Forum » Loža » Pomerjanje ni dovoljeno!
Pomerjanje ni dovoljeno!
Apofis ::
Ko v teh časih stopite v trgovino (npr s športno robo, copati, smu čelade, rokavice ipd.) ter vidite napis pomerjanje ni dovoljeno...kaj si razlagate pod tem napisom?
avtek ::
Da si ne smeš obut pancerjev in zapet smuči, definitivno
/s
Po mojem pač ni dovoljeno rokavice na roke dajat, čelade na glavo itd.
Pogledaš 'z razdalje', če se ti zdi kupiš, če ne se obrneš in greš dalje. Nekako podobno mi to deluje kot sladoled lizati preko šajbe. Cirkus uglavnem.
/s
Po mojem pač ni dovoljeno rokavice na roke dajat, čelade na glavo itd.
Pogledaš 'z razdalje', če se ti zdi kupiš, če ne se obrneš in greš dalje. Nekako podobno mi to deluje kot sladoled lizati preko šajbe. Cirkus uglavnem.
DePalmo ::
Pomeni točno to kar piše. Zame to pomeni da pač tam nič ne kupim. Če že grem v trgovino, potem hočem probat. Brez pomerjanja lahko kupujem tudi preko interneta.
misek ::
Malo prej nekje prebral, da pač kupiš 3 izdelke, greš do avta na parkirišče, sprobaš, in neseš nazaj. To pa JE dovoljeno. Bravo država :)
link_up ::
tudi jaz cakam frizerja, da bi mi koncno na glavo dal lasuljo moje bodoce priceske. Pa tega se danes ni...kar zaupam naj mu...
ko bi vsaj imeli ar...
ko bi vsaj imeli ar...
In and Out
profii ::
link_up ::
tudi jaz cakam frizerja, da bi mi koncno na glavo dal lasuljo moje bodoce priceske. Pa tega se danes ni...kar zaupam naj mu...
ko bi vsaj imeli ar...
To je pa to k hodiš k frizerju brez tipkovnice. CTRL + Z dela čudeže....
mhm, hauba5.0
In and Out
c3p0 ::
Ko v teh časih stopite v trgovino (npr s športno robo, copati, smu čelade, rokavice ipd.) ter vidite napis pomerjanje ni dovoljeno...kaj si razlagate pod tem napisom?
Kdo pa ima ta napis? Da vidim kam ne it.
Po zakonu kokr vem zdej vse trgovine s tekstilom, obutvijo, k so se odprle do 24ga al neki tazga decembra
jest10 ::
No zokne so ponavadi številka od-do, tako da je težko faliti.
Pri obleki pa so lahko velike razlike v kroju in ni dovolj samo gledati, a je L ali XL. Enako pri obutvi.
Pri obleki pa so lahko velike razlike v kroju in ni dovolj samo gledati, a je L ali XL. Enako pri obutvi.
Hvala za odgovore. Jst sm pa mislu, da to pomeni, da naj se 99% strank pizdi na prodajalce k da so le ti krivi tega ukrepa, grozi z upravo k oni poznajo enga tm gor, delajo grimase ter mižikajo kt opice, da naj se prodajalec obrne stran, da oni lahko v miru probavajo al pa da jim prodajalec pogleda skoz prste, ker bojo to oni sam na hitrco probal, itd itd itd
Eh, sj vem, da pač velik stvari ne morš zadet na uč...sam a sm ti jst kriv...po drugi strani, pa uni k tolčete, da nas bojo prodajalce zamenjal roboti ipd...no mogoče nekoč androidi :) malomorgen, večina folka si sama niti šmkla ne zna obrisat...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Apofis ()
feryz ::
Jaz si to razlagam tako, da tam nisem zaželjen in me ne vidijo nikoli več. Ali mojega denarja.
Machete ::
Dajte že živet brez striktnih navodil. Sami iz sebe delate budale, ko upoštevate vse do zadnje črke zakona ali odloka, istočasno pa iščete vsakrnokoli možnost obvoda. Obnašajte se, kot se vam zdi dobro za družbo in zase. Odloki niso programi, ker mi nismo roboti in svet ni petrijevka v kontoliranem okolju.
