Forum » Na cesti » Kaj pomeni ta znak na levi volanski ročici?
Kaj pomeni ta znak na levi volanski ročici?
Samsung06 ::
Torej v Renault Meganu 4 imam tole ikonco pa me zanima kaj točno pomeni ter kako spreminjam njeno funkcionalnost(gor, dol).
Predvidevam, da je to povezano z nastavitvijo višine svetlobnega snopa navzgor ali navzdol? Če DA, kako to spreminjam? Naj povem, da nimam nobenega drugega gumba za spreminjanje višine snopa ob levi strani pri varovalkah. Tako, da mislim, da imam neko avtomatiko. Imam LED. Kratke luči mi trenutno svetijo prekratko. Predno grem kaj šraufat pri lučeh bi rad vedel ali se to da kako nastaviti.
https://ibb.co/87TwzSX
Predvidevam, da je to povezano z nastavitvijo višine svetlobnega snopa navzgor ali navzdol? Če DA, kako to spreminjam? Naj povem, da nimam nobenega drugega gumba za spreminjanje višine snopa ob levi strani pri varovalkah. Tako, da mislim, da imam neko avtomatiko. Imam LED. Kratke luči mi trenutno svetijo prekratko. Predno grem kaj šraufat pri lučeh bi rad vedel ali se to da kako nastaviti.
https://ibb.co/87TwzSX
solatko ::
To je za dvig ali spust svetlobnega snopa, zaradi obtežitve prtljažnika, da ne slepiš nasproti vozečih. Zapelji pet metrov do kakšnega zidu in poizkusi, boš videl kako se dviga ali spušča.
Delo krepa človeka
Kumbaja ::
Tocno tako. To nima nicesar nastavljenjem visine snopa ampak je preklop med dolgimi in kratkimi lucmi, oziroma blendanje v drugo smer.
Za visino snopa luci imas verjetni nekje levo od volana kolescek.
Za visino snopa luci imas verjetni nekje levo od volana kolescek.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Kumbaja ()
Gejspodar ::
Sem napisal, da nimam gumba oz nimam kolescka. Kako v tem primeru nastavim snop gor ali dol ne da bi sraufal pri luceh?
Gejspodar ::
Ja kljub temu, da pise da je avtomaticno se mi zdi da ne dela ok. Prekratko osvetljuje se mi zdi. Torej je treba prav fizicno pri luceh sraufat?
facepalm ::
Ja kljub temu, da pise da je avtomaticno se mi zdi da ne dela ok. Prekratko osvetljuje se mi zdi. Torej je treba prav fizicno pri luceh sraufat?
Parkiraj pri zidu in prosi nekoga, da se nasloni na prtljaznik. V cca sekundi bi se morale luci same znizat. Ce se ne, je sistem v k. Ce pa deluje in ti sveti prenizko pa bos moral nastaviti na samih luceh (najbolje kar na tehnicnih pregledih).
Parkiraj pri zidu in prosi nekoga, da se nasloni na prtljaznik. V cca sekundi bi se morale luci same znizat. Ce se ne, je sistem v k. Ce pa deluje in ti sveti prenizko pa bos moral nastaviti na samih luceh (najbolje kar na tehnicnih pregledih).
tnx
bom probal...
Aja sem spregledal, da gre za Megane 4..
Sklepam, da imas led luci? Te bi se morale uravnati ze ob vklopu. Torej pri zidu samo ugasni avto in ga ponovno zazeni. Ko se vklopijo luci, bi se morale takoj izravnat (se na zidu zelo opazno vidi premik snopa).
Sklepam, da imas led luci? Te bi se morale uravnati ze ob vklopu. Torej pri zidu samo ugasni avto in ga ponovno zazeni. Ko se vklopijo luci, bi se morale takoj izravnat (se na zidu zelo opazno vidi premik snopa).
RookY ::
To so verjetno kratke-dolge luči.Kaže znak kaj dela sam ročka....gor dol žmigavc...naprej nazaj dolge(stalno-blend)
Tam kjer obračaš ročko imaš auto, ki je pač avatomatsko...verjetno imaš LED, zato ne moreš dvigovati spuščati snopa sam...dela avtomatsko. Če ti sveti nepravilno naj ti nastavi servis. Potem imaš znak za kratke oz dolge...takrat gorijo kratke, z ročico naprej pa prižgeš dolge, oz nazaj blend...zato črtkana.
Tam kjer obračaš ročko imaš auto, ki je pač avatomatsko...verjetno imaš LED, zato ne moreš dvigovati spuščati snopa sam...dela avtomatsko. Če ti sveti nepravilno naj ti nastavi servis. Potem imaš znak za kratke oz dolge...takrat gorijo kratke, z ročico naprej pa prižgeš dolge, oz nazaj blend...zato črtkana.
Juhu juhu spet bom bruhu
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: RookY ()
mirator ::
Mislim, da to pomeni blendanje. Ko ročico potegneš k sebi, se prižgejo dolge luči, ko jo spustiš, dolge luči ugasnejo.
Kumbaja ::
Ne, sarit po luceh brez da tocno o ves kaj delas zna bit problem na tehnicnem. Ravno tako luci z avtomatskim nastavljanjem niti ne pustijo da kaj saris po njih.
