Forum » Strojna oprema » usb/sata vezava
usb/sata vezava
ozbolt ::
Gejspodar ::
* usb-to-sata pretvornik (klasicni iz encloserjev za zunanji disk)
Nekako ne gre skupaj "klasični", nato pa posebej vezanje napajanja. Klasični USB->SATA ima oboje, ne samo podatkovnih pinov.
Jaz se tega ne bi šel, obstaja šansa, da skuriš disk.
ozbolt ::
> Nekako ne gre skupaj "klasični", nato pa posebej vezanje napajanja. Klasični USB->SATA ima oboje, ne samo podatkovnih pinov.
Ja, vem da ima oboje, ampak lahko se uporablita posamezno, tako kot vezes SATA in napajanje posamezno v PCju.
Dodatno sem sel gledat sedaj PINoute od sata signal in sata power prikljuckov. In signalni ima dejansko samo GND poleg podatkovnih linij, kar je dober znak. Nadalnje sem sel z voltmetrom cez enega od teh usb->sata in so GND zvezani skupaj: (SATA data, SATA power in USB). Edino kar je potrebno se preverit je, da so ostali GND zvezani skupaj, to je GND od napajalca in GND od PCja. Glede na to da v tem primeru je PC = Rpi, bo na PCju vse kul, napajalc pa tudi dvomim da ima locene GNDje...
Ce ima kdo kake pomisleke glede zgoraj napisanega bom hvalezen!
> Klik
Ja, recimo da je tale kot usb->sata pretvornik.
Ja, vem da ima oboje, ampak lahko se uporablita posamezno, tako kot vezes SATA in napajanje posamezno v PCju.
Dodatno sem sel gledat sedaj PINoute od sata signal in sata power prikljuckov. In signalni ima dejansko samo GND poleg podatkovnih linij, kar je dober znak. Nadalnje sem sel z voltmetrom cez enega od teh usb->sata in so GND zvezani skupaj: (SATA data, SATA power in USB). Edino kar je potrebno se preverit je, da so ostali GND zvezani skupaj, to je GND od napajalca in GND od PCja. Glede na to da v tem primeru je PC = Rpi, bo na PCju vse kul, napajalc pa tudi dvomim da ima locene GNDje...
Ce ima kdo kake pomisleke glede zgoraj napisanega bom hvalezen!
> Klik
Ja, recimo da je tale kot usb->sata pretvornik.
TESKAn ::
Lahko kupis tega in ga povezes na 12V iz napajalnika.
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.
Rias Gremory ::
Jaz se tega tudi raje ne bi šel, če so na disku podatki potem naredi backup.
Ne razumem, zakaj ne naročiš ohišja za disk in ga priklopiš na RPi.
Če je pa namen DIY varianta potem pa seveda podpiram, vendar se trikrat prepričaj da si pravilno zvezal.
Ne razumem, zakaj ne naročiš ohišja za disk in ga priklopiš na RPi.
Če je pa namen DIY varianta potem pa seveda podpiram, vendar se trikrat prepričaj da si pravilno zvezal.
Mirno gledamo, kako naš svet propada,
saj za časa našega življenja ne bo popolnoma propadel.
saj za časa našega življenja ne bo popolnoma propadel.
darkolord ::
Taka vezava je čisto OK. Važno je, da sta GND na istem nivoju za power in data, kar pa v tem primeru sta, ker gre oboje iz istega napajalnika.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | HDD diskOddelek: Strojna oprema | 873 (451) | MIHAc27 |
» | IDE SATA adapterOddelek: Kaj kupiti | 5857 (2271) | tv6865 |
» | Adapter USB - SATA / IDE (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 5575 (4849) | T-Mac |
» | HDD RegeneratorOddelek: Pomoč in nasveti | 2331 (1787) | BCSman |
» | Zunanji disk-NE DELUJEOddelek: Strojna oprema | 12944 (12438) | Kotar |