Forum » Loža » Kateri Pršut?
Kateri Pršut?
nergac ::
Indijanci so bili preveč gostoljubni!
Drug do drugega!!
Govorim o tistih v šotorih, ne tistih v piramidah!
Sadež spoznanja svojo ceno ima!
Drug do drugega!!
Govorim o tistih v šotorih, ne tistih v piramidah!
Sadež spoznanja svojo ceno ima!
hr_natakar ::
Mislm, da ne. So se delili na vec nasprotnih skupin in medsebojno napadali. Namest, da bi se zdruzili. Pac, spet so nasedli na znano taktiko, deli in vladaj. Znana taktika in zelo ucinkovita. Sej v sloveniji je bilo med 2. svetovno vojno podobno. Razdeljeni so bili na vsaj 2 skupini, ampak oboji so se borili za tuje ideologije, nobena ni bila slovenska.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: hr_natakar ()
nergac ::
Grem olanzapin vzet.
pa pa
P.S.
Edino učinkovito za mešalce dreka.
pa pa
P.S.
Edino učinkovito za mešalce dreka.
Zgodovina sprememb…
- predlagal izbris: mihec87 ()
WizzardOfOZ ::
Ja, to so uni kosi, k jih po drugih štacunah niso prodal, pa so jih v tušu prepakiral in jih zdej pocen naprej prodajajo.
PersonaRuda ::
Jaz imam pravilo, da ne kupujem pršut v kosih, ko je na akciji, ker je možno, da je prepakiran in blizu potečenga roka, ter sem že tudi naletel na gnilega. Ne, hvala.
Ganon ::
WizzardOfOZ je izjavil:
Ja, to so uni kosi, k jih po drugih štacunah niso prodal, pa so jih v tušu prepakiral in jih zdej pocen naprej prodajajo.
Piše rez(ano).
WizzardOfOZ ::
WizzardOfOZ je izjavil:
Ja, to so uni kosi, k jih po drugih štacunah niso prodal, pa so jih v tušu prepakiral in jih zdej pocen naprej prodajajo.
Piše rez(ano).
A kosa pršuta ne moreš narezat?
Ganon ::
WizzardOfOZ je izjavil:
A kosa pršuta ne moreš narezat?
Narežeš že, ampak kako. Nimam profesionalne salamoreznice, kot jo imajo v trgovini. V kosu ne kupim nikoli več.
Sem bil v Tušu in kupil prej omenjenega. Dober je.
harvey ::
..., nobenih sledi kristalčkov soli ali solitra.
Kristali v zorjenih pršutih, sploh tistih z 12+ mesci, niso od soli temveč od aminokisline tirozin.
Ar scáth a chéile a mhaireann na daoine.
------
------
Map ::
Sem že hotel naročat pri Ščuki, pa se mi zdi da je darilni paket dražji, kot če kupim vse posebej?
bauci ::
Je dražji ampak ko sem jaz naročal nisem mogel naročiti vseh 5 posameznih mesnin. Če sem hotel probati vse sem moral naročiti darilni paket, kjer pa zaračunajo seveda tudi škatlo.
Map ::
Aha. Kako dolgo pa hodi pošiljka? Sem naročal za poskusit, pa bi potem mogoče še enkrat naročal za kaka darila, bi pa moral potem do petka spet dobit robo.
zmaugy ::
Dopolnjujem svoj post:
https://slo-tech.com/forum/t776303/p694...
Danes je bil uporabljen Krasov pršut v kosu za na pico. Sem jo dobil na mizo servirano in ko sem poskusil, je bilo vse skupaj slano za popizdit.
Nakar sem šel poskusit ta danes odprt kos pršuta. Stran vržen denar, slano kot noro.
Cena? 35 EUR/kg. Nikoli več ne kupim tega xxx niti za na makarone (narezanega Krasovega itak ne kupujem več). Gre samo še v kanto praktično cel kos.
Na srečo imamo za tapravo uživanje pršuta doma stvari drugih proizvajalcev.
https://slo-tech.com/forum/t776303/p694...
