» »

NBA sezona 2020-2021

NBA sezona 2020-2021

Temo vidijo: vsi
««
48 / 81
»»

bambam20 ::

belo mleko je izjavil:

judoka je izjavil:

Medicinsko osebje Dallas je nakup odsvetovalo.


Link za tole ali si si enostavno zmislil?


Mavs sekcija na redditu. Je pa KP spet out za tekmo proti Kingsom. Zdaj je presedel že več kot 1/3 tekem. 8-O

Verjetno zvin ni bil tako lahek in se ni pripravljen.

Zimonem ::

Kolikor piše gre za bolečino v kolenu.

arnecan1 ::

Kurzweil je izjavil:

arnecan1 je izjavil:

eric_cartman je izjavil:

Kurzweil je izjavil:

Danes pa čaka DAL tekma proti SAC... po porazu protu NYK bom kar malce razočaran, če ne zmagajo, bodo pa kompletni...

Sacramento at Dallas:
SAC - Richaun Holmes (hamstring) will not play.
SAC - Marvin Bagley III (hand) will not play.
DAL - Tyrell Terry (personal) will not play.

Trenutno kaže vse na to, da bodo igrali proti Grizzlijem za playoffe, ker če si nekdo dela utvare, da ne bodo pristali v play-inu potem je čas, da stopi na realna tla. Ta ekipa ne bo nikoli dosegla 6. mesta.

Ta izjava se je slabo postarala:))

Mogoče sicer na koncu res ne bodo 6, lahko pa so celo 5. In glede na razpored tekem imajo prednost pred Portlandom.


Bom kar uporabil besede, ki jih je danes uporabil @sheeshkar... lahko je biti general za nazaj... še posebej, če sam nisi napovedal nič... da ne boš narobe razumel, razumem tvoj point... ampak pazi zdej to, da dejansko sploh nisem tako zelo usekal mimo... MEM je samo 3 zmage za DAL... in ima na papirju zelo lahek razpored, enega lažjih v ligi! Igra pa med drugim še tudi z DAL in če tam DAL ne zmaga... je stvar že zelo na meji... pa če dodam še to, da imajo zadnje čase težave z Valanciunasom... bi rekel, da niti nisem toliko zgrešil... se lahko hitro zgodi... je pa letos še posebej nehvaležno napovedovat stvari... korona... strnjen tempo tekem, b2b tekme... Bi rad videl junaka, ki bi pred sezono napovedal da no PHO prvi na zahodu... ali pa PHI prva na vzhodu... ali pa recimo HOU na dnu lige... ali pa NYK teko zelo neugodna ekipa, kot je trenutno... pa recimo SAS, GSW... da ne naštevam dalje. Ali pa recimo BOS na robu playoffa... sicer pa, ko pogledaš letvico, je MEM na 8. mestu... tako da... pa še zelo lahek razpored... v razmerju DAL-MEM bi rekel, da je DAL vendarle kakšno mesto višje, kot je bilo pričakovati... malce se seveda vlečem ven... v veliki meri pa imam dejansko vseeno prav!

-----

Sicer pa danes igra DAL proti WAS, kjer sta po trenutnem injury statusu, samo Porzingis in Kleber na game time decision... se pa danes precej bojim tele tekme proti WAS... dosti jih spremljam dasti čase in so v res dobri formi... kolikor gledam, so na zadnjih 14 tekmah... izgubili samo 2x!!! V tej seriji tekem so premagali tudi UTA, LAL, GSW,... naj pa spomnim na 3 stvari... za WAS bo tole danes b2b tekma, saj so včeraj igrali proti CLE... zadnjo tekmo med DAL je WAS je DAL dobil za 22 točk, to je bilo na začetku aprila... tretja stvar pa je, da je Luka Dončič spočit za danes in fully loaded, če se sploh lahko uporablja takšen izraz, v tej sezoni. Slutim, da bo tole danes/jutri dobra tekma!

DAL-WAS bo ob 3:00 po našem času... eno uro kasneje pa bo recimo tudi tekma DEN-LAC... za katero bo prenos tudi na Arena Sport...

