» »

NBA sezona 2020-2021

NBA sezona 2020-2021

Temo vidijo: vsi
««
47 / 81
»»

Zvezdica27 ::

lp,

jaz itak mislim, da Dallas dlje kot morda do drugega kroga ne more. Nasujejo jih tako LAC kot Denver, če mene vprašate, čeprav Denver brez Murraya je drugo, res je... Prvi štirje so itak tako skupaj, da komot dobijo tudi Utah ali Sunse - kar pa je še večji polom. Enostavno Luka magic se bo nehal, ko bo šlo zares. Moje mnenje. LD77 nima ekipa za sabo oziroma drugače - četudi se dvigajo (nisem pričakoval), še vedno čutim tisto razliko med njimi in ostalimi. LD že zdaj igra na 95% in to se vidi in kaj več Dallas ne more, ostali pa se zdi kot da imajo ful rezerve. Sicer pa: Mal schauen!

zz

Kurzweil ::

RoccoC je izjavil:

Ja seveda, je na ruki 2. krog pogodbi. To vsi tako dobijo v tem rangu.


To itak... samo pozabil sem na to, ko sem tehtal njegovo vrednost... za ta denar je super.... razmišljam pa, koliko bi dal za njega, ko bo seveda prava pogodba na mizi.... študiram takole malce v oblaku, če bi bil GM, do koliko bi šel za Brunsona... pa ne smemo razmišljat o tem kakšne plače imajo oz. so imeli razni igralci... recimo James Johnson 18m$... da ne naštevam dalje... to je tudi (upajmo, da samo zaenkrat) del večjega problema DAL... torej pol ekipe igralcev z nizko plačo... potem se zdi, kot da je neskončen seznam teh igralcev z nekimi medium pogodbami, ki so vsaj po svoje limitirani in od njih ni nobene konstante... potem pa imamo 2 superstarja, s tem da eden je samo za 1/2 igralca... pač to ekipo je treba resno dat na sito in zmetat ven čim več teh povprečnežev... če je do sedaj bil čas, ko se je pač flikalo s temi 1-season pogodbami, kjer so bile nekatere res visoke... bi si želel, da od letos poleti tega ne bi bilo več... drugače se bomo sukali v krogu, načenjali iste debate... DAL pa bo bolj ali manj na isti stopnji... še nekaj si sedaj upam z gotovostjo trdit, da s temi zadnjimi rookiji je res.... bogo... neglede na okoliščne in poškodbe...

Zvezdica27 je izjavil:

lp,

jaz itak mislim, da Dallas dlje kot morda do drugega kroga ne more. Nasujejo jih tako LAC kot Denver, če mene vprašate, čeprav Denver brez Murraya je drugo, res je... Prvi štirje so itak tako skupaj, da komot dobijo tudi Utah ali Sunse - kar pa je še večji polom. Enostavno Luka magic se bo nehal, ko bo šlo zares. Moje mnenje. LD77 nima ekipa za sabo oziroma drugače - četudi se dvigajo (nisem pričakoval), še vedno čutim tisto razliko med njimi in ostalimi. LD že zdaj igra na 95% in to se vidi in kaj več Dallas ne more, ostali pa se zdi kot da imajo ful rezerve. Sicer pa: Mal schauen!

zz


Jaz ne vem, če bi kar v naprej kalkuliral... podobno kot je bilo lani... verjamem, da bo DAL v playoffu še dodal... jasno, te ekipe so glede na okoliščine v DAL favoriti, kar velikokrat samo olajša stvari in možnosti za morebitno presenečenje. Letos pa sploh ne veš, kaj bodo prinesle poškodbe, korona,... sem malce optimist, navsezadnje ni bilo malo ljudi, ki so bili mnenja, da se bo letos DAL uvstil precej nižje, kot je trenutno. Lani je DAL v playoffu dodal tako v napadu, kot v obrambi... sploh pri slednji imam upanje, če bo šla konkretno na višji nivo... ker sicer pa res nimajo možnosti... lani so kar presenetili v playoffu z obrambo!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Kurzweil ()

judoka ::

Kurzweil je izjavil:

Zgoraj omenjate Hardawaya in njegovo plačo.. saj slednji ima glede na svojo učinkovitost in predvsem konstantnost.... absolutno previsoko plačo... torej je 2. najbolj plačan igralec DAL za Porzingisom... tretji najbolje plačan igralec DAL pa je Redick...

Hardaway - $18,975,000
J.J. Redick - $13,013,700

... ja počasi pa bo res že čas, da DAL tale rebuild začne delat v neko resno podobo... Kacin bi rekel, naslednje poletje bo ključno ;(( Sem pa že večkrat, jaz bi dal tole sezono še DAL možnosti, pa potem še maksimalno eno, če v vsem tem času DAL ne uspe končno nečesa naredit, pa tudi če za ceno dejstva, da DAL ni najbolj priljubljena destinacija, bi na Lukatovem mestu že začel malce dajat ultimate, nekaj v smislu tega, kar je počel Giannis Antetokounmpo pred začetkom te sezone! Zame to definitivno ni pobeg iz sredine... rad imam tradicionalne ekipe/igralce/rivale, ki dajo srce za eno franšizo... ampak drugo vprašanje pa je, če se splača takšnem superstarju, kot je Luka, zavozit celotno mladost, ker vodstvo kluba ne uspe in ne uspe sestavit proper ekipe... pa da me ne bo kdo razumel napak, DAL se bori za 5. mesto na zahodu... je imel težave s korono... ima težave, že recimo z gostim koledarjem tekem, b2b tekmami in Porzingisom oz. njegovimi poškodbami, ki jim kar ni videti konca.... malce smo neučakani, verjetno bi si vsi želeli instantno Luko in DAL videt kot contenderje, kot rečeno... počakam še sezono, max 2,... potem pa mislim, da bo dovolj, ker rebuild se dela max 3-4 sezone...


Pomojem so pri Dallasu cisto solidno oddelali rebuild in se mi ne zdi da se rabijo veliko, se mi pa zdi da KP ne bo dolgorocna opcija in da ce ga menjajo za zanesljivega max igralca ali 2 dobra role playerja bodo v zoni contenderjev. Po 20 tekmah so menjali prakticno celo 1 petorko za KP-ja, kar je bila pravilna in pogumna odlocitev ne glede na to da KP ni tisto kar smo si zeleli. Tudi igralcev ki se ne izkazejo se znebijo na hitro in vztrajajo pri neki viziji. To da se rebuild dela max 3-4 leta je pa totalen optimizem. Niti se spomnim se primera ko bi ekipa v 3-4 letih re-startala cikel contenderja. Niti Lakersi, niti Boston, ce pa pogledas sunse ali kingse je pa rebuild trajal in se traja 10+ let. Kolk so Lakersi rabili od Kobeja do Lebrona? Vmes itak sploh v PO niso prisli.

Smurf ::

Po mojem mnenju bo naslednja placa Hardawaya visja od trenutne tako, da je iz tega zornega kota tezko reci, da je preplacan.

Zvezdica27 je izjavil:

lp,
jaz itak mislim, da Dallas dlje kot morda do drugega kroga ne more.

Sej drugi krog bi bil cisto super zakljucek letosnjega leta.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Smurf ()

Kurzweil ::

@judoka... sicer čist solidno kadrovanje, sploh če pomislimo na tisto žalost iz prve sezone Luke v DAL... ampak, da bi dejansko padli v resen krog contenderjev, pa so še daleč... jaz sem pri tej zgodbi rebuilda na 3-4 let imel v mislih BKN, ki je šel iz ene superstar ekipe v drugo, nekje v takšnem času... je pa res, da ne vem če si želim tega, kot je storil BKN, ko je dal praktično vse svoje prospecte in če ne bo rezultatov, jih v kratkem čaka ponovna zgodba... pa še nekaj je... če greš s kupom youngsterjev v rebuild traja vendarle dlje časa, kot recimo pri BOS, kot na način, ki ga ima trenutno DAL, ko že ima jedro, samo spretno mora dodajati, z draft picki pa žal letos oz. lani niso imeli nobene sreče oz. je Carlisle en tak Golemac v NBA, ko mladi ne dobijo kaj pride priložnosti, govorim seveda o rookijih... če izvzamemo Luko...

