačni sprejem zelega odreza. Tako da zrak je tvoj prijatelj. A ni dovolj, da že kurijo gume in avtomobile na fake avtoodpadih, bodimo odgovorni.
Ar scáth a chéile a mhaireann na daoine.
------
------
Ne vem, kakšen fetiš imajo na to, ker take zadeve lepo naložiš nakup in imap kompost. Čez par mesecev ramo razdreš in imaš odlično gnojilo. Ampak ne, bolje je to cmariti in vse okoli smraditi.
Daj ne seri. Veje gnijejo/razpadajo 10 let, pa še to jih moraš prej zmleti v kakem mlinu... Kak kompost... Je pa to idealno za gojenje vsakovrstne golazni kot so polži in ostal mrčeš...
Preprosto naložiš veje in jih odpelješ v lokalni zbirni center odpadkov...
harvey ::
Daj ne seri. Veje gnijejo/razpadajo 10 let, pa še to jih moraš prej zmleti v kakem mlinu... Kak kompost... Je pa to idealno za gojenje vsakovrstne golazni kot so polži in ostal mrčeš...
Imaš lahko za visko gredo ali pa permakultulno gredo, kar je v zadnjem času zelo popularno.
Točno to.
Ar scáth a chéile a mhaireann na daoine.
------
------
energetik ::
Jasno, da lahko odpelješ tudi v zbirni center. Ampak če imaš tega vsako leto veliko, se splača investirat v drobilnik vej, saj ne stane stotine €. Kompostnik pa je praktično zastonj. Vsekakor pa je idiotsko to cmariti in smraditi.
Ne vem, kakšen fetiš imajo na to, ker take zadeve lepo naložiš nakup in imap kompost. Čez par mesecev ramo razdreš in imaš odlično gnojilo. Ampak ne, bolje je to cmariti in vse okoli smraditi.
Jasno, da lahko odpelješ tudi v zbirni center. Ampak če imaš tega vsako leto veliko, se splača investirat v drobilnik vej, saj ne stane stotine €. Kompostnik pa je praktično zastonj. Vsekakor pa je idiotsko to cmariti in smraditi.
Ja, sam moraš paziti kako debele veje lahko drobiš. Poceni ne zmorejo 2cm vej...
Je pa zmlete veje tudi lažje peljati v zbirni cent4er .
Kompostnik, ponavljam še 1x, je zbirališče vsakovrstne golazni, ker je noter toplo... Od podgan do tistih rdečih polžev...
Sam folka to ponavadi ne moti, ker ima kompostnik stran od bajte, po možnosti na meji s sosedom. Pa ima on sranje...
mn ::
> Ampak če imaš tega vsako leto veliko, se splača investirat v drobilnik vej, saj ne stane stotine €.
Jaz sem si ga na srečo lahko izposodil in po dveh vejah ugotovil, da je to povsem neuporabno, oz. je uporabno samo v tolikšni meri da si sam pripraviš nekaj sekancev za po kaki gredici posuti, ne pa da si večjo količino vej zmelješ. Bil pa je razred cca 200 EUR.
> Kompostnik pa je praktično zastonj.
Veje ne zgnijejo hitro. Sicer nisem metal vej ampak olesenela stebla rastlin. Pet let kasneje sem imel še enkrat delo da sem pobiral ven iz komposta in ga sejal. Ne mečite vej med kompost.
> Jasno, da lahko odpelješ tudi v zbirni center.
Ja, samo tudi ne vzamejo če je tega preveč. Tudi če je bolezen (kak ožig) je kakor vem treba obvezno pokuriti in ne še voziti čez celo občino.
Jaz sem si ga na srečo lahko izposodil in po dveh vejah ugotovil, da je to povsem neuporabno, oz. je uporabno samo v tolikšni meri da si sam pripraviš nekaj sekancev za po kaki gredici posuti, ne pa da si večjo količino vej zmelješ. Bil pa je razred cca 200 EUR.
> Kompostnik pa je praktično zastonj.
Veje ne zgnijejo hitro. Sicer nisem metal vej ampak olesenela stebla rastlin. Pet let kasneje sem imel še enkrat delo da sem pobiral ven iz komposta in ga sejal. Ne mečite vej med kompost.
