Forum » Pomoč in nasveti » Universal Media Server
Universal Media Server
SlyCrespo ::
Pozdrav!
Uporabljam program Universal Media Server, ki na domačem omrežju deluje normalno. V programu enostavno določiš mape, ki jih hočeš deliti z ostalimi napravami v omrežju, nato pa lahko do njih dostopaš z web brskalnikom. Zanima pa me, če kdo ve kako se zadeva usposobi, da bi delavolalo tudi preko interneta. Se pravi, da bi lahko kdorkoli, ki bi mu posredoval moj IP naslov, dostopal do teh map. Nekaj sem že probaval z odpiranjem portov na routerju, ampak zaenkrat še mi ni uspelo tega zrihtat.. Tako, da če ima kdo kakšno idejo glede tegfa, se priporočam. Hvala!
Uporabljam program Universal Media Server, ki na domačem omrežju deluje normalno. V programu enostavno določiš mape, ki jih hočeš deliti z ostalimi napravami v omrežju, nato pa lahko do njih dostopaš z web brskalnikom. Zanima pa me, če kdo ve kako se zadeva usposobi, da bi delavolalo tudi preko interneta. Se pravi, da bi lahko kdorkoli, ki bi mu posredoval moj IP naslov, dostopal do teh map. Nekaj sem že probaval z odpiranjem portov na routerju, ampak zaenkrat še mi ni uspelo tega zrihtat.. Tako, da če ima kdo kakšno idejo glede tegfa, se priporočam. Hvala!
Moj problem je verjetno v portih. Sem odprl port na routerju. izklopil firewall, ampak, če grem probat port na tole stran: https://www.yougetsignal.com/tools/open... , mi kaže da je port zaprt.. Kaj bi še lahko bilo narobe?
stroy ::
A odpiranje portov pomeni port forwarding (TCP in UDP) iz ruterja na lokalno mašino (lokalni IP) kjer gostiš Universal Media Server?
A lokalna mašina ima statični lokalni IP?
Za dostop od zunaj je fajno imet še statičen zunanji IP. Ga že imaš?
Zna biti da tvoj UMS podpira delovanje samo v lokalni mreži, vsaj na UMS forumu je tako navedeno.
A lokalna mašina ima statični lokalni IP?
Za dostop od zunaj je fajno imet še statičen zunanji IP. Ga že imaš?
Zna biti da tvoj UMS podpira delovanje samo v lokalni mreži, vsaj na UMS forumu je tako navedeno.
Pozdravljeni še enkrat!
Sem pisal na forum programa:
----------------------------------------------------------------------
Hello!
I am using Universal Media Server for two days now and I like it very much. It works well on my local network, bu I am wondeering if I can stream my files over internet, just like on my local network... Thanks for answers!
-----------------------------------------------------------------------
In sem dobil en odgovor:
Hi, thanks for your kind words about UMS :)
We want to add that feature to the app, but it is not ready yet, so you will need a third-party program called a "reverse proxy". There are many free ones out there but just be aware that any data you send is accessible by them, so there is some trust involved there. Like I said we are hoping to offer the feature ourselves soon so watch for that
Zdaj me pa zanima kaj je to reverse proxy in, če kdo ve zadevo porihtat...Hvala!
Sem pisal na forum programa:
Hello!
I am using Universal Media Server for two days now and I like it very much. It works well on my local network, bu I am wondeering if I can stream my files over internet, just like on my local network... Thanks for answers!
-----------------------------------------------------------------------
In sem dobil en odgovor:
Hi, thanks for your kind words about UMS :)
We want to add that feature to the app, but it is not ready yet, so you will need a third-party program called a "reverse proxy". There are many free ones out there but just be aware that any data you send is accessible by them, so there is some trust involved there. Like I said we are hoping to offer the feature ourselves soon so watch for that
Zdaj me pa zanima kaj je to reverse proxy in, če kdo ve zadevo porihtat...Hvala!
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Port Forwarding nikakor noče delovati?Oddelek: Pomoč in nasveti | 7665 (6805) | AC_DC |
» | Smart tv, dlna, plex media server ali kaj drugegaOddelek: Programska oprema | 3615 (2220) | Jeronimo |
» | DLNA težavaOddelek: Zvok in slika | 2457 (2046) | mk766321 |
» | Povezava dveh racunalnikov preko routerja?Oddelek: Omrežja in internet | 2283 (1647) | kratos |
» | wi-fi povezava med raÄunalnikom in tvOddelek: Pomoč in nasveti | 4158 (4000) | leiito |