» »

Nanavadno obnašanje prijave v spletno banko

Nanavadno obnašanje prijave v spletno banko

poweroff ::

Pri uporabi SKB spletne banke sem naletel na zanimivo težavo.

Pred časom sem za prijavo v SKB-net uporabljal "RSA kalkulatorček" in je prijava delovala brez težav tako v Google Chromu kot v Firefoxu.

Potem pa sem namesto RSA kalkultorčka pričel uporabljati mobilno aplikacijo, ki generira gesla za prijavo v spletno banko.

Izkazalo se je, da prijava z geslom iz mobilne aplikacije v Firefoxu ni bila mogoča - sem se pa še vedno lahko prijavil z geslom iz "kalkulatorčka".

Ko sme klical na banko so mi rekli, da vedno za težavo in naj uporabim Chrom. No, tam je prijava delala brez težav. Do danes. Danes se nisem uspel prijaviti niti s Chromom, RSA kaklulatorček pa je crknil (zaradi baterije).

OK, zadevo bom že rešil z banko, me pa zanima kaj bi bil vzrok, da je bila prijava v Firefox s kalkulatorčkom mogoča, z enkratnim geslom iz mobilne aplikacije pa ne??? Konec koncev gre za navaden input form, zakaj je potev v Chromu delalo, v FF pa ne?

Aja, OS je seveda Ubuntu, ampak ne vem če bi to smelo imeti kaj dosti veze...
sudo poweroff

N4g4c3N ::

Za hec poskusi na Firefox namestiti kak UserAgent switcher addon. Potem pa nastavi, naj se Firefox spletni banki predstavi kot Chrome.

Ena zgodba iz mojih študijskih let, torej stara kakšno desetletje: Na faksu smo imeli možnost prijave v neke vrste e-študenta, kjer si lahko gledal svoje ocene, itd... Ampak v mojem primarnem brskalniku (mislim, da je bila Opera), mi ni prikazovalo menijev. V drugih brskalnikih pa je menije prikazalo brez težav. Potem pa sem v Operi nastavil, da se e-študentu predstavi kot Firefox in meniji so se prikazali tudi v Operi. Ubistvu je izgledalo kakor da e-študent vsebuje kodo:
if (UserAgent == Opera) { dont_display_menu; }
else { display_menu; }

Butasto, ampak tako je bilo. Mogoče je tudi pri SKB banki kaka podobna neumnost.

sunshine403 ::

Meni dela normalno (tako Skbnet kot Pro SKBnet) cel cas. Samo s Firefoxom ker Chrome nimam in ne bom imel instaliranega. Je pa res, da ga v 99% uporabljam na Mac OSX, tako da potem zna biti kaksen problem zares na sistemu in ne na Firefoxu oz. Firefoxu za Linux. Kalkulatorcka ne uporabljam ze par let oz. od kar imam mobilno aplikacijo.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

katera Banka (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
19056908 (6431) cortez
»

NLB ukinitev certifikatov ? (strani: 1 2 3 411 12 13 14 )

Oddelek: Loža
697137243 (44252) WizzardOfOZ
»

SKB NET - spletno bančništvo

Oddelek: Omrežja in internet
238656 (7806) matter
»

Linux+gorenjska banka

Oddelek: Operacijski sistemi
265420 (4418) roli
»

NLB tarča phishing-a (strani: 1 2 3 )