Prvo kot prvo moras ugotovit ali ie dejanako kaj narobe, ali se samo tebi zdi da luci svetijo prenizko.
mirator ::
Za nastavitev višine svetlobnega snopa imaš levo spodaj kolesni gumb. Če tega ni, se ti višina nastavlja avtomatsko. Če ni ne enega ne drugega, je servis.
Vuli ::
Naprej - switch za dolge
Nazaj - tipka za dolge
Konstantno ali momentalno.
točno tko. naprej maš za "poblendat" nazaj pa za vklop dolgih.
|Gb x570 Pro|R9 5900x|64GB DDR4 RAM G.Skill V@ 3600 cl16|6800XT Merc319 Black|
Siddh ::
Postavi pred zid, najdi vijak (mislim da je inbus) pa poskusi najprej v eno smer pol obrata, potem v drugo da ugotoviš v katero smer se dviga. Potem dvigni za pol ali za en obrat na obeh straneh od prvotno nastavljene višine pa se pelji da vidiš će ti ustreza. Sem že delal to na takšnem meganu z ledikami.
Postavi pred zid, najdi vijak (mislim da je inbus) pa poskusi najprej v eno smer pol obrata, potem v drugo da ugotoviš v katero smer se dviga. Potem dvigni za pol ali za en obrat na obeh straneh od prvotno nastavljene višine pa se pelji da vidiš će ti ustreza. Sem že delal to na takšnem meganu z ledikami.
to se ne dela "na blef". sploh ne pri led ali xenon.
tebi se ze lahko zdi, da ustrezno svetijo, medtem ko te nasproti vozeci preklinja, ker ga slepis
mancini ::
Problem je ker smo vsi navajeni imeti luči precej visoko.
Kratka luč mora svetiti kratko. Pri nas imata vsaj 2 od 10 previsoko luči
Kratka luč mora svetiti kratko. Pri nas imata vsaj 2 od 10 previsoko luči
DePalmo ::
V praksi sem ugotovil da imaš lahko pravilno nastavljene luči, ampak pravilno gre "od - do". Ker (sem, sedaj imam drugega) poznam svoj avto, sem po servisu vedel da so nastavljene prenizko in so mi popravili. Nato sem spet videl da je pravilno nastavljeno. Ampak to so bile še "stare" H7, kako je z LED, nevem. Najbolje da povprašaš na servisu in ti jih naj preverijo in po potrebi nastavijo.
Če ti blendajo znižaš. Nam so na servisu na dveh avtih nastavili kratke na nekje 20 metrov, morajo pa biti med 40 pa 70 se mi zdi. Ponoči se sploh več kot 50 nisem upal peljat s kratkimi. Na enem avtu sem takoj zadel višino, na drugem pa sem malo znižal ko so mi parkrat poblendali.
Če previdno šteješ vrtljaje od prej nastavljene še vedno lahko povrneš v original nastavitev. Če pa misliš da na servisu to delajo v nulo, pa pozabi. Mogoče če zagnjaviš.
Če previdno šteješ vrtljaje od prej nastavljene še vedno lahko povrneš v original nastavitev. Če pa misliš da na servisu to delajo v nulo, pa pozabi. Mogoče če zagnjaviš.
Če ti blendajo znižaš. Nam so na servisu na dveh avtih nastavili kratke na nekje 20 metrov, morajo pa biti med 40 pa 70 se mi zdi. Ponoči se sploh več kot 50 nisem upal peljat s kratkimi. Na enem avtu sem takoj zadel višino, na drugem pa sem malo znižal ko so mi parkrat poblendali.
Zato se zapeljes do tehnicnih (ko nimajo guzve) in ti tam nastavijo v nulo. Ne samo visino temvec tudi usmeritev levo-desno (na mojem avtu se je to dalo). Meni so naredili brezplacno v par min (xenon luci).
Zgodovina sprememb…
- spremenil: facepalm ()
Invictus ::
Če nimaš tovarniško noter LED H7 žarnic, jih ne smeš menjati.
Je bil zadnjič članek v AMZS reviji, pa se je še njih zdelo kretensko. Ampak je to EU problem...
Je bil zadnjič članek v AMZS reviji, pa se je še njih zdelo kretensko. Ampak je to EU problem...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."
http://goo.gl/2YuS2x
http://goo.gl/2YuS2x
Nihe ni govoril o menjavi za LED. Nov megane ima v osnovi verziji navadne halogesnke žaromete, višja oprema pa ima "pravi" LED žaromet.
RedDrake ::
Zanimivo, moj Hyundai Tucson ima vse luči LED, pa imam ročno nastavljanje višine snopa. No ja, glede na izkušnje iz SAAB-a, je avtomatski leveling samo ena stvar več ki se zna sčasoma pokvariti ...
Bil na servisu. Neki parametri za automatiko so bili fuč. Po resetu tega pa so ročno nastavili še pri lučeh.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Ali lahko nadomestim glavne prednje žarnice avta z led (strani: 1 2 )Oddelek: Na cesti | 17099 (5059) | simnov |
» | menjava žarometovOddelek: Na cesti | 8456 (2009) | gasparinni |
» | Led h7 v avtu (strani: 1 2 )Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 18836 (16954) | tomaz- |
» | Bele žarnice na avtomobilu (strani: 1 2 )Oddelek: Na cesti | 16896 (15266) | Olórin |
» | xenon-ski žarometi (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 32910 (31063) | AtaStrudl |