Danes je bil uporabljen Krasov pršut v kosu za na pico. Sem jo dobil na mizo servirano in ko sem poskusil, je bilo vse skupaj slano za popizdit.
Nakar sem šel poskusit ta danes odprt kos pršuta. Stran vržen denar, slano kot noro.
Cena? 35 EUR/kg. Nikoli več ne kupim tega xxx niti za na makarone (narezanega Krasovega itak ne kupujem več). Gre samo še v kanto praktično cel kos.
Na srečo imamo za tapravo uživanje pršuta doma stvari drugih proizvajalcev.
Biseri...
PS: MENSA klub ST, obvoz. ŠIC! Ne zanimajo me vaše neštetokrat reciklirane
neumnosti.
PS: MENSA klub ST, obvoz. ŠIC! Ne zanimajo me vaše neštetokrat reciklirane
neumnosti.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: zmaugy ()
gruntfürmich ::
ja, v šparu imajo kar slanega, krasovega. ampak če drugih stvari nimaš slanih se kar ok da kombinirati. s kruhom in maslom mi je kar ok.
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...
WizzardOfOZ ::
Pršut se da na pico, ko je le ta že pečena, da ne postane tako slan. Pa čist na tenko mora bit narezan, da se maščoba stopi.
Milčinski je napisal butalce kot prispodobo in ne kot priročnik!!!
Svuda u svijetu ima budala ali je izgleda kod nas centrala!!!
Svuda u svijetu ima budala ali je izgleda kod nas centrala!!!
Ganon ::
WizzardOfOZ je izjavil:
Pršut se da na pico, ko je le ta že pečena, da ne postane tako slan. Pa čist na tenko mora bit narezan, da se maščoba stopi.
Drži. Pršuta se ne peče.
zmaugy ::
Vse to poznam, pri nas ga včasih damo na koncu na pečeno pico, včasih pa pod sir. Če ni preslan, je rezultat dober v obeh primerih, sploh ker ponavadi se pica nafila še z drugimi stvarmi, tako da pršut ne izstopa.
Tokrat je bilo vse skupaj veliko veliko preslano in zato sem šel poskusit še sam pršut, sveže na tanko odrezan iz kosa. Slano kot nevemkaj. Neuporabno.
Tokrat je bilo vse skupaj veliko veliko preslano in zato sem šel poskusit še sam pršut, sveže na tanko odrezan iz kosa. Slano kot nevemkaj. Neuporabno.
Biseri...
PS: MENSA klub ST, obvoz. ŠIC! Ne zanimajo me vaše neštetokrat reciklirane
neumnosti.
PS: MENSA klub ST, obvoz. ŠIC! Ne zanimajo me vaše neštetokrat reciklirane
neumnosti.
WizzardOfOZ ::
Jaz sem pogruntal, da na testo daš na manj kot milimeter tenko narezanih par kolobarčkov čebule, potem pa čez šele pelate in na to ostal nadev. Pride pica veliko bolj sočna.
Milčinski je napisal butalce kot prispodobo in ne kot priročnik!!!
Svuda u svijetu ima budala ali je izgleda kod nas centrala!!!
Svuda u svijetu ima budala ali je izgleda kod nas centrala!!!
zmaugy ::
Pa čebula ne peče potem (ne sprašujem zaradi sebe)?
Biseri...
PS: MENSA klub ST, obvoz. ŠIC! Ne zanimajo me vaše neštetokrat reciklirane
neumnosti.
PS: MENSA klub ST, obvoz. ŠIC! Ne zanimajo me vaše neštetokrat reciklirane
neumnosti.
solatko ::
Pršut, ki zaradi napak ne more bit staran, je hitro pokvarljivo blago, da se taki, izvrženi pršuti ne pokvarijo prehitro, jih, ko jih razrežejo, še dodatno solijo, da vsaj nekaj časa ne ratajo žarki, smrdeči in neužitni, veliko pa jih spečejo ali skuhajo in prodajo v delikatesah.
Stvar je v tem, da le kakšnih 20%-ov v sušenje danih nog, lahko postane pršut I. klase s 36+ mesci staranja, vse drugo morajo izločit, zaradi napak, ki se med sušenjem na nogici pojavijo.
zmaugy - Toplotno obdelana čebula ne peče spljoh, še nisi nikoli jedel čebulne omake?
