» »

NVIDIA Lovelace (GPU 5nm)

NVIDIA Lovelace (GPU 5nm)

Temo vidijo: vsi
««
49 / 80
»»

Jarvice ::

AI is the future. Eni se pač tega zavedajo bolj, eni manj.
AMD Ryzen 7 5800X3D - Gigabyte B450 Aorus Elite - MSI GeForce RTX 4080 SUPRIM X
G.Skill 32GB 3600 - Be quiet! Straight Power 11 850 - Be quiet! Pure Base 500DX
Dell 32 Curved 165Hz S3220DGF - LG OLED55B13LA HDR 120Hz 4K - Sony PlayStation 5

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Jarvice ()

Meizu ::

FlyingBee je izjavil:

...v bistvu...

... v bistvu ...

Med tropičjem delamo presledke, majster.

FlyingBee ::

Ubistvu niti ne!
P200 MMX, 32mb ram, 2gb HDD, s3 virge 2mb, 14" CRT 640x480
New Sphincter Kvartet:
Roko Spestner, Namaž Zlevčar, Daje Heading, Maraje Spetan

Slabo poznaš pravopis potem, ni ti mesto popravljat drugih, majster. :)

Ubistvu pa res...
New Sphincter Kvartet:

Tvoja bučka danes v tej temi:
Kje je že oni video...

V drugi temi:
Uglavnem

Nisi ravno med bolj bistrimi?
Retorično vprašanje, zato ne odgovarjaj.
New Sphincter Kvartet:

Zgodovina sprememb…

Kaj želiš povedat, leteča čebela? Da si grammar police? Pazi, dol mi visi, hehe.

GrimReaper3 ::

FireSnake je izjavil:

Maxlos je izjavil:

Če daš 1400EUR za 4080 zakaj se ne sprsiti tistih 400EUR več za 4090, pa si v drugem rangu. V celotni ceni kompa, je teh 400EUR razlike ne tako velik strošek

Poraba, ki meji že na norost?
Zmečeš za računalo 5 jurjev, ko ga pa prižgeš je pa tako, kot bi helikopter vzletel. Popolnoma nesprejemljivo.
Vroč zrak je treba tudi spraviti ven iz ohišja.

4080 je že luštna kartica.

Dajmo tole malo bolj znanstveno razčleniti.

Cyberpunk 2077 - 2560x1440 Ray Tracing Ultra, brez DLSS

stock 450W - 81.82 FPS (max 420W) ----- RTX 4080 - 59.97 FPS (max 321W) (4090 36% hitrejša)
PL 400W (89%) - 80.66 FPS
PL 350W (78%) - 78.26 FPS ----- RTX 4080 (stock 340W) - 59.97 FPS (max 321W) (4090 30% hitrejša)
PL 300W (67%) - 74.61 FPS ----- RTX 4080 - 59.57 FPS (4090 25% hitrejša)
PL 250W (55%) - 65.51 FPS ----- RTX 4080 - 57.28 FPS (4090 14% hitrejša)
PL 200W (44%) - 47.31 FPS ----- RTX 4080 - 49.97 FPS (4090 5% počasnejša)
PL 150W (33%) - 31.17 FPS ----- RTX 4080 - 32.50 FPS (4090 4% počasnejša)

Za poleti (200W, čeprav za igre brez RT bi bilo dovolj tudi 150W) bo 4090 skoraj enako hitra kot 4080. Pri 250W tudi še ni take razlike, se pa pozna 25-30% pri 300-350W.
Za pozimi bi imel lahko PL 350W, takrat oddana toplota ni problem oz. je celo v korist. Za tiste 3 FPS imeti porabo 420W pa res nima smisla in bi imel res samo če bi se hotel še bolj ogreti. Ampak ni potrebe, ker imam ravno zraven kompa 2000W konvektor.

V glavnem, 5 mesecev od novembra do marca je 4090 30% hitrejša, ostalih 7 mesecev pa 5% počasnejša.
V povprečju čez celo leto je 10% hitrejša, dražja pa 47% (trenutno je v Mindfactory PNY 4080 1260EUR, Palit 4090 pa 1850EUR).

