Forum » Na cesti » Prometna kot kolesar
Prometna kot kolesar
kriko1 ::
Pozdravljeni!
Jaz sem imel sredi novembra prometno nesreco, v kateri sem bil udelezen kot kolesar z avtomobilom.
Prometno je obravnavala tudi policija, nisem bil kriv (povozil me je na kolesarski).
Nato sem bil na bolniski en mesec, po terapijah sem se takoj vrnil na delovno mesto z predikcijo, da bo okrevanje 100%, ampak ne takojsnje (logicno).
1. Zanima me v primeru, ko se vedno ne morem vcasih spati zaradi kakih blagih bolecin (niso ravno mocne da nisem funkcionalen med sluzbo), morem to tezit zdravniku za kaka porocila? Delam lahko, samo kaj, ko je tecno vcasih (vrat, rama).
2. Na servisu kolesa je rekel, da mi lahko da not kot nadomestne dele cenejse (ker drugace neki zavarovalnica ne bo upostevala - v to se ne spoznam). Jaz sem kar nekaj original stvari menjal (sedez, rocke, pedale, obroce, ...). Kako lahko postopam v tem primeru? Racune imam za vse.
Ker pac jaz bi imel rad isto opremo, kot sem jo dal namontirat kasneje gor ker se mi zdi tako pravicno, ne da dobim neki cenejsi nadomestek.
Je bil kdo v podobni situaciji? Nocem da bi v situaciji dolgorocno potegnil najvecje sranje ven, to je moj edini priljubljeni sport vec ali manj.
Jaz sem imel sredi novembra prometno nesreco, v kateri sem bil udelezen kot kolesar z avtomobilom.
Prometno je obravnavala tudi policija, nisem bil kriv (povozil me je na kolesarski).
Nato sem bil na bolniski en mesec, po terapijah sem se takoj vrnil na delovno mesto z predikcijo, da bo okrevanje 100%, ampak ne takojsnje (logicno).
1. Zanima me v primeru, ko se vedno ne morem vcasih spati zaradi kakih blagih bolecin (niso ravno mocne da nisem funkcionalen med sluzbo), morem to tezit zdravniku za kaka porocila? Delam lahko, samo kaj, ko je tecno vcasih (vrat, rama).
2. Na servisu kolesa je rekel, da mi lahko da not kot nadomestne dele cenejse (ker drugace neki zavarovalnica ne bo upostevala - v to se ne spoznam). Jaz sem kar nekaj original stvari menjal (sedez, rocke, pedale, obroce, ...). Kako lahko postopam v tem primeru? Racune imam za vse.
Ker pac jaz bi imel rad isto opremo, kot sem jo dal namontirat kasneje gor ker se mi zdi tako pravicno, ne da dobim neki cenejsi nadomestek.
Je bil kdo v podobni situaciji? Nocem da bi v situaciji dolgorocno potegnil najvecje sranje ven, to je moj edini priljubljeni sport vec ali manj.
joze67 ::
Zdravniku moraš težit, da odpravi bolečine (droge, rehabilitacija). Ker je to tvoj namen. Ker bo zdravnik vsak obisk in vsako rcnijo zabeležil, bo to tudi za zavarovalnico prikazatelj stanja.
Zavarovalnica bo ocenila kolo (kot vsako drugo stvar) z upoštevanjem amortizacije. Po domače, isti okvir ampak nov sedež (enake vrste kot star) je več vredno kot je bilo kolo vredno prej. Če je bilo kolo staro do enega leta, menda ne bodo komplicirali. Potem pač. Najbolje, da se pogovarjaš z njimi, vsaj presenečenj ne bo.
Zavarovalnica bo ocenila kolo (kot vsako drugo stvar) z upoštevanjem amortizacije. Po domače, isti okvir ampak nov sedež (enake vrste kot star) je več vredno kot je bilo kolo vredno prej. Če je bilo kolo staro do enega leta, menda ne bodo komplicirali. Potem pač. Najbolje, da se pogovarjaš z njimi, vsaj presenečenj ne bo.
kriko1 ::
Update: Zavarovalnica je morala izplacat do zadnjega centa. Ni moj problem, ce mi nekdo drugi razbije opremo, ki sem jo naknadno montiral gor in koliko to oni cenijo, ceprav stane veliko vec.
Komplicirali so pa koliko so lahko in zavlacevali, delno je tudi malomarnost servisa tukaj vpletena. Bottom line, ce ne bi si kupil vmes novega kolesa se sedaj bi bil brez :/
Komplicirali so pa koliko so lahko in zavlacevali, delno je tudi malomarnost servisa tukaj vpletena. Bottom line, ce ne bi si kupil vmes novega kolesa se sedaj bi bil brez :/
Zgodovina sprememb…
- spremenil: kriko1 ()
njyngs ::
fikus_ ::
Saj izpolnjujajo svoje obveznosti, ki so napisane na zavarovalni polici. Koliko je pa vrednost poškodb ljudi in stvari, pa na polici ni napisana.
Prvo ponudbo odškodnine zavarovalnice se da ponavadi zvišat, za kaj več pa so pravi naslov odvetniki (ob uspešno poravnavi ti plačajo tudi odvetnika)
Eeee, njyngos, si malo užaljen? Veš svet je krut, skoraj nihče, še najmanj pa zavarovalnica ti ne bo podaril denarja, za skoraj vse se moraš potrudit.
In oškodovancu seveda pripada odškodnina, nikjer pa ne piše koliko, ponavadi od-do. In za tale do se boriš.
Če človek napiše naravnost in ne bogi-bogi, je pa še označen za nasprotnika.
