Forum » Loža » Kateri Pršut?
Kateri Pršut?
#000000 ::
Bi morda šlo bolj konkretno? Ubijalsko ni ravno nekaj posebej skvantificiranega ;-)
Če ne zastopiš se pač ne udeležuj debat katerim nisi kos oz ne zastopiš. gtfo
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: #000000 ()
Zimonem ::
Zeleno jamo, kak naslov mesarije ali ime, sicer imaš veliko tega pa ceneje od Krušiča Pri Petrinu mesarija v Zupančičevi jami.
Mesarstvo krušič, Bezenškova ulica 11, 1000 Ljubljana.
Petrin mesarje poznam osebno vsaj 20 let, super in kvaliteto držijo, zraven imaš čez trg v župančičevi jami tudi gostilno Petrinka, kjer delajo samo iz mesom iz domače mesnice. NISO pa nikoli bili poceni, tako da se ve, je pa pri njih VSO meso obrezano, ni zrezkov alo kosa mesa ki se ga drži špeh-loj ipd (razen pri kosih kjer mastni del mora bit)
NO ja majo pa ubijalske cene kar se tiče dry age mesa, no to treba tud razumet, če veš kaj dry age dejansko JE.
Kite je treba obrezat. Maščoba je vsa kul. Dry age pa ne vemo kaj je. Vemo za zorjeno meso.
nergac ::
Ste pa lačni postali, opa ...
Mene še čaka posoda od kosila ...
Bo pa še večerjica pa bo.
Nutricionistike svoje vam ne bom izdal, to je kriptirano.
Mene še čaka posoda od kosila ...
Bo pa še večerjica pa bo.
Nutricionistike svoje vam ne bom izdal, to je kriptirano.
showsover ::
Ja, sorči no, meni pove nekaj v smislu 50€/kg ali 100€/kg, morda celo 500€/kg...
Sem preveč enostaven, da bi razumel takšne high-end namige, pač moram vse ovrednotiti.
Se opravičujem vsem pomembnim/bogatim forumašem, če sem jim iluzije razbil.
Sem preveč enostaven, da bi razumel takšne high-end namige, pač moram vse ovrednotiti.
Se opravičujem vsem pomembnim/bogatim forumašem, če sem jim iluzije razbil.
Zimonem ::
Ste pa lačni postali, opa ...
Mene še čaka posoda od kosila ...
Bo pa še večerjica pa bo.
Nutricionistike svoje vam ne bom izdal, to je kriptirano.
Ni bilo cajta. Zutri uletim u štalopa TM krava mal po tleh liže, gledam mal. pa ji iz vulve parklji gledajo. Pol pa akcija pak šlo dve ure. Desc je ta prav. Krava pa kar dost zmahana po porodu. Pol pa sej veš. Da tist orjak utaje pa pije pa kravo mal pocklat. Mine dan nič.
showsover ::
Nergač, ti si tudi faca, če bo prilika (pa menda bo kaj), gremo na kakšno BDSM jadranje po Jadranu
Zgodovina sprememb…
- predlagalo izbris: FireSnake ()
#000000 ::
Ja, sorči no, meni pove nekaj v smislu 50€/kg ali 100€/kg, morda celo 500€/kg...
Sem preveč enostaven, da bi razumel takšne high-end namige, pač moram vse ovrednotiti.
Se opravičujem vsem pomembnim/bogatim forumašem, če sem jim iluzije razbil.
Ne ne oprosti, recimo sem gledal rebra za BBQ ki so zorjena stane kg cca 20-22 eur če se prav spomnim.
NI da se ne strinjam, ampak jest če naredim piknik s kolegi ipd, nočem plačat tega keša ker noben od gostov verjetno ne bo porajtal al je čevap, rebra ali kotlet, ker bo tko nabit k salama, ZASE pa za vnučke pa bi to ceno plačal brez problema. MOgoče od tu ta odklon da je predrago, ker dejansko sploh ni tolk drago, zavisi samo za koga pečeš.
showsover ::
#, nea nori, ko bo sezona, plačam piknik :-) Ne bo prvi.
Zgodovina sprememb…
- predlagalo izbris: FireSnake ()
nergac ::
Nergač, ti si tudi faca, če bo prilika (pa menda bo kaj), gremo na kakšno BDSM jadranje po Jadranu
Drži. Ampak blizu otočkov in obalce ... Tam so taka skrivna mesta ...