Če so pogumno šli po Porzingisa, kar je bila takrat glede na vse okoliščine riskantna a pogumna poteza, sploh ker so se znebili nekaterih nekompatibilnih igralcev z Luko... pa se sedaj zdi, da delajo samo kozmetične popravke, nič resnega... morajo seveda resno pokrit položaj centra... Luka rabi proper zamenjavo... pa rabijo še 2 role playerja... če imajo srečo s tem, sploh ne rabijo bit neki zlazni superstarji, mogoče celo bolje, da niso, da se podrejajo konceptu in Dončiću, če hočete... DAL ima preveč mid-end igralcev, povprečnežev, ki so sicer zelo solidni, mnogokrat koristni, ampak daleč preveč nekonstantni... DAL rabi tudi še enega dobrega šuterja, konstantnega, da bo razbremenil Luko in širil igro oz. obrambo nasprotnika.... torej jih čaka še veliko dela... pa tudi defenderja bi rabili kakšnega res dobrega... še enkrat ne govorim, da so to nujno neki blazni superstarji, samo da so dobri in konstantni role playerji, ki vsak doda svoje... tole kar imajo sedaj... veliko igralcev, manjka pa še toliko več... najbolje se to pokaže, ko cukneš samo enega Luko iz igre... ta ekipa naenkrat nima več niti možnosti za play-in, kjer šele playoff... preveč je na Luki, premalo pa v sami ekipi in jedru!

Zimonem ::

V vseh klubih so. Kp je hotel prelit svoj potencial v denar. Nič narobe. Sam ni vedel niti nihče drug, da bo uporaben zgolj pol sezone.

Kurzweil ::

Zimonem je izjavil:

V vseh klubih so. Kp je hotel prelit svoj potencial v denar. Nič narobe. Sam ni vedel niti nihče drug, da bo uporaben zgolj pol sezone.


Se zdi, da so se zavedali pri NYK, če se prav spomnim je bil takrat praktično celo sezono out... itak, da je medical stuff tolk advanced v NBA, da jim je bilo krisalno jasno v katero smer gre, sploh če govorimo o nekem 221cm visokem igralcu... se praktično ne spomnim igralca takšne višine, da bi igral polne minutaže... meni je tole vse bolj podobno Yao Mingu in iskreno upam, da ne bo epilog podoben... torej delač prezgodnja upokojitev oz. nezmožnost resnega igranja. Je Porzingis imel težave s poškodbami že prej... zadnja 3 leta, pa jih je bilo že toliko, da sploh ne vem več koliko... če dodamo še njegov muhast karakter... sem precej optimističen človek... ampak pri vsej zgodi okoli Porzingisa ne vidim nekega optimizma... sploh.... je pa jasno, kot smo že tu miljonkrat obdelali... DAL ni ravno najbolj iskana destinacija, DAL je šel v riziko, če bi šlo skozi bi bilo seveda fenomenalno, tako pa gre zgodba žal v drugo smer... pri vsemu skupaj sploh ni kaj krivit DAL,... marsikaj drugega, kar sem že prej napisal me mogoče malce moti.

Je pa res, da če bomo morda že drugo sezono imeli normalno sezono... evo me optimista... da bo slednja daljša... po možnosti, da bi zmanjšali število tekem, kar sicer dvomim, pa bi Kristaps lažje zadihal, sploh teh b2b tekem se mora liga losat, ker vidimo kar stvar pelje, v precejšnjo izgubo igralcev, pravih tekem, load managementa, hlinjena poškodb,... včasih se veseliš tekme, pa potem praktično gledaš tier 2 igralce ekip... kjer pa seveda največ izgubljajo ekipe, kjer igra bazira na enem igralcu, kjer seveda prednjači DAL... tu vidim rezerve, če bo razpored tekem v bodoče malce bolj human... ne morem pa mimo tega, ko gledaš razpored tekem v NBA... ko je v 10 dneh, tudi po 7 tekem... potem pa poslušaš igralce iz naših prostorov, ki umirajo od 2 tekem na teden... ampak to je že stvar za eno drugo debato...

Smurf ::

Jaz v resnici raje vidim Lukata, da igra za Mavericke in osvoji mogoce 1 prstan, kokr da gre delati ekipo tipa BKN. Tudi sicer je zame Dirkov prstan vec vreden kot oba Durantova.

Kurzweil ::

Smurf je izjavil:

Jaz v resnici raje vidim Lukata, da igra za Mavericke in osvoji mogoce 1 prstan, kokr da gre delati ekipo tipa BKN. Tudi sicer je zame Dirkov prstan vec vreden kot oba Durantova.


Jop, kot sem napisal... jaz sem tudi ljubitelj tiste good old pripadnosti in borbe za eno franšizo, ki smo je bili vajeni še max tja 2005... pa tudi če bo samo 1 prstan, vemo, the biggest the effort, the bigger the joy... ampak drugo pa je, da ti vodstvo kluba ne sledi najbolj posrečeno, pri čemer imajo tudi malce smole... morda pa so tudi potrpežljivi in mi včasih malce preveč neučakani... ampak jaz bi bil pomirjen, če bi šel v nek Utah že ob draftu... teško se poistovetim s klubi, kot so DAL, MIA,... pa mi je bil DAL že od nekdaj čist vredu franšiza... bolj kot to, da bi bežal iz kluba... izpostavljam, da bi moral stisnit ultimat vodstvu franšize, kot ga je Antetokounmpo... pač poveš, da boš počakal s podpisom pogodbe, dokler ekipa ne opravi svojega dela, torej zgradi proper support okrog Dončića... letos konec sezone bo imel to moč, ko bi lahko verjetno sam izbiral v kater klub gre... enkrat ko bo pogodba podpisana, pa ti ostane samo še (verjetno) 5-letno čakanje in upanje, da se kaj spremeni... oz. lahko igraš tudo primadono, kot gledamo zadnje čase in upaš na buyout... v glavnem, tudi meni ne lepšega in boljšega, da si obraz franšize in legenda v nekem klubu/kraju... je pa vendarle treba uporabit vse prijeme, da si urediš okolje, kjer boš pustil svojo kariero enega boljših igralcev na tem planetu... res ne bi rad gledal, da bo Luka čez slabih 20 let na raznih seznamih tipa Westbrook, Harden, Malone, Stockton, da ne naštevam v neskončnost, ki so bili tako super doberi igralci, da pa naslova nimajo... tudi sam Luka je rojen zmagovalec in superstar, vidimo kako pušča srce na igrišču, tudi zajokat zna, če mu ne gre... tako da dvomim, da bi tudi zanj bila to dobra izkušnja, da bi haral in ne bi nikdar osvojil naslova, fant je osvojil že toliko stvari, ampak da bo postal Hall of Famer, bo moral tudi v ligi NBA osvojit naslov, kar ga je sposoben, če ima sposobno vodstvo in support ekipe, da ne rečem še kakšnega top notch igralca!

judoka ::

Jaz v resnici raje vidim Lukata, da igra za Mavericke in osvoji mogoce 1 prstan, kokr da gre delati ekipo tipa BKN. Tudi sicer je zame Dirkov prstan vec vreden kot oba Durantova.


+1
To kar bkn dela sploh ni rebuild, je bolj ekipa kolegov. Ce bkn iz tega ne povlece prstan ali dva bodo prikovani na dno dna naslednjih 10 let in glede na potencialne poskodbe igralcev bkn je to da ostanejo brez cisto realna opcija.