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-3080 EAGLE|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+
darkolord ::
@machete, da marsikaj se pogleda skoz prste, improvizira, sam v tem primeru k je velik obiskov inšpekcij in podobnih, se ve kdo na koncu nasrka...
showsover ::
Sem pa res mislil, da samo mi staruhi preskušamo v b&m trgovinah, da mladina večinoma naroča preko tisth aboutyou in to...
Ja, če ti ni prav, da ne moreš preskušat, pojdi drugam, jasno, če imaš kam.
Ne bi pa jaz pozival v neki 'nepokorščini', ker boš s tem zajebal prav vse.
Ampak pač otroci...
Ja, če ti ni prav, da ne moreš preskušat, pojdi drugam, jasno, če imaš kam.
Ne bi pa jaz pozival v neki 'nepokorščini', ker boš s tem zajebal prav vse.
Ampak pač otroci...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: showsover ()
Machete ::
Pravi hipsterji si sami sešijejo in spletejo obleke.
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-3080 EAGLE|W10Pro
Siddh ::
Jaz to vidim kot ukrep, da lahko rečejo nekaj pa smo naredili.
Bil sem v tehnični trgovini, kjer sem naročil stvari za osebni prevzem v trgovini. Okrog info pulta je bila večja gneča kot katerokoli normalen dan. V gneči sem moral čakati 3 krat, najprej na info pultu, da jim povem številko naročila, potem na blagajni da plačam in potem spet na info pultu da prevzamem izdelke. Ljudje pa se drenjajo en zraven drugega. Če bi bila trgovina normalno odprta bi ti ljudje enakomerno bili porazdlejnie v trgovini pa pretok ljudi bi tudi bil večji ker se ne bi vse dogajalo pri enem pultu z dvema delavkama. Tako da ti ukrepi zapiranja trgovin z dovoljenim osebnm prevzemom na lokaciji so strel v koleno, zelo nepremišljeno.
Bil sem v tehnični trgovini, kjer sem naročil stvari za osebni prevzem v trgovini. Okrog info pulta je bila večja gneča kot katerokoli normalen dan. V gneči sem moral čakati 3 krat, najprej na info pultu, da jim povem številko naročila, potem na blagajni da plačam in potem spet na info pultu da prevzamem izdelke. Ljudje pa se drenjajo en zraven drugega. Če bi bila trgovina normalno odprta bi ti ljudje enakomerno bili porazdlejnie v trgovini pa pretok ljudi bi tudi bil večji ker se ne bi vse dogajalo pri enem pultu z dvema delavkama. Tako da ti ukrepi zapiranja trgovin z dovoljenim osebnm prevzemom na lokaciji so strel v koleno, zelo nepremišljeno.
WhiteAngel ::
telexdell ::
radmannsdorf je izjavil:
To pomeni: "pojdi v tujino in kupi kot človek".
Bravo slovenska vlada.
Pol pa za 10-14 dni v karanteno v tujini in nato 10 dni v karanteno ob vrnitvi domov. Seveda kot človek
Precej je treba vedeti, preden opaziš, kako malo veš.
Phantomeye ::
techfreak :) ::
Problem je, da rabis pomerjen artikel razkuziti in za 2 dni shraniti v skladiscu, preden ga lahko ponovno razstavis oz. das v prodajo. Podobno moras za vsako stranko razkuziti kabino, kjer je pomerjala artikle.
Ljudje na koncu kupijo in vrnejo manj artiklov, kot pa bi jih pomerili, torej imas manj oblacil v 'karanteni', in jih lahko prodas drugim.
Ljudje na koncu kupijo in vrnejo manj artiklov, kot pa bi jih pomerili, torej imas manj oblacil v 'karanteni', in jih lahko prodas drugim.
techfreak :) je izjavil:
Problem je, da rabis pomerjen artikel razkuziti in za 2 dni shraniti v skladiscu, preden ga lahko ponovno razstavis oz. das v prodajo. Podobno moras za vsako stranko razkuziti kabino, kjer je pomerjala artikle.
to je to...
radmannsdorf ::
radmannsdorf je izjavil:
To pomeni: "pojdi v tujino in kupi kot človek".
Bravo slovenska vlada.
Pol pa za 10-14 dni v karanteno v tujini in nato 10 dni v karanteno ob vrnitvi domov. Seveda kot človek
Odvisno kje živiš, gorenjci gredo lahko še danes in jutri v Avstrijo brez problema. Beljak in Celovec posekata slovenske trgovine v izbiri in ponavadi tudi ceni.
stara mama ::
Ja, res hudi problem imate nekateri da v trgovini ne morete pomerjat, smilite se mi
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: stara mama ()
win64 ::
Kateri odlok pa pravi, da je pomerjanje prepovedano? To je odločitev posamezne trgovine.