------

Vse prevečkrat pa sploh ne omenimo MIA, ki danes igra proti CLE, ki ga je prav današnji tekmec DAL včeraj povsem razbil (+29). Dejansko zelo zelo pomembna tekma za MIA, saj ima slednji celo še možnosti za 4. mesto, kjer je trenutko NYK, ki ima samo 2 zmagi več!

Ko pa preletim razpored teh parih tekem MIA do konca, pa je nekaj zelo zanimivo... MIA igra še 1 tekmo proti DAL... sicer pa ima še 2 tekmi proti BOS in prav te tekme bodo verjetno zelo zelo zanimive... saj je MIA 1 zmago za BOS... in v teh tekmah se dejansko lahko odloča zelo veliko... torej vse od 4. mesta... pa do playina! Tole bo še res zanimivo tudi za MIA!

Ni letelo nič na tebe. Zmotile so me besede cartmana: Trenutno kaže vse na to, da bodo igrali proti Grizzlijem za playoffe, ker če si nekdo dela utvare, da ne bodo pristali v play-inu potem je čas, da stopi na realna tla. Ta ekipa ne bo nikoli dosegla 6. mesta.

Seveda je borba za 6 mesto odprta. Pa tudi za 7 in 5. Glede na to, kako Dallas letos igra vroče-hladno, je možno vse. Prav zato je smešno, da nekdo trdi, da ne morejo biti 6. Lahko so. Lahko so celo 5. Lahko pa so tudi 7. Ne bi pa smeli pasti na 8 mesto. Razen kakšne hujše poškodbe ali izredno slabe serije.

Glede na razpored tekem, torej da imajo na papirju lažje nasprotnike ter da mi izgleda, da forma in uigranost ekipe narašča, bi bil razočaran, da niso vsaj 6. Evo, tudi jaz sem sedaj napovedal:)

Dallas Mavericks : Sacramento 1
Dallas Mavericks : Miami 1
Dallas Mavericks : Brooklyn 1
Dallas Mavericks : Cleveland 2
Dallas Mavericks : Cleveland 1
Dallas Mavericks : Memphis 2
Dallas Mavericks : New Orleans 2
Dallas Mavericks : Toronto 1
Dallas Mavericks : Minnesota 1

Tako nekako napovedujem naslednje izide. Na koncu 6 zmag in 3 poraze. Čas je, da letos tudi Sacramento pade, za Miami sem pravzaprav 50:50. Brooklyn lahko pade, Dallas igra take tekme ponavadi dobro. Zadnje tekme je težko napovedovati, saj ne veš za poškodbe, kolikšna bo sploh motivacija, da kakšno mesto dosežejo ali se mu celo izognejo.

belo mleko ::

Zimonem je izjavil:

Kolikor piše gre za bolečino v kolenu.


Koleno ja. Pa baje že celo leto tudi zapestje - ni dvakrat za rečt da ne bo imel poleti še operacije tega. Saj ne rečem. Luka in KP bi bila skoraj popoln fit - če bi KP lahko ostal zdrav.
https://il9.picdn.net/shutterstock/videos/6059618/thumb/8.jpg

judoka ::

...In nadgradil skillset. Trenutno je zgolj glorified šuter.

Zimonem ::

belo mleko je izjavil:

Zimonem je izjavil:

Kolikor piše gre za bolečino v kolenu.


Koleno ja. Pa baje že celo leto tudi zapestje - ni dvakrat za rečt da ne bo imel poleti še operacije tega. Saj ne rečem. Luka in KP bi bila skoraj popoln fit - če bi KP lahko ostal zdrav.

Pomoje pa ne, sem pričakoval več ampak kp je pick and pop ne pa roller. Luka sicer ni curry ampak ne smeš ga pustite zunaj ko se mu odtrga. Porzingis se ja izogiba obroča in kontakta.

Zvezdica27 ::

ja, zakaj se KP izogiba obroča? Je bil vedno tak? Vedno sili na polrazdaljo, naredi tisti korak nazaj, pa s svojimi, koliko 221 cm? bi moral iti not, ne siliti ven.

