» »

NVIDIA Lovelace (GPU 5nm)

NVIDIA Lovelace (GPU 5nm)

Temo vidijo: vsi
««
25 / 80
»»

DarwiN ::

Nerealne pre-order cene. Ampak veliko boljše ne bo.. MSRP je zgolj ~30% nižji od 4090, čeprav dobiš 40-50% manj zmogljivosti. Ob izidu čez dobra 2 tedna bo 4090 koštala ~2000€, 4080 pa ~1500€.

Nvidia jasno nadaljuje s politiko "the more you buy, the more you save", kjer najdeš "normalno" ceno samo na vrhu ponudbe.
You don't see faith healers working in hospitals
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!

FireSnack ::

Tako pač je. Cena mora biti visoka da se zaradi slabše prodaje preveč ne poslabšajo rezultati. Tudi če bo RTX 4080 pod 1000€, mislim da bo prodaja slaba, tako da je bolje če je 2000€. Prodano jih bo podobno število v obeh primerih. Rudarji kar malo manjkajo letos, zdaj pa še taljenje konektorjev, topljenje grafičnih kartic po ohišju ipd.
Preprodajalec NFT umetnin

FlyingBee ::

3090ti ima 2000usd msrp, prodaja pa se za precej manj.
P200 MMX, 32mb ram, 2gb HDD, s3 virge 2mb, 14" CRT 640x480
New Sphincter Kvartet:
Roko Spestner, Namaž Zlevčar, Daje Heading, Maraje Spetan

oo7 ::

[8K] Horizon Zero Dawn | RTX 4090 | BeyondallLimits Raytracing GI | Camera Mod EXTREME settings

temp1337 ::

Jasno je da je 60 sličic premalo in je to čisto neuporabno neglede na grafiko. Za gaming se mora standard dvignat na vsaj 120/144 Hz in da ti FPS 1% low ne pade pod to vrednost. To je potem gaming, vse ostalo so neke lepe slike z dobro ostrino in nič drugega.

m0LN4r ::

Nea seri, eno so hruske, drugo so jabolka.
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM

GeForce RTX 4080 listed at $1200 in US, €1621 in Finland
https://videocardz.com/newz/geforce-rtx...

Lahko pričakujemo torej cene okoli 1600€ oz. pri nas okoli 2000€. Bo veselje kupovat karte za 2 čuka za pod božično drevesce.

Ta bo mal težka.. 4090 je namenjena specifičnim uporabnikom, ki so izredno zahtevni oz. imajo debele denarnice. Seveda gre za majhen odstotek potrošnikov, ampak mnogim od njih denar ni nek faktor. Marsikomu je isti šmorn, ali plača 1500EUR ali 2500EUR. Sploh ne opazi razlike. Pomembno je samo to, da dobi najhudejši izdelek.

Kar pa vsekakor ne velja za 4080 kupce, ki so bolj finančno ozaveščeni in omejeni, saj ne "serjejo denarja".

In da bi bila stvar še hujša, ima 4090 očitno boljši p/p od 4080. Zato so 4090 letele s polic, pri 4080 pa zna bit zgodba ravno obratna.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: DarwiN ()

V času velike rudomanije se je prodalo vse kar se je dalo uporabiti za printanje denarja. Neki ozaveščeni kupci bodo težko dali 1600-2000EUR za RTX 4080. Tale cena bo nekako morala iti vsaj na polovičko ali pa bo bolj pametno da te čipe uporabijo za datacentre, za gamerje pa naredijo nekaj v stilu RTX 4070 Ti 12GB za 500EUR, kjer se uporabijo slabši materiali in čipi z napako.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: temp1337 ()

49106 ::

3070 ti stane 700 evrov, tako da 4070 ti ne bo 500 evrov. :D

Glede na to da je Pelosijeva dumpala Nvidia delnice, se pričakuje slaba prodaja kartic in rdeče številke še kar nekaj časa. Bomo videli koliko kartic se bo prodalo po MSRP.

tikitoki ::

DarwiN je izjavil:

Ta bo mal težka.. 4090 je namenjena specifičnim uporabnikom, ki so izredno zahtevni oz. imajo debele denarnice. Seveda gre za majhen odstotek potrošnikov, ampak mnogim od njih denar ni nek faktor. Marsikomu je isti šmorn, ali plača 1500EUR ali 2500EUR. Sploh ne opazi razlike. Pomembno je samo to, da dobi najhudejši izdelek.

Kar pa vsekakor ne velja za 4080 kupce, ki so bolj finančno ozaveščeni in omejeni, saj ne "serjejo denarja".

In da bi bila stvar še hujša, ima 4090 očitno boljši p/p od 4080. Zato so 4090 letele s polic, pri 4080 pa zna bit zgodba ravno obratna.

