» »

Amazon.de - nekaj čudnega

Amazon.de - nekaj čudnega

BlackHole ::

Zadnje čase malo bolj spremljam akcije na Amazon Nemčija, lightning deals. 3 dni nazaj mi je v oči padel ta artikel. Znižanje je občutno, vendar ko sem takrat kliknil na artikel, ni imel še nobenega reviewa, torej mnenja, niti ocene, tudi "deal" je bil 0% claimed kar nekaj časa. Za hec sem si artikel označil in ga pogledal čez nekaj ur. Kar naenkrat je imel preko tisoč ocen in to zelo visoke, šel sem brat mnenja kupcev in videl, da kupci sploh ne opisujejo artikla, ki se prodaja, ampak enega drugega. To napako sem 2x javil Amazonu. Artikel so kmalu pokupili. Danes pa je ta isti artikel ponovno v akciji in še vedno so nanj vezane napačne ocene in mnenja. To sem prvič opazil. Je to napaka Amazona ali lahko tudi prodajalec sam z napačnimi ocenami tako zavaja druge potencialne kupce?
LP Marko

Vuli ::

itak, kupljeni reviewi, nič novega
|Gb x570 Pro|R9 5900x|32GB DDR4 RAM G.Skill V@ 3600 cl16|6800XT Merc319 Black|

RoccoC ::

Ma tole niso kupljeni, so reviewi za popolnoma drug produkt. Zajeb amzn, ni prvič, sem že videl tako.

Jirzy ::

baltso ::

Amazon sicer tudi kar združuje reviewje kar tudi ni ok. Ok je, da jih združuje iz različnih domen, da ne rabiš gledati še tam,
združuje jih pa kr po modelih istega proizvajalca. Tako, da moreš prav pogledat za kateri model točno se navezuje določen review.
Stvar je sporna v tem, da je potem ocena na začetku podana skupna.

In ja, reviewju so za te poceni kitajske izdelke kupljeni 100%. Sicer ne kupljeni kar tako, ampak imajo sedaj nov način, ker za review moraš izdelek kupiti - te takoj kontaktirajo in ti ponudijo ali znizanje cene ali nek dodatek, ali celo kar še enega brezplačenga samo za to, da podaš 5****. Seveda isto naredijo uvodoma za naprimer prvih 100, dobijo folk, ki to kupi in jim potem denar vrnejo, pa še izdelek obdržijo.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: baltso ()

tomaz- ::

Ja, sam gledam Epson printerje.. reviewov pa enako stevilo za vsaj 5 razlicnihprinterjev.. okol 8000, ampak na eno cifro enako


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

V EU se pripravlja preiskava Amazona

Oddelek: Novice / Zasebnost
165995 (4965) tebodi
»

Pa saj smo že vedeli: Amazon preplavljen z lažnimi ocenami

Oddelek: Novice / Ostale najave
427835 (5161) AgiZ
»

Na Amazonu velik problem lažne recenzije

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
237159 (4657) Jst
»

Tablica za okoli 300e

Oddelek: Kaj kupiti
254418 (3667) nitramcek

Več podobnih tem