Forum » Pomoč in nasveti » IP kamera - čudna slika ponoči
IP kamera - čudna slika ponoči
Csharp ::
Pred kratkim sem kupil IP kamero Robaxo RC204Z. Točno tale model:
https://www.mimovrste.com/ip-kamere/rob...
Kamera je opremljena z IR diodami za snemanje ponoči in deluje v temperaturnem območju -10 do 50°C.
Za spremljanje dogajanja imam na telefonu nameščeno aplikacijo IPC360, ki jo priporoča proizvajalec.
Kamero imam montirano na prostem - je pod streho, vendar na odprtem prostoru. Nasplošno deluje po pričakovanju in je vredna cene.
Občasno pa se dogaja neka čudna stvar. V nočnem načinu se včasih pred kamero pojavi nekakšna motnja... videti je kot nekakšna vrvica, ki bi jo veter pihal sem ter tja. Evo še posnetek:
Večkrat sem preveril in nisem našel nič... nobene vrvice, pajčevine ali karkoli, kar bi kamero motilo. Ponavljam, da se to ne dogaja vedno, se pa kar pogosto. Pri dnevni svetlobi ni nobenih težav. Obstaja kakšna logična razlaga za kaj gre?
https://www.mimovrste.com/ip-kamere/rob...
Kamera je opremljena z IR diodami za snemanje ponoči in deluje v temperaturnem območju -10 do 50°C.
Za spremljanje dogajanja imam na telefonu nameščeno aplikacijo IPC360, ki jo priporoča proizvajalec.
Kamero imam montirano na prostem - je pod streho, vendar na odprtem prostoru. Nasplošno deluje po pričakovanju in je vredna cene.
Občasno pa se dogaja neka čudna stvar. V nočnem načinu se včasih pred kamero pojavi nekakšna motnja... videti je kot nekakšna vrvica, ki bi jo veter pihal sem ter tja. Evo še posnetek:
Večkrat sem preveril in nisem našel nič... nobene vrvice, pajčevine ali karkoli, kar bi kamero motilo. Ponavljam, da se to ne dogaja vedno, se pa kar pogosto. Pri dnevni svetlobi ni nobenih težav. Obstaja kakšna logična razlaga za kaj gre?
Anney ::
Točno to, pajčevina. Do jutra jo pa odpihne ali pa jo pajek pospravi, za naslednje 3 dni. ;)
Pa zelo slaba nočna slika, btw.
Pa zelo slaba nočna slika, btw.
Obstajata samo dva načina kako živeti svoje življenje:
Prvi pravi, da nič ni čudež, drugi pa, da vse je čudež.
Prvi pravi, da nič ni čudež, drugi pa, da vse je čudež.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Anney ()
s1m0n ::
Razen pajčevine in pajka ti kamera moti sama sebe!
IR svetloba od vgrajenih ledic se ti konkretno odbija nazaj... Zato pa se kamero, ki za nočno uporablja vgrajene ledice, da na takšna mesta, da ni blizu ovir / sten. Drugače se ti ta svetloba odbije direktno nazaj na samo kamero pa imaš "meglo".
IR svetloba od vgrajenih ledic se ti konkretno odbija nazaj... Zato pa se kamero, ki za nočno uporablja vgrajene ledice, da na takšna mesta, da ni blizu ovir / sten. Drugače se ti ta svetloba odbije direktno nazaj na samo kamero pa imaš "meglo".
Torej bo treba dati kamero na takšno mesto, kjer ne bo pajčevine. Slika je drugače v normalnih pogojih čisto v redu. Vem pa, da je sedaj kamera preblizu in se svetloba odbija od ovir, zato nastane meglena slika. Nisem je še uspel fiksno namestiti, saj se je med testiranjem pojavil ta problem s pajčevino.
To s pajčevino je tak tak :) Pajkom je prav prijetno tam pa še toplo...
Pri nas se vsak teden najde kak pa se pač malo počisti pa je!
Pri nas se vsak teden najde kak pa se pač malo počisti pa je!
TOP ::
JA tista črtica ki plava je pajčevina ostalo je pa slika primerna ceni kamera,nič novega.Za lepo sliko zvečer,bo treba pljunat malo več denarja.
All ::
Tko kot so ze drugi napisal....
Zarad neprave postavitve ti odboj ir svetlobe presvetli sliko.
Prestavi kamero na bolj primerno mesto, ali pa jo vsaj drugace usmeri.
Zarad neprave postavitve ti odboj ir svetlobe presvetli sliko.
Prestavi kamero na bolj primerno mesto, ali pa jo vsaj drugace usmeri.
Omenjena kamera je za moje potrebe čisto OK. Ob priliki jo nameravam prestaviti na bolj primerno mesto, tako da bo tudi slika boljša. Čudno mi je samo to, da se te pajčevine ne vidi podnevi.
Podnevi se je ne vidi ker ti je ne osvetljujejo IR ledice...
Ko se te notranje ledice vklopijo se na samem "steklu" kamere vidi čisto vsaka packa, umazanija, prah...
Ko se te notranje ledice vklopijo se na samem "steklu" kamere vidi čisto vsaka packa, umazanija, prah...
floyd1 ::
So glede umazanije tiste kamere v pleksi (stekleni?) "kupuli" kaj boljše? Za čistit verjetno že - zaradi manj robov?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: floyd1 ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | IP Kamera (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 7376 (2948) | Kekec |
» | Branje števca vode preko kamereOddelek: Loža | 3200 (2476) | AndrejO |
» | IP kamera IR svetloba žužkiOddelek: Pomoč in nasveti | 4327 (2594) | b3D_950 |
» | nadzorne video-kamereOddelek: Kaj kupiti | 6978 (6392) | [D]emon |
» | Protivideonadzorna sončna očalaOddelek: Novice / Zasebnost | 6904 (4988) | edge540 |