Stvar je v tem, da le kakšnih 20%-ov v sušenje danih nog, lahko postane pršut I. klase s 36+ mesci staranja, vse drugo morajo izločit, zaradi napak, ki se med sušenjem na nogici pojavijo.
zmaugy - Toplotno obdelana čebula ne peče spljoh, še nisi nikoli jedel čebulne omake?
Delo krepa človeka
nergac ::
Dopolnjujem svoj post:
https://slo-tech.com/forum/t776303/p694...
Danes je bil uporabljen Krasov pršut v kosu za na pico. Sem jo dobil na mizo servirano in ko sem poskusil, je bilo vse skupaj slano za popizdit.
Nakar sem šel poskusit ta danes odprt kos pršuta. Stran vržen denar, slano kot noro.
Cena? 35 EUR/kg. Nikoli več ne kupim tega xxx niti za na makarone (narezanega Krasovega itak ne kupujem več). Gre samo še v kanto praktično cel kos.
Na srečo imamo za tapravo uživanje pršuta doma stvari drugih proizvajalcev.
Narezal bi na tanko na mini lističe in zamrznil.
Skuhal z makaroni brez soli.
Zaloga za kako leto.
Zdaj pa bodo podgance in vrance žejne ...
zmaugy ::
Pršut, ki zaradi napak ne more bit staran, je hitro pokvarljivo blago, da se taki, izvrženi pršuti ne pokvarijo prehitro, jih, ko jih razrežejo, še dodatno solijo, da vsaj nekaj časa ne ratajo žarki, smrdeči in neužitni, veliko pa jih spečejo ali skuhajo in prodajo v delikatesah.
Stvar je v tem, da le kakšnih 20%-ov v sušenje danih nog, lahko postane pršut I. klase s 36+ mesci staranja, vse drugo morajo izločit, zaradi napak, ki se med sušenjem na nogici pojavijo.
zmaugy - Toplotno obdelana čebula ne peče spljoh, še nisi nikoli jedel čebulne omake?
Nisem tega spraševal. Čebula na vrhu pice je izpostavljena toploti bolj kot na sredini in se torej verjetno manj toplotno obdela. In zato me zanima, če takšna, ki je na testu pod vsem ostalim, morda ne peče bolj.
Dopolnjujem svoj post:
https://slo-tech.com/forum/t776303/p694...
Danes je bil uporabljen Krasov pršut v kosu za na pico. Sem jo dobil na mizo servirano in ko sem poskusil, je bilo vse skupaj slano za popizdit.
Nakar sem šel poskusit ta danes odprt kos pršuta. Stran vržen denar, slano kot noro.
Cena? 35 EUR/kg. Nikoli več ne kupim tega xxx niti za na makarone (narezanega Krasovega itak ne kupujem več). Gre samo še v kanto praktično cel kos.
Na srečo imamo za tapravo uživanje pršuta doma stvari drugih proizvajalcev.
Narezal bi na tanko na mini lističe in zamrznil.
Skuhal z makaroni brez soli.
Zaloga za kako leto.
Zdaj pa bodo podgance in vrance žejne ...
Zaenkrat je še v hladilniku... Bom videl, če se bo dalo ponucat za omako za makarone. Upam da propade ta Kras.
Biseri...
PS: MENSA klub ST, obvoz. ŠIC! Ne zanimajo me vaše neštetokrat reciklirane
neumnosti.
PS: MENSA klub ST, obvoz. ŠIC! Ne zanimajo me vaše neštetokrat reciklirane
neumnosti.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: zmaugy ()
nergac ::
Čebula je zelenjava.
Na tanko jo narežeš na liste in daš na vrh pizze, da se peče.
Če je daš na testo pod omako, se bolj kuha kot peče.
P.S. Priporočam tisto vijoličasto, ne vem kako se strokovno reče ...
P.P.S. Peči na sredi pečice. Na srednjem nadstropju mislim.
Na tanko jo narežeš na liste in daš na vrh pizze, da se peče.