Zgodovina sprememb…
- predlagalo izbris: FireSnake ()
Gagatronix ::
Nekateri v tej temi ste me ozigosali za vegetarjanca, kar definitivno nisem, samo dovolj pameti imam da ne bom zrl mesa zivali ki pozre se lastni drek. Ampak vi pa kar papcajte to nagnusnost.
Zgodovina sprememb…
- predlagal izbris: Voluharr ()
Zimonem ::
Gagatronix je izjavil:
Nekateri v tej temi ste me ozigosali za vegetarjanca, kar definitivno nisem, samo dovolj pameti imam da ne bom zrl mesa zivali ki pozre se lastni drek. Ampak vi pa kar papcajte to nagnusnost.
Pa jej kar ti paše.
Ampak o vzreji živali se vzdrži. Krava poje svojo posteljico ob telitvi. In to ni drek.
Zgodovina sprememb…
- predlagalo izbris: FireSnake ()
Zimonem ::
Gagatronix je izjavil:
Pig toilet @ Wikipedia
Evo, da boste vedli kaj vas prsutek papca.
Veš kaj je tvoj problem?
Zgodovina sprememb…
- predlagalo izbris: FireSnake ()
WizzardOfOZ ::
Gagatronix je izjavil:
Nekateri v tej temi ste me ozigosali za vegetarjanca, kar definitivno nisem, samo dovolj pameti imam da ne bom zrl mesa zivali ki pozre se lastni drek. Ampak vi pa kar papcajte to nagnusnost.
Prašiču ni treba svojega dreka jest. Normalne domače prašiče se futra z orenk hrano, ne z drekom.
V bistvu so pa živali, ki jih imate ljudje najraje in ki jedo svoj drek, piščanci. Ker ne prebavijo vsega s čemer se nabašejo, se da njihov drek posušit, ko se posuši, se ga zmelje in se ga zmeša s hrano, pa se ga da še enkrat piščancem za požret.
Tok o tem, kdo je živali, ki jedo lasten drek.
Zgodovina sprememb…
- predlagal izbris: mihec87 ()
Uizi ::
Sej rastline tudi jedo drek. TOUCHE!
Vegiji ste sprani, đizs.
Vegiji ste sprani, đizs.
Zgodovina sprememb…
- predlagal izbris: mihec87 ()
nergac ::
Ljudje tudi "jedo" drek zdravih ljudi, ko ne gre drugače.
Sicer v zelo majhnih količinah.
Znanstveno dokazano.
(Mislim da ...)
Sicer v zelo majhnih količinah.
Znanstveno dokazano.
(Mislim da ...)
Zgodovina sprememb…
- predlagal izbris: mihec87 ()
Zimonem ::
Jambon sploh ni tolk komot dopovedat Francozom. Pa Majo dobre šunke. In tudi sire!
Najlažje je če rečeš Žabon.
Najlažje je če rečeš Žabon.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Zimonem ()
nergac ::
Ti francozi so čudni.
Pa kave niso vedli pit in so pretiravali s tem.
Plesen na siru je samo ta modra tu pa tam dobra.
Zorjeni parmezan je najboljši sir pa ementalec z luknjami.
Za dame parmezan v prahu, za možakarje pa v kosu in ga naribajo.
Najbolj univerzalen je Jošt itak.
Pa kave niso vedli pit in so pretiravali s tem.
Plesen na siru je samo ta modra tu pa tam dobra.
Zorjeni parmezan je najboljši sir pa ementalec z luknjami.
Za dame parmezan v prahu, za možakarje pa v kosu in ga naribajo.
Najbolj univerzalen je Jošt itak.
Zgodovina sprememb…
- predlagal izbris: Voluharr ()
nergac ::
Seveda.
Včasih dajo neko kraljevsko oznako.
Je pa isti z oznako ali brez.
Marketing pač.
Zaupam svojim brbončicam.
Droži se pa nisem še lotil.
Se bo pa treba, ker je kvas redka dobrina postala.
Včasih dajo neko kraljevsko oznako.
Je pa isti z oznako ali brez.
Marketing pač.
Zaupam svojim brbončicam.
Droži se pa nisem še lotil.
Se bo pa treba, ker je kvas redka dobrina postala.
Zgodovina sprememb…
- predlagal izbris: Voluharr ()
hr_natakar ::
Zaupam svojim brbončicam.
Pa ves, da marsikdaj proizvajalci to izrabljajo tako, da v svoje izdelke dajejo ojacevalce okusov in druge stvari, ki preslepijo burboncice.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: hr_natakar ()
piromanček ::
hmm kaj pa tolele? kao razglašeno za najboljši dalmatinski pršut
https://webshop.gligora.com/shop/cijena...
https://webshop.gligora.com/shop/cijena...