Pomerjanje oblačil:
V kolikor trgovina omogoča pomerjanje oblačil, je potrebno:
- za vsako stranko razkužiti in učinkovito prezračiti kabino za pomerjanje
- oblačila, ki jih je stranka pomerila in jih ne bo kupila, je treba shraniti ločeno. Če so na oblačilih dodatki iz plastike in kovine (gumbi, zadrge, okrasni dodatki...), je treba te razkužiti. Nato se oblačila ločeno shranijo za 2dni, preden gredo nazaj v promet*.
V koliko trgovina ne omogoča pomerjanje oblačil, je potrebno:
- če oblačila ne ustrezajo in trgovina omogoča možnost, da jih stranka vrne, jih zaposleni da v čisto polivinilno vrečo in nanjo napiše datum. Če so na oblačilih dodatki iz plastike in kovine (gumbi, zadrge, okrasni dodatki...) te dodatke zaposleni pred deponiranjem v vrečo še razkuži z alkoholnim razkužilom. Nato se oblačila ločeno shranijo za 2 dni. Po dveh dneh gredo lahko spet v prodajo*. O tem naj zaposleni vodi evidenco.
Pomerjanje oblačil:
V kolikor trgovina omogoča pomerjanje oblačil, je potrebno:
- za vsako stranko razkužiti in učinkovito prezračiti kabino za pomerjanje
- oblačila, ki jih je stranka pomerila in jih ne bo kupila, je treba shraniti ločeno. Če so na oblačilih dodatki iz plastike in kovine (gumbi, zadrge, okrasni dodatki...), je treba te razkužiti. Nato se oblačila ločeno shranijo za 2dni, preden gredo nazaj v promet*.
V koliko trgovina ne omogoča pomerjanje oblačil, je potrebno:
- če oblačila ne ustrezajo in trgovina omogoča možnost, da jih stranka vrne, jih zaposleni da v čisto polivinilno vrečo in nanjo napiše datum. Če so na oblačilih dodatki iz plastike in kovine (gumbi, zadrge, okrasni dodatki...) te dodatke zaposleni pred deponiranjem v vrečo še razkuži z alkoholnim razkužilom. Nato se oblačila ločeno shranijo za 2 dni. Po dveh dneh gredo lahko spet v prodajo*. O tem naj zaposleni vodi evidenco.
Miki N ::
Dajte že živet brez striktnih navodil. Sami iz sebe delate budale, ko upoštevate vse do zadnje črke zakona ali odloka, istočasno pa iščete vsakrnokoli možnost obvoda. Obnašajte se, kot se vam zdi dobro za družbo in zase. Odloki niso programi, ker mi nismo roboti in svet ni petrijevka v kontoliranem okolju.
+1
Pomeri pač v štacuni in razloži svojo zagato, če zaposlene plaši inšpektor reči, naj ga pošljejo k tebi. Malo heca daleč pride. ;)
Sploh je pomembno, da ugotoviš, da je za dosti pravil itak v veljavi nekak tihi "džentelmenski dogovor" - če nisi totalno avtističen se točno ve za katera. Dajte biti malo bolj čustveno inteligentni - verjemite ugotovili boste, da drugi ljudje niso bav bav in če boste kul vi, bodo tudi oni in se da ogromno zmeniti.
Sploh paeno je upoštevati zakone... drugo je čakati na eni strani opustele ulice in čakati na zeleno - slednje ni nič pozitivnega ampak patološko.
In to smo mi kot družba v celoti: čakamo na eni strani opustele ulice in drug drugega vlečemo nazaj.
Hemi426 ::
IL_DIAVOLO je izjavil:
Čudno da si znate kupit zokne in gate ne da bi jih probali.
Kako si lahko tako omejen oz. zahojen? Pa nisem hudoben, ne zafrkavam, ampak resno kako?
Niti eni čevlji iste velikosti niso čisti isti. V prejšnji službi sem imel isti model poletnega 43, zimskega 44, ker je bil zaradi izolacije bolj ozek.