Meni se bolj zdi, da ga je razvoj v NBA enostavno povozil - lej Ziona, samo 2.01 pa gre na obroč ko kurac v devico! Excuse my French...

zz

Samael ::

Jaz dvomim, da se izogiba, ampak da je tam, kjer mu je naročeno naj bo.

Zakaj je tako, je pa drugo vprašanje, ampak najbrž lahko ugibamo da je temu tako, ker enostavno niso sigurni še, da ga je smiselno spustiti v prerivanje pod koš - kar je vsekakor težava.
Samael != Samuel

judoka ::

Majstr primerja KP-ja ki ga izpod obroca zrine moja soseda upokojenka z Zionom..
Visok center gravitacije, malo kil/visino, nemogoce se je it rokoborbo s takim telesom.

Kingsi Mavsi 3:0. Ne stekam Dallasa letos.

Kurzweil ::

Tokrat jim recimo, da oprotstimo, ker je bila b2b tekma... sicer pa letos SAC res ne sede DAL... Dončič je dobil pa že 15. tehnično... pri 16. tehnični pa bo moral eno tekmo počivat... tak, da naj pazi kdaj jo naredi... oz. naj bo to na pravi timing, ko bi tako ali tako imel kako tekmo "loadanja"... dobro, da je izgubil LAL, žal pa je zmagal POR...

Smurf ::

S tem, da mislim da po 16. tehnicni potem tudi naprej za vsako drugo sedis.

FTad ::

Smurf je izjavil:

S tem, da mislim da po 16. tehnicni potem tudi naprej za vsako drugo sedis.


To do konca sezone, ali se po določenem času resetira?

judoka ::

Tokrat jim recimo, da oprotstimo, ker je bila b2b tekma.


Brez Foxa, brez Barnesa, Haliburton se je poskodoval, Delon Wright je igral 31 min...
Prejsnja tekma ki so jo izgubili z Kingsi je bila tudi b2b....za Kingse :D

Doncicu bodo zbrisali vsaj 1 tehnicno..

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: judoka ()

Vajenc ::

Diplomatski Carlisle po tekmi ni povedal zakaj je Dončič dobil tehnično, je pa povedal, da je sam dobil med to sezono 4 tehnične in to od istega sodnika (očitno tega s te tekme). Trenerji in igralci V NBA po tekmah redko udrihajo čez sodnike, očitno imajo predvidene stroge kazni.
Not only is there no God, but try finding a plumber on Sunday.
Woody Allen

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Vajenc ()

Kurzweil ::

Ja praktično vse lige imajo kazni za udrihanje po sodnikih ali zvezi... je pa to mogoče že del tistega, kar smo že nekoč v enem od NBA topicov debatirali... ko se konstantno pritožuješ, se prej ko slej začne dogajat, da se te lotijo tudi sodniki... zdej se ne spomnem zgodbe, ko je par sodnikov v preteklosti dejansko priznalo, kako so se lotili enega igralca, tako da so potem iskali tudi najmanjše težave, pritoževanje... da so delili tehnične in izkjučitve... vemo... kri ni voda... že ata je bil tak, da ni mogel biti tiho, ima to željo in temperament po igri/zmago, ki ga odnese v jezo, frustracije, skratka izgubi kontrolo, s tem se bo Luka očitno še lep čas boril, pred časom sem tudi od Carlisla bral, da v klubu sicer konkretno delajo na tem, se je zdelo, da je zadnje čase malce bolje, potem pa vidiš tole število tehničnih... ne morem mimo tega, da se ne bi spomnil tiste ljubezni Tima Duncana in enega od sodnikov, ki je takrat dobila epilog z izključitvijo Duncana, ker se je recimo, da malce cinično smejal... je pa lahko takole pisat, ko pa je takšna želja in kot ti delijo udarce, kar se je konkretno dobajalo tudi Dragiču... pa je roko na srce težko ostat ravnodušen, sploh če nisi neke ice cold skandinavske krvi... upajmo, da bo enkrat bolje...