> Jasno, da lahko odpelješ tudi v zbirni center.
Ja, samo tudi ne vzamejo če je tega preveč. Tudi če je bolezen (kak ožig) je kakor vem treba obvezno pokuriti in ne še voziti čez celo občino.
Assass1n ::
Jaz pokurim veje pa kak listje tiste 2x na leto 2 ure bodo sosedje že potrpeli, do zdej me ni še nobeden najuril.
Bi peljal na komunalo, če bi imel prikolico pa je nimam.
Bi peljal na komunalo, če bi imel prikolico pa je nimam.
še ko je na tv-ju moder ekran me `pr src stisne
Vetrpiha ::
Ja, sam moraš paziti kako debele veje lahko drobiš. Poceni ne zmorejo 2cm vej...
Je pa zmlete veje tudi lažje peljati v zbirni cent4er .
Kompostnik, ponavljam še 1x, je zbirališče vsakovrstne golazni, ker je noter toplo... Od podgan do tistih rdečih polžev...
Sam folka to ponavadi ne moti, ker ima kompostnik stran od bajte, po možnosti na meji s sosedom. Pa ima on sranje...
Lahko pa gres do soseda kmeta, in ti to uredi s to napravo
Zmelje tudi 10cm
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Vetrpiha ()
mailer ::
Ravno danes je en bumbar zakadil celotno območje Karteljevega, dim konkretno viden z avtoceste. Kje je okoljska inšpekcija za take onesnaževalce, ki dušijo toliko ljudi?
Asus B560-I, Intel 11500, Corsair 16GB 3200MHz
kloko ::
Preden najdeš inšektorja, ki se proglasi za odgovornega, bo minilo preveč časa. Saj se vidi po vseh teh primerih še hujšega onesnaževanja, ljudje opozarjajo leta in leta, nihče ni pristojen, ko pa udari katastrofa, pa jojmene. Zadnji primer ta požar na avtoodpadu v Kašlju, tam se sosedje pritožujejo že leta, pa ni nobenega inšpektorja blizu.
L.p., Kloko
L.p., Kloko
mailer ::
Potrebujemo inšpekcijo za inšpektorje. Javni sektor je tako zbirokratiziran, neučinkovit in razbohoten, da smo verjetno unikum v EU glede na velikost javnega sektorja in število prebivalcev.
Asus B560-I, Intel 11500, Corsair 16GB 3200MHz
fikus_ ::
Inšpektorji so neodvisni, kar pomeni da nihče ne sme pritiskat na njih in po prijavi opravijo nadzor po lastni presoji!
OK, šalo na stran, če nimate pravega priimka ali VIP(veze in poznanstva), se sprijaznite.
Avtor teme, še enkrat, če imaš možnost, odpelji odpadke na ustrezno deponijo. Kurjenje ni prijazno do sosedov.
OK, šalo na stran, če nimate pravega priimka ali VIP(veze in poznanstva), se sprijaznite.
Avtor teme, še enkrat, če imaš možnost, odpelji odpadke na ustrezno deponijo. Kurjenje ni prijazno do sosedov.
Saj v soboto ali petek zvečer tudi ne delajo.
Zato niso mogli oglobiti tistih hrvaških pjevačev in bendov, ki so igrali pri nas na črno...
Zato niso mogli oglobiti tistih hrvaških pjevačev in bendov, ki so igrali pri nas na črno...
IL_DIAVOLO ::
V dopoldanskem času, ko je večina na sihtu, inšpektor pa se je komaj prideval na siht.
Con il Milan nel cuore!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!