Ocitno sem vecji optimist kot vecina kar se tice Mavsov. Za zakljucke je potreben cas ne da clovek spreminja mnenje vsakih 10 tekem. Letosnja obramba Mavsov brez KP-ja in z zdravimi igralci je top 10 izi, napad pa itak ni problematicen. Ce menjas KP-ja za 2 dobra role playerja, se pravi boljsa kot vse kar imajo zdaj se mi zdi da takoj naredijo kvaliteten preskok visje. Role playerja ki sta dobra na obeh straneh parketa ne samo v 1 statisticni rubriki. Rookiji letos niso imeli predsezone ki je za njih se toliko bolj pomembna. Green pomojem bo za ponucat ce bo vlozil delo, Brunsona bi jaz itak zaklenil za 10 mil/leto, ampak mi je vsec ze od starta. 2x NCAA prvak in igralec leta ce se prav spomnim. Vsec mi je njegova resnost in neustrasnost in tudi Z doncicem se ocitno stekata.

ampak drugo pa je, da ti vodstvo kluba ne sledi najbolj posrečeno, pri čemer imajo tudi malce smole... morda pa so tudi potrpežljivi in mi včasih malce preveč neučakani..


Ja to je. Itak ni ziher potez, vse kar v sportu naredis je stvar verjetnosti ne sigurnosti in znotraj tega kar so njihove opcije se mi zdi da so delali cisto ok. Recimo Wrightu in Jacksonu so dali sanso in na papirju imata oba potencial. Ko so videli da ne bo slo so jih pa menjali. Isto letos z JJ. Lansko leto so imeli probleme z obrambo in del tega je tudi menjava Curry--> Richardson. V teoriji super menjava , pokrije potrebe in ne zrtvuje veliko. V praksi..meh. Ne ves kako bo igralec reagiral dokler ne vidis, ampak Richardson je v zadnjem letu pogodbe, tako no ni skode. Ne pozabimo da je letos ociten napredek pri clutch tekmah, kar kaze na neko rast cele ekipe in prav tako ne pozabimo da je Carlise najboljsi v PO ko igrajo vlogo prilagoditve iz tekme na tekmo.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: judoka ()

Kurzweil ::

judoka je izjavil:

Jaz v resnici raje vidim Lukata, da igra za Mavericke in osvoji mogoce 1 prstan, kokr da gre delati ekipo tipa BKN. Tudi sicer je zame Dirkov prstan vec vreden kot oba Durantova.


+1
To kar bkn dela sploh ni rebuild, je bolj ekipa kolegov. Ce bkn iz tega ne povlece prstan ali dva bodo prikovani na dno dna naslednjih 10 let in glede na potencialne poskodbe igralcev bkn je to da ostanejo brez cisto realna opcija.

Ocitno sem vecji optimist kot vecina kar se tice Mavsov. Za zakljucke je potreben cas ne da clovek spreminja mnenje vsakih 10 tekem. Letosnja obramba Mavsov brez KP-ja in z zdravimi igralci je top 10 izi, napad pa itak ni problematicen. Ce menjas KP-ja za 2 dobra role playerja, se pravi boljsa kot vse kar imajo zdaj se mi zdi da takoj naredijo kvaliteten preskok visje. Role playerja ki sta dobra na obeh straneh parketa ne samo v 1 statisticni rubriki. Rookiji letos niso imeli predsezone ki je za njih se toliko bolj pomembna. Green pomojem bo za ponucat ce bo vlozil delo, Brunsona bi jaz itak zaklenil za 10 mil/leto, ampak mi je vsec ze od starta. 2x NCAA prvak in igralec leta ce se prav spomnim. Vsec mi je njegova resnost in neustrasnost in tudi Z doncicem se ocitno stekata.


Jaz bi rekel instant rebuild... ko namečeš igralce skupaj... če stvar pije vodo oz. nosi naslove je super fino... takoj ko stvar ne gre po načrtih, pa se zgodi totalen razpad sistema, s tem, da si za te trade dako pokuril vse prospecte, ki si jih leta novačil...

Potem pa je tu proper rebuild tipa BOS... ko greš v "svoj" roster... verjameš v ekipo... in greš tako naprej, to je precej bolj organsko, ljudje imajo seveda to neskončno raje... in tudi dolgoročno nimaš na plečih nekih preplačanih igralcev in imaš jedro dolgoročno, ampak za to je potrebno znanje, kjer je Brad Stevens mojster...

Zame je oboje rebuild, ampak je instant, drug pa organic in takšen, ki ga imamo vsi raje...

Recimo zgodba z GSW, ki ga nekak ne prebavaljam najbolje že od nekdaj... je tudi vredna vseka spoštovanja... oni so tudi šli po poti, kot jo gre BOS... če se še spomnite, kako je izgledal GSW s temi, ki jih danes poznamo kot superstarji... GSW si je praktično sam ustvaril ekipo in pogoje za to, kar je pilo vodo in nosilo naslove...

Sicer mi je Durant kot igralec neverjeten, ampak se strinjam v vami, ki pravite, da je naslov Dirka vredeen več, kot oba naslova Duranta, jaz bi rekel, da še veliko več... Durant je v tem smislu točno to, kar sem prej omenil... NBA nomad... nobene pripadnosti očitno.

Da pa se navežem na OKH... to bo mogoče v pogledu rebuilda najbolj zanimiva zgodba prihajajočih let... vemo, da imajo v ligi NBA daleč najbolj bogato prihodnost, kar se draft picka v naslednjih letih tiče... bo zanimivo videt,... ali bodo šli s svojo ekipo, ali bo kdo preveč neučakan in bo dal vse to za, kot se prej uporabil izraz, za instant rebuild... no OKH je takrat POIMENSKO imela tudi brutalno ekipo, torej z Westbrookom, Hardnom, Durantom in Ibako... tudi v tem primeru, so večinoma igralce razvili sami... zato pa vse te zgodbe bolj spoštujemo... kot to, ki jo piše BKN... to ali si iz Brooklyna oz. kakšnega predela New Yorka... ali pa instant fan kakšnega igralca oz. band wagon champion, da se lahko poistovetiš s takšnim klubom.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Kurzweil ()

Smurf ::

Meni je drugace tudi Mavericks organizacija cisto simpaticna. Imajo enega najboljsih lastnikov, top 5 trenerjev, eno najboljsih zdrastvenih ekip, od vedno so skrbeli za svoje igralce itd.

Tudi sicer mislim, da delajo kar lahko glede na dano situacijo in Luka ne rabi prav nic izsiljevati. V bistvu ravno nasprotno z izsiljevanjem bi bili prisiljeni povleci kaksno kratkorocno in bolj tvegano potezo, ki bi prej skodila kot koristila. Tudi Bucksom ne dajem v tej sezoni prav nic vec sans, da osvojijo prstan v primerjavi lani, kvecjemu bi jim dal manj sans.

eric_cartman ::

judoka je izjavil:

Jaz v resnici raje vidim Lukata, da igra za Mavericke in osvoji mogoce 1 prstan, kokr da gre delati ekipo tipa BKN. Tudi sicer je zame Dirkov prstan vec vreden kot oba Durantova.


+1
To kar bkn dela sploh ni rebuild, je bolj ekipa kolegov. Ce bkn iz tega ne povlece prstan ali dva bodo prikovani na dno dna naslednjih 10 let in glede na potencialne poskodbe igralcev bkn je to da ostanejo brez cisto realna opcija.

Ocitno sem vecji optimist kot vecina kar se tice Mavsov. Za zakljucke je potreben cas ne da clovek spreminja mnenje vsakih 10 tekem. Letosnja obramba Mavsov brez KP-ja in z zdravimi igralci je top 10 izi, napad pa itak ni problematicen. Ce menjas KP-ja za 2 dobra role playerja, se pravi boljsa kot vse kar imajo zdaj se mi zdi da takoj naredijo kvaliteten preskok visje. Role playerja ki sta dobra na obeh straneh parketa ne samo v 1 statisticni rubriki. Rookiji letos niso imeli predsezone ki je za njih se toliko bolj pomembna. Green pomojem bo za ponucat ce bo vlozil delo, Brunsona bi jaz itak zaklenil za 10 mil/leto, ampak mi je vsec ze od starta. 2x NCAA prvak in igralec leta ce se prav spomnim. Vsec mi je njegova resnost in neustrasnost in tudi Z doncicem se ocitno stekata.