V bistvu je 450W kartica enako kot 450 KM avto, tistega tudi verjetno ne žgeš cel tank na polno, ampak večkrat tudi umiriš tempo.
Pa še ena prednost poleg rezerve moči je 24 GB VRAM.

Drugače pa končno kapo dol Gigabytu. Do sedaj so me vedno znova razočarali, ampak sedaj ko ASUS in MSI ne znata porihtati coil whina, sem pa moral vzeti ali Gigabyte ali Palit.
No in sem vzel Gigabyte Gaming OC v Alza za 1850EUR.

1. Velikost
Jaz mislim da je s 340x150x75 mm že kar na meji še sprejemljivega. Sicer pa če se pravilno lotiš, lahko montiraš tudi Aorus Master s 359x163x75. Dolžina in višina itak nista problem, to se oboje reši preprosto z dovolj dolgim ohišjem in sag holderjem.
Tistih 163 mm širine pa rešiš s CableMod 12VHPWR Angled Adapter-jem. 150 mm širine pa še ravno gre v be quiet 802 brez tega adapterja, za največ 5 mm pritisne stranica na kabel.

2. Priložen adapter
S tem si nimaš kaj pomagat in je samo za skrajno silo, kot 15-20 let nazaj molex na PCIe 6-pin adapterji. 4x 8-pin, WTF, kako boš to priklopil, 3 kabli, zadnji povezan z Y vejo, ostali 2 Y veje sta ti v veliko napoto. Prej sem imel 4080 povezano z 2+1 pa je že smotano. Tako da jaz sem raje že prej kupil ta kabel:
https://www.caseking.de/CableMod-RT-Ser...
AMD se je nekaj hvalil, da je boljša rešitev 3x 8-pin, ampak tole je Nvidia dobro naredila. Ker preskok na nov priključek moraš narediti čim prej, ne pa odlašati.
Ni pa neka bojazen ta 16-pin, preveriš če je do konca noter, ne ukrivljaš več kot na 4 cm in je to to.

3. Sag
Sicer samo 40g več kot Palit GameRock 4080, ampak je saga 3 mm namesto 1 mm. Pri Palit 4080 tako niti nisem rabil sag holderja, pri 4090 ga pa skoraj nujno rabim.
Ampak tisti priložen Gigabytov je preveč časovno zamuden za montirati, je zraven vsaj ene 10 vijakov. Jaz sem že prej kupil tega s priloženo vodno tehtnico:
https://www.amazon.de/-/en/graphics-acc...
In če v pokončni legi dvigaš in premikaš računalnik ni nobenega problema, edino preden ga položiš v leže je bolje da ga daš prej ven.
Ampak jaz itak ne bom več tikal računalnika ene 6 let, ravno zato sem vzel 4090. Res dovolj imam že tega neprestanega menjanja komponent, bolje kupiti enkrat res dobro in imeti za dlje, pa tega se držim tudi drugje. Sem pa to začel konec 2020 z 10600K, prej sem imel 9 let in 9 mesecev 2500K.

4. Coil whine
Prvi dan je bil kar moteč, izginil šele pri PL 50% (225W).
Ampak drugi dan, to je danes, pa že takoj ko sem zagnal prvo igro, Cyberpunk 2077, je coil whine popolnoma izginil tudi pri 450W.
Tako da kogar skrbi coil whine, toplo priporočam Gigabyte ali Palit/Gainward.
Jaz itak igram s slušalkami, ampak benche pa delam brez, tako da je manjko coil whina zame skoraj nuja.

5. Ventilatorji
So tišje sorte, ampak default OC BIOS ima kar visoke obrate, 1700-2000 rpm. Temperatura pa okoli 65°C, to bi se dalo nastaviti custom krivuljo na 1200-1500 rpm. Ker quiet BIOS kar poznam Gigabyte ima samo 1000 rpm manj.

