» »

Pomerjanje ni dovoljeno!

Pomerjanje ni dovoljeno!

1
2
»

Phantomeye ::

;-) je izjavil:

Praktično nikoli nisem pomerjal stvari, kupil sem doma sprobal, če ni bilo ok nesel nazaj, itak pa večinoma kupujemo preko spleta. Res ne razumem da so eni tako za časom da pri svojih 40 letih ne vejo kera cifra čevljev mu paše ali si nogo izmerit kot je treba.

Ker imajo te "standardizirane" številke tudi odklon. Če vzameš M za baseline v neki trgovini, bo v drugih trgovinah oziroma znamkah ta M nekje med S in M, nekje pa med M in L.

Miki N ::

Ampak realno, v čem je epidemiološka fora te prepovedi? Smo spet pri "modelih" o virusu , ki preživi dneve na površinah - a dejansko ni enega pokazanega primera okužbe na ta način.

Prej boš od tistih čevljev fasal glivice, kot Rono.

#StopMizofobiji

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Miki N ()

Cheetah ::

misek je izjavil:

Malo prej nekje prebral, da pač kupiš 3 izdelke, greš do avta na parkirišče, sprobaš, in neseš nazaj. To pa JE dovoljeno. Bravo država :)

Ja in kaj bi ti naredil glede tega? Prepovedal vračilo oblačil v trgovinah?

Vrnjenih oblačil verjetno ne dajo direkt nazaj na polico ampak jih razkužijo/shranijo v skladišče. Meni tudi ni najbolj všeč trenutna vlada na splošno, ampak ne moreš jih krivit za korona virus - ni Janša pojedu netopirja nekje na Kitajskem in s tem zajebal cel svet :)

techfreak :) ::

Je nakup oblacil res tako pomemben? Saj trenutno vas gledajo predvsem domaci. :))

zobnik ::

Alpina ima lahko 44 al pa 46 cifro za mojo nogo idealno obutev zato je treba pred nakupom probat.

feryz ::

;-) je izjavil:

Praktično nikoli nisem pomerjal stvari, kupil sem doma sprobal, če ni bilo ok nesel nazaj, itak pa večinoma kupujemo preko spleta. Res ne razumem da so eni tako za časom da pri svojih 40 letih ne vejo kera cifra čevljev mu paše ali si nogo izmerit kot je treba.
Te bom jaz popravil tukaj. Kupujem enake gojzdarje že 30 let. 42 številko. Lani sem jih prvič kupil po spletu, ker je firma prodana, zdaj jih verjetno štancajo Kitajci, njihove štacune so v glavnem zaprte. Kupil sem enake, 42 cifro. In imel črn noht, ko sem s hriba prilezel navzdol in so me tiščali. Nekako težko verjamem, da mi je noga toliko zrasla po štiridesetem letu, bolj se nagibam k temu, da so Kitajci škrt in šparajo na materialu ali pa delajo to po svojih nogah in svojih številkah. Vem pa nekaj, če bi jih kupil v štacuni, bi jih vseeno probal in ne kupil.

WizzardOfOZ ::

radmannsdorf je izjavil:

telexdell je izjavil:

radmannsdorf je izjavil:

To pomeni: "pojdi v tujino in kupi kot človek".
Bravo slovenska vlada.

Pol pa za 10-14 dni v karanteno v tujini in nato 10 dni v karanteno ob vrnitvi domov. Seveda kot človek;(

Odvisno kje živiš, gorenjci gredo lahko še danes in jutri v Avstrijo brez problema. Beljak in Celovec posekata slovenske trgovine v izbiri in ponavadi tudi ceni.

Ne samo po izbiri in po ceni, ampak tudi po obisku. Trgovine v celovcu so nabasane s slovenskimi kupci. En čez drugega se rinejo.

zanimivo je pa to, da te nihče ne povoha ko greš iz LJ v celovec in nazaj. Na avstrijski meji pokažeš osebno, to je pa to.
Milčinski je napisal butalce kot prispodobo in ne kot priročnik!!!
Svuda u svijetu ima budala ali je izgleda kod nas centrala!!!

Zgodovina sprememb…

Gagatronix ::

feryz je izjavil:

;-) je izjavil:

Te bom jaz popravil tukaj. Kupujem enake gojzdarje že 30 let. 42 številko. Lani sem jih prvič kupil po spletu, ker je firma prodana, zdaj jih verjetno štancajo Kitajci, njihove štacune so v glavnem zaprte. Kupil sem enake, 42 cifro. In imel črn noht, ko sem s hriba prilezel navzdol in so me tiščali. Nekako težko verjamem, da mi je noga toliko zrasla po štiridesetem letu, bolj se nagibam k temu, da so Kitajci škrt in šparajo na materialu ali pa delajo to po svojih nogah in svojih številkah. Vem pa nekaj, če bi jih kupil v štacuni, bi jih vseeno probal in ne kupil.

Popolnova novi cevlji vedno so in vedno bodo potrebovali cas da se uhodijo. Po stiridesetem letu bi to ze lahko vedel.

feryz ::

Po tridesetih kupljenih parih številka 42, bi človek pričakoval, da bo tudi enaintrideseti pasal.

m0LN4r ::

Ne vem, kaj ti gledas, ampak meni so vse cote stevilke S ali M prav, tudi XS sem ze nosil.
Torej nosis tri razlicne stevilke, ne pa glih na kroj natancno.

feryz je izjavil:

Po tridesetih kupljenih parih številka 42, bi človek pričakoval, da bo tudi enaintrideseti pasal.
Sam imam pa suhe od 41 do 42,5 doma. Pred kratkim sem sprobaval razlicne modele v Hervisu, pa so nekatere 41ke bile kot druge 42 po udobju.
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM

Zgodovina sprememb…

• spremenil: m0LN4r ()

m0LN4r ::

;-) je izjavil:

Cifra je najmanjsi problem, za tect da najdes ta pravo udobje in lahko takoj med sabo primerjas vsaj nekaj modelov, rabis trgovino.
Seveda ni nujno, je pa tudi bustasto neeticno narociti 5 razlicnih modelov sportnih copatov in jih potem 4 od njih poslati nazaj. Jaz sem proti taksnemu nacinu trgovanja, ker ze tako prevec smeti ustvarjamo in nepotrebnega transportiranja sem ter tja. Polek tega pa, ce me ni doma se moram odpeljati po paket na posto, tak da vseeno ce grem parkrat na posto al 1x do trgovine.