Ne vem zakaj stalno vsi govorijo, da se KPja lahko menja za 2 dobra role playerja.. S tako pogodbo ga nobena franšiza ne bo vzela. Max Contract player, ki odigra v povprečju 50% tekem na sezono.. Ni šans, da Dallas kaj dobrega iztrži za njega..

Na njega bodo prikovani do konca njegove pogodbe.. In zdaj se pač vidi, da so sprejeli riskantno potezo.. Tudi jst mislim, da je bilo vredno poskusit.. Ampak zdaj nam je že vsem jasno, da se to ne bo izšlo. KP ni več igralec kakršen je bil v NY in poškodbe mu bodo, da bi to postal tudi v nadaljnje onemogočale..

LD pa rabi še 2 dobra role playerja.. Če vzamejo v temu offseasonu spet kakšne šuterje na razdaljo bom pa razočaran.. JJ Reddick ne bo pripomogel k temu, da Dallas postane contender..Kot je vsem že jasno ta ekipa pogori proti vsaki ekipi v NBA-ju če jim trojke ne zlaufajo.. Ne vem zakaj Melli ne igra več skoraj nič.. Josh Green igra samo v trash time-u. Razvoj ekipe? Ga ni..

Če se jim posreči je enkrat THJ vroč in dobro meče.. Drugič mogoče Brunson.. Ampak bolj ali manj je še vedno vse na Luki, ki je v tem letu skoraj sam zaslužen, da so blizu 5. mesta zahodne konference..

Se strinjam.. Bilo bi še bolj sladko, da LD osvoji prstan v Dallasu.. Tudi sam sem proti tem superteamom.. Ampak če Donnie in Cuban ne bosta šla v ekstremne poteze, potem ni šans, da dosežejo to, kar so lansko leto dosegli pri Miamiju. Sploh pa ne v zahodni konferenci..

RoccoC ::

KP bi mogoče šel kam za enega kontenderja + pik. Jaz bi ga menjal že direkt za enega. Mogoče če letos LAC spet nič ne naredijo da bi bili za trejd za Zubca. Ne vem pa kolk imajo še placa sploh v salariju, pa da bi se plače izšle bi morali še dodatno telovadit.

Zvezdica27 ::

heh... ob tem, da je KP star šele 25 let...

no, bomo videli, v PO se bo izkazal ali pa ne. PO je zagotovljen, zdaj pa uuu... komaj čakam.

zz

GupeM ::

PO še ni zagotovljen. Še play-in v teoriji ni zagotovljen. Če zmagajo vsaj še 2 tekmi, pa mislim da je play-in zagotovljen. Ali če NO vsaj 2 tekmi izgubi.

bambam20 ::

Zvezdica27 je izjavil:

heh... ob tem, da je KP star šele 25 let...

no, bomo videli, v PO se bo izkazal ali pa ne. PO je zagotovljen, zdaj pa uuu... komaj čakam.

zz



In večino časa poškodovan. PO- še ni zagotovoljen, ker so lahko še vedno 7-i, kar pomeni sistem na izpadanje, tam pa se lahko zgodi marsikaj.


Dallas iz 2011 je imel tisti čas zelo dobrega centra v polnem pomenu ( chandler ), odlično malo krilo (Marion, če me spomin ne vara, je bil edn od najboljših obrambenih igralcev ), dva izjemna šuterja ( Terry, Barea ) , vrhunskega playmakerja ( KIdd ), ki je prvotno gledal soigralce in skrbel za tekočo igro in seveda eno od najboljših visokih kril ( DIRK ), ki ni pikiral ves čas na trojki, pač pa je igral skozi post.

Dalals ta trenutek nima nič od tega. Razen Lukata.

judoka ::

KP ni več igralec kakršen je bil v NY in poškodbe mu bodo, da bi to postal tudi v nadaljnje onemogočale..


Ne. Je boljsi z boljsimi statsi. Razlika je da je v obrambi pocasnejsi in da ni no. 1 v ekipi.
Se vedno pa cisto premajhen korak naprej. Je isti igralec ki je bil v NY in njegova igra temelji izkljucno na sutu. Nima post igre. Nima p&r igre. Na poldistanci je meh. V obrambi je letos slab. Ostaja samo njegov sut ki pa ni elite. Ce bi bil bi pac rekli ok, daj mu 20 zog in bo dal 30 pik, zmaga.
Se strinjam da je optimisticno pricakovati menjavo za 2 dobra role playerja ali celo 1+picke, mogoce bo imel dober PO...treba bit optimist.
Btw, JJ Redick je rent, po koncu sezone ga ne bo vec v Dallasu.

Mato989 ::

Težava Dallasa je v tem, da noben razen Lukata in v teoriji KPja (ki pa je preveč odsoten) niso na svojih pozicijah v top 10 playerjev lige... verjetno niti v top 15, morda celo 20, ampak tak strokovnjak nisem...

In tu je glavna težava...
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

Samael ::

judoka je izjavil:

Pomojem so pri Dallasu cisto solidno oddelali rebuild in se mi ne zdi da se rabijo veliko, se mi pa zdi da KP ne bo dolgorocna opcija in da ce ga menjajo za zanesljivega max igralca ali 2 dobra role playerja bodo v zoni contenderjev. Po 20 tekmah so menjali prakticno celo 1 petorko za KP-ja, kar je bila pravilna in pogumna odlocitev ne glede na to da KP ni tisto kar smo si zeleli. Tudi igralcev ki se ne izkazejo se znebijo na hitro in vztrajajo pri neki viziji. To da se rebuild dela max 3-4 leta je pa totalen optimizem. Niti se spomnim se primera ko bi ekipa v 3-4 letih re-startala cikel contenderja. Niti Lakersi, niti Boston, ce pa pogledas sunse ali kingse je pa rebuild trajal in se traja 10+ let. Kolk so Lakersi rabili od Kobeja do Lebrona? Vmes itak sploh v PO niso prisli.


E, točno tako.
Jaz sicer to ne bi imenoval rebuild, ampak glejte, hitro so se vrgli na delo, se z namenom graditi okoli Luke že v prvi sezoni rešili cele prve peterke, poskusili so s KP-jem, ni se izšlo, no big deal.
Kot sem že v preteklosti napisal, Mavsi niso underachiverji ampak jih je prihod Luke prehitel, so glede na časovno linijo overachiever-ji.

V zgodovini NBA-ja še ni bilo igralca, ki ne bi podpisal rookie extension pa tudi Luka jo bo, tako ga imajo zagarantiranega prihodnjo sezono + vsaj za nadaljnjih 5 let.
Do vsaj leta 22/23 se bodo rešili praktično vseh pogodb, ostali jim bodo vsi picki, KP v zadnjem player-option letu bo, tudi če ne zavrne, easy tradeable za vsakogar, ki si pripravlja caps space... in Luka bo star koliko? 24 - 25 let? Niti v prime leta ne bo dobro vstopil.

Saj razumem, da bi ljudje radi videli kaj več od ekipe že zdaj in sanjajo o raznih Drummondih in podobno, ampak pomembno je, da si ekipa ne zaserje prihodnosti, ne pa en krog končnice več to in prihodnje leto.
Imajo praktično 3 - 4 leta čas, da sestavljajo svoj puzzle, menjajo, trgujejo ... vmes pa flikajo luknje z raznimi Redicki (ej, vi tam zgoraj, piše se z enim d-jem! :P), poskusijo z JRichi, gradijo, vmes dobijo pa tudi še kakšen prvi pick, glede na to da lahko oddajo samo vsakega drugega, itd.
Če enkrat, ko bo Luka star 25 - 26 let še vedno ne bo rezultatov, bo skrbelo tudi mene, do takrat pa ... ja, saj navijamo za njih in jih je lepo videti zmagovati, ampak ne za ceno onemogočiti se pri gradnji nečesa večjega z dejanskimi možnostmi boja za prstane.
Samael != Samuel

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Samael ()

belo mleko ::

Aha, se pravi po tvoje bodo leta 2022/23 resno zagrabili, tole zdaj je bilo pa samo malo ogrevanje. S KPjem so zasrali in teh let ne bodo dobili nazaj. Luka in Dallas imajo višje cilje in ne samo en prstan leta 2030. Še dolga je pot do končnice, trenutno se zaradi steklenega borijo za obstoj med top 6. Kje je šele playoff, končnica zahoda etc.
https://il9.picdn.net/shutterstock/videos/6059618/thumb/8.jpg

Zimonem ::

belo mleko je izjavil:

Aha, se pravi po tvoje bodo leta 2022/23 resno zagrabili, tole zdaj je bilo pa samo malo ogrevanje. S KPjem so zasrali in teh let ne bodo dobili nazaj. Luka in Dallas imajo višje cilje in ne samo en prstan leta 2030. Še dolga je pot do končnice, trenutno se zaradi steklenega borijo za obstoj med top 6. Kje je šele playoff, končnica zahoda etc.