Zgodovina sprememb…

Renesansa:
Gigabyte lists GeForce RTX 4070 graphics cards with 10, 12 and 16GB memory.
New Sphincter Kvartet:

mirancar ::

evo, če kdo misli da nvidia nič ne proda in "vse stoji na policah", naj še enkrat razmisli
https://www.techpowerup.com/305018/grap...
v MF so februarja 2020 prodal 442.870€+855.305€ robe = ~1,3 miljona eur grafik
za neko isto obdobje v 2023 1.02M + 1.84M = 2.86 miljona eur
to je malo več kot x2 in več ne prodajajo minerjem. začuda jih tudi rablen trg minerskih ni zjebal sploh. 4070ti je jasno market maker dokler ne pridejo ven nižje varjante od 4000 serije
jaz sem btw brez težav prodal rtx 3080 za 600€ (za isto ceno kot sem jo kupil 2 mesca nazaj - rableno). Šla je v roku nekaj ur. prvotno sem ocenil da bo po minanju ta roba se na velko prodajala po 300-400€, pa sem se fejst zmotil

prihodnost mislim da se tudi da napovedat
najprej bodo prišle ven nižje varjante 4000 serije, P/P zgleda bo enak 3000 seriji, ampak bo vseeno nižja poraba in malo boljši feature set (dlss3, av1 encode)
kasnej morda pridejo kake "super" varjante, ki bodo vbistvu zamaskirana rahla pocenitev.
potem čez 2 leti dobimo (jesen 2024) dobimo 5000 serijo. Če ne bodo šli na 3nm, potem je za pričakovat nek večji čip za enako ali manj denarja, torej boljši p/p. če gredo na 3nm pa znajo bit še dražje kartice ampak seveda tudi boljše

AMD meanwhile nebo mel nekega konkurenta v svojem RDNA roadmapu, tko da bo desktop mel bolj za stranski tir. itak prodajo veliko konzol in ostalega za svojo velikost firme

tikitoki ::

Vmes pa beremo novice o skoraj 50% upadu prodaje GPUjev glede na prejsnje leto. Bolha in ebay pa se le pocasi polnita z rabljeno robo.

seveda je logično da je bil upad napram korona in mining letom. kartic sploh ni blo na policah zarad tega. primerjat je treba leta ko so ble razmere normalne. in jaz se spomnim da si zelo uspešno gtx 1000 serijo imel normalno na policah. danes pa pišejo click bait novice kjer hočejo povedat da je nenormalno da so kartice sploh na policah.

Veliko čipov prodajo tudi v data in AI farme.
New Sphincter Kvartet:

WizzardOfOZ ::

Zdaj AI in pa data farme tut rastejo kot gobe po dežju. Ampak tam so stotke popularne. Pri nas imamo en cluster serverjev, vsak s 192 cori, 4Tb rama in po 8 nvidij H100 (80GB, SXM 5).
Milčinski je napisal butalce kot prispodobo in ne kot priročnik!!!
Svuda u svijetu ima budala ali je izgleda kod nas centrala!!!

Zgodovina sprememb…

FireSnake ::

mirancar je izjavil:

evo, če kdo misli da nvidia nič ne proda in "vse stoji na policah", naj še enkrat razmisli
to je malo več kot x2 in več ne prodajajo minerjem.

8-O

mirancar je izjavil:

začuda jih tudi rablen trg minerskih ni zjebal sploh.

Trg rabljenih je, milo rečeno, neobstoječ.
Tu in tam prikaplja kaj na trg. Pa še tisto po zasoljenih cenah.
Zgleda, da časov, ko je bila rabljena roba napol zastonj ne bo več.

WizzardOfOZ je izjavil:

Zdaj AI in pa data farme tut rastejo kot gobe po dežju. Ampak tam so stotke popularne. Pri nas imamo en cluster serverjev, vsak s 192 cori, 4Tb rama in po 8 nvidij H100 (80GB, SXM 5).

