» »

kaj si mislite o skejterjih

kaj si mislite o skejterjih

JurijTurnsek ::

Prosim, da mi odgovroite na to vprašanje čim bolj stereotipsko, ker bi rad iz mnogo odgovorov sestavil stereotip skejterja (rolkarja če ne veste kaj mislim). Prosim, da pozabite, da sm skejter in odgovarjajo naj samo neskejterji!!! To temo sm odprl na več foruumih hkrati zaradi kvantitete odgovorov in možnosti posplošitve! Tema ni namenjena diskutiranju temveč le podajanju svojega mnenja, ki ga dobro premislite preden odate odgovor... Neresne odgovore ne bom upošteval... Hvala vsem, ki boste sodelovali!
http://www.slatnaskejta.com

undefined ::

> Prosim, da mi odgovroite na to vprašanje čim bolj stereotipsko, ker bi rad iz mnogo odgovorov sestavil stereotip skejterja (rolkarja če ne veste kaj mislim).

Ok, kul. Kar sem jaz že videl najstniških skejtarjev, sem prišel do tehtne ugotovitve, da imajo ti otroci ponavadi težave s starši (oz. obratno), pač neprimerna vzgoja s strani staršev. Skratka, nekaj podobnega kot pri reparjih. Tako da ni slučaj, če srečaš skejtarja, ki posluša rap. :)

Thrivial ::

Od nakupa oblacil do nosenja ponavadi zelo shujsajo... :)

lp
:: Member of Eror Team ::

... and Eror Team is gone...

@ljash ::

...zaradi zeloo širokih skejt hlač pogosto pozabijo na WC...:D

darh ::

anoying showoffs 8-)
Excuses are useless! Results are priceless!

mescaline9 ::

Uni tapravi skejtarji, ki znajo celo skejtat (za razliko od večine) se ponavadi oblačijo dost normalno, poglej mal thomasa, rowleya, kostona, boulala.... Čist u izi stil, no razen boulale, ki je pa bolj punker kot skejtar po oblačilih.

Ko pa po ljubljani gledam vso tisto mularijo s stereotipno skejt čupcami in oblekami in dakine ruzakom in s čisto nezdrsanim skejtom mi gre kar na smeh.

Stereotip:
Hlače: Droors, Billabong, Matix
Majica: Ena z velikim napisom al pa vsaj z znakom, kapuca obvezna
Šuhice: taveliki šmeksi DC ali eS
Če majo čepico jo majo ponavadi postrani in to tisto s trakom pa šiltom
iz hlač oz okol vrata obvezno visi keychain z logotipom ene od sk8 firm

Ob hoji drsajo po tleh s šuhi in včasih tud s hlačami. Velikkrat hodijo z rokami v žepu in se nekak zibljejo. Neredek pojav so tudi slušalke v ušesih. Pri neukih wannabe skejtarjih je značilna zlo nizka poza pri skejtanju, sploh pred olliejem.


A bo dobr?

SkIDiver ::

Postavljajo se preveč, če mene kdo praša. Razvajeni otročaji.

Matek ::

Mja, taprave spoštujem, tiste ki skejtajo zaradi skejtanja (respect kornholio8 :D ), mi pa gre vecina ostalih na kurac, ker so sam pozerji, ki delajo to zarad pick in druzbe.
Bolje ispasti glup nego iz aviona.

undefined ::

> Postavljajo se preveč, če mene kdo praša. Razvajeni otročaji.

Postavljajo se zato, ker se doma ne morejo. Niso ravno "razvajeni". :)

OrkAA ::

Tuki v kranju mamo enga uroša kovača pa okorna... 8-) Te so tapravi...

jRk0 ::

trenutno ze kaksen mesec pa pol ne skejtam. pa se stejem trenutno da me te neskejterje in odgovarjam:)

Enostavno receno...na kurac mi grejo pozerji:) pa ok, naj bodo...saj je njihova izbira kako se oblacijo:) Skejterji so pa ponavadi kul:)

Povej mi dva, ki skejtata in rada slisita kaksen trance naprimer?:)
ok, jaz sem en, se en ti manjka:)

edino o cevljih bi nekaj pripomnil:

éS Scheme so odlicni cevlji za skejtat in za hojo.
meni sicer bolj pasejo DC Colin Mckay, ki jih mam trenutno, ker so sirsi. kar hocem povedat, je da es pa dc delata vseeno dobre suhe za skejtat:)

sicer pa sem najbolj zadovoljen bil s Fake suhi za 10k sit, ki so zdrzali precej vec od vseh globe suhov in drugih:)
You fuck up once, you loose two teeth.

mescaline9 ::

jRko: Sej so dobri šuhi, no eS nism probal, sam so pa med pozerji najbolj razširjeni. Med women pozerkami so pa menda najbolj etnies s tistim e-jem ob strani, bmx edition menda. Eh ta folk:)


/offtopic

Šuhi bi moral imet dve pomembni lastnosti, pa jih nima noben. Dobra ollie zaščita in debel podplat. Js mam vans Ethan Fowler, super šuhi, neuničljivi. So se pa enmu frendu tko grdo odprle eS, 2 parom DCjk sm pa tud 2x podplat znucal, pa etnies Vallely tudi. Najboljš so ble pa DVS maxim. Še po dveh letih kljubujejo zobu časa, šmirgla, apna, kamenja.... Ollie area zgleda mal bogi, sam je pa dost bolj trpešen kot se zdi na prvi pogled.

Thomas ::

Skejtal sem 25 let nazaj, par let preden se je zadeva sploh začela. Prijel sem se nekemu motoristu za motor, tip me je vlekel kar hitro, pesek je parkrat presunljivo zaškripal pod kolesi. Po kakem kilometru sem našel primeren trenutek, da se spustim. Pa še nekaj takih nespametnosti. Začuda se mi ni nič zgodilo. Hehe ...
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

mescaline9 ::

Thomas, presenečaš8-)

kuglvinkl ::

Ves dan na skejtu. Kje so ti časi :\ :) .

Sicer pa, ni vedno nujno imeti mnenja o nečem (ja, to ti rečeš kuglvinkl...).
Your focus determines your reallity

jRk0 ::

/offtopic

jap, se strinjam glede suhov.

meni se moji zdijo kar dobro skup nareti, ceprav lepilo je pr dc malo problem bil vcsaih. oz. predvsem podplati:)

evo jih:D

You fuck up once, you loose two teeth.

iso2000 ::

Da še jaz napišem nekaj o skejtarjih, kot jih jaz vidim. Tisti pravi skejtarji, ki so ves čas na skejtu in delajo kakšne hude trike - tisti se mi zdjo cool. Poleg tega pa ponavadi niti niso tako divje napravljeni, kot kakšna mula(rija) ki se zapleta v lastne hlače in sploh zgleda, kot da ima hujše motorične motnje. Tisto so pa navadna usraneta, ki mislijo da obleka naredi carja. Sam sicer ne skejtam, vendar tudi kot laik vidim razliko.
Še nekaj o skejtarskih čevljih: meni so kakšni bolj "u izi" modeli všeč in so ponavadi zelo udobni. Zato jih tudi nosim, pa še hudičevo trpežni so. Ker precej kolesarim, jih uporabljam za na kolo.

madmitch ::

Thomas: mladički mislijo, da ga mi stari kozli nismo nikoli srali. Verjetno še bolj(je) kot oni.

Kadar vidim skejtarja se spomnim kako je enemu na troli v Lj ena ženička dopovedovala da bo hlače izgubil in mu jih vlekla gor, revež pa dol. Tako sta se dajala dve postaji, nakar je mali odhlačal.