Forza ragazzi!
ren314 ::
Mejaš izgleda bo kuril čisto na meji z našo parcelo. Manj kot 15 m od naše hiše. Vmes je parkiran še avto - torej 10m proč od nastavljenega kresa. Tik ob kresu - cca 2m je že naš prvi grm, potem so pa drevesa. Vse skupaj je na precejšnjem naklonu. Lani je tudi kuril (kuri skoraj vsako leto), vendar je kuril na sredini svoje parcele cca 50m stran od nas. Je pa kuril ravno ko je bila požarna nevarnost (rdeča stopnja - prepovedano kurjenje na prostem). Kaj lahko naredim? Na občini nisem dobil odgovora koliko m stran od objektov se lahko kuri, čeprav sem jim poslal primere, ki jih je posredoval @orreel (hvala). Malo me skrbi, če me ne bo doma, ko bo kuril. Mejaš tudi ne živi tu in pusti pogorišče nepogašeno, kar je problematično, če kuri, ko je suho, ali če začne pihati. Kakšne so sploh moje opcije?
Manj kot 15m je rekel
Kaj si ded al si baba ali te morda baba komandira?
Kaj si ded al si baba ali te morda baba komandira?
Con il Milan nel cuore!
Forza ragazzi!
Forza ragazzi!
gruntfürmich ::
sosed ga komandira.
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
mn ::
Jaz bi poklical gasilce in jih vprašal za nasvet (pa ne na 112!) pa naj ti oni povejo ali kompliciraš brez veze in če ne, kako ukrepat.
Pa pogovori se z njim in mu povej da te skrbi da kuriš tako blizu. Mogoče je to vse kar rabiš.
Pa pogovori se z njim in mu povej da te skrbi da kuriš tako blizu. Mogoče je to vse kar rabiš.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: mn ()
Ce ze kaj, potem strogo nastopis in reces ce ne more kurit kje drugje, ker je baba tecna, ko ji vso perilo smrdi.
Neke varnostne in ekoloske skrbi takih ljudi ne preprica.
Neke varnostne in ekoloske skrbi takih ljudi ne preprica.
Con il Milan nel cuore!
Forza ragazzi!
Forza ragazzi!
HappyPills ::
Kurjenje odreza je prepovedano in če te kdo prijavi lahko fašeš kazen tudi do 4100€.
Je pa to odvisno od občine do občine kakšno kazen dobiš. Vsekakor pa če je hud dim se enostavno pokliče gasilce ki bodo zadevo uredili.
Ljudje tudi mislijo, da se lahko musko na ves glas nabija do 22ih zvečer pa to ni res, isto fašeš kazen.
Srečno.
Je pa to odvisno od občine do občine kakšno kazen dobiš. Vsekakor pa če je hud dim se enostavno pokliče gasilce ki bodo zadevo uredili.
Ljudje tudi mislijo, da se lahko musko na ves glas nabija do 22ih zvečer pa to ni res, isto fašeš kazen.
Srečno.
Zgodovina sprememb…
- predlagal izbris: zobnik ()
Gagatronix ::
> Ljudje tudi mislijo, da se lahko musko na ves glas nabija do 22ih zvečer pa to ni res, isto fašeš kazen.
Sauce ? Al je to spet baba cula baba rekla ?
Spxy ::
Ojoj ojoj, par vej se bo skurilo, odzivi pa kot da gre za ekološko katastrofo...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Spxy ()
Gagatronix je izjavil:
> Ljudje tudi mislijo, da se lahko musko na ves glas nabija do 22ih zvečer pa to ni res, isto fašeš kazen.
Lastne izkušnje. Starsom so se v bližino (no par km) stran preselil Romi. In so nazigal cigu mogu musko cel dan do večera heh. Folk je prijavlja. Policija je talala kazni, po 2eh mescih so jim pa kar zvočnike pobral. In ja nima veze kdaj v dnevu. Ne mors kar počet vsega kar si zmisliš.
Qcube ::
HappyPills je izjavil:
Kurjenje odreza je prepovedano in če te kdo prijavi lahko fašeš kazen tudi do 4100€.
Ne bi rekel. Večkrat klical gasilce za prijaviti kurjenje vej in v najslabšem primeru ti povejo da ne smeš zaradi vetra ali v primeru suše.
Ajde cigani so zgodba za sebe. Noben normalen tega ne pocne, tudi kuris ne cel dan.
Ne posplosevat oziroma iz muhe delat slona.
Ne posplosevat oziroma iz muhe delat slona.
Con il Milan nel cuore!
Forza ragazzi!
Forza ragazzi!