Drži.
Tam gre se pa poraba šteje v paletah, ne komadih :)
Poglej in se nasmej: vicmaher.si

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: FireSnake ()

mirancar je izjavil:

to je malo več kot x2 in več ne prodajajo minerjem. začuda jih tudi rablen trg minerskih ni zjebal sploh. 4070ti je jasno market maker dokler ne pridejo ven nižje varjante od 4000 serije
jaz sem btw brez težav prodal rtx 3080 za 600€ (za isto ceno kot sem jo kupil 2 mesca nazaj - rableno). Šla je v roku nekaj ur. prvotno sem ocenil da bo po minanju ta roba se na velko prodajala po 300-400€, pa sem se fejst zmotil

prihodnost mislim da se tudi da napovedat
najprej bodo prišle ven nižje varjante 4000 serije, P/P zgleda bo enak 3000 seriji, ampak bo vseeno nižja poraba in malo boljši feature set (dlss3, av1 encode)
kasnej morda pridejo kake "super" varjante, ki bodo vbistvu zamaskirana rahla pocenitev.
potem čez 2 leti dobimo (jesen 2024) dobimo 5000 serijo. Če ne bodo šli na 3nm, potem je za pričakovat nek večji čip za enako ali manj denarja, torej boljši p/p. če gredo na 3nm pa znajo bit še dražje kartice ampak seveda tudi boljše

AMD meanwhile nebo mel nekega konkurenta v svojem RDNA roadmapu, tko da bo desktop mel bolj za stranski tir. itak prodajo veliko konzol in ostalega za svojo velikost firme

1 miljon za nvidio ni nič. To je pljunek v ocean.

Atomic Heart Benchmark Test & Performance Analysis Review

You can enable DLSS upscaling or Frame Generation, if you have an NVIDIA GPU. On the AMD side only the first generation FSR is available, which is a shame, as FSR 2 looks so much better and is very easy to implement for game devs, especially when a game already has DLSS support.

https://www.techpowerup.com/review/atom...

Dell 32 Curved 165Hz S3220DGF - LG OLED55B13LA HDR 120Hz 4K - Sony PlayStation 5

oo7 ::

Atomic Heart - Max Settings - Native 4K - NVIDIA RTX 4090

NVIDIA Announces Financial Results for Fourth Quarter and Fiscal 2023

https://www.techpowerup.com/305114/nvid...

Maxlos ::

Uf to pa so negativne številke.
Barking up the wrong tree

Ni jim hudega, napoveduje se zopet porast prodaje gpujev zaradi decentralizacije AI preko blockchaina kot tudi porast velikih sistemov za v ta namen.

Huang added that NVIDIA is ready to help customers benefit from breakthroughs in generative AI and large language models. The company's new AI supercomputer, featuring H100, its Transformer Engine, and Quantum-2 networking fabric, is now in full production.
New Sphincter Kvartet:

The mysterious RTX 4090 with no labels or marking now available in Asia, will not be the only RTX 4090 with such a cooling design.

https://videocardz.com/newz/another-gef...

pegasus ::

Kul, še je upanje, da kak 4090 pristane v kakem clustru. Verjetno bo pol cene rtx 6000 ada in 1/5 cene L40, ki so namenjeni takim okoljem. H100 je pa sploh svoja kategorija.

A bodo za 4000 serijo naredili tudi RTX 4090TI ali pa Titan ?

Jarvice je izjavil:

NVIDIA Announces Financial Results for Fourth Quarter and Fiscal 2023

https://www.techpowerup.com/305114/nvid...

Fourth-quarter revenue was $1.83 billion, down 46% from a year ago and up 16% from the previous quarter. Fiscal-year revenue was down 27% to $9.07 billion.

"Gaming is recovering from the post-pandemic downturn, with gamers enthusiastically embracing the new Ada architecture GPUs with AI neural rendering," he said.

Vidimo iz prodajnih rezultatov:)

Tolk o pajacih, ki so trdili, da prodaja na trpi;).

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: tikitoki ()

Toliko o pajacih, ki so govorili o kolapsu ;)
Sicer pa: kje so ti posti, kjer je folk govoril, da prodaja ne trpi? Res me zanima kdo je to govoril.

oo7 je izjavil:

The mysterious RTX 4090 with no labels or marking now available in Asia, will not be the only RTX 4090 with such a cooling design.

Tale "blower" ob nenormalni porabi je pa recept za katastrofo.
Bomo mogoče dočakali kak test (no, verjetno se bo kdo opogumil).