Če je daš na testo pod omako, se bolj kuha kot peče.
P.S. Priporočam tisto vijoličasto, ne vem kako se strokovno reče ...
P.P.S. Peči na sredi pečice. Na srednjem nadstropju mislim.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: nergac ()
zmaugy ::
Tako delam običajno. Bom pa na delu pice naslednjič poskusil s čebulo pod nadevom.
Biseri...
PS: MENSA klub ST, obvoz. ŠIC! Ne zanimajo me vaše neštetokrat reciklirane
neumnosti.
PS: MENSA klub ST, obvoz. ŠIC! Ne zanimajo me vaše neštetokrat reciklirane
neumnosti.
nergac ::
Poskusi in poročaj.
Sam bi jo v tem primeru prej rahlo prepražil na olivnem olju.
Pa čebula mora biti kvalitetna, da ni kak zelen srebrnjak ali nekaj takega ...
Za pizzo bi pa sam uporabil raje pečen pršut, se mi zdi da je potem manj slano.
Sam bi jo v tem primeru prej rahlo prepražil na olivnem olju.
Pa čebula mora biti kvalitetna, da ni kak zelen srebrnjak ali nekaj takega ...
Za pizzo bi pa sam uporabil raje pečen pršut, se mi zdi da je potem manj slano.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: nergac ()
Machete ::
Kuhan pršut je za pico vredu, bolje od nejedljivih pizza šunk. Meni še najbolje pa je zračno sušena panceta povrhu ali pa kakšna kvalitetna goveja suha salam.
Če pa se da pršut pa se ga ne speče, da se ga surovega na pečeno pico, ko je že na krožniku!
Če pa se da pršut pa se ga ne speče, da se ga surovega na pečeno pico, ko je že na krožniku!
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-3080 EAGLE|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+
WizzardOfOZ ::
Pa čebula ne peče potem (ne sprašujem zaradi sebe)?
Nič ne peče. Naredi pa pico res okusno.
Milčinski je napisal butalce kot prispodobo in ne kot priročnik!!!
Svuda u svijetu ima budala ali je izgleda kod nas centrala!!!
Svuda u svijetu ima budala ali je izgleda kod nas centrala!!!
Machete ::
Pa rukola tudi gre poleg, se mi zdi ... Surova.
Ja žena z rukolo, da bo vitka, mož z jajcem in ekstra klobaso, ker je ravno iz gozda. SLOpizza večerja.
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-3080 EAGLE|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+
nergac ::
Amaterji ...
Pizza s pršutom:
- pršt seveda surov na koncu, na tanko narezan!
- malce rukole, ne pretiravat z zelenjavo!
- za lačne več testa ni greh
- sir obvezno mocarela in nič drugega
- kvalitetna mezga, ne pretiravati z olivnim oljem in origanim ter baziliko
Kranjsko z jajcem in krukhom možakarji snedemo za predjed.
Potem se lotimo gornje pizze in vmes kaka 2 dcl Terana.
Za žejo vodo vmes.
Več ne zmorem, sem že starejši in nisem več tak lakotnik.
Pizza s pršutom:
- pršt seveda surov na koncu, na tanko narezan!
- malce rukole, ne pretiravat z zelenjavo!
- za lačne več testa ni greh
- sir obvezno mocarela in nič drugega
- kvalitetna mezga, ne pretiravati z olivnim oljem in origanim ter baziliko
Kranjsko z jajcem in krukhom možakarji snedemo za predjed.
Potem se lotimo gornje pizze in vmes kaka 2 dcl Terana.
Za žejo vodo vmes.
Več ne zmorem, sem že starejši in nisem več tak lakotnik.
WizzardOfOZ ::
Čebula je zelenjava.
Na tanko jo narežeš na liste in daš na vrh pizze, da se peče.
Če je daš na testo pod omako, se bolj kuha kot peče.
P.S. Priporočam tisto vijoličasto, ne vem kako se strokovno reče ...
P.P.S. Peči na sredi pečice. Na srednjem nadstropju mislim.
Pica mora bit res čisto na tenko narezana, drugače jo čutiš.