Hlace je tezko trofit.
Ja polek pasa mora stimat se kroj, dolzina, premer pri stegnih ane, da niso glih kot pajkice na teb.
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM

Zgodovina sprememb…

• spremenil: m0LN4r ()

WizzardOfOZ ::

m0LN4r je izjavil:

feryz je izjavil:

Sam imam pa suhe od 41 do 42,5 doma. Pred kratkim sem sprobaval razlicne modele v Hervisu, pa so nekatere 41ke bile kot druge 42 po udobju.

Številke so si od firme do firme različne. Recimo Merrell 44 so enako velike kot adidas 43. Oboje sem pomerjal v isti trgovini.

V bistvu grem preverit model trgovino, ga pomerit, potem pa domov in ga naročim iz tujine, ker je konkretno ceneje.
Milčinski je napisal butalce kot prispodobo in ne kot priročnik!!!
Svuda u svijetu ima budala ali je izgleda kod nas centrala!!!

nergac ::

Miki N je izjavil:

Machete je izjavil:

Dajte že živet brez striktnih navodil. Sami iz sebe delate budale, ko upoštevate vse do zadnje črke zakona ali odloka, istočasno pa iščete vsakrnokoli možnost obvoda. Obnašajte se, kot se vam zdi dobro za družbo in zase. Odloki niso programi, ker mi nismo roboti in svet ni petrijevka v kontoliranem okolju.

+1

Pomeri pač v štacuni in razloži svojo zagato, če zaposlene plaši inšpektor reči, naj ga pošljejo k tebi. Malo heca daleč pride. ;)

Sploh je pomembno, da ugotoviš, da je za dosti pravil itak v veljavi nekak tihi "džentelmenski dogovor" - če nisi totalno avtističen se točno ve za katera. Dajte biti malo bolj čustveno inteligentni - verjemite ugotovili boste, da drugi ljudje niso bav bav in če boste kul vi, bodo tudi oni in se da ogromno zmeniti.

Sploh paeno je upoštevati zakone... drugo je čakati na eni strani opustele ulice in čakati na zeleno - slednje ni nič pozitivnega ampak patološko.

In to smo mi kot družba v celoti: čakamo na eni strani opustele ulice in drug drugega vlečemo nazaj.

Polovička me je stala 20 e + pridiga, nakar sem odgovoril, da bi lahko bili v necivilnem avtomobilu.
Moja edina kazen do sedaj, nikoli težav s policaji in miličniki prej.

Me je strah zdravstvenih inšpektorjev ... (gnusfraba je treba govoriti)

Kogar kača piči, ta se boji zvite vrvi!

Na koncu si stisnjen v kot in nimaš kam.

Pa lahko gledaš v beli strop ali pa ...

Kot je rekel PrihajaNodi: zadosti keša reši 99% problemov ...

r3dkv1c4 ::

feryz je izjavil:

Jaz si to razlagam tako, da tam nisem zaželjen in me ne vidijo nikoli več. Ali mojega denarja.

Takih se ni za bat.
Cel lajf pljuvajo po vseh štacunah, ko pride do zagat.
Get a life dude:))

WizzardOfOZ je izjavil:

m0LN4r je izjavil:

feryz je izjavil:

Številke so si od firme do firme različne. Recimo Merrell 44 so enako velike kot adidas 43. Oboje sem pomerjal v isti trgovini.

V bistvu grem preverit model trgovino, ga pomerit, potem pa domov in ga naročim iz tujine, ker je konkretno ceneje.

Pa pri Merrell je odvisno ali kupiš v Nemčiji, Angliji ali pri nas.

Recimo ista številka varira, nemške so najmanjše.
Vsaka stvar ima svojo mejo.

You can ban me, but you can't shut me down!

Zgodovina sprememb…

• spremenil: r3dkv1c4 ()

49106 ::

Phantomeye je izjavil:

;-) je izjavil:

Ker imajo te "standardizirane" številke tudi odklon. Če vzameš M za baseline v neki trgovini, bo v drugih trgovinah oziroma znamkah ta M nekje med S in M, nekje pa med M in L.

To velja tudi za obutev in oblačila iste znamke.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: 49106 ()

jocoj ::

Vsak pol spodoben športni copat ali čevelj ima poleg številk, dolžino izraženo v cm in širino v črkah. Seveda to težko pričakuješ od naključnega kitajskega pofla, ki se prodaja po diskontih in raznih trgovinah tipa Paprika.
1
2
»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Pohodni čevlji (strani: 1 2 )

Oddelek: Šport
5523156 (3151) JanezH
»

Nakup pohodnih čevljev (strani: 1 2 3 415 16 17 18 )

Oddelek: Šport
858240026 (16503) theStranger
»

H & M - vracilo denarja

Oddelek: Loža
438121 (6400) m0LN4r
»

So te čevlji primerni za začetnika pohodnika?

257838 (6288) erkgheoruugh
»

Pranje novega perila. Je sploh potrebno? (strani: 1 2 )

5815894 (12571) gruntfürmich

Več podobnih tem