Forum » Programiranje » Visual Studio, portable
Visual Studio, portable
japol ::
Čim boljšo podobnost (funkcije, izgled,...) kot jo ima VS. Pa da podpira JS, C#,... in da je portable.
lmes123 ::
Uporabljam Visual Studio Code že dosti časa. Je portable. Sam Visual Studio pa seveda ni portable, ni logike za tem da bi cel IDE bil portable.
Kaj je razlika med VSCode in VSCodium? Delujeta mi identična.
Dodal sem extension za c# pa ne morem debugat oz. zagnat WinForm programov napisanih v c#. Kaj moram še dodati? S SharpDevelop programom pa vse lepo dela. Upal sem na editor, ki bo portable in da ima v sebi c#, javascript,... seveda naj se jih doda kot extension.
Dodal sem extension za c# pa ne morem debugat oz. zagnat WinForm programov napisanih v c#. Kaj moram še dodati? S SharpDevelop programom pa vse lepo dela. Upal sem na editor, ki bo portable in da ima v sebi c#, javascript,... seveda naj se jih doda kot extension.
Pimoz ::
VSCodium je odprtokodni del VSCode. VSCodium ne vključuje MS telemetrije (ki jo lahko v VSCode izključiš https://code.visualstudio.com/docs/gets...) in nekateri extensioni ne delujejo na njem (oz jih ne najde saj uporablja https://open-vsx.org/ za repozitorij; ampak že spet lahko to spremeniš https://github.com/VSCodium/vscodium/bl...)
Sem dodal c# extension v VSCode pa ne morem zagnat programov napisanih v c#. Kaj manjka? Sem pobral pa portable VSCode v1.52.1.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: japol ()
DamijanD ::
Sicer ne poznam dobro, ampak sem skoraj zihr, da če hočeš VSCode uporabiti tudi kot compiler, da poleg extensiona rabiš še .net SDK.
Imam portable VScode, VCcodium, ShrapDevelop. Isti program lahko debugam, poganjam itd. le v SharpDevelopu. Drugje ne dela. Ja potrebuje SDK, Oba VSa napišeta obvestilo:
In me preusmeri na: https://dotnet.microsoft.com/download/d...
Potrebujem tudi da je ta SDK portable, da se mi namesti v mapo extension v samem progremu kot so do sedaj ostali extensni to počeli, ne pa da se mi namesti v sistem-potem be po portable.
The .NET Core SDK cannot be located. .NET Core debugging will not be enabled. Make sure the .NET Core SDK is installed and is on the path.
In me preusmeri na: https://dotnet.microsoft.com/download/d...
Potrebujem tudi da je ta SDK portable, da se mi namesti v mapo extension v samem progremu kot so do sedaj ostali extensni to počeli, ne pa da se mi namesti v sistem-potem be po portable.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: japol ()
WizzardOfOZ ::
Jaz sem si naredil portable Visual studio 2019. Vzel sem 256GB nvme disk, ga porinil v usb ohišje. Gor sem naredil virtualko z windows 10 in visual studio 2019 pro. In sedaj imam orodje vedno s seboj + vso mojo kodo, ki jo rabim.
Milčinski je napisal butalce kot prispodobo in ne kot priročnik!!!
Svuda u svijetu ima budala ali je izgleda kod nas centrala!!!
LeQuack ::
Jaz sem uporabljal Visual Studio včasih, ampak za inštalirat je pa kot en virus. Traja celo večnost, instalira ene 30 zadev, tako da potem ko hočeš uninštalirati je skoraj nemogoče.
Quack !
Odvisno od diska. Na NVME je zelo hitro nekje med 23 in 25GB inštaliranih.
bootable in portable.
Z programom win2usb lahko narediš na usb ključku boot, ki zažene direkno virtualko (boota iz virtualke), lahko pa zalaufaš pc in uvoziš virtualko v hyperV in jo štartaš.