Nič niso zastali še. Letos imajo plac da kaj podpišejo. Bo pa odvisno tudi od tega kam prilezejo v končnici ako jo ugledajo. Mislim da je Dallas 4i po denarju, ki ga ima na razpolago med sezonama.

belo mleko ::

Seveda imajo denar, ker imajo najboljšo pogodbo v NBA. Luka na rookie pogodbi. Še malo pa bo pobral 30+ milijonov. Sicer pa ne vem kdo še verjame, da je KP trade bila dobra zadeva. Dobra kvečjemu, ker so dobili THJ. Presenečen bom, če bo KP čez pet let še v NBA.
https://il9.picdn.net/shutterstock/videos/6059618/thumb/8.jpg

Samael ::

belo mleko je izjavil:

Aha, se pravi po tvoje bodo leta 2022/23 resno zagrabili, tole zdaj je bilo pa samo malo ogrevanje. S KPjem so zasrali in teh let ne bodo dobili nazaj.

Pisanje pač razumeš kot ga želiš razumeti. Ene stvari boš dodal sam, druge si malce prilagodil, da bodo ustrezale tvojim nerealističnim pričakovanjem, medtem ko bodo tisti, saj konec koncev nisem napisal nič blazno kompliciranega, z realističnejšim pogledom na svet razumeli.

Kako točno pa ti misliš da so zasrali in kaj točno bi pa po tvojem ekipa s podna brez kakšne bistvene tradeable assets potegnili iz riti takoj, ko so dobili Luko? A si ti kakšno posebno vrsto superzvezdnikov, gamechangerjev, opazil, da se gnete pred vrati Dallasa, z globoko željo zaigrati z rookie Lukom?
A ima Dallas mogoče težave s caps spaceom? Ni denarja?
Saj so ponujali denar, pa še en brezvezen Horford ali Green ali kdo je že bil tisti, ki jih je pustil viseti do zadnjega momenta, ni želel v Dallas. Da niti ne omenjam, da še TPE-ja od Harrisona Barnesa ni bilo priložnosti skuriti. Torej kako točno so pa po tvojem s KP-jem zasrali in kaj bi bilo danes drugače brez njega?
Daj malce premisli no, predno blekneš nasledno oslarijo.

In če smatraš, da je tole s KPjem napaka, so ironično točno tvoja pričakovanja (narediti nek velik trejd pa naj stane in prinese kar hoče) to, kar Dallas danes s KPjem je. Ti bi pa še naprej rinil v to.
Kaj a misliš, da če bi se tvoj fantazijski scenarij, ki tako ali tako v nobenem pogledu ni realističnen, izpolnil, bi bil Dallas danes kar v boju za prstan? Ja pa jade. Spusti se na zemljo.

Sicer pa sem že pred časom odgovoril tvojim fantazijsko namišljenim ambicijam in (smešno) "podrtim pričakovanjem glede Mavsov" ker med tistima dvema ali tremi kolikor toliko solidnimi igralci v prestopnem roku glih Dallasu ni uspelo enega dobiti.

Samael je izjavil:

belo mleko je izjavil:

V tem tednu so se podrla vsa moja pričakovanja glede Mavsov.

Meni pa prav nič.
Kot sem pred dnevi rekel, je glede na vso borno ponudbo tega deadlina, mogoče res še najbolje, da ne naredijo nobene neumnosti in počakajo na offeason. Ker karkoli, pa res karkoli bi jih izboljšalo, pa naj bo strelsko ali v skoku, bi bilo točno za to eno polovico sezone, hkrati pa še vedno ne bi prevesilo tehtnice v to, da bodo contenderji. Skratka, kratkoročno razmišljanje, ki mogoče zadovolji navijače, ki želijo neke navidezne rezultate, kakšno zmago več takoj zdaj, medtem ko od managementa vseeno upam in pričakujem dolgoročno nekaj več.

Ta deadline prestopov je bil za Dallas povsem, pa res povsem, nepomemben.

Tisto kar ljudje ne razumejo, Mavsi, ki so bili leta ekipa brez prave vizije in možnosti, niso underachiverji ampak jih je prihod Luke prehitel, so glede na časovno linijo overachiever-ji.
Miselnost, da ne reagirajo je napačna. Že praktično v prvi sezoni so zamenjali celo prvo peterko, z namenom novo ekipo graditi okoli Luke, pa kljub temu, da ob prihodu Luke niso imeli praktično ničesar vrednega za menjati, niso čakali, ampak poskusili s KP-jem, itd ... To je bilo hitro, mogoče celo prehitro. Cuban najbrž ne želi, da se ponovi zgodba z Dirkom, ki ga leta in leta ni uspel obdati z ustrezno pomočjo.

Pa kaj, a res mislite, da bodo preko noči 21-letnika brez da bi imeli kaj vrednega ponuditi za menjavo, obdali z all star zvezdniki?
Recimo, če bomo imeli takšno debato, ko bo luka star 26 let, bom zaskrbljen tudi jaz, zdaj pa bodimo do ekipe, ki je še 2018–19 sezono končala na 14 mestu zahodne konference, pa leto pred tem na 13 mestu, malce bolj realistični.
Gradnja nove ekipe z nule je proces, ki traja leta in Dallas je s prihodom Luke v tem kontekstu po časovni liniji kvečjemu pred svojim časom, ne za njim. Pričakovati, da bodo z nule brez kakršnih koli vrednih trade assets contenderji v letu, dveh, treh ... je utopija.
Saj razumem, tole z eksplozijo Luke v Dallasu nas je ujelo vse nepripravljene in želimo rezultate takoj zdaj. Ampak to enostavno ni realistično. Dallas ni v win-now položaju, tako da karkoli, res karkoli bi v tem prestopnem roku dobili, bi bil samo obliž za sezono ali dve. Ki pa ne prevesi tehnice.
Samael != Samuel

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Samael ()

DrSergioDJ ::

Ne vem če je že kdo prilepil, soliden članek o Kobejevem LA workoutu

https://www.espn.com/nba/story/_/id/309...
...

Kurzweil ::

PHO je danes premagal UTA in tako prevzel 1. mesto na zahodu! SAC pa je premagal LAL, kar gre seveda na roko DAL v boju za 5. mesto... Škoda edino, da nista za BKN igrala Harden in Durant... saj jih je premagal POR...

Smurf ::

Mene tudi zanima kako je lahko menjava KP+THJ+Lee za Dennis+Wesley+DeAndra slaba, vecina jo uvrsca za eno boljsih. Hkrati je imel Dallas dovolj salary capa, da bi lahko podpisali poljubne superzvezdnika (ala Giannis), ce bi se to zelel. Men se zdi, da je office zadnje 2 sezoni oddelal zelo solidno.

Badwolff ::

Če bi si to želeli? Heh...

RoccoC ::

Menjava ni bila slaba, se pa čedalje bolj kaže da je bil pa slaba max pogodba, ki so jo kasneje dali KP. To ne bi rabili storiti, gledano za nazaj seveda.