Ni kaj, naredila sta mi zabavno jutro.
Nobody is perfect, my name is Nob Ody

jRk0 ::

iso: za kolesarjenje bi se mogoce lahko ozr za kaksnimi cevlji, ki jih nosi dave mirra al pa mat hoffman. Firme so pa kar iste kot tiste za skejterske cevlje...samo se bolj za namene kolesarjenja narejeni... just a taught :)

btw: finta sirokih hlac je samo v tem, da lazje delas trike:) sicer se z ozkimi tudi da, ampak so nekatere enostavno preozke:)
sicer pa je najboljsa trenirka, je najbolj udobna in raztegljiva za vse vrste trikov:)


malo mi pomagajte, jaz ne vem kam tocno naj sebe uvrstim:)
zelo bi me nekdo uzalil, ce bi mi rekel da sem pozer, ker nardim naprimer bs flip, hard flip, varial flip pa eno vrsto impossibla (z levo nogo se odrines od tal z desno pa nardil back foot impos...), finta pa je, da zadnje case ful malo skejtam. mogoce predvsem zaradi tega ker v nasem kraju ni nikjer pravega placa vec, enega pa istega zidka pa se navelicas. in pa flata je seveda vec kot dovolj:)

torej ne morem rect da skejtam, pa tudi pozer nisem v bistvu:) kako bi to opredelili?:)
You fuck up once, you loose two teeth.

Matek ::

Skromni začetnik?

Pšanček :D
Bolje ispasti glup nego iz aviona.

Nikita H ::

pozerji...ko sem bil se v gimnaziji so nekater zenske blazno palile na skejtarcke. Ah mladina!

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Nikita H ()

frenk ::

čeprav je en enkrat skor name s skejtom skoču nimam proti nim nič...problem je edin to, da dostkrat polomjo kšne štenge al kej podobnga...kj bl jih pa ne poznam:)

Sami ::

Skejtarji, ki znajo kaj tudi narediti so cool. Drugi, ki pa se oblačijo in obnašajo tako samo zaradi družbe in drugih pa so smotani, pa te njihove čupce so res zanč!;((
970A-UD3P,AMD FX 8350,16GB DDR3\1600,RX480 8GB,Tt 750W

Thomas ::

mitch!

Ja hehe seveda. Ampak ne mormo zdej mladini vsega tega dovolt - je prenevarno! :D
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

undefined ::

> Ampak ne mormo zdej mladini vsega tega dovolt - je prenevarno!

V imenu znanosti je vse dovoljeno, a ne Thomas. ;)

Thomas ::

Ne Ice - ni. Znanost je zbiranje in klasifikacija podatkov. Po moje ni dopustno niti predolgo odlašati z gradnjo avtoceste, v imenu arheološke znanosti. Nadalje mislim, da želja astronomov po temnih mestih in vaseh, ni pred povečano varnostjo, ki jo nudijo razsvetljene ulice. Ne sklepaj prenagljeno - IceMan. :)
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

undefined ::

> Ne Ice - ni.

Pa v imenu evolucije? Tudi ne? 0:)

Thomas ::

V imenu evolucije pa še toliko manj. Biološko trail and error evolucijo je potrebno celo zaustaviti - ASAP.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

undefined ::

Ampak s tem bi se hitreje razvijali...

Eh, spet si pohodil vsa moja upanja. :(

Thomas ::

Sej ni razvoj kar sam po sebi že vrednota. Mogoče v športu, kjer je bedrna mišica najpomembnejša in jo razvijajo, razvijajo ... in razvijajo. Mi hočemo samo vedeti kako bi stvari spravili v nek harmoničen red. Verjetno je razumeti kar se le da, tudi del tega (harmoničnega) procesa/stanja. Samo ne zanima me tvoja reakcija na elektrošoke ali kaj podobnega. Še večina podrobnosti ne.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

OwcA ::

Prosim, držite se teme.
Otroška radovednost - gonilo napredka.

noraguta ::

Jaz ne vem kaj dost o telih rolkarjih. So mi pa nasplosno fajm.Se vsaj nekaj dogaja tam pre TR3. Pa lustno je videt da se ne bojijo kravatarjev. ampak se morajo kravatarji kdaj umaknit kakemu pobeznelemu skejtu. Ki odleti s pod nog nevescega voznika.

Ene sorte fajn mestna subkultura.
Pust' ot pobyedy k pobyedye vyedyot!

R0K ::

Hmm, 90% na žalost pozerji. Pravim pa respect. Morš met jajca...velka ;). Ma so caji k letijo prek 10 šteng, pa k slajdajo po 50m dolgih rampah..ni kej, respect.