Se strinjam. Ce se ze stegnes, se stegnes do RTX 4090. RTX 4080 nudi zgolj slab p/p.

mailer ::

Očitno se bo občasni gejmer prej dobesedno stegnu, kot dočakal normalne cene. :D
Asus B560-I, Intel 11500, Corsair 16GB 3200MHz

Občasni gamer ima 6600 do 300eur ali pa se stegne do 6700xt ali 3060ti pa ima mir.
New Sphincter Kvartet:

FireSnack ::

Nvidia na veliko muti. Mindfactory je RTX 3090 Ti podražil za 1000€ iz 1200€ na 2200€, da bo nova generacije lepše zgledala cenovno ko pride na police. Pazite na take natege.
Preprodajalec NFT umetnin

bedarija ::

tisti ki kupuje 4000 serijo itak ne gleda na denar

Meizu ::

bedarija je izjavil:

tisti ki kupuje 4000 serijo itak ne gleda na denar

To govoriš, kot da bomo lahko še 5 let kupovali 3080 za 300 eur po trgovinah.

Verjetno je mislil na do zdaj znano 4000 serijo, 4090 za 2k plus eur in 4080 za 1600 eur.
New Sphincter Kvartet:

bedarija ::

tako je. če hočeš nekaj poceni boš 4060 ali 4050 kupil. lahko pa greš h tardečim

Machete ::

In kdaj priletijo 4080 na police? Sicer ne vidim veliko smisla osebno, vseeno pa me malo zanima.
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-3080 EAGLE|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+

Je pa zanimivo kako je tdp leta 2008 z 8800gt porastel x2 na 155w in že 2010 s Fermijem na 250w, ki je dolgo časa veljalo za max stock, s Pascalom je pri 1080 brez Ti lepo padlo pod 200w. Žal pa 2020 šlo na 300w za 3080. Noro.
New Sphincter Kvartet:

Je pa sicer res, da se te karte pustijo kar precej undervoltat in je nekako jasno, da gre tu bolj za nabijanje frekvenc za voljo lovljenja tistih procentov v FPS - AMD je v GPU segmentu kompetitiven kot še nikoli, in to se pozna, ko oba kampa šponata robo do samega roba.

Recimo jaz imam Gigabajtovo 3080 10gb in se pusti brez problema undervoltat do te mere, da imam pri full loadu (sicer odvisno od igre do igre) porabo med 200-250W, kar sicer ni majhna cifra, da smo na jasnem, ampak glede na tovarniško porabo 350W je praktično tretjino manjša poraba. Performance pa glede na vse GPU benchmarke, ki sem jih zalavfal na tovarniških nastavitvah ter trenutnem undervoltu pa tam cca. 5% nižji. Lahko bi komot undervoltal na isto frekvenco kot tovarniško (jaz jo imam zaklenjeno pri 1800mhz) ter s porabo vseeno šel pod 300W, ohranil pa enak performance.

Precej bolje bi bilo (za AMD ter Nvidio), če bi se držala neke "etike porabe", kjer ne bi šponali čipov na polno, ampak vseeno sledili nekemu logičnemu razmerju med učinkovitostjo ter zmogljivostjo, ker če s tretjino manjšo porabo izgubim samo 5% performansa, potem mi tovarniški setup smrdi po težkem OCju, kar potem pojasni tudi dejstvo, zakaj ti čipi niso ravno neki super navijalci.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Meizu ()

mahone ::

Machete je izjavil:

In kdaj priletijo 4080 na police? Sicer ne vidim veliko smisla osebno, vseeno pa me malo zanima.

16ga Novembra je uradni release

oo7 ::

Modded GTA V Running on NVIDIA RTX 4090 GPU Gets Boosted to 16K Resolution with Ray-Tracing

https://www.techeblog.com/modded-gta-v-...

Pa so probali že na 32k?

Mr.B ::

Meho bi rekel.... age like a fine wine

Torej vemo zakaj ni RTX 4080 12 GB

Torej koliko bo cena RTX 4080 16GB.

In da NV verjetno že pol leta reže chipe namenjene za RTX 3080 v RTX 3060 8GB ,12 GB verjento bo še izdala 10GB.
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

Verjetno bo amd cenovno boljše ponudil, kot vedno. Ali chiplets igrajo glavno vlogo pri tem, bomo pa še videli.
New Sphincter Kvartet:

Alien123 ::

2.5k€ za 4090, ko na 3 mesce pride en pameten špil :))

Buggy ::

Alien123 je izjavil:

2.5kEUR za 4090, ko na 3 mesce pride en pameten špil :))

tudi sam gledam na nakup novega HW striktno s tega stalisca in ne obratno. Ce ni pametnega spila, ki bi ob trenutnem monitor setupu imel probleme z delovanjem na high-ultra me sploh ne gane in primernih spilov sploh ni. V mojem primeru za flat igranje je 3080 12GB vec kot polna kapa se do naslednje generacije, za VR pa ce smo posteni niti RTX4090 ne izkoristi celotnega potenciala virtualnih naocnikov tko da jabe tole preseravanje :))

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Buggy ()

pegasus ::

Kupim, če izdajo 10W bios ;)

1590€ brez DDV je dobra cena za Gainward GeForce RTX 4090 Phantom GS? Mislite da bo nižje za Black Friday?

Tudi 2000 eur je dobra cena za 4090, boljše grafične ne boš dobil do 4090ti ali pa šele čez 2 leti, ko 5000 serija izide.
New Sphincter Kvartet:

Tudi 10.000 eur je ok, je najboljša grafa na svetu!