Tista vijolična je tudi dobra.
Na vrhu nad vse na pico dam pa čebulo samo, če delam pico s tuno. Tam pa paše pečena čebula. Drugje pa jo dam pod pelate.
Amaterji ...
Pizza s pršutom:
- pršt seveda surov na koncu, na tanko narezan!
- malce rukole, ne pretiravat z zelenjavo!
- za lačne več testa ni greh
- sir obvezno mocarela in nič drugega
- kvalitetna mezga, ne pretiravati z olivnim oljem in origanim ter baziliko
Kranjsko z jajcem in krukhom možakarji snedemo za predjed.
Potem se lotimo gornje pizze in vmes kaka 2 dcl Terana.
Za žejo vodo vmes.
Več ne zmorem, sem že starejši in nisem več tak lakotnik.
Za žejo pa zraven borovničev sok. To mi je pa še iz Parme (podhod pod maximarketom) ostalo, od kakih 35 let nazaj.
Milčinski je napisal butalce kot prispodobo in ne kot priročnik!!!
Svuda u svijetu ima budala ali je izgleda kod nas centrala!!!
Svuda u svijetu ima budala ali je izgleda kod nas centrala!!!
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: WizzardOfOZ ()
nergac ::
Pizze s tuno nisem nikoli štekal.
Šele pred kratkim sem osvojil pašto s tuno.
Ni to moja, khm, intimna izbira.
P.S. A ni to tema o pršutkih?
Parma je legendarna.
Vzdušje, retro, neka čudna meščanska galantnost, vse štima.
Sam sem hodil bolj v Lipo.
Šele pred kratkim sem osvojil pašto s tuno.
Ni to moja, khm, intimna izbira.
P.S. A ni to tema o pršutkih?
Parma je legendarna.
Vzdušje, retro, neka čudna meščanska galantnost, vse štima.
Sam sem hodil bolj v Lipo.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: nergac ()
WizzardOfOZ ::
Pica s tune, pa na drobne koščke narezan pršut vmes, čez pa popečena čebula.
Pašta s tuno. Odlična zadeva. Popražiš tuno na čebuli, dodaš naturetino zelenjavno omakca in en zdenka sir stopiš v tej omaki, pa poliješ čez špagete.
Pašta s tuno. Odlična zadeva. Popražiš tuno na čebuli, dodaš naturetino zelenjavno omakca in en zdenka sir stopiš v tej omaki, pa poliješ čez špagete.
Milčinski je napisal butalce kot prispodobo in ne kot priročnik!!!
Svuda u svijetu ima budala ali je izgleda kod nas centrala!!!
Svuda u svijetu ima budala ali je izgleda kod nas centrala!!!
nergac ::
Fileti so suhi za ta recept. Treba vzeti tisto okroglo mastno tuno.
Zgleda kar kalorično, pa naturetine zadeve niso cukrane.
Dober recept.
Zgleda kar kalorično, pa naturetine zadeve niso cukrane.
Dober recept.
zmaugy ::
WizzardOfOZ je izjavil:
Pa čebula ne peče potem (ne sprašujem zaradi sebe)?
Nič ne peče. Naredi pa pico res okusno.
Sam jo zmeraj dam na vrh pice.
Biseri...
PS: MENSA klub ST, obvoz. ŠIC! Ne zanimajo me vaše neštetokrat reciklirane
neumnosti.
PS: MENSA klub ST, obvoz. ŠIC! Ne zanimajo me vaše neštetokrat reciklirane
neumnosti.
WizzardOfOZ ::
Fileti so suhi za ta recept. Treba vzeti tisto okroglo mastno tuno.
Zgleda kar kalorično, pa naturetine zadeve niso cukrane.
Dober recept.
Jaz dam konzervo ali dve tune v oljčnem olju. Olje dobiš v konzervi, na njem pa prepražiš čebulo.
V bistvu rabiš
- 2 konzervi tune (olje uporabiš za praženje, zato ga en stran zlit)
- en ali 2 slanika (namesto soli, zdrobim en ali 2 fileja slanika in jih popražim s tuno)
- eno čebulo
- omaka od naturete
- špageti
Milčinski je napisal butalce kot prispodobo in ne kot priročnik!!!