Pojavjo se fore kot so recimo, da en že dva-tri mesce skoz nosi skejt zapet na dakine ruzaku popolnoma nov! Nč porajsan....očitno tip samo grinda - lol :)

Pol so pa tle še take fore,da vidiš kirga z sicer pravimi sk8 hlačami, široke, sicer kulske ampak brez pasa. ČE maš gor take hlače, brez pasa se vid da nisi skejtar. Ker s takim hlačam še hodiš težko...itak so ti že na pol riti, še pogajat se znjimi ne moreš....

Sicer se pa sam nism nikol štel za sk8. Sm nekaj probaval, ampak obupu (jurč (korn) ni - car :-) ) - mam raje BMW. Ampak fak, k roke trpijo, jest pa vsake pol leta neki zlaman (zapestje, prst, ključnica ... cajt pa hit mine zdej je pa že itk zima).

Drgač pa kukr sm zdej jest vidu, so sk8 šuhi ful vzdžljivi na podplatih, slabi pa zgori, večinoma blago...pa ne sk8. Men zdržijo - tko samo slabo leto...pa gre 20-25k ... je pa res, da so ful dobri za nost, mehki ... pa ubistvu jih mam za vse (šola, športna, pecikl, nogomet...ma vse prežvijo)...

iskra ::

Pozerji so res za jih pretepst včasih ... meni se zdijo bol kot da grejo na avdicijo za P.Diddy video ... ta prave sk8rje vidiš takoj ... (po občutku jih ločim). Tisti so navadno face, obkroženi z meterčevapčič visokimi pičkami in tko ... ker so pač tudi sami tolko visoki in niso primerni za druge športe >:D in šopajo sleng na mrtvo ... to sem tudi opazil v zadnjih letih :D

Proti širokim hlačam nimam nič, razen če so velike za spravit dva američana notr (u no wat i mean). Sm že vidu par 12 letnikov tko oblečenih - 50 kenijcev bi dobilo hlače iz vsega tega materiala ...

Sk8 patike pa sekajo ... prvi par sm kupu pred tremi leti in sem jih lani vrgel proč - sem prehodil velik del Sydneya in melbournea z njimi in so šle ... So ble Lakai. Zdej mam pa ene Osiris ... tudi super, se lepo podajo na delno oprijet jeans :D

undefined ::

Pozerji vam (nekaterim) gredo na jetra, ker so bolj popularni od vas? Ja? Naravnost smešna zadeva, z obeh strani. :))

Oh ja, ti najstniki. :)

Zgodovina sprememb…

morphling1 ::

Hehe, čisto res. Že sama tema nakazuje določene komplekse. Kaj zaboga se obremenjujete s izgledom drugih, če so oni zadovoljni s tem. Če en ne skejta in nosi taka oblačila ker so mu všeč, je po vaše pozer al kaj ? Nisem vedel da je treba imet za nošnjo določenih oblačil priviligiran položaj. Če je to definicija pozerja, potem je 3/4 folka na svetu pozerjev, ker se ne oblačijo točno po nekih pravilih. Ljude so zelo različni med sabo, nekomu pač paše da je bolj v središču pozornosti in če se temu namenu oblaču, who cares. Meni je bolj patetičen tisti, ki se obremenjuje s tem ali še slabše, je ljubosumen na njegov položaj.
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)

snow ::

Rad vidim kakšne skejterje, ki res obvladajo skejt. Če gre le za način oblačenja...kul pač njim paše, tudi meni izgleda kul, dokler ni pretiravanja - kot je že nekdo rekel: hlače da bi spravil v njih dva američana. :)
Random mutation plus nonrandom cumulative natural selection - Richard Dawkins

Tic ::

Hja. Sam sem fural nekaj let, vendar sem si uzel pauzo (trajajočo do sedaj 8 mesecev). Nekako sem se polenil in te scene. Stil je ostal. Pa ne pretiravam. Ne nosim kap obrnenih za 44932 stopinj in ne nosim kapuc.
Imam čevlje, ki jih nima dosti ljudi(rdeče bele, znamke nevem... al je osiris al etnies - se ne obremenjujem). Neke brezvezne širše hlače in en navaden siv pulover z VELIKO rdečo (partizansko) zvezdo, kupjeno v Dallas Mute Shopu zraven gostilne "Pod semaforjem" v Ljubljani + odtrgana zelena majca za jurija.

