» »

Kje kupiti grafično za prenosnik

Kje kupiti grafično za prenosnik

gabl136 ::

Poudarjam, da moj prenosnik NIMA integrirane grafične. Kartica ki sem jo pa do sedaj imel not je pa ATI Rage Mobility

Lahko je tudi rabljena, ni važno kakšna...

MAIL

boštjan ::

grafično za prenosnik bi morali imeti v vsaki dobro založeni rač.trgovini ala comtron,AGT,JAE

morphling1 ::

Ok, vem da bom z naslednjim stavkom lahko izpadel totalna budala, samo kje zaboga si že videl grafične kartice za prenosnike posebej za prodajat v normalnih rač trgovinah. Kot je meni znano gre za zelo specifično narejene kartice, ki niso ravno v pakirani v škatlah za prodajo, najraje so pa celo integrirane kar na platah.
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)

boštjan ::

saj nisem mislo da jo majo kar v vitrini,a če si recimo kupo prenosnik pri njih,pol še lahko tudi grafično za prenosnik,samo verjetno bo treba čakat,ker jo bodo morali naročat.vsaj jaz si tako predstavljam.Mislim noro bi blo da bi si kupo prenosnik z neko slabo grafo,ki ni int.,pol pa bi si zaželel 9000mobility pa bi mi rekli pri ,recimo,comtronu (kjer sem kupo prenosnik),sorry ampak posebej grafike ne morete dobit.

morphling1 ::

Ja Halo, itak da bo tako, kaj misliš da se da prenosnike kar tako enostavno nadgrajevati. Ram pa disk še gre (včasih še proc, čeprav tudi to večinoma pozabi, sploh če gre za bolj mobilne zadeve) ta pa je tud večinoma vse kar se da menjat. Grafična je pa večinoma še najbolj fiksna, to ni kišta, pa tud če bi že kje to menjali in prodajal bi bil to uradni zastopnik in servism ker odpiranje prenosnikov tud ni ravno tako enostavna naloga kot odvit stranico kište ter zamenjat grafo :\
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)

boštjan ::

pol pa je jackass88,zabetoniran na ati rage.sem mislo da se pač tudi grafa da menjat,seveda na servisu.

Phoebus ::

Fantje.....grafe v laptopih so ONBOARD pa naj bo nvidia, ati, ali pa noname - cip je prilotan ali vtaknjen na plato kakor vam je ljubse.

Ne da se menjat.

Grey ::

Sej zato so laptopi drekec pekec in me odbijajo. Ne moreš jih nadgrajevat bljeh....Pol k ti že zastari moraš pa spet 500k SIT dat za novega, hvala lepa ampak ne;(( .

gabl136 ::

Boštjan: lahko mi verjameš da sem najprej pomislil na to. V vseh trgovinah ti dobavijo samo grafi in plato skupaj, za to pa hočejo met 150k;(

Morphling1: Imaš prav!

Phoebus: Verjemi mi da za svoj prenosnik bolj vem kaksno graficno ima kot ti! Graficno se da lepo ven uzet, gor pa pise ATI Rage Mobility!

Šimpanz ::

Do sedaj sem odprl že ene 10 notebookov pa še v enem nisem videl grafe ki jo je mogoče zamenjat. Vse so bile onboard.
Po moje ti ostane samo menjava plate ali celga notebooka.

Imagination ::

Subjektivno mnenje je, da so noteboki drekec pekec. Moje mnenje je, da če kupiš notebooka (pa naj bo služba ali zabava), ne moreš pričakovati, da ga boš lahko potem nadgrajeval. Vedno gre in bo še šlo za tradeoff med mobilnostjo in zmogljivostjo. Obojega pač ne moreš imeti - zaenkrat.
--- Če nekaj stvari, ki bi lahko šle narobe, ni šlo narobe, potem bi bilo zanje veliko bolje, če bi šle narobe!

Mr.B ::

jackass88 , kateri so pa ti prenosniki ?
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

gabl136 ::

Neki od Gericoma

hot-stuff ::

To ste se pa mal zmotil, da so na vseh notebookih on board grafični čipi....Recimo ze Dell z
serijo 8xxx nima on board grafičnih. Konkretno mam 8200 in ati 9000 v notebooku in ga lahko menjam za Gf 440 mx, Gf 700 go gl k je podobna 4200 geforcu (za namizne racunalnike). Novejši deli od 8500 naprej majo pa ze novo podnožje za grafične čipe, ki bojo še bolj olajšali upgrad le teh.. Na zalost to ni kompatibilno z mojim notebookom, ker bi v nasprotnem primeru nadgradil na nov ati-ov mobility produkt 9600 mobility.

lp

Zgodovina sprememb…

boštjan ::

kot kaže smo prišli do zaključka,da se tudi pri mobilniku da menjat grafo(ne pri vsakem). Me je pa tudi začudla izjava da so vse grafične integrirane,ker če pogledaš po cenikih lepo piše ali je grafična integrirana ali pa ni,recimo ati mobility9000.

morphling1 ::

Kdo je rekel da so vsi grafični procesorji v notebookih integrirani ? Večina jih je že, samo obstajajo pa tudi taki ki se menjajo, samo kot sem rekel to ni zadeva, ki bi jo kupil v štacuni in sam vgradil, to je striktno OEM hardware za izdelovalce, ki jih vgrajujejo v notesnike. Nekaj podobnega kot recimo baterija ali pa kaka izmenljiva optična enota, več ali manj niso standardizirane oz. so standardizirane samo za določen tip notesnika.
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Katero grafično ste že imeli ? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Strojna oprema
19019759 (12824) Janac
»

Grafična kartica???

Oddelek: Kaj kupiti
81007 (853) klinker
»

Kateri prenosnik je pravi zame? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Kaj kupiti
14916271 (7232) Seb4
»

Mobility Radeon 9800 - poslan z namenom, da prehiti vse

Oddelek: Novice / Grafične kartice
323777 (2341) nurmaln
»

Prenosniki

Oddelek: Kaj kupiti
131105 (939) MrScorp

Več podobnih tem