Samael ::

Pogodba je res slaba glede na močno omejen prispevek tega igralca, ampak vsaj doslej jih ni na noben način tepla v smislu, da jih je kakorkoli finančno ovirala in zaradi tega ni bilo denarja za koga drugega. Bomo pa videli kako bo v prihodnje. Mogoče bo pa že drugo leto igral v Memphisu :P

Večno prekletstvo manj privlačnih franšiz, ko imajo denar, nihče pa noče tja in potem preplačujejo 2nd tier igralce, ki si tega denarja niti zaslužijo ne. It sucks to be Memphis al pa kaj tazga :)
Samael != Samuel

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Samael ()

belo mleko ::

Samael je izjavil:

Torej kako točno so pa po tvojem s KP-jem zasrali in kaj bi bilo danes drugače brez njega?


Takšno je večinsko mnenje med Mavsi. KP je iz stekla, polovico časa ali je na klopi ali pa se vrača po poškodbi. Odnos med Luko in njim je slab. Misli da je enak Luki, fantazira o časih ko je bil gazda v Knicksih. Hoče žogo da dobi tistih sforsiranih 20+ pik na tekmo, v obrambi je slab. Odrejal bi igralne čase, po tekmah daje čudaške toksične izjave. Stane 30+ milijonov letno. Ne vem kaj je še treba dodati. Nihče več na njega ne računa, v debatah se ga več ne omenja. Nasprotne ekipe nanj pošljejo 200cm branilce in to večinoma zadostuje.

Ampak ne se sekirati, ker Luka bo leta 2030 star samo 31 let. ;((
https://il9.picdn.net/shutterstock/videos/6059618/thumb/8.jpg

Samael ::

belo mleko je izjavil:

Samael je izjavil:

Torej kako točno so pa po tvojem s KP-jem zasrali in kaj bi bilo danes drugače brez njega?


Takšno je večinsko mnenje med Mavsi. KP je iz stekla, polovico časa ali je na klopi ali pa se vrača po poškodbi. Odnos med Luko in njim je slab. Misli da je enak Luki, fantazira o časih ko je bil gazda v Knicksih. Hoče žogo da dobi tistih sforsiranih 20+ pik na tekmo, v obrambi je slab. Odrejal bi igralne čase, po tekmah daje čudaške toksične izjave. Stane 30+ milijonov letno. Ne vem kaj je še treba dodati. Nihče več na njega ne računa, v debatah se ga več ne omenja. Nasprotne ekipe nanj pošljejo 200cm branilce in to večinoma zadostuje.

Ampak ne se sekirati, ker Luka bo leta 2030 star samo 31 let. ;((

Kaj nuca najina debata, če je tvoj odklon tako močan, da ne želiš razumeti neki osnovih stvari in mi odgovarjaš z nečem tretjim.
Ok, precej je poškodovan, ne maraš ga v Dallasu, razumem, ampak vsaj ne meči mi naprej nek kolaž "svega i svašta" ampak pazljivo preberi in skušaj razumeti, kaj je bilo dejansko zapisano predno mi odgovarjaš s kolažem naključnih misli.

Kakorkoli obračaš, kakršen koli kanček domišljije dodaš tvojemu namišljenemu scenariju, v momentu, ko je Luka prišel v Dallas, franšiza ni bila v položaju, ni bila v kondiciji, kjer bi lahko z nakupi in menjavami sforsirala win-now situacijo (in vbij si to v svojo trdo bučo), tako da so vse tvoje velike zahteve in pričakovanja okoli teh prvih sezon povsem brezpredmetna.
Najhuje, kar lahko zdaj naredijo, je to kar od njih zahtevate ti in tebi podobni, ter gredo v neke brezglave nakupe in se za ceno kakšnega kroga končnice več "zakreditirajo" za celo Lukino prihodnost v Dallasu. Daj, spusti se že na zemljo.
Samael != Samuel

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Samael ()

belo mleko ::

Jaz samo pravim da je KP slaba pogodba, ti pa pišeš kako da Dallas ni bil pripravljen na Luko. Ja pa kaj potem? To vsi vemo. Nihče jih ni silil da se za 4 leta privežejo na steklenega KPja. Cleveland tudi ni bil pripravljen na Lebrona. Dolgo let je tam vztrajal, potem pa obupal. Ti pač nočeš razumeti da je čas s KPjem zapravljen čas in verjameš, da se bo čez par let nekaj magičnega zgodilo. Mogoče bo KP dobil diamantna kolena.
https://il9.picdn.net/shutterstock/videos/6059618/thumb/8.jpg

Samael ::

Samael je izjavil:

Kako točno pa ti misliš da so zasrali in kaj točno bi pa po tvojem ekipa s podna brez kakšne bistvene tradeable assets potegnili iz riti takoj, ko so dobili Luko? A si ti kakšno posebno vrsto superzvezdnikov, gamechangerjev, opazil, da se gnete pred vrati Dallasa, z globoko željo zaigrati z rookie Lukom?
A ima Dallas mogoče težave s caps spaceom? Ni denarja?
Saj so ponujali denar, pa še en brezvezen Horford ali Green ali kdo je že bil tisti, ki jih je pustil viseti do zadnjega momenta, ni želel v Dallas. Da niti ne omenjam, da še TPE-ja od Harrisona Barnesa ni bilo priložnosti skuriti. Torej kako točno so pa po tvojem s KP-jem zasrali in kaj bi bilo danes drugače brez njega?

Kakorkoli obračaš, kakršen koli kanček domišljije dodaš tvojemu namišljenemu scenariju, v momentu, ko je Luka prišel v Dallas, franšiza ni bila v položaju, ni bila v kondiciji, kjer bi lahko z nakupi in menjavami sforsirala win-now situacijo (in vbij si to v svojo trdo bučo), tako da so vse tvoje velike zahteve in pričakovanja okoli teh prvih sezon povsem brezpredmetna.



belo mleko je izjavil:

Ti pač nočeš razumeti da je čas s KPjem zapravljen čas..

O, for fuck's sake ... še vedno? Napišem ti, narišem ti, ampak ne gre, ane, v to trdo bučo?
Samael != Samuel

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Samael ()

belo mleko ::

Saj pravim, ti pišeš kot da so bili prisiljeni v KP menjavo. Ker ta argument ne drži, ne more držati niti nadaljevanje argumenta. Za tipa ki je vreden max. 20 milijonov plačujejo 30 milijonov. Že samo zaradi tega so 10 milijonov v minusu.
https://il9.picdn.net/shutterstock/videos/6059618/thumb/8.jpg

Samael ::

belo mleko je izjavil:

Že samo zaradi tega so 10 milijonov v minusu.

Pa res debatiram s steno 8-O Vdam se.
Samael != Samuel

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Samael ()

arnecan1 ::

eric_cartman je izjavil:

Kurzweil je izjavil:

Danes pa čaka DAL tekma proti SAC... po porazu protu NYK bom kar malce razočaran, če ne zmagajo, bodo pa kompletni...

Sacramento at Dallas:
SAC - Richaun Holmes (hamstring) will not play.
SAC - Marvin Bagley III (hand) will not play.
DAL - Tyrell Terry (personal) will not play.

Trenutno kaže vse na to, da bodo igrali proti Grizzlijem za playoffe, ker če si nekdo dela utvare, da ne bodo pristali v play-inu potem je čas, da stopi na realna tla. Ta ekipa ne bo nikoli dosegla 6. mesta.

Ta izjava se je slabo postarala:))

Mogoče sicer na koncu res ne bodo 6, lahko pa so celo 5. In glede na razpored tekem imajo prednost pred Portlandom.

Samael ::

Glede na to, kako bipolarno igrajo, pa kako blizu so si vse tri ekipe na lestvici, tudi zdajle še ni nič za napovedovati :)
Samael != Samuel

sheeshkar ::

belo mleko je izjavil:

Saj pravim, ti pišeš kot da so bili prisiljeni v KP menjavo. Ker ta argument ne drži, ne more držati niti nadaljevanje argumenta. Za tipa ki je vreden max. 20 milijonov plačujejo 30 milijonov. Že samo zaradi tega so 10 milijonov v minusu.

Za nazaj je vsak (kreten) lahko general.