Zvezdica27 ::

Hja... MJ je vse požrl in ... dal koš. Tole sem pogledal in res ne vem kaj je LD naredil za tehnično. Ampak s sodniki se kregaš samo takrat, kot točno veš, kaj delaš. Ker isto lahko narediš tudi premeteno, taktično. Tole dretje in jokanje pa res...

To smo že debatirali, da na psihologiji LD šepa - nevaren je dec, ki tiho hladno zadaj v kotu snuje maščevanje, ne oni, ki se dere na odru.

Saj se je točno vedelo kaj bo v napeti končnici, ko je Groznik pridrsal na led in da pač bo dvominutna kazen, ki jo trener požre in dokler ni šel lomit lih največje zvezde nasprotnika se je pač tko zgodilo in sta se vsaj dva usedla. Fokus, fokus, sploh zdaj, ko bo to štelo.

Ampak OK - vsekakor je Dallas boljši, kot sem sam pričakoval, Miami pa slabši. Še par tekem!

Smurf ::

FTad je izjavil:

Smurf je izjavil:

S tem, da mislim da po 16. tehnicni potem tudi naprej za vsako drugo sedis.


To do konca sezone, ali se po določenem času resetira?

Samo do konca sezone.

Kurzweil ::

A daj no... težko kaj pametnega človek napiše po tem....

drvo ::

Skratka, obe tehnični sta bili bolj ali manj potegnjeni iz riti.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: drvo ()

GupeM ::

Mogoče. Ampak z razlogom. Kot sem že ničkolikokrat omenil: Naj neha jokcat, pa mu v takšnih primerih ne bojo piskali tehničnih.

Meni že kot gledalcu pred TV-jem najeda to njegovo jokanje. Če bi bil sodnik, bi mi pa še toliko bolj.

Zvezdica27 ::

dobr ta z žogo je res brezvezna... sploh ko ni gledalcev. Če bo pa zadel 2,15 m visokega črnca, se bo pa pač moral z njim zmenit ;)

zz

RoccoC ::

Luka se ti zdi da posebej najeda sodnikom, zato ker ga verjetno veliko gledaš. Še zdaleč ni edini, če si gledal prejšnjo Dallasa, si videl da Beal najeda za prav vsak pisk/nepisk, tudi Jokić ogromno teži sodnikom, pa Lillard, LeBron... od velikih zvezd je v glavnem tiho le Lenard.

Samael ::

Navezujoč se na debato pred dnevi, kako nehvaležno je napovedovati, na katerem mestu bo končal Dallas v rednem delu, v samo roku dveh ur je padel iz petega mesta na sedmo in iz sedmega (po porazu Lakersov proti Torontu) nazaj na peto mesto :)
Samael != Samuel

Vajenc ::

Smurf je izjavil:

FTad je izjavil:

Smurf je izjavil:

S tem, da mislim da po 16. tehnicni potem tudi naprej za vsako drugo sedis.


To do konca sezone, ali se po določenem času resetira?

Samo do konca sezone.

Konca rednega dela. V playoffu velja, da je igralec kaznovan s prepovedjo tekme po 7. tehnični.
 NBA rules

NBA rules

Not only is there no God, but try finding a plumber on Sunday.
Woody Allen

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Vajenc ()

GupeM ::

RoccoC je izjavil:

Luka se ti zdi da posebej najeda sodnikom, zato ker ga verjetno veliko gledaš. Še zdaleč ni edini, če si gledal prejšnjo Dallasa, si videl da Beal najeda za prav vsak pisk/nepisk, tudi Jokić ogromno teži sodnikom, pa Lillard, LeBron... od velikih zvezd je v glavnem tiho le Lenard.

Mogoče. Ampak ostali večinoma ne težijo, če dosežejo koš, pa je bil hkrati nad njimi storjen nepiskan prekršek. Luka pa krili s tistimi rokami kot da hoče poletet. Prevečkrat.

Tudi glede na izjave po tujih medijih, ga imajo (skoraj) vsi za jokavčka. Celo največji privrženci. Tako da nekaj bo že na tem.

RoccoC ::

Oh, za and-one težijo praktično vsi. Ne spremljam veliko medijev, me nekak ne zanimajo opisi tekem, gledam pa