Forum » Omrežja in internet » Google z novo nastavitvijo za pametne storitve
Google z novo nastavitvijo za pametne storitve
Bass0 ::
Danes me je Gmail pozdravil z oknom, v katerem sem moral izbrati, ali želim še naprej uporabljati pametne funkcije (razvrščanje sporočil po mapah, samodejni vnos besedila, zajemanje podatkov iz sporočil za samodejno ustvarjanje koledarskih dogodkov itd.) ali jih želim izklopiti. Možnost delijo na dva sklopa: 1) Gmail, Chat in Meet, 2) ostale Googlove storitve. V nastavitvah Gmaila sta se prav tako pojavili novi možnosti (Vklopi pametne funkcije in individualno prilagajanje).
Je to v povezavi s kakšno nedavno novico? Morda kakšna določba EU o zaščiti osebnih podatkov? Sicer potezo odobravam, ampak priznam, da se sploh ne spomnim, ali sem kdaj Googlu izrecno dovolil uporabo teh funkcij.
Kje vse vidite potencialne možnosti zlorabe? Big Data nadzorovanje populacije, prodaja/kraja osebnih podatkov...?
Je to v povezavi s kakšno nedavno novico? Morda kakšna določba EU o zaščiti osebnih podatkov? Sicer potezo odobravam, ampak priznam, da se sploh ne spomnim, ali sem kdaj Googlu izrecno dovolil uporabo teh funkcij.
Kje vse vidite potencialne možnosti zlorabe? Big Data nadzorovanje populacije, prodaja/kraja osebnih podatkov...?
- poskusil klonirati: Bass0 ()
HotBurek ::
google je svijak od firme, zato sam bejš stran od tege.
root@debian:/# iptraf-ng
fatal: This program requires a screen size of at least 80 columns by 24 lines
Please resize your window
fatal: This program requires a screen size of at least 80 columns by 24 lines
Please resize your window
Han ::
Že celo leto pogosto spreminjajo zadeve. Na telefonu je vsak teden neka krovna Google posodobitev, ki se namešča nenormalno dolgo... Zagotovo jim EU striže krila, zato morajo prilagajati programe in iskati nove "luknje", skozi katere bodo lahko črpali podatke.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Han ()
toro69 ::
Ko enkrat ugotoviš, da ti samodejno iz e-maila iz skeniranega računa v PDF obliki, Google samodejno ustvari koledarski vnos, ti je jasno da kar vse povprek spuščajo brez soglasja OCR in FaceRecognition. Ni čudno da EU zahteva izrecno odobritev za Front End. Daleč od oči, daleč od srca.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: toro69 ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Katero Pametno uro kupiti? (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Kaj kupiti | 45376 (2475) | Moivre |
» | Chrome dobil funkcijo Remote Desktop (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Omrežja / internet | 19636 (16212) | poweroff |
» | Google danes čaka zaslišanje zaradi kopičenja osebnih podatkovOddelek: Novice / Zasebnost | 7409 (6758) | Ziga Dolhar |
» | Nova EU pravila za piškotkeOddelek: Novice / Zasebnost | 10680 (9011) | čuhalev |