Zgodovina sprememb…

https://twitter.com/IanCutress/status/1...
https://twitter.com/IanCutress/status/1...
če mene vprašaš, tudi če odstraniš "Datacenter" ven iz grafa, imajo dobre rezultate. iz grafa predvidevam da je bil zadnji mining kolaps Q3FY19->Q4FY19, in je bil tudi blizu 50%. Zdaj so vse te cifre blizu x2. Če šteješ da imajo tudi veliko več zaposlenih, imajo tudi precej več denarja na enega človeka kot prej zaradi Datacentra

WizzardOfOZ ::

FireSnake je izjavil:

Sicer pa: kje so ti posti, kjer je folk govoril, da prodaja ne trpi? Res me zanima kdo je to govoril.

oo7 je izjavil:

Zakaj? Sej imaš v server roomih 10 do 15 stopinj.
To ni za v navadne mašine, ker boš oglušel zraven.
Milčinski je napisal butalce kot prispodobo in ne kot priročnik!!!
Svuda u svijetu ima budala ali je izgleda kod nas centrala!!!

Delnica je poskočila zaradi lepih napovedi, AI bo verjetno bolj steady growth, GPU as commodity, nekaj bo tudi retail prodaje geforcev na račun blockchaina, odvisno od uspeha RNDR in podobnih. Mogoče celo kot nov mining, ki ne bo tako odvisen od nihanja cen kriptovalut.
New Sphincter Kvartet:

ok LOL ta stock market
zdaj ma še tesla (P/E 55) bolj realno vrednost delnice kot nvidia (P/E zdaj 100) in amd (P/E 95)

Primerjava GPU-Z

Need For Speed Unbound

RTX 4080 vs. 7900 XT

Upsampler OFF

FireSnake je izjavil:

oo7 je izjavil:

O pajac se je javil in potrdil svoej mnenje, da prakticno 50% upad prodaje ne upravici napovedi. Mogoce lahko ustanovis antimensa drustvo?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: tikitoki ()

WizzardOfOZ je izjavil:

FireSnake je izjavil:

oo7 je izjavil:

Zakaj? Sej imaš v server roomih 10 do 15 stopinj.
To ni za v navadne mašine, ker boš oglušel zraven.

Tako pa ja. V tem primeru pa gre skozi.

NVIDIA to Put DGX Computers in the Cloud, Becomes AI-as-a-Service Provider
https://www.techpowerup.com/305162/nvid...
New Sphincter Kvartet:

Za Japosnki trg bela 4070 TI

Mene te delnice bolj malo brigajo. Glasujem z denarnico. Nad določeno vsoto denarja ne grem, pa če se uni v usnjeni jakni šefe na trepalnice postavi. Zaradi mene ne bo on obubožal, ampak toliko kot njega boli kučma zame, toliko mene boli zanj. Juhej!

Vprašal sem ChatGPT: Do nvidia stocks matter?

Odgovor:
Whether or not Nvidia stocks matter depends on who you are and your investment strategy.

If you are an investor who is interested in the technology sector, then Nvidia stocks may matter to you. Nvidia is a leading manufacturer of graphics processing units (GPUs) and has been growing rapidly in recent years due to the increasing demand for GPUs for gaming, artificial intelligence, and other applications. Nvidia has also been expanding into other areas, such as data centers and autonomous vehicles, which could provide additional growth opportunities.

If you are not an investor, then Nvidia stocks may not matter to you. However, the performance of Nvidia and other tech companies can have broader implications for the economy and the stock market as a whole.

It's important to note that investing in stocks involves risks and it's important to do your research and consider your financial goals and risk tolerance before making any investment decisions.
New Sphincter Kvartet:

Bah, kvaliteta življenja je danes ista kot pred 20imi leti, tudi če nvidia propade in moram zaradi tega uporabljat star kasetofon in televizijo + kompjuter na ravni p2 mašine - isti drek. Če pa nvidia propade, bo pa tako ali tako po hitrem postopku nekdo drugi zakrpal luknjo. Tu se pa res nimamo kaj bat.

Please, do not write anything.