V danem trenutku so imeli možnost podpisati 23-24 letnega izjemnega talenta tako v napadu, kot v obrambi ter, kar je prav tako pomembno, ta talent je dejansko želel dolgoročno ostati v Dallasu. Poleg tega so ga dobili v tradeu, kjer dejansko niso izgubili nič, ker so poleg KPja dobili tudi zelo koristnega Hardawaya. Po drugi strani pa je KP imel zgodovino poškodb in zato predstavljal določeno tveganje (česar s(m)o se zavedali prav vsi in to ni nobena nova informacija).

V kolikor bi se tveganje izšlo, bi danes KP lahko bil v najslabšem primeru TOP15 igralec in tudi, če se z Luko ne bi do popolnosti ujela, še vedno dovolj velika kvaliteta, ki bi ekipo ponesla na višji nivo. Na žalost se je izkazalo, da so poškodbe preveč pogoste, KP je v določenih zadevah dejansko nazadoval in zato se tveganje ni izšlo, ampak ironija je, da jih zaradi tega najbolj kritizirajo ravno tisti kreteni, ki se istočasno pritožujejo, da Dallas nič ne tvega, da nič ne naredijo in podobno, kot da je grajenje ekipe (še posebej, če nisi iz LA, NY ali Miamija) nekaj čisto preprostega, kot v kakšni videoigri na Easy mode.

Poglejmo npr. Celticse, ki so pred leti naredili tisti trade z Netsi in dobili milijon draft pickov. Dejansko so v tem času precej dobro draftali (Smart, Tatum, Brown...), vmes podpisali Haywarda, Horforda, KYRIE IRVINGA(!), Kembo..., ampak 6 ali 7 let kasneje so še vedno v nekem rebuildu, vmes so tradeali ali izgubili skoraj vse omenjene zvezde (Kemba je glede poškodb in pogodbe podoben Porzingisu) in v kolikor bi se v playoffu srečali z Mavericksi (vem, da se lahko samo v finalu, dajem samo primer), bi osebno stavil na Maverickse, ki so z rebuildom dejansko začeli z draftanjem Luke poleti 2018. In to je samo ena ekipa, v ligi je 30(!) ekip, ki vse tekmujejo za draft picke, free agente, pri tradeanju itd.

Saj nihče ne trdi, da so Mavericki tam, kjer bi si vsi želeli. Niti, da so vse naredili brez napak ali kaj podobnega. Problem, ki ga nekateri "kritiki" ne razumete je to, da znate samo pljuvati po vsem, v resnici pa ne znate pokazati, kaj so bile REALNE alternative, kje je vodstvo bilo "škrto" in zato izgubilo kakšnega pomembnega free agenta ali trade, kaj bi bilo, če ne bi izvedli tradea s Porzingisom ali ga nato ne bi podpisali itd. Jp, imeli bi še več prostora v salary capu, ja in? A ne razumete, da je problem Dallasa (ne samo organizacije, predvsem mesta), da je sem zelo težko pritegniti free agente? Kako za vraga naj nek Cuban pritegne npr. Duranta in podobne kalibre, če pa vsi rinejo v LA/NY/Miami in so hkrati tudi supermax plače omejene?

Pa kljub vsemu imam v ekipi še vedno raje steklenega KPja in Hardawaya kot pa Dennis Smith jr., ki sploh ne vem, če še obstaja, ter Harrison Barnesa, ki je soliden igralec, vendar nikoli ne bo več kot to. S KPjem obstaja vsaj trohica upanja, da se sestavi za en playoff run in morda presenetijo. Kaj točno pa so REALNE alternative "pljuvačev", pa mi ni jasno, ker nisem videl še nobene.

belo mleko ::

Medicinsko osebje Dallas je nakup odsvetovalo. KP nima v pogodbi nobene klavzule glede poškodb - KD jih v Brooklynu ima. KP ima celo player option. Ampak OK, so tvegali, nič ne rečem... ampak danes po vsem kar vemo hvaliti ta trade kot to počne Samael je pa malo preveč. Ne moreš priti do prstana če tvoj 30+ milijonski "superstar" polovico tekem ne igra. Malo je nerodno stopil, nategnil gleženj, zdaj pa ga že koleno boli. Tip je iz stekla.
https://il9.picdn.net/shutterstock/videos/6059618/thumb/8.jpg

sheeshkar ::

belo mleko je izjavil:

ampak danes po vsem kar vemo hvaliti ta trade kot to počne Samael je pa malo preveč.

Mi lahko pokažeš, kje točno ga hvali? Ali res ne razumeš, kaj piše? :))

Pa prosim, dajmo na plan že kakšne alternative, ki so bile takrat v zraku in toliko boljše, da se s KPjem takrat ni izplačalo tvegati?

judoka ::

Medicinsko osebje Dallas je nakup odsvetovalo.


Link za tole ali si si enostavno zmislil?

Kurzweil ::

arnecan1 je izjavil:

eric_cartman je izjavil:

Kurzweil je izjavil:

Danes pa čaka DAL tekma proti SAC... po porazu protu NYK bom kar malce razočaran, če ne zmagajo, bodo pa kompletni...

Sacramento at Dallas:
SAC - Richaun Holmes (hamstring) will not play.
SAC - Marvin Bagley III (hand) will not play.
DAL - Tyrell Terry (personal) will not play.

Trenutno kaže vse na to, da bodo igrali proti Grizzlijem za playoffe, ker če si nekdo dela utvare, da ne bodo pristali v play-inu potem je čas, da stopi na realna tla. Ta ekipa ne bo nikoli dosegla 6. mesta.

Ta izjava se je slabo postarala:))

Mogoče sicer na koncu res ne bodo 6, lahko pa so celo 5. In glede na razpored tekem imajo prednost pred Portlandom.


Bom kar uporabil besede, ki jih je danes uporabil @sheeshkar... lahko je biti general za nazaj... še posebej, če sam nisi napovedal nič... da ne boš narobe razumel, razumem tvoj point... ampak pazi zdej to, da dejansko sploh nisem tako zelo usekal mimo... MEM je samo 3 zmage za DAL... in ima na papirju zelo lahek razpored, enega lažjih v ligi! Igra pa med drugim še tudi z DAL in če tam DAL ne zmaga... je stvar že zelo na meji... pa če dodam še to, da imajo zadnje čase težave z Valanciunasom... bi rekel, da niti nisem toliko zgrešil... se lahko hitro zgodi... je pa letos še posebej nehvaležno napovedovat stvari... korona... strnjen tempo tekem, b2b tekme... Bi rad videl junaka, ki bi pred sezono napovedal da no PHO prvi na zahodu... ali pa PHI prva na vzhodu... ali pa recimo HOU na dnu lige... ali pa NYK teko zelo neugodna ekipa, kot je trenutno... pa recimo SAS, GSW... da ne naštevam dalje. Ali pa recimo BOS na robu playoffa... sicer pa, ko pogledaš letvico, je MEM na 8. mestu... tako da... pa še zelo lahek razpored... v razmerju DAL-MEM bi rekel, da je DAL vendarle kakšno mesto višje, kot je bilo pričakovati... malce se seveda vlečem ven... v veliki meri pa imam dejansko vseeno prav!

-----

Sicer pa danes igra DAL proti WAS, kjer sta po trenutnem injury statusu, samo Porzingis in Kleber na game time decision... se pa danes precej bojim tele tekme proti WAS... dosti jih spremljam dasti čase in so v res dobri formi... kolikor gledam, so na zadnjih 14 tekmah... izgubili samo 2x!!! V tej seriji tekem so premagali tudi UTA, LAL, GSW,... naj pa spomnim na 3 stvari... za WAS bo tole danes b2b tekma, saj so včeraj igrali proti CLE... zadnjo tekmo med DAL je WAS je DAL dobil za 22 točk, to je bilo na začetku aprila... tretja stvar pa je, da je Luka Dončič spočit za danes in fully loaded, če se sploh lahko uporablja takšen izraz, v tej sezoni. Slutim, da bo tole danes/jutri dobra tekma!

DAL-WAS bo ob 3:00 po našem času... eno uro kasneje pa bo recimo tudi tekma DEN-LAC... za katero bo prenos tudi na Arena Sport...