Sedajle sem pregledal garderobo, nekaj jaken je M, nekaj pa L, ena je celo XL, ker je model tak.
Pa imam Alpinine pohodne enak model,https://www.alpinashop.si/p2-30-19480/p... en par je star 4 leta, za domača dela, drug pa pol leta, nov.
Ob sta iste velikosti, ampak je nov za cca 0.5 cm daljši in mi malo laja.
Gate in zokne, pa že skoraj desetletje kupujem od istega proizvajalca.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Hemi426 ()
feryz ::
Tisti, ki kupimo troje enake hlače in tri enake srajce in to nosimo potem naslednjih par let, moramo prej probati.
Jaz sem za 2021 že preskrbljen, če bo korona dlje, bom moral nalašč v tujino samo po to. Sicer sem enkrat mesečno tako ali tako, bom šel pa še vmes enkrat.
Jaz sem za 2021 že preskrbljen, če bo korona dlje, bom moral nalašč v tujino samo po to. Sicer sem enkrat mesečno tako ali tako, bom šel pa še vmes enkrat.
IL_DIAVOLO ::
IL_DIAVOLO je izjavil:
Kako si lahko tako omejen oz. zahojen? Pa nisem hudoben, ne zafrkavam, ampak resno kako?
Niti eni čevlji iste velikosti niso čisti isti. V prejšnji službi sem imel isti model poletnega 43, zimskega 44, ker je bil zaradi izolacije bolj ozek.
Sedajle sem pregledal garderobo, nekaj jaken je M, nekaj pa L, ena je celo XL, ker je model tak.
Pa imam Alpinine pohodne enak model,https://www.alpinashop.si/p2-30-19480/p... en par je star 4 leta, za domača dela, drug pa pol leta, nov.
Ne vem, kaj ti gledas, ampak meni so vse cote stevilke S ali M prav, tudi XS sem ze nosil. Superge 41 ze od pamtiveka, hisni copati 42, kaki gojzarji verjetno 42, ker nosis bolj debele zokne.
Hlace je tezko trofit. Pac vzames poleg sivilski meter po predhodnem merjenju hlac, ki jih imas doma.
Sicer pa organiziran in odrasel moski si nima kaj kupovat vsako leto novih cot. Gate in zokne. Se prodat bi moral par jakn, ko jih nic ne nosim.
Zdaj pa boljse da se vgriznem v jezik, sem se mislil nekaj dodat pa ne bom rajsi, ce sem ze zdaj prevec zahojen, pa se sploh nisem pokazal bad side :P
mtosev ::
Jaz sn si kupil čevlje na amazonu in to je to. Sem že enkrat kupil prek njih in sem zadel.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013
PacificBlue ::
Jaz sn si kupil čevlje na amazonu in to je to. Sem že enkrat kupil prek njih in sem zadel.
Bravo! Kar tako naprej:)
Sam si čevljev ne kupujem preko spleta, ker imam “vmesno” stevilko in jih moram obuti na nogo in naredit par korakov.
Pri hlačah enako, kar je pa ostalih stvari pa ni težav.
Imam sicer polno omaro in v tem času nimam nobene potrebe.
I’m out.
:3
Hemi426 ::
IL_DIAVOLO je izjavil:
IL_DIAVOLO je izjavil:
Ne vem, kaj ti gledas, ampak meni so vse cote stevilke S ali M prav, tudi XS sem ze nosil. Superge 41 ze od pamtiveka, hisni copati 42, kaki gojzarji verjetno 42, ker nosis bolj debele zokne.
Hlace je tezko trofit. Pac vzames poleg sivilski meter po predhodnem merjenju hlac, ki jih imas doma.
Sicer pa organiziran in odrasel moski si nima kaj kupovat vsako leto novih cot. Gate in zokne. Se prodat bi moral par jakn, ko jih nic ne nosim.
Zdaj pa boljse da se vgriznem v jezik, sem se mislil nekaj dodat pa ne bom rajsi, ce sem ze zdaj prevec zahojen, pa se sploh nisem pokazal bad side :P
Hvala ker se boš zadržal, resnično cenim, zavedanje je prvi korak k spremembi!
Ampak z izjavami, tipa "organiziran in odrasel moški, si nima kaj kupovati", še vedno pronica tvoja izredna omejenost na plano!