Z programom win2usb lahko narediš na usb ključku boot, ki zažene direkno virtualko (boota iz virtualke), lahko pa zalaufaš pc in uvoziš virtualko v hyperV in jo štartaš.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: WizzardOfOZ ()
Download this: https://dotnet.microsoft.com/download/d...
Zaženeš v stilu: dotnet-install.ps1 -InstallDir DIRECTORY
Jaz sem uporabljal Visual Studio včasih, ampak za inštalirat je pa kot en virus. Traja celo večnost, instalira ene 30 zadev, tako da potem ko hočeš uninštalirati je skoraj nemogoče.
Situacija se je mnogo izboljšala. Odkar imamo Visual Studio Installer sta dve lokaciji za namestitev. Ena za sam IDE in druga za shared komponente, SDK in orodja. Hkrati lahko namestiš tudi več verzij in različic VS. Vsakega v svoj direktorij.
Ničemur od tega ne bi rekel portable.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Pimoz ()
Ničemur od tega ne bi rekel portable.
V bis5tvu nosim samo disk s sabo in štartam sistem iz tega diska, da ima vedno vse nastavitve enake. V službi potem rabim samo računalnik (kaj ima na diskih me niti ne zanima)
Zakaj? Saj narediš image iz službene mašine, ki uporablja vse razen diskov v računalniku. Je pa ta disk tudi z bitlockerjem zaklenjen. Tako lahko potem delam v službi ali pa od doma v istem okolju.
Zimonem ::
Portable je mišljeno da laufa pod enakim okoljem kot os. Virtualka je svoj ekosistem.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Zimonem ()
Menjata se samo 2 računalnika. Službeni in domači in oba imata licenčne windowse. Z eno VS 2019 pro licenco dobiš možnost da imaš imaš VS2019 na dveh računalnikih (službeni in domači), tako da se tudi to izzide.
Načeloma bi lahko tudi na trejem računalniku delalo, ampak nisem še probal.
Načeloma bi lahko tudi na trejem računalniku delalo, ampak nisem še probal.
Menjata se samo 2 računalnika. Službeni in domači in oba imata licenčne windowse.
Kaj ima veze kakšno licenco imata na notranjih diskih. Šteje samo licenca, ki si jo ti skopiral iz službenega na usb in jo sedaj zaganjaš na službenem in domačem PC. Pa tole z eno VS 2019 pro licenco in inštalacijo na dveh računalnikih si si kolikor jaz vem izmislil. Inštalacija VS je per user (https://visualstudio.microsoft.com/wp-c...)
Each licensed user may
install and use the software on any number of devices to design, develop, test, and demonstrate their programs
Glede Windows 10 pa tole:https://support.microsoft.com/en-us/win...
When installing Windows 10, the digital license associates itself with your device's hardware. If you make significant hardware changes on your device, such as replacing your motherboard, Windows will no longer find a license that matches your device, and you'll need to reactivate Windows to get it up and running.
Nope. Pri nas ima en user lahko na službenem in svojem pc-ju VS 2019 z isto licenco (enterprise pogodba in je to v pogodbi med firmo in MS)
Se pravi če imaš v službi dva računalnika in doma enega (na vseh računalnikih si uporabnik ti) boš rabil dve licence zaradi vaše enterprise pogodbe? Tako da bog ne daj, da ta tvoj prenosni disk vtakneš v katerikoli tretji računalnik. Daj no...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Pimoz ()
En v službi, drugi doma. Zakaj bi jih rabil več?
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Visual StudioOddelek: Programska oprema | 2991 (743) | Invictus |
» | VMware - copy/paste ne delaOddelek: Pomoč in nasveti | 1828 (1347) | Invictus |
» | Server 2016 in Win10 (strani: 1 2 )Oddelek: Operacijski sistemi | 6877 (4815) | dottor |
» | Mono Develop .netOddelek: Programiranje | 2312 (1883) | Lonsarg |
» | Ali predvajanje videa iz USB pusti sledi v Windows?Oddelek: Operacijski sistemi | 3405 (2461) | celebro |