Moj stil.
persona civitas ;>

R0K ::

morphling :

Ti ne razlikuješ kaj je pozer in kaj je, da je nekomu všeč in mu je kul nosit sk8 cote.Pozer je tisti, ki ima sk8 samo za to da se hvali okoli, kok obvlada in seka, k je teba pa kej nardit je pa vedno gležn kriv, roka boli, itd.

Tu ni nič povezano s stilom? Tudi reparji nosijo ubistvu iste cote oz so kupija sk8 cot kot skejtarji, pa jih zato kdo sovraži, ker pač ne skejtajo ampak repajo?

Nosiš tisto kar ti je kul. Men učas tut paše kak tehno, dance alpa kak hrvaška, čeprov to zlo poredko pa more bit dobr komad pa ne nosoim zaradi tega oprijetih hlač, nimam uhana v obrvi in nimam frizure na 'špice'.

Elemen_T ::

morphling1: respect!

Tudi sam sem včasih skejtal in lahko rečem, da pozerjev danes praktično ni! Morda so, ampak enostavno moreš biti skejter, da jih prepoznaš.
Hočem rečt - redkokdaj oziroma RES REDKOKDAJ vidim fake modela oblečenega v široke hlače in ohlapne shirte skupaj z neobdrsanim skejtom. V bistvu sploh nevem, če sem kdaj kaj takega videl. Pa se dost gibljem v teh krogih. Če ne drugega pa opazujem sceno.

Skratka, podpišem se pod morphlingov post.

Thomas ::

> Nisem vedel da je treba imet za nošnjo določenih oblačil priviligiran položaj.

"Oblači se stanu primerno", je zapoved "veljavna" še manj kot 100 let nazaj. Tako nekako, kot je odredil Janez (?), Kranjski deželni knez 1450 - tko nekako. Na Kitajskem so še rezali glave za nepravilno nošnjo okoli 1930. Ne smeš podcenjevat globine teh z obleko povezanih predsodkov. :D
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

undefined ::

> Pozer je tisti, ki ima sk8 samo za to da se hvali okoli, kok obvlada in seka, k je teba pa kej nardit je pa vedno gležn kriv, roka boli, itd.

In kaj tebe pri tem moti? Jest pa morphling sva ti lepo povedala, da je to stvar posameznika kaj počne v svojem lajfu. Če mu uspeva bit "pozer", kaj ma to tebe za bolet? Zakaj to tebe MOTI? Kaj potem, če on nič ne zna in se le dela? Zakaj te to spravi ob živce? Morda zato, ker tudi sam dosti stvari ne znaš in dostikrat le improviziraš? Ja? ;)

> Nosiš tisto kar ti je kul.

Tako je. Nosiš kar ti je kul in DELAŠ kar ti je kul. Zato ne bit morbidnež in nekomu omejevat svobodo pri tem, kar želi počet, če že tebi nič ne posega v tvoj lajf. :)

perci ::

Eden redkih primerov, ko se popolnoma strinjam z IceManom.

undefined ::

> Eden redkih primerov, ko se popolnoma strinjam z IceManom.

Ja, perci, vsak se z nečim strinja, kar povem. Z vsem se pa lahko edinole jaz in nihče drug, razen če bi bil moj klon. To je menda povsem logično. :)


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Slo-skejt scena

Oddelek: Loža
253374 (1169) BivšiUser2
»

S skejtanjem "motim javni mir in red" (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
11818469 (14452) Jerry000
»

Skate stil in oblacenj ?

Oddelek: Loža
355803 (5094) OwcA
»

Copati

Oddelek: Loža
263564 (3050) small_f
»

O "reperjih", "skejterjih", "pozerjih"...

Oddelek: Loža
322492 (1703) digital II

Več podobnih tem