------

Vse prevečkrat pa sploh ne omenimo MIA, ki danes igra proti CLE, ki ga je prav današnji tekmec DAL včeraj povsem razbil (+29). Dejansko zelo zelo pomembna tekma za MIA, saj ima slednji celo še možnosti za 4. mesto, kjer je trenutko NYK, ki ima samo 2 zmagi več!

Ko pa preletim razpored teh parih tekem MIA do konca, pa je nekaj zelo zanimivo... MIA igra še 1 tekmo proti DAL... sicer pa ima še 2 tekmi proti BOS in prav te tekme bodo verjetno zelo zelo zanimive... saj je MIA 1 zmago za BOS... in v teh tekmah se dejansko lahko odloča zelo veliko... torej vse od 4. mesta... pa do playina! Tole bo še res zanimivo tudi za MIA!

Samael ::

Dallas zna pa res narediti zadnjo minuto stresno :)

Navdušujoča, borbena prva četrtina, potem pa se je obramba kar nekako porazgubila. Ampak ne bomo jamrali. Let's go Mavs! :)
Samael != Samuel

Kurzweil ::

ZMAGA DALLASA!

V sicer ne precej gledljivi košarki (precej run and gun košarke) je DAL dosegel pomembno zmago! In spet se je pokazala maestralnost Luke Dončića, ki, kot vemo, velja v ligi NBA za najbolj podvajanega igralca v ligi, kar je danes spet odlično reševal, kar se je na koncu manifestiralo v 20 asistencah Luke, kar je seveda njegov nov rekord v ligi NBA! Sicer pa je Luka dosegel tripple double (31 točk, 12 skokov, 20 podaj), kar je njegov prvi tripple dobule po 15. marcu! Na drugi strani je Westbrooku do novega tripple doubla manjkala 1 podaja!

Gre pa pri Luki izpostaviti še nekaj, kar se redko zgodi... namreč na tej tekmi je imel samo 1 izgubljeno žogo... če pa mu je letos kaj zares za očitat, pa so je to za branilca precej slabo izvajanje prostih metov, danes je to bilo 6/11 (54.5%)... v sezoni pa do sedaj izvaja proste mete 73%! Tu so še rezerve!

Danes bi lahko rekel, da je imel Luka support, tokrat v Kleberju (prvi polčas), ki je dosegel rekord sezone s 17 točkami, veseli dejstvo, da ko je bilo najtežje, sta svoje dodala tudi Hardaway in Burke (to je bilo v času lovljenja WAS)... sicer pa odlična tekma Doriana Finneya Smitha, ki je dosegel 22 točk, 5 skokov in 2 podaji od dobrem metu iz igre... torej Dorian je bil tisti, ki je danes najbolje izkoriščal dejstvo podvajanja Luke, ki mu je Luka lepo serviral žoge, na njemu pa so bili večinoma inferiorni igralci, kar je dobro izkoriščal... pod te podaje seveda štejem tudi zadnji napad DAL, ko je Luka podal DFSju na krilo, kjer je slednji zadel trojko... v zadnjem napadu 9s pred koncem, pa je DAL nekako igral obrambo, zadnji žebelj v krsto pa je potem bil skok Luke!

Kot sem že prej pisal, WAS je bil v seriji 12 zmag in samo 2 porazov, tako da je tale zmaga DAL lep uspeh in zelo pomembna zmaga v boju... tudi za 5. mesto na zahodu, kjer bo sedaj seveda še toliko težje lovit LAL, ko se je po Davisu vrnil tudi James.

Bi pa izpostavil še eno stvar, namreč tisto temo v 3. četrtini, ko je bil na klopu Luka in je napade vodil Brunson... TEMA! Iz +6 so padli na -9 in potem celo zadnjo četrtino reševali ta problem oz. lovili WAS... priznam, za trenutek sem se že zbal, da bo težko DAL prišel nazaj v to tekmo. Westbrook pa še vedno solira, da gre človeku na bruhanje, to je milo rečeno ubijanje kemije...

Kot rečeno, nobena lepota od basketa... ampak v rezultatskem smislu zanimiva tekma in dobra reakcija Luke + Doriana na koncu, sploh mi je bilo všeč pri Luki, da ko je bil nejevoljen po osebni napaki nad Bealom, da se je zbral za finiš tekme.

-----

Zdej pa, če se že ravno oglašajo ptiči zunaj in se že pošteno dani, pa poglejmo do konca še tekmo LAC-DEN...

Kurzweil ::

DODANO: moram dodati še tisti "auto-koš" Westbrooka, ko je v trenutkih, ko se je tekma lomila... dal koš za DAL :D

Kurzweil ::

Dončič je šele 4. v zgodovini lige NBA, ki mu je uspelo 30+ točk, 20+ podaj, 10+ skokov. Sem pa zgoraj pozabil še dodati, da je seveda DAL sedaj na 5. mestu prehitel LAL... DEN pa z zmago nad LAC, prav njih... se ne bi čudil, če bo tu še kar nekaj kalkuliranja... mislim seveda na morebitno nizko uvrstitev LAL, ki bodo ravno do playoffa verjetno v pravi formi... in če ne bo šlo še kakšno tekmo... tam na 6. mestu...

Kurzweil ::

Danes bo par zanimivih tekem... ob 21:30 je na Arena Sport tekma BKN-MIL... potem tekma BOS-POR, kjer je zanimivo, da bi bilo najboljše, če bi lahko obe ekipi izgubili, saj je BOS direkten konkurent MIA... POR pa DAL... MIA igra danes proti CHA, DAL pa proti SAC...

Brooklyn at Milwaukee:
BKN - James Harden (hamstring) will not play.
BKN - Spencer Dinwiddie (knee) out for season.
BKN - Chris Chiozza (hand) will not play.
BKN - Nicolas Claxton (protocol) will not play.
MIL - Giannis Antetokounmpo (ankle) probable.
MIL - Axel Toupane (oblique) will not play.

Portland at Boston:
POR - Zach Collins (ankle) will not play.
BOS - Kemba Walker (oblique) doubtful.

Miami at Charlotte:
MIA - Victor Oladipo (knee) will not play.
MiA - Tyler Herro (foot) will not play.
MIA - Nemanja Bjelica (illness) will not play.
MIA - Udonis Haslem (illness) doubtful.
CHA - Devonte Graham (knee) questionable.
CHA - Gordon Hayward (foot) will not play.

Sacramento at Dallas:
SAC - De'Aaron Fox (protocol) will not play.
SAC - Harrison Barnes (groin) doubtful.
SAC - Chimezie Metu (back) doubtful.
SAC - Robert Woodard II (back) will not play.
DAL - Kristaps Porzingis (knee) questionable.
DAL - J.J. Redick (heel) questionable.
DAL - Tyrell Terry (personal) will not play.

belo mleko ::

judoka je izjavil:

Medicinsko osebje Dallas je nakup odsvetovalo.


Link za tole ali si si enostavno zmislil?


Mavs sekcija na redditu. Je pa KP spet out za tekmo proti Kingsom. Zdaj je presedel že več kot 1/3 tekem. 8-O
https://il9.picdn.net/shutterstock/videos/6059618/thumb/8.jpg

judoka ::

belo mleko je izjavil:

judoka je izjavil:

Medicinsko osebje Dallas je nakup odsvetovalo.


Link za tole ali si si enostavno zmislil?


Mavs sekcija na redditu. Je pa KP spet out za tekmo proti Kingsom. Zdaj je presedel že več kot 1/3 tekem. 8-O


Eh, v najboljsem primeru govorica, v najbolj realnem izmisljotina. Ni variante da bi Cuban investira max pogodobo ce mu zdravnisko osebje da no-go.
Ne bi bilo prvic da bi skenslal zdravstveno vprasljivega igralca...
««
47 / 81
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Evropsko prvenstvo v košarki 2017 (strani: 1 2 3 416 17 18 19 )

Oddelek: Šport
914156273 (34952) bambam20
»

NBA (strani: 1 2 3 413 14 15 16 )

Oddelek: Šport
759197022 (94331) Samael

Več podobnih tem