Srchko ::
ZJRM
8. člen
(povzročanje hrupa)
(1) Kdor na nedovoljen način med 22.00 in 6.00 uro moti mir ali počitek ljudi s hrupom in ne gre za nujne interventne-vzdrževalne posege, se kaznuje z globo od 20.000 tolarjev do 50.000 tolarjev.
(2) Kdor z uporabo televizijskega ali radijskega sprejemnika, drugega akustičnega aparata ali akustične naprave ali glasbila moti mir ali počitek ljudi in to ni posledica dovoljene dejavnosti, se kaznuje z globo 25.000 tolarjev.
...
8. člen
(povzročanje hrupa)
(1) Kdor na nedovoljen način med 22.00 in 6.00 uro moti mir ali počitek ljudi s hrupom in ne gre za nujne interventne-vzdrževalne posege, se kaznuje z globo od 20.000 tolarjev do 50.000 tolarjev.
(2) Kdor z uporabo televizijskega ali radijskega sprejemnika, drugega akustičnega aparata ali akustične naprave ali glasbila moti mir ali počitek ljudi in to ni posledica dovoljene dejavnosti, se kaznuje z globo 25.000 tolarjev.
...
Prej citirani 1. odstavek 8. člena ZJRM1 se namreč nanaša samo na nočni mir in počitek in ohranjanje redu med 22.00 uro in 06.00 uro zjutraj. Vendar pa prej opisano ne pomeni, da lahko čez dan povzročamo hrup po mili volji ali poslušamo glasno glasbo.
ZJRM1 je v 2. odstavku 8. člena namreč uzakonil, da se kaznuje tisti, ki z uporabo televizijskega ali radijskega sprejemnika, drugega akustičnega aparata ali akustične naprave ali glasbila moti mir ali počitek ljudi in to ni posledica dovoljene dejavnosti. Povzročanje hrupa je kaznivo samo če je posledica nedovoljene dejavnosti. Ali je neka dejavnost nedovoljena je odvisno od primera do primera. Najbolj enostavno je obrazložiti na primeru prijavljenega javnega shoda, koncerta in podobnega. Če organizator pridobi vsa predpisana dovoljenja in je predvideno tudi predvajanje glasbe ipd. potem ne gre za nedovoljeno motenje. Če pa v lastni režiji organizirate zabavo z glasno glasbo pa je opisano že lahko prekršek. Seveda pa je morebitno kaznovanja odvisno tudi od tega kako tolerantne sosede in okolico imate. Bistven element prekrška je namreč, da hrup nekoga moti in seveda to prijavi.
Tak da ne brihtolirajte.
ZJRM1 je v 2. odstavku 8. člena namreč uzakonil, da se kaznuje tisti, ki z uporabo televizijskega ali radijskega sprejemnika, drugega akustičnega aparata ali akustične naprave ali glasbila moti mir ali počitek ljudi in to ni posledica dovoljene dejavnosti. Povzročanje hrupa je kaznivo samo če je posledica nedovoljene dejavnosti. Ali je neka dejavnost nedovoljena je odvisno od primera do primera. Najbolj enostavno je obrazložiti na primeru prijavljenega javnega shoda, koncerta in podobnega. Če organizator pridobi vsa predpisana dovoljenja in je predvideno tudi predvajanje glasbe ipd. potem ne gre za nedovoljeno motenje. Če pa v lastni režiji organizirate zabavo z glasno glasbo pa je opisano že lahko prekršek. Seveda pa je morebitno kaznovanja odvisno tudi od tega kako tolerantne sosede in okolico imate. Bistven element prekrška je namreč, da hrup nekoga moti in seveda to prijavi.
Tak da ne brihtolirajte.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Drobilec vej (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 18254 (5159) | BCSman |
» | Abc vrtičkanjeOddelek: Loža | 4018 (1470) | koyotee |
» | Kurjenje po 22:00 (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 11872 (7482) | matobeli |
» | Odvoz vejOddelek: Loža | 3927 (3278) | T0RN4D0 |
» | Prepoved kurjenja v SlovenijiOddelek: Loža | 5110 (3593) | dzinks63 |