Zimonem ::
hr_natakar je izjavil:
Zaupam svojim brbončicam.
Pa ves, da marsikdaj proizvajalci to izrabljajo tako, da v svoje izdelke dajejo ojacevalce okusov in druge stvari, ki preslepijo burboncice.
A za prano tud?
Zgodovina sprememb…
- predlagal izbris: mihec87 ()
nergac ::
hr_natakar je izjavil:
Zaupam svojim brbončicam.
Pa ves, da marsikdaj proizvajalci to izrabljajo tako, da v svoje izdelke dajejo ojacevalce okusov in druge stvari, ki preslepijo burboncice.
Vem, vem ...
Od natrena še ni nihče umrl.
hr_natakar je izjavil:
Zaupam svojim brbončicam.
Pa ves, da marsikdaj proizvajalci to izrabljajo tako, da v svoje izdelke dajejo ojacevalce okusov in druge stvari, ki preslepijo burboncice.
A za prano tud?
Ne trudi se.
Tam okrog velebita sami čudaki.
Imajo pa dobre ideje.
Khm, verifikacija pride vedno kasneje.
Zgodovina sprememb…
- predlagal izbris: mihec87 ()
nergac ::
Od natakarja in mene pričakuj kvalitetne lešnike in liter žganja kvalitetnega.
Bomo nazdravili vsi skupaj in obredno pojedli vsak en lešnik.
Bomo nazdravili vsi skupaj in obredno pojedli vsak en lešnik.
Zgodovina sprememb…
- predlagal izbris: mihec87 ()
solatko ::
hr_natakar - Je prišel pacient k zdravniku, star čez 80 let in mu zdravnik po pregledu reče - ata, zdaj bo pa trreba nehat pit, sexat in jest svinjino in mastno. Pacient vpraša, zakaj? Zato, da boste dolgo živeli. Zakaj?
Kaj ti če zdravih 100 let z odrekanji vsega tistega, kar imaš najraje? Imam 66 let, sem občasni pivec (redko ampak ga ne pljunem ven), kadilec, športnik, vendar brez kakšne usmirjene zdrave prehrane, jem vse kar je dobro (ne tudi zdravo) pa nimam nobenih tablet, psihofizično pa sem zdrav, kot bi imel 20 let manj. Poin je drugje - psiha. Od rane mladosti se ne sekiram za stvari in probleme, na katere ne morem uplivat. Se lahko o njih pogovarjam, pogledam na netu,..... vendar me ne ganejo. V življenju sem imel nekaj angin, eno pljučnico, odstranjen imam žolčnik, to pa je tudi vse, kar je na meni zaslužilo zdravstvo in farmacija. Eventualne glavobole zdravim z akupresuro, prehlade s čajčki, bolečine od treningov z obkladki (mrzlimi ali toplimi, včasih masaža z ledom), skratka, izgubljen primer za farmacijo.
Pokojni svetovno znani nevrokirurg profesor Koler, je bil moj sosed in je te zdravniške doktrine razlagal na malo drugačen način, vse kar organizmu paše, je za organizem dobro, v omejenih količinah. Kisno zelje, kot priznano najbolj zdrava reč, ti razžre želodec, če ga boš pojedel vsak dan kilo in tako je z vsemi stvarmi. Največ za zdravje pa naredi uravnoteženje psihe in normalna fizična aktivnost, veliko pa tudi vsaj en topel obrok na dan, ampak čim manj hitro prehrane.
Najhujši uničevalec zdravja pa je ljubosumnost, vse vrste odrekanj, nedoseženi, previsoko postavljeni cilji in živciranje za stvari, na katere ne moremo vplivat.
En lep primer - ob dolgotrajnem slabem vremenu, so ljudje praviloma slabe volje, če prav ne morejo nič naredit, da bi se izboljšalo.
Nasvet - pogledaš skozi okno, si rečeš spet en lep dan, se oblečeš, vzameš marelo, se primerno obuješ, da nimaš mokrih nog in se veselo odpraviš po opravkih.
Začneš reševati svoje probleme in se z drugimi ne ukvarjaš. Vedno so najmanj tri poti - slaba, dobra in odlična. Redko gdaj gre po skrajnih, večinoma se zadeve rešijo dobro in to je že dovolj, za dobro voljo in srečen life.
V vse to pa spada tudi kakšna rezina dobrega pršuta.