Prvo ponudbo odškodnine zavarovalnice se da ponavadi zvišat, za kaj več pa so pravi naslov odvetniki (ob uspešno poravnavi ti plačajo tudi odvetnika)
Eeee, njyngos, si malo užaljen? Veš svet je krut, skoraj nihče, še najmanj pa zavarovalnica ti ne bo podaril denarja, za skoraj vse se moraš potrudit.
In oškodovancu seveda pripada odškodnina, nikjer pa ne piše koliko, ponavadi od-do. In za tale do se boriš.
Če človek napiše naravnost in ne bogi-bogi, je pa še označen za nasprotnika.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: fikus_ ()
njyngs ::
Užaljen? Ker se strinjava, da je potrebno, da tudi zavarovalnica plača svoje obveznosti (in to brez komplikacij)? Sem mel večkrat opravka z njimi, pa še nisem mel težav - tudi takrat ne, ko jih je poklical servis, da bo škoda večja, kot je bila ocenjena. Sem pa slišal že za več primerov, kjer nočejo izplačevat obveznosti. Kar je ogabno. Enako kot zagovarjanje.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: njyngs ()
Ja se strinjava, da mora zavarovalnica plačat odškodnino. Koliko???? Tukaj pa ni enega odgovora. In tukaj so pokazal užaljenost, kako zavarovalnice izkoriščajo oz. zavlačujejo (ponavadi zaradi njihove birokracije).
Jaz sem tudi marsikaj slišal . . . .
Da ti še odgovorim na "kompliciranje". V bistvu je pri teh zadevah, ki jih slišiš, kako se komplicira s strani zavarovalnice, največkrat težava v pristopu oškodovanca do zavarovalnice (ne branje podrobnosti pogodb, neznanje, . . .).
Zavarovalnica se ukvarja s svojo dejavnostjo in je razumljivo, da zadevo obvladajo (tudi na svoj birokratski način). Oškodovanci so/smo pa laiki na tem področju in zato v podrejenem položaju. Zato pomaga branje zavarovalnih pogodb, ki jih sklepamo in splošnih pogojev.
Vprašanja na forumu lahko dosti pomagajo, če avtor zna vprašat, če napiše čimveč okoliščin, ki so pomembne.
Jaz sem tudi marsikaj slišal . . . .
Da ti še odgovorim na "kompliciranje". V bistvu je pri teh zadevah, ki jih slišiš, kako se komplicira s strani zavarovalnice, največkrat težava v pristopu oškodovanca do zavarovalnice (ne branje podrobnosti pogodb, neznanje, . . .).
Zavarovalnica se ukvarja s svojo dejavnostjo in je razumljivo, da zadevo obvladajo (tudi na svoj birokratski način). Oškodovanci so/smo pa laiki na tem področju in zato v podrejenem položaju. Zato pomaga branje zavarovalnih pogodb, ki jih sklepamo in splošnih pogojev.
Vprašanja na forumu lahko dosti pomagajo, če avtor zna vprašat, če napiše čimveč okoliščin, ki so pomembne.
Invictus ::
Zato imaš pri zavarovalnicah svojega agenta, ki od tebe dobi provizijo, kasneje pa uredi vse potrebno.
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."
http://goo.gl/2YuS2x
http://goo.gl/2YuS2x
googleg1 ::
Manu ::
Namen zavarovalnice je zavarovanje za primer poškodovanja opreme (karkoli že) ali zdravja. Namen zavarovalnice nikoli ne bi smel biti profit. Ampak smo pač izbrali kapitalizem.
Zavarovalnica ti povrne denar za vrednost tistega kar si zavaroval. Ali ni to logično. Saj zavarovalnicam tudi ljudje podarjamo denar v primeru, če se nam nič ne zgodi ali če nismo nobene škode povzročili drugim. Njim pa lahko podarjamo denar?
Sredi spečih in nepazljivih je modrec buden in pazljiv -
po poti gre kot hiter konj, ki je prehitel šibko kljuse.
po poti gre kot hiter konj, ki je prehitel šibko kljuse.
Še en, ki ne razume, da zavarovalnica ponudi čimmanj za kar domnevajo, da bo oškodovanec sprejel, ta se pa mora potruditi, da dokaže da ima večjo škodo oz. je upravičen do večje odškodnine.
Npr. hiša delno pogori. Vsak ožgan špirovc ti odštejejo, če nimaš zavarovano na novo vrednost. Seveda, če pa imaš zavarovano za novo vrednost, pa temu ustrezno plačuješ.
Npr. hiša delno pogori. Vsak ožgan špirovc ti odštejejo, če nimaš zavarovano na novo vrednost. Seveda, če pa imaš zavarovano za novo vrednost, pa temu ustrezno plačuješ.
MadMicka ::
Zavarovalnica je plačala za škodo na kolesu, ne pozabi uveljavljati tudi nepremoženjsko škodo.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Prometna nesreča in (ne)priznavanje krivde (strani: 1 2 3 )Oddelek: Na cesti | 18503 (14362) | BRBR |
» | Ciganija sklepanja zavarovanj (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 18095 (14393) | solatko |
» | Prometna : naredil škode za 80€, sedaj moram plačat 300€ več zavarovanja (strani: 1 2 )Oddelek: Na cesti | 19316 (16131) | dj_uro |
» | Zavarovanja in državaOddelek: Loža | 4358 (3962) | Furbo |
» | Avtomobilsko zavarovanje- par idej in vprašanj (kje je najceneje, ga je možno opravit (strani: 1 2 3 )Oddelek: Na cesti | 21404 (16833) | ivanuscha |