Svuda u svijetu ima budala ali je izgleda kod nas centrala!!!
Svuda u svijetu ima budala ali je izgleda kod nas centrala!!!
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: WizzardOfOZ ()
solatko ::
Tunina omakica -
srednje velika čebula, štirje posušeni paradižniki, 10 na fino zrezanih oliv, strok ali dva česna, ena ali dve konzervi tune v olivnem olju, provansalske začimbe - ščepec, ne preveč, ker so močne, riban parmezan.
Iz konzerve vzameš olje, na katerem popražiš čebulo, nato dodaš vse ostale vsebine in počasi tenstaš, kakšnih 10 minut, zalivaš z jušno osnovo. Ko se naredi lepa, gosta omakica, streseš not skuhane peresnike ali polžke, dobro premešaš, da se omaka pomeša s testeninami, potreseš s parmezanom in pustiš deset minut, da se dobro premešajo okusi in stopi parmezan.
Zadeva je odlična, saj jed precej ohrani različne okuse, ko se omakica razporedi po votlinah v testeninah, ima vsak grižljaj drugačen okus, njam.
Pa vesele pratnike
srednje velika čebula, štirje posušeni paradižniki, 10 na fino zrezanih oliv, strok ali dva česna, ena ali dve konzervi tune v olivnem olju, provansalske začimbe - ščepec, ne preveč, ker so močne, riban parmezan.
Iz konzerve vzameš olje, na katerem popražiš čebulo, nato dodaš vse ostale vsebine in počasi tenstaš, kakšnih 10 minut, zalivaš z jušno osnovo. Ko se naredi lepa, gosta omakica, streseš not skuhane peresnike ali polžke, dobro premešaš, da se omaka pomeša s testeninami, potreseš s parmezanom in pustiš deset minut, da se dobro premešajo okusi in stopi parmezan.
Zadeva je odlična, saj jed precej ohrani različne okuse, ko se omakica razporedi po votlinah v testeninah, ima vsak grižljaj drugačen okus, njam.
Pa vesele pratnike
Delo krepa človeka
LeQuack ::
Mene bolj zanima, zakaj je včasih pršut tako vlažen, ko kupim npr. v Mercator ali Spar tisti njihov (ki ga itak dela Kras). In včasih je kul ker tisti narezan kos pršuta deluje lepo sušeno, kot recimo kak list papirja ima teksturo. Lepo suh, ni znakov vlage.
Potem drugič pa dobim tak vlažen pršut, ki je kot ena cunja in tudi okusen ni ravno, čeprav gre za isto znamko in vse. Dostikrat zato raje vzamem tisto domače zorjeno stegno (načeloma ista stvar), ampak je manjša možnost da dobiš take vlažne cunje notri, čeprav se tudi zgodi.
Torej poznavalci pršutov, kje je fora?
Potem drugič pa dobim tak vlažen pršut, ki je kot ena cunja in tudi okusen ni ravno, čeprav gre za isto znamko in vse. Dostikrat zato raje vzamem tisto domače zorjeno stegno (načeloma ista stvar), ampak je manjša možnost da dobiš take vlažne cunje notri, čeprav se tudi zgodi.
Torej poznavalci pršutov, kje je fora?
Quack !
Zgodovina sprememb…
- spremenil: LeQuack ()
WizzardOfOZ ::
Premalo zorjen, pa gre še vlaga ven.
Milčinski je napisal butalce kot prispodobo in ne kot priročnik!!!
Svuda u svijetu ima budala ali je izgleda kod nas centrala!!!
Svuda u svijetu ima budala ali je izgleda kod nas centrala!!!
LeQuack ::
WizzardOfOZ je izjavil:
Premalo zorjen, pa gre še vlaga ven.
Najbrž, ampak glede na to da je isti proizvajalec bi mislil da vse na enako raven zorijo ali ne?
Quack !
harvey ::
WizzardOfOZ je izjavil:
Premalo zorjen, pa gre še vlaga ven.