Kaj ti če zdravih 100 let z odrekanji vsega tistega, kar imaš najraje? Imam 66 let, sem občasni pivec (redko ampak ga ne pljunem ven), kadilec, športnik, vendar brez kakšne usmirjene zdrave prehrane, jem vse kar je dobro (ne tudi zdravo) pa nimam nobenih tablet, psihofizično pa sem zdrav, kot bi imel 20 let manj. Poin je drugje - psiha. Od rane mladosti se ne sekiram za stvari in probleme, na katere ne morem uplivat. Se lahko o njih pogovarjam, pogledam na netu,..... vendar me ne ganejo. V življenju sem imel nekaj angin, eno pljučnico, odstranjen imam žolčnik, to pa je tudi vse, kar je na meni zaslužilo zdravstvo in farmacija. Eventualne glavobole zdravim z akupresuro, prehlade s čajčki, bolečine od treningov z obkladki (mrzlimi ali toplimi, včasih masaža z ledom), skratka, izgubljen primer za farmacijo.
Pokojni svetovno znani nevrokirurg profesor Koler, je bil moj sosed in je te zdravniške doktrine razlagal na malo drugačen način, vse kar organizmu paše, je za organizem dobro, v omejenih količinah. Kisno zelje, kot priznano najbolj zdrava reč, ti razžre želodec, če ga boš pojedel vsak dan kilo in tako je z vsemi stvarmi. Največ za zdravje pa naredi uravnoteženje psihe in normalna fizična aktivnost, veliko pa tudi vsaj en topel obrok na dan, ampak čim manj hitro prehrane.
Najhujši uničevalec zdravja pa je ljubosumnost, vse vrste odrekanj, nedoseženi, previsoko postavljeni cilji in živciranje za stvari, na katere ne moremo vplivat.
En lep primer - ob dolgotrajnem slabem vremenu, so ljudje praviloma slabe volje, če prav ne morejo nič naredit, da bi se izboljšalo.
Nasvet - pogledaš skozi okno, si rečeš spet en lep dan, se oblečeš, vzameš marelo, se primerno obuješ, da nimaš mokrih nog in se veselo odpraviš po opravkih.
Začneš reševati svoje probleme in se z drugimi ne ukvarjaš. Vedno so najmanj tri poti - slaba, dobra in odlična. Redko gdaj gre po skrajnih, večinoma se zadeve rešijo dobro in to je že dovolj, za dobro voljo in srečen life.
V vse to pa spada tudi kakšna rezina dobrega pršuta.
Delo krepa človeka
hr_natakar ::
solatko, sej se bolj ali manj strinjam s tabo. Pa da ne bom prevec off topic ti bom poslal zasebno sporocilo.
zmaugy ::
Seveda lahko, poješ še možgane. Na čebulci prepražene, njami!
Prenevarno - prijoni...
Biseri...
PS: MENSA klub ST, obvoz. ŠIC! Ne zanimajo me vaše neštetokrat reciklirane
neumnosti.
PS: MENSA klub ST, obvoz. ŠIC! Ne zanimajo me vaše neštetokrat reciklirane
neumnosti.
Zgodovina sprememb…
- predlagal izbris: Voluharr ()
bauci ::
Evo dobil paket narezanih dobrot od Ščuke: ročno narezan 24+ mesecev staran pršut, narezan 24+ mesecev staran pršut, jelenov pršut, pršut divjega prašiča in panceto. Vse lepo vakumsko zapakirano v zelo lepo kartonsko embalažo. Sveze pakirano 8.12. torej isti dan, ko sem naročil.
Ta prvo sva z ženo pojedla ročno narezan 24+ mesecev staran pršut. Ni primerjave s pršutom iz trgovine (Kras, Lokve, ...). Neenakomerno narezan, kar je samo dokaz, da je bil res ročno narezan, mehak, da se v ustih kar stopi, veliko manj slan kot pršut prej omenjenih znamk, nobenih sledi kristalčkov soli ali solitra. Tudi mastni del (zelo malo), ki se pri drugih kr malo čigumasto vleče, se pri tem pršutu kar stopi v ustih.
V glavnem toplo priporočam vsem jedcem, ki vedo kaj je dobro in ki vedo tudi, da dobro ni poceni - 1 kg = 100€.
