Forum » Pomoč in nasveti » USB tip B s stikalom za izklop
USB tip B s stikalom za izklop
Aero01 ::
Pozdravljeni,
potreboval bi kakšen predlog, kako rešiti sledečo zagato...
Imam midi klaviaturo, ki se s PC-jem poveže preko USB, konektor tipa B.
Hec je v tem, da je USB povezava hkrati tako napajanje, kot tudi midi povezava. Edini način za vklop/izklop napajanja klaviature je prekinitev USB povezave (nima namenskega stikala...). Jaz pa bi želel možnost izklopa s stikalom, brez iztikanja kabla.
Zanima me, ali obstaja kakšen konektor tipa B, ki ima stikalo za izklop (kot npr. tole) + je zmožen prenašati podatke?
Klaviatura ima tudi midi izhod. Torej v primeru, da obstaja stikalo za USB tipa B brez podatkovne linije (ali pretvornik B-A + stikalo), lahko midi povežem ločeno in USB služi samo še kot napajanje.
Je kdo zasledil kable/konektorje, ki bi mi lahko pomagali?
Hvala in LP
A
Hec je v tem, da je USB povezava hkrati tako napajanje, kot tudi midi povezava. Edini način za vklop/izklop napajanja klaviature je prekinitev USB povezave (nima namenskega stikala...). Jaz pa bi želel možnost izklopa s stikalom, brez iztikanja kabla.
Zanima me, ali obstaja kakšen konektor tipa B, ki ima stikalo za izklop (kot npr. tole) + je zmožen prenašati podatke?
Klaviatura ima tudi midi izhod. Torej v primeru, da obstaja stikalo za USB tipa B brez podatkovne linije (ali pretvornik B-A + stikalo), lahko midi povežem ločeno in USB služi samo še kot napajanje.
Hvala in LP
A
- spremenil: Aero01 ()
styrian ::
Pomoje bi šlo tako da bi prerezal navadni A-B kabel in dal vmes na +5V linijo stikalo, ostale 3 žice pa bi pustil pri miru.
Za notranjo izvedbo pa bi bilo potrebno narediti luknjo za stikalo, odlotati +5V linijo iz USB socketa in jo prilotati na stikalo, Iz stikala pa naprej na stari USB socket.
Za notranjo izvedbo pa bi bilo potrebno narediti luknjo za stikalo, odlotati +5V linijo iz USB socketa in jo prilotati na stikalo, Iz stikala pa naprej na stari USB socket.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: styrian ()
Parkelj ::
Pozdravljeni,
Hvala in LP
A
Kupi kaj takega: https://www.aliexpress.com/item/4001051...
Gor priklopis klaviaturo in na tem hubu imas za port tipko za vklop/izklop.
Lp,
M.
ToniT ::
Kupi kaj takega: https://www.aliexpress.com/item/4001051...
Gor priklopis klaviaturo in na tem hubu imas za port tipko za vklop/izklop.
Lp,
M.
Tak razdelilec imam jaz in deluje.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: ToniT ()
Aero01 ::
Hvala za predloge!
Takšen razdelilec sem že zasledil in bil na tem, da ga naročim.
Nakar sem videl komentarje, da nimajo zaščite v primeru napetostnih sunkov ob vklopu/izklopu in lahko poškodujejo priključene naprave.
Je kaj resnice v tem? Obstajajo razdelilci, kjer takšnih skrbi zagotovo ni?
LP
Takšen razdelilec sem že zasledil in bil na tem, da ga naročim.
Nakar sem videl komentarje, da nimajo zaščite v primeru napetostnih sunkov ob vklopu/izklopu in lahko poškodujejo priključene naprave.
Je kaj resnice v tem? Obstajajo razdelilci, kjer takšnih skrbi zagotovo ni?
LP
Djuro ::
Jestsem si za svoj Launchkey, ki prižgan sveti kot kaka ciganska bajta, sam naredil kabel.
Kupiš eno navadno stikalo (2€), kabel se ti najbrž kakšen valja doma ... razrežeš, na redčo žico daš stikalo, ostale nazaj pospajkaš. 10 minut dela.
In dela ko šus.
Kupiš eno navadno stikalo (2€), kabel se ti najbrž kakšen valja doma ... razrežeš, na redčo žico daš stikalo, ostale nazaj pospajkaš. 10 minut dela.
In dela ko šus.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Wake on Lan PCOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 2926 (2154) | PandaFlow2 |
» | pametno wifi stikalo 220v na senzorOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 9599 (1769) | laguna1 |
» | Samo optični izhod na TVOddelek: Zvok in slika | 1561 (1410) | neosonic |
» | Usmerjevalnik (router) s fizičnim stikalom za izklop WLAN-aOddelek: Kaj kupiti | 2680 (1117) | first_line |
» | Katero zvočno kartico kupiti za snemanje glasbeOddelek: Kaj kupiti | 3623 (3434) | Volta |