Najbrž, ampak glede na to da je isti proizvajalec bi mislil da vse na enako raven zorijo ali ne?
Odvisno tudi od hrambe, pa kateri del seklajo, na površini bolj sušeno kot sredina.
Ar scáth a chéile a mhaireann na daoine.
------
------
darkolord ::
"Kras" ima precej različnih pršutov. Že "kraški pršut" ima več nivojev kvalitete, navaden "pršut" pa sploh.
Levi je 50 eur/kg, desni je 17 eur/kg. Menda je jasno, da je precej razlike ...
Levi je 50 eur/kg, desni je 17 eur/kg. Menda je jasno, da je precej razlike ...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: darkolord ()
LeQuack ::
"Kras" ima precej različnih pršutov. Že "kraški pršut" ima več nivojev kvalitete, navaden "pršut" pa sploh.
Levi je 50 eur/kg, desni je 16 eur/kg. Menda je jasno, da je precej razlike ...
Ja saj je čisto možno, da gredo v budget pršut mogoče bolj "budget" rezine. Ne spomnim se da bi pri brandname Kras pakungi kdaj dobil kakega vlažnega.
Quack !
darkolord ::
Žal, tudi pri brandname Kras dobiš slab pršut.
Citiram (literally, copy paste iz njihovega maila) odgovor od Krasa: "poki šoldi, poka roba." (prevod: malo denarja, malo muzike)
Če želiš dobrega od npr. Krasa, moraš pač kupiti branded "Kraški pršut" (če je premium ali kakor se že kliče, še bolje). Pri drugih proizvajalcih je seveda enako.
Citiram (literally, copy paste iz njihovega maila) odgovor od Krasa: "poki šoldi, poka roba." (prevod: malo denarja, malo muzike)
Če želiš dobrega od npr. Krasa, moraš pač kupiti branded "Kraški pršut" (če je premium ali kakor se že kliče, še bolje). Pri drugih proizvajalcih je seveda enako.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: darkolord ()
misticnimrk ::
A pa ti si mislil, da boš dobil v hoferju pri blagajni super pršut (beri "premium" pršut) za 40€ po nogi? Ja pa ja de...
Imajo tudi pakiranja s "falarji" ~5€/kg - sicer zgolj v svojih trgovinah, ki jih ni prav dosti po sloveniji - na krasu vem za dve.
Drugače pa, mislim da trenutno dobite najbolj premium pršut v Lokvi, direktno v njihovi trgovini za pršutarno.
Imajo tudi pakiranja s "falarji" ~5€/kg - sicer zgolj v svojih trgovinah, ki jih ni prav dosti po sloveniji - na krasu vem za dve.
Drugače pa, mislim da trenutno dobite najbolj premium pršut v Lokvi, direktno v njihovi trgovini za pršutarno.
darkolord ::
Meni je seveda jasno, samo ni vsem.
Mimogrede, Serrano taca iz Hoferja (50€ z dostavo in stojalom) je bila super - nekaj kategorij boljša od low-end brandname. Seveda pa slabše od premium pršuta.
Mimogrede, Serrano taca iz Hoferja (50€ z dostavo in stojalom) je bila super - nekaj kategorij boljša od low-end brandname. Seveda pa slabše od premium pršuta.
Comandante ::
Probajte še tule res pršut na nivoju !
https://www.prsutarnascuka.si/
Res je na nivolju, najboljsi je tisti 24 mesecni. Edino kaj se mi ni dopadlo je bilo dejstvo, da je bilo zelo tezko lociti rezine med sabo. Ampak nima veze, ker se prsut stopi v ustih.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | salame in mesni izdelki, hofer/lidl/eurospin vs mercator/špar/tuš (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 12918 (6882) | c3p0 |
» | PršutOddelek: Loža | 3159 (1586) | fikus_ |
» | pršutOddelek: Loža | 7666 (6769) | dexterboy |
» | "pokvarjeno" mesoOddelek: Loža | 5846 (4861) | turist1 |
» | Uvožena hrana po trgovinah (strani: 1 2 3 4 5 6 )Oddelek: Loža | 70997 (65071) | ...:TOMI:... |