Ta prvo sva z ženo pojedla ročno narezan 24+ mesecev staran pršut. Ni primerjave s pršutom iz trgovine (Kras, Lokve, ...). Neenakomerno narezan, kar je samo dokaz, da je bil res ročno narezan, mehak, da se v ustih kar stopi, veliko manj slan kot pršut prej omenjenih znamk, nobenih sledi kristalčkov soli ali solitra. Tudi mastni del (zelo malo), ki se pri drugih kr malo čigumasto vleče, se pri tem pršutu kar stopi v ustih.
V glavnem toplo priporočam vsem jedcem, ki vedo kaj je dobro in ki vedo tudi, da dobro ni poceni - 1 kg = 100€.
Okapi ::
Okapi ::
Comandante je izjavil:
PersonaRuda je izjavil:
Sem nor na pršute. Bil 2x v Španiji. Enkrat v Andaluziji, enkrat v Cantabria. Tisti pršuti v Andaluziji so mi bili boljši. Drugače pa ni ga čez španski pršut, kateri pa je drag kot žafran. Jamon Serrano se mu reče.
Španski pa so mi najboljši. Včasih se dobijo pri nas. Je pa cena 5€ - 8€ za 100g vakumsko pakiranje.
Se ne bi strinjal, da je pri nas takšna cena (5-8€) https://www.lidl.si/sl/p/trenutki-ki-zb...
Tole ni pata negra. Tiste pod 5€ na 100g v trgovini v Spaniji nisem videl, bili so pa tudi mnogo drazji. Je pa okus definitivno vreden tega denarja, saj to ni nekaj kar jes vsak dan 3x (no, razen na dopustu v Spaniji).
Nek se vidi razkoš - pršut po 200 € kila.
Kupljen na tržnici v Valencii.
Pršut je tudi ena stvar, za katero bo treba enkrat slepo preizkusit, koliko se dejansko čuti razlike.
nergac ::
Pršut se dela iz šunke in to je vsa znanost.
Nareže se z ostrim kovinskim nožem.
Meso prašiča je najbolj okusno, če se hrani z bio hrano.
Če še dirja na prostem, toliko bolje.
Nareže se z ostrim kovinskim nožem.
Meso prašiča je najbolj okusno, če se hrani z bio hrano.
Če še dirja na prostem, toliko bolje.
solatko ::
Okapi - To je informacija od proizvajalca. Vsi pršuti se dajo sušit z željo 1. kvalitete, torej 2 leti+, vendar se ob meritvah, ugotovi, da ne bo šlo, zato postopek pač prekinejo, da nebi šlo v odpad. V vrhunski razred, pride zelo malo kosov. Če ne vrjameš, vprašaj koga, ki se s pršuti ukvarja. Ni nič narobe, samo ni zorjen do konca in zato je rok trajanja, veliko krajši in cena pač veliko nižja.
Ti misliš, da je pršutarnam interes proizvajati na pol zorjene pršute, to je pač pri tej proizvodnji, tveganje. Brez da slepo preizkušaš, verjemi, da je razlika ogromna. Zorjenega pršuta zrezanega na debelo, ne boš spravil dol, mora bit rezan zelo tenko, potem pa se v ustih stopi.
nergac - ni glih po okusu pršutarjev, ker pride premalo maščobe, ki je v postopku sušenja, naravna zaščita, pred gnitjem mesa. Ko je popolno zorjen, gre kar nekaj (vsa maščoba, ki je rumenkasta) te maščobe v smeti, skupaj s kožo. Rumena maščoba namreč pomeni, da je žarka in neprijetnega okusa (dobiš včasih pri narezanemu in lahko vse skupaj počiš v smeti, ker je zanič.
nergac - pršut je na zraku sušena zadnja prašičeva noga, šunka pa je zgornji del. Pršut se dela iz cele noge, odbije se samo parkle. In ja, pršutarstvo je znanost, tako kot salam in krvavic ne zna narediti vsak mesar. Enkrat si oglej pršutarno na Krasu, da ne boš govoril bedarij.
Ti misliš, da je pršutarnam interes proizvajati na pol zorjene pršute, to je pač pri tej proizvodnji, tveganje. Brez da slepo preizkušaš, verjemi, da je razlika ogromna. Zorjenega pršuta zrezanega na debelo, ne boš spravil dol, mora bit rezan zelo tenko, potem pa se v ustih stopi.
nergac - ni glih po okusu pršutarjev, ker pride premalo maščobe, ki je v postopku sušenja, naravna zaščita, pred gnitjem mesa. Ko je popolno zorjen, gre kar nekaj (vsa maščoba, ki je rumenkasta) te maščobe v smeti, skupaj s kožo. Rumena maščoba namreč pomeni, da je žarka in neprijetnega okusa (dobiš včasih pri narezanemu in lahko vse skupaj počiš v smeti, ker je zanič.
nergac - pršut je na zraku sušena zadnja prašičeva noga, šunka pa je zgornji del. Pršut se dela iz cele noge, odbije se samo parkle. In ja, pršutarstvo je znanost, tako kot salam in krvavic ne zna narediti vsak mesar. Enkrat si oglej pršutarno na Krasu, da ne boš govoril bedarij.