Za 5 kom sigurno.
New Sphincter Kvartet:

RTX 4090 Woes Get Worse: Native 16-Pin Reportedly Melts as Well

Nv verjetno ve, zato je preusmerila proizvodnjo v pro sector...pac profiti:(, kot pa recall.

scipascapa ::

Zakaj si pokonci ob 4 zjutraj?

Jarno ::

Verjetno je šel na stran.

Za dve leti...ni bogve kakšna investicija. Nekateri npr. komaj shajajo skozi zimo z ogrevanjem. Morda se bi tukaj dalo kaj skombinirati. /s
Dejansko cene niso tako ogromne, glede na to, koliko je bilo investirano v TSMC 5nm in v R&D + cene komponentic + dobavne verige.
Ne sme pa se pozabiti tudi na ustrezen procesor, ohišje, napajalnik in drag zaslon (4k, 240Hz, 1500€-2500€).
Chuck Norris je med števili 0.999... in 1 uspel vriniti konstanto imenovano CN.
#65W!

scipascapa je izjavil:

Zakaj si pokonci ob 4 zjutraj?

Hitro v AMD navi temo, da te ne bo strah, ko odgovarjas.

Jarno je izjavil:

Verjetno je šel na stran.

Za dve leti...ni bogve kakšna investicija. Nekateri npr. komaj shajajo skozi zimo z ogrevanjem. Morda se bi tukaj dalo kaj skombinirati. /s
Dejansko cene niso tako ogromne, glede na to, koliko je bilo investirano v TSMC 5nm in v R&D + cene komponentic + dobavne verige.
Ne sme pa se pozabiti tudi na ustrezen procesor, ohišje, napajalnik in drag zaslon (4k, 240Hz, 1500€-2500€).

Stranka mi je placala eno placo da sem naredil delo devops-a, ali v kontekstu razumevanja, placilo je bilo visje kot me stane celoletni racun za energijo, in kjer sem to ravno ni mala vrednost v kontekstu racuna elektrike v Sloveniji.

Vprasati se bos moral, ali se zgolj caka na recall, ce je problem dejansko v samem designu konektorja torej problem mama v ato, al kako ze.
Di bo meho ali pa darvin razlozil.

Sem vzel tole RTX 4090 ker mi nekako ni dalo miru da nimam najboljše kartice na svetu. Eno nočno kot DevOps udarim za 300€ neto na uro in sem jo pokril. :))

Jarno ::

temp1337 je izjavil:

Sem vzel tole RTX 4090 ker mi nekako ni dalo miru da nimam najboljše kartice na svetu. Eno nočno kot DevOps udarim za 300€ neto na uro in sem jo pokril. :))

Kaj pa ostale komponente? V ohišje je "pasala"? Stari napajalnik je zmogel? Kakšen zaslon uporabljaš? Morda še drugim daš kakšno idejo.
Chuck Norris je med števili 0.999... in 1 uspel vriniti konstanto imenovano CN.
#65W!

temp1337 je izjavil:

Senzor za detekcijo gorenja polimerov si tudi kupil. Obstaja kar nekaj DIY projektov.

No fantje, ne bomo zdaj s fovšijo začeli. Imam kvaliteten napajalnik, tako da ne bi smelo biti težav. Glede na to da ni vpoklica, sem miren.

temp1337 je izjavil:

No fantje, ne bomo zdaj s fovšijo začeli. Imam kvaliteten napajalnik, tako da ne bi smelo biti težav. Glede na to da ni vpoklica, sem miren.

Samo včeraj je bila prva slika z aTX 3.0 napajalnikom in zažganimi pini. Tako da ne boš rekel da nisi vedel za recall. Oc ko le ta bo.

To so s vžigalnikom topili, da dobijo clicke.
New Sphincter Kvartet:

Trenutno je več kot 100.000 kupcev zaskrbljenih in proizvodnja/prodaja je nedvomno padla. To bodo milijonske izgube zaradi enega usranega kabla/konektorja.. Lekcija za prihodnost.

Nvidia rabi brco v rit, mininga je konec.
New Sphincter Kvartet:

Constantine ::

temp1337 je izjavil:

1590€ brez DDV je dobra cena za Gainward GeForce RTX 4090 Phantom GS? Mislite da bo nižje za Black Friday?

Kje si to dobil?

LP

m0LN4r ::

FlyingBee je izjavil:

To so s vžigalnikom topili, da dobijo clicke.

Itak pa da lahk AMD spusti komentar na prezentaciji. Ce to ni zrezirano pa nevenkaj. Topili so se pred tik pred amd PRom pred tem pa ne.
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM
««
25 / 80
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nvidia predstavila geforce RTX 40 Super (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Grafične kartice
5511872 (8420) Mr.B
»

Nvidia še pred izidom umaknila in preimenovala RTX 4080 12 GB (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Grafične kartice
10111703 (7350) FlyingBee
»

Cene nVidia kartic na trgu danes (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
7811068 (7928) ziga1990

Več podobnih tem