Understood, I won't write anything without a prompt or question. Please let me know if you have any questions or if there's anything else I can assist you with.

genijalno:

Write something in slovenian.

Zdravo! Kako ste danes? Upam, da imate čudovit dan.

Translate: Zdravo! Kako ste danes? Upam, da imate čudovit dan.
The translation of "Zdravo! Kako ste danes? Upam, da imate čudovit dan." from Slovenian to English is:

"Hello! How are you today? I hope you have a wonderful day."

V glavnem, nvidia se je odcepila od "AMDja vs. nvidia" mizerije.
New Sphincter Kvartet:

Zgodovina sprememb…

"This is the most extraordinary moment we have witnessed in the history of AI," Huang said. "New AI technologies and rapidly spreading adoption are transforming science and industry, and opening new frontiers for thousands of new companies. This will be our most important GTC yet."
New Sphincter Kvartet:

Meizu je izjavil:

Bah, kvaliteta življenja je danes ista kot pred 20imi leti, tudi če nvidia propade in moram zaradi tega uporabljat star kasetofon in televizijo + kompjuter na ravni p2 mašine - isti drek. Če pa nvidia propade, bo pa tako ali tako po hitrem postopku nekdo drugi zakrpal luknjo. Tu se pa res nimamo kaj bat.

Znanje dati na kup in spraviti v pogon ni tako enostavno.
Poglej Intel kako dolgo se že matrajo. Pa niso ravno zelenci (grafični del na čipu imajo že dolgo). Kupli tudi Koduri-ja.
Izplen je bolj ubogi.

Zgodovina sprememb…

Buggy ::

Meizu je izjavil:

Kvaliteta zivljenja danes je obcutno nizja kot pred 20timi leti, ce gledas izklucno s stalisca, kaj nam je vmes vsega prineslo, ki naj bi to kobajagi kvaliteto povzigilo na nasledni nivo.

Nvidia kot underdog v starih casih, ko jo noben developer ni povohal in je se AMD dominiral 2D ja naredila kar lep preskok, kot si rekel pa nihce ne bo jokal za njo.
Taki mastodoni, ki danes niso prevec agilni jih zna to konkretno tepsti, predvsem ker na konzolah AMD kar konkretno dominira.

Ljudje so zeljni vedno boljsega za manj denarja in NV ne gre ravno v to smer.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Buggy ()

Kvaliteta zivljenja danes je obcutno nizja kot pred 20timi leti, ce gledas izklucno s stalisca, kaj nam je vmes vsega prineslo, ki naj bi to kobajagi kvaliteto povzigilo na nasledni nivo.

Nvidia kot underdog v starih casih, ko jo noben developer ni povohal in je se dominiral 2D ja naredila kar lep preskok, kot si rekel pa nihce ne bo jokal za njo.
Taki mastodoni, ki danes niso prevec agilni jih zna to konkretno tepsti, predvsem ker na konzolah AMD kar konkretno dominira.

Ljudje so zeljni vedno boljsega za manj denarja in NV ne gre ravno v to smer.

Mah, kvaliteta je ista. Če gremo v tehnološko kvaliteto itak, ampak to ni pomembno iz stališča potrošnika. Lahko živim brez ChatGPT, ne rabim AI, ne rabim 5g omrežja, tudi 8k filmov ne rabim. Pač to kar je bilo 20 let nazaj je zame kot casual potrošnika čisto dovolj. Z igrami vred.

Razvoj tehnologije je pomemben za dejansko industrijo ter zdravstvo in to je to. To, da si nvidia domišlja, da je smotrno dajat po 1500eur za en GPU, to je njihov problem, ki ga bom jaz čisto mirno preskočil. Ko bodo tudi low entry gpuji 1000eur, takrat pa neham špilat pa sam še šah nabijat, klinc jih gleda.