Delo krepa človeka
nergac ::
Nekam dosti veš o pršutih, glede na to, da si ljubitelj solate.
O klobasah pa učil me ne boš.
To je moj teren.
O klobasah pa učil me ne boš.
To je moj teren.
Okapi ::
Pršut se dela iz cele noge, odbije se samo parkle.Brez dvoma.
Po parkljih se vidi, a je res "črna taca". In se dogaja, da jih prevaranti pobarvajo.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Okapi ()
solatko ::
Okapi - Si pa faca, si našel izjemo. Ziher si v JU ali JS, saj se oglašaš samo takrat, ko si v službi in bi bilo zaželjeno, da delaš kaj drugega, če delo sploh imaš.
https://duckduckgo.com/?q=pr%C5%A1ut&at...
nergac - Nič te ne učim, samo pravim, da ne zna vsak narediti dobrih klobas, še manj pa jih zna narediti odličen pršut.
https://duckduckgo.com/?q=pr%C5%A1ut&at...
nergac - Nič te ne učim, samo pravim, da ne zna vsak narediti dobrih klobas, še manj pa jih zna narediti odličen pršut.
Delo krepa človeka
Zgodovina sprememb…
- spremenil: solatko ()
Ganon ::
Okapi ::
Nedvomno. Vprašanje je samo, kje je tista meja, da ima še kakšen smisel kupovati dražje - pri 100 €, 50 €...?Nek se vidi razkoš - pršut po 200 € kila.
Močno dvomim, da upraviči ceno. Pri teh cenah že sam sebe prepričuješ, da bo izvenzemeljsko. Placebo naredi svoje.
nergac ::
Kdor pa nima naj je kvalitetne lešnike (tudi 30 evrov).
Zgodovina sprememb…
- predlagalo izbris: fikus_ ()
gruntfürmich ::
Ja, sorči no, meni pove nekaj v smislu 50EUR/kg ali 100EUR/kg, morda celo 500EUR/kg...
Sem preveč enostaven, da bi razumel takšne high-end namige, pač moram vse ovrednotiti.
Se opravičujem vsem pomembnim/bogatim forumašem, če sem jim iluzije razbil.
Ne ne oprosti, recimo sem gledal rebra za BBQ ki so zorjena stane kg cca 20-22 eur če se prav spomnim.
NI da se ne strinjam, ampak jest če naredim piknik s kolegi ipd, nočem plačat tega keša ker noben od gostov verjetno ne bo porajtal al je čevap, rebra ali kotlet, ker bo tko nabit k salama, ZASE pa za vnučke pa bi to ceno plačal brez problema. MOgoče od tu ta odklon da je predrago, ker dejansko sploh ni tolk drago, zavisi samo za koga pečeš.
vidiš, to mi pa je vedno fascinantno. zase in za svoje vedno najboljše, a ko pride piknik 'za kolege' pa vedno najcenejši pofl v vozičku.
zdaj, če redno krožite okoli po piknikih, potem itq vedno jeste pofl. zakaj se potem lažeš da ti ni problem odkartat denarja zase, če pa ga po tem takem nikoli ne?
ali druga varianta, da to niso tvoji pravi kolegi in je pač le najslabše dovolj dobro za njih (in obratno v njihovih glavah). doma pa pravijo kako si kupujejo vrhunsko hrano zase in za svoje najbližje, s kolegi pa jedo pomije...
nekaj od tega ne bo držalo!
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: gruntfürmich ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | salame in mesni izdelki, hofer/lidl/eurospin vs mercator/špar/tuš (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 13002 (6966) | c3p0 |
» | PršutOddelek: Loža | 3168 (1595) | fikus_ |
» | pršutOddelek: Loža | 7695 (6798) | dexterboy |
» | "pokvarjeno" mesoOddelek: Loža | 5858 (4873) | turist1 |
» | Uvožena hrana po trgovinah (strani: 1 2 3 4 5 6 )Oddelek: Loža | 71307 (65381) | ...:TOMI:... |