Forum » Loža » Kuhinjski pult glossy vs. matte
Kuhinjski pult glossy vs. matte
Avenger ::
Opremljam kuhinjo, od začetka sem skoz mel v glavi, da bom vzel mat izvedbo, ampak mi je od vseh najbolj všeč dizajn, ki je glossy. Dobi se pa tudi mat izvedba, ampak ga ne morem prej videt, torej lahko samo naročim. Zdaj pa malo cvikam, da mi bo potem bolj všeč glossy...
Razlogi zakaj mat so:
-pričakujem manj odbojev svetlobe - še posebej, ker so pač zdaj ledice montirane nekje nad pultom, da ne bo direktno v oči sijalo...
-manj občutljiv je zaradi prask in podobno
Se motim in je vseeno? Vaše izkušnje? Doma smo imeli do zdaj vedno mat...
Razlogi zakaj mat so:
-pričakujem manj odbojev svetlobe - še posebej, ker so pač zdaj ledice montirane nekje nad pultom, da ne bo direktno v oči sijalo...
It is better to be hated for what you are than to be loved for something you are not.
Barbarpapa2 ::
Pozdrav
Moja osebna izkušnja. Prejšnja kuhinja je bila Marles Orhideja Safari, ki je bila v celoti mat izvedbe. Sedanja (nova) kuhinja pa je svetleča - glossy. Mat izvedba je bistveno manj občutljiva in lažja za čiščenje. Ko sva novo kuhinjo izbirala (je tega že 12 let), bi tudi izbrala mat izvedbo, pa takrat ni bilo nobenega mat finiša na razpolago. Zato sva izbrala takšno svetlečo izvedbo, ki se nama je zdela najmanj občutljiva, pa se na njej še vedno vsak prstni odtis pozna, kar se na stari niti slučajno ni. Tudi čiščenje je zahtevnejše...
No, to je mojih 5 centov...
Lp
Jože
Moja osebna izkušnja. Prejšnja kuhinja je bila Marles Orhideja Safari, ki je bila v celoti mat izvedbe. Sedanja (nova) kuhinja pa je svetleča - glossy. Mat izvedba je bistveno manj občutljiva in lažja za čiščenje. Ko sva novo kuhinjo izbirala (je tega že 12 let), bi tudi izbrala mat izvedbo, pa takrat ni bilo nobenega mat finiša na razpolago. Zato sva izbrala takšno svetlečo izvedbo, ki se nama je zdela najmanj občutljiva, pa se na njej še vedno vsak prstni odtis pozna, kar se na stari niti slučajno ni. Tudi čiščenje je zahtevnejše...
No, to je mojih 5 centov...
Lp
Jože
Raptor F16 ::
Izberi Matt.
Visok sijaj se splača samo če boš mel keramično/polirano kamnito ploščo za podlago.
Ta iverica + ABS tišlerska "ultrapas" ali iverica + PVC jajca pa samo in izključno matt izvedba.
Visok sijaj se splača samo če boš mel keramično/polirano kamnito ploščo za podlago.
Ta iverica + ABS tišlerska "ultrapas" ali iverica + PVC jajca pa samo in izključno matt izvedba.
Leva ... Leva ... leva desna ena dva
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Raptor F16 ()
dxx ::
Razlogi zakaj mat so:
Že sam si si dobro odgovoril. Ledice nad pultom bodo moteče. Moj glas za mat.
Šimpanz ::
Na glossi podlagi se ti bo poznal vsak prstni odtis in na pultu jih je ogromno. Vzami mat.
Invictus ::
Tudi na mat se vse pozna, samo ne vidi se tako dobro.
Mat pult se enako umaže kot glossy, sam umazanija se tam dlje zadržuje, ker je ne vidiš...
Mat pult se enako umaže kot glossy, sam umazanija se tam dlje zadržuje, ker je ne vidiš...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."
http://goo.gl/2YuS2x
http://goo.gl/2YuS2x
c3p0 ::
Imam višji razred kuhinje, visoki sijaj, pa ni neke sile, prijemat se trudiš čim več za ročaje in gre. Tiste variante brez ročajev mi nikoli niso sedle, ne vem če so še "in". Tu in tam pa fronte pač moraš obrisat, v vsakem primeru.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kuhinje (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 17415 (5516) | Twixz |
» | LED trakoviOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 4860 (1021) | kriko07 |
» | Osvetlitev delovnega pulta v kuhinji (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 25386 (6414) | Machete |
» | Kaj paziti pri nakupu kuhinje / spalnice? (izkušnje, mnenja, priporočila)Oddelek: Loža | 6140 (5691) | krho |
» | Glossy vs. Matt monitorjiOddelek: Zvok in slika | 1008 (758) | The Player |