Buggy ::

...kar se tice industrije in ostalega ne bom oprekal, verjamem pa da ima Nvidia prste tudi tam. Izklucno gaming pa ze nekaj casa opazam, da izgublja na vsebini in je vse podrejeno nekim graficnih gimmickom, ki so ali pa niso tisto, kar targetira ciljno publiko. Cas bo pokazal.
Sam smatram, da se pristna igralna izkusnja in izzivi, nenazadnje tudi druzenje s tem, ko se igre po nepotrebnem okici s takimi in drugacnimi GPU zahtevnimi funkcijami, ki v praksi nimajo nekega pomena oz. so postale igre talci nekih visjih vzvodov zradi tega izgublja.

Sam se vedno uzivam v starih igrah, kjer je igralnost in community se kako ziv. Kaksno strategijo so si zamislili cez par let glede na to koliko HW restrikcij imajo novi game engini pa si niti ne zelim spekulirat.

Za stare prdce se vedno ostajo oldies&goldies, in tega ne bo zmanjkalo, dela pa zdej ne tem HW kot sus...zabave pa se vedno obilno :))

Ali receno drugace...kaj ti bo HW ce ni kvalitetne vsebine :P

Se ne bi mogel bolj strinjat. Po tastarih igrah imam vedno vsaj ščepec nostalgije, od leta 2010 dalje pa razen mogoče skyrima in fallouta recimo nič kaj posebnega.

UFOti, oziroma X-COMi so zame že prava zadeva.
Pa Diablo, StarCraft in Warcraft.
Tudi kakšna druga strategija bi se še najdla.

NVIDIA DLSS Available This Month In 7 New Games, Including Atomic Heart & Returnal

https://www.nvidia.com/en-us/geforce/ne...

dolenc ::

Buggy je izjavil:

Izklucno gaming pa ze nekaj casa opazam, da izgublja na vsebini in je vse podrejeno nekim graficnih gimmickom, ki so ali pa niso tisto, kar targetira ciljno publiko.

Sej isto je že iz časov prvih 3d pospeševalnikov, se je pa več govorilo o api-jih, TnL... Pač hobi, ki je za marsikoga, ene zanimajo igre, eni si ga mečejo na grafikone, eni želijo izvesti "dober" nakup, da useka dopamin takoj ko pride nVidia škatla domov itd...
Vse to je gaming, zgleda :D

Dobrih iger je pa polno, Nier, Zelda, God of war. Mal so leta gejmerjev tud problem :P
Lani sem obrnu točno 3 moderne špile(pa še kup starih), Elex2, Biomutant, IonFury. Potem sem pripravil naslednjega in nekak se ne morem spravit.
Kej sprobam, uu to bo fino, pustim na disku in grem naprej. Ne morem špilov krivit.

In hardversko tudi ni še bilo lepše, kupeš nekaj pa lahko praktično pozabiš na pc 5 let, če ne 10. Špili lavfajom pa še polno jih je!
No razen, če spremlaš "tehnične" forume, kdaj spustiš hlače na kak benčmark, potem res zgleda grozno ko je kos, ki ga imaš že čisto nizko na grafu!

Saj ni nič drugače za mladino, nas pa že malce emšo hebe, itak, da je za nas drugače bilo pred 20 leti, sem se Jedi Academy zelo veselil in 2x obrnil, napram zdaj, ko le še v novicah slučajno zasledim, da bo marca AAA naslov Jedi Survivor. In to se prenese na grafične ter PC na splošno, čeprav imam precej večjo kupno moč kot takrat kot najstnik.

Je pa AI za nvidio rdeča nit in se bo tudi v igre preneslo, brez skrbi.
New Sphincter Kvartet:

So pa igre
Most people don't realize the scale of video games:

Hogwarts Legacy just grossed $850M in its first two weeks. Biggest launch ever for Warner Bros Games.

By comparison, Warner Bros's biggest *movie* ever, the last Harry Potter movie, brought in $295M in its first two weeks.
New Sphincter Kvartet:
««
49 / 80
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nvidia predstavila RTX 4070 (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Grafične kartice
659623 (4299) FlyingBee
»

Nvidia še pred izidom umaknila in preimenovala RTX 4080 12 GB (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Grafične kartice
10111496 (7143) FlyingBee
»

Cene nVidia kartic na trgu danes (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
7810948 (7808) ziga1990

Več podobnih tem