Forum » Strojna oprema » ugašanje monitorja
ugašanje monitorja
polozweii ::
Ko sem za nekaj časa šel od računalnika sem ponavadi izklopil le monitor - z gumbom na monitorju.
Pravijo da lahko ta način ugašanja monitorja povzroči okvaro monitorja.
V nastavitvah windows sem opazil možnost da se monitor čez določen čas izklopi sam.
S tem načinom gumb na monitorju utripa.Je to standby način in ne vpliva na zdravje monitorja?
Pravijo da lahko ta način ugašanja monitorja povzroči okvaro monitorja.
V nastavitvah windows sem opazil možnost da se monitor čez določen čas izklopi sam.
S tem načinom gumb na monitorju utripa.Je to standby način in ne vpliva na zdravje monitorja?
Gagatronix ::
Ne vem kdo ti je natrosil da z uporabo gumba za izklop povzrocis okvaro, vsekakor pa ni imel dveh cistih v betici. Monitor ti bo v vsakem primeru zrl strom dokler bo pristekan v vticnico.
FireSnake ::
Z izklopom na gumbu sicer manj.
Enkrat je EU nekaj rovarila, koliko (max) lahko monitor pije, če je "izklopljen".
Po spominu je bil MAX 3W. Je že kar nekaj časa nazaj.
Enkrat je EU nekaj rovarila, koliko (max) lahko monitor pije, če je "izklopljen".
Po spominu je bil MAX 3W. Je že kar nekaj časa nazaj.
FireSnake ::
Če hoče nekdo prodajati, se mora tega tudi držati.
Ni bilo enkrat, da so to penali.
Pa ni zdaj to politična tema.
Ni bilo enkrat, da so to penali.
Pa ni zdaj to politična tema.
Gagatronix ::
OP naj kar se naprej veselo s knofom izklaplja monitor, je zato ta knof tam. V vsakem primeru mu bodo prej ko slej sli kondiji k vragu in jih bo moral menjat. Ni pa to odvisno od knofa.
polozweii ::
Ko že omenjate porabo sem jo šel izmerit:
Malo starejši Dell, 24 col, IPS matrika
25W ( Črna slika ) pri 20 enotah svetilnosti monitorja
29,4W ( bela slika-Word ) 20 enot svetlnosti
53,6W ( bela slika-Word ) 100 enot svetilnosti
Poaba pri časovno nastavljeni zaklenitvi monitorja: 3,7 W - nekaj od tega ponuca merilnik
Ali lahko do zaklenitve monitorja pridem s kombinacijo tipk na tipkovnici? S tipkama Win + L se monitor ne zaklene.
Na koncu me zanima če je preklop računalnika v spanje kvarno za trajnost komponent. Pravo ugašanje računalnika vem da slabo vpliva.
Malo starejši Dell, 24 col, IPS matrika
25W ( Črna slika ) pri 20 enotah svetilnosti monitorja
29,4W ( bela slika-Word ) 20 enot svetlnosti
53,6W ( bela slika-Word ) 100 enot svetilnosti
Poaba pri časovno nastavljeni zaklenitvi monitorja: 3,7 W - nekaj od tega ponuca merilnik
Ali lahko do zaklenitve monitorja pridem s kombinacijo tipk na tipkovnici? S tipkama Win + L se monitor ne zaklene.
Na koncu me zanima če je preklop računalnika v spanje kvarno za trajnost komponent. Pravo ugašanje računalnika vem da slabo vpliva.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: polozweii ()
floyd1 ::
Gagatronix je izjavil:
Ne vem kdo ti je natrosil da z uporabo gumba za izklop povzrocis okvaro, vsekakor pa ni imel dveh cistih v betici. Monitor ti bo v vsakem primeru zrl strom dokler bo pristekan v vticnico.
Eh, to je še iz časov starih katodnih TV in monitorjev, pa nekateri ljudje mislijo, da še vedno isto velja. Tam si s tem gumbom navadno popolnoma prekinil štrom. Tisti, ki so to dnevno počeli (večina starejših), pa so morali kdaj zamenjat visokonapetostni trafo, ki tega početja "ni imel preveč rad". Je bilo veliko boljše, da si ga pustil ves čas pod štromom.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Se lahko sam lotim instalacije razdelilne omarice? (strani: 1 2 )Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 20135 (18225) | Aljaz1980 |
» | Izklop iz elektrikeOddelek: Pomoč in nasveti | 3948 (3221) | Boobiz |
» | PC se ne zažene splohOddelek: Pomoč in nasveti | 1938 (1771) | shany |
» | Nujno - nova graficna GeForce 7300GT ima dalec slabso sliko kot 4leta stara GeForceOddelek: Pomoč in nasveti | 2187 (490) | Keyser Soze |
» | Piskajoč monitorOddelek: Strojna oprema | 1884 (1593) | ali3n |