Kaj pa če je ravno to leto za menjavo oblačil po parih letih, ali pa če je nekdo občutno shujšal/se zredil, ali pa preprosto nekdo toliko zasluži, da letno menjuje garderobo.
Pa ne nisem nosil pozimi drugačnih zoknov.
Ampak ti kot edini pravi moški, ki ne menjuje redno oblačil, nima teh težav, haha.
Svašta.
Kvinta ::
To je dejansko isti idiotizem kot zdravljenje na daljavo katero je bilo razširjeno v srednjem veku med petičneži in še dandanes je Top shit
A.C.A.B
Phantomeye ::
IL_DIAVOLO je izjavil:
IL_DIAVOLO je izjavil:
"Odrasel in organiziran moški", da povej kaj več o teh dogmah. Obstaja kak vodič - knjiga, kjer je opisano, kaj mora "odrasel in organiziran moški" počet ali si lahko sami izmislimo?
"Odrasel in organiziran moški" mora stati na eni nogi, medtem ko pije kavo.
"Odrasel in organiziran moški" kupuje hrano le ob torkih ob 13.22.
"Odrasel in organiziran moški" lupi krompir z desno nogo.
"Odrasel in organiziran moški" vozi po cesti, ne po pameti.
...
avtek ::
Tisti, ki kupimo troje enake hlače in tri enake srajce in to nosimo potem naslednjih par let, moramo prej probati.
Pazi da ne bo sedaj v prazničnem obdobju preveč hidratov, piškotov, mastne hrane
gruntfürmich ::
Jaz si to razlagam tako, da tam nisem zaželjen in me ne vidijo nikoli več. Ali mojega denarja.
torej ne boš več kupoval v sloveniji?
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...
Urbano#Desno ::
Jaz že par let nosim isti model čevljev (razen ko je sneg zunaj). To naredi nakup čevljev super enostaven. Greš na amazon ali spartoo izberš 45, barvo plačaš in konec. Letno porabljen čas za kupovanje čevljev ene 3 minute. :)
Zaradi mene lahko nespletna prodaja počasi ugasne luč.
Zaradi mene lahko nespletna prodaja počasi ugasne luč.
;-) ::
Praktično nikoli nisem pomerjal stvari, kupil sem doma sprobal, če ni bilo ok nesel nazaj, itak pa večinoma kupujemo preko spleta. Res ne razumem da so eni tako za časom da pri svojih 40 letih ne vejo kera cifra čevljev mu paše ali si nogo izmerit kot je treba.
Zgodovina sprememb…
- predlagalo izbris: VelkBla ()
spam321 ::
Sem možgansko mrtev za takšne napise. Že med branjem mi črke kar eksplodirajo in na koncu ostane o prebranem velika praznina.
PacificBlue ::
Praktično nikoli nisem pomerjal stvari, kupil sem doma sprobal, če ni bilo ok nesel nazaj, itak pa večinoma kupujemo preko spleta. Res ne razumem da so eni tako za časom da pri svojih 40 letih ne vejo kera cifra čevljev mu paše ali si nogo izmerit kot je treba.
Ocitno imas sam tezave s stevilko da potem nosis nazaj;). Pri 44,5 stevilki je vcasih 44 ok, vcasih je tudi premalo, 45 pa preveliko. Zato izberem bolj logicno izbiro in probam na kraju samem, da nimam tezav potem kot jih imas ti.
I’m out.
spam321 ::
Občasno me pri pomerjanju kakšna prijazna stranka opomni, se ji prijazno zahvalim, a njihovega nasveta ne upoštevam.
Zgodovina sprememb…
- predlagal izbris: Evolve ()
Urbano#Desno ::
Glugy ::
Težko boš imel pametna pravila pri nespametnih ljudeh in hkrati pri tem ne šel predaleč. Tako da je to čisto razumno.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Pohodni čevlji (strani: 1 2 )Oddelek: Šport | 23120 (3115) | JanezH |
» | Nakup pohodnih čevljev (strani: 1 2 3 4 … 15 16 17 18 )Oddelek: Šport | 239916 (16393) | theStranger |
» | H & M - vracilo denarjaOddelek: Loža | 8113 (6392) | m0LN4r |
» | So te čevlji primerni za začetnika pohodnika?Oddelek: Loža | 7826 (6276) | erkgheoruugh |
» | Pranje novega perila. Je sploh potrebno? (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 15889 (12566) | gruntfürmich |