» »

Pica iz cvetačine skorje

Pica iz cvetačine skorje

Temo vidijo: vsi

MegaBentus ::

Živjo, pečem si pico, kjer za skorjo uporabljam cvetačo. Iz cvetače more izhlapeti vsa voda, da je skorja trdna, zato nekateri recepti predlagajo 2x segrevanje cvetače,torej najprej samo testo-sir,cvetačo,jajca in nato še celotno pico(dodana salama, sir,gobice, paradižnikova mezga) pri 210°C.
Zoprno je, da pri tako visoki temperaturi razpadejo marsikateri vitamini in antioksidanti. Sam izkoriščam proces osmoze, s tem da vrh pice nasolim, a zaenkrat ni bilo drastičnih sprememb. Razmišljam,da bi v pečico vstavil kakšen absorber vlage in s tem pospešil izhlapevanje vode. Ima kdo kakšen predlog? Hvala in lp

ajdov2 ::

kako pa zgleda taka pica?

starfotr ::

Liofilizacija je tisto, kar iščeš. Ponujajo storitve, vendar to ni ravno poceni.

Hypathia ::

Kolikor vem, vitamini razpadejo že pri cca. 40 stopinjah, tako da jih s pico ne boš prav veliko dobil, razen če si narediš presno.

Pizzo s cvetačnim testom sem delala le enkrat, je bila dobra in kolikor se spomnim, nisem dvakrat segrevala testa ampak samo zelo dobro ožela naribano cvetačo.
If you're a man, don't say anything
to a woman on the street that you wouldn't
want a man saying to you in prison.

IL_DIAVOLO ::

Zmeljes cvetačo in jo pustiš na toplem. Kaj filozofiras?
Con il Milan nel cuore!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!

c3p0 ::

Lahko bi jo zmlel in dal v kak dehidrator za kakšno uro, temp. tam 40oC.

link_up ::

ok, bolj troll post, se opravicujem...ampak, a to je dobro? Namen? Alergija, napihovanje? Ne razumem v katerem primeru bi drugace nadomestil odlicno testo iz moke s to...well, lepilno brozgo? :)
In and Out

Hypathia ::

Razlog: low carb dieta, pa stvar je čist okusna.
If you're a man, don't say anything
to a woman on the street that you wouldn't
want a man saying to you in prison.

Badwolff ::

Komur ne paše, naj je pač ne je, ni potrebno tle neumne pripombe dajat :D
Cvetača skoraj nima kalorij in je dobra zasnova za določene hrane v low carb dieti, recimo nadomestek riža ali za pizzo.
Sam sem delal enkrat, ampak nisem preveč kompliciral, res pa je, da sem pekel na žaru in naložil stvari šele čez nekaj časa gr

IL_DIAVOLO ::

Osebno sovražim vse kar je cvetacnega...brokoli, ohrovt, cvetača. Ampak cvetacna pizza je neverjetno dobra in nizko kalorična.

Sitostno bogve kako ni, je pa odličen nizko kaloričen in zdrav prigrizek.
Con il Milan nel cuore!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!

Zgodovina sprememb…

iso2000 ::

Jaz sem večkrat delal tole, ni tako napačno... Tale recept z youtuba se mi je zdel ok in mi je testo vedno lepo uspelo:
https://www.youtube.com/watch/XaCYSX5WE...
Drugače pa mi je precej bolj všeč varijacija pastirske pite s pirejem iz cvetače (če smo že pri cvetači):
https://www.lchf-style.si/vsebine/recep...

Invictus ::

Cvetačni pire je zakon...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kapsule - hujšanje (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Loža
28634914 (28832) Qrctegleda
»

Jamieson Chewable C 500mg tablete

Oddelek: Loža
242756 (2477) scipascapa
»

Kaj jeste?/kuhate doma?

Oddelek: Loža
467178 (5335) FTad
»

Tega pa ne bom pojedel! (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
10720207 (15192) Gavran
»

Algoritem za prepoznavanje štetja kart (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
6612271 (9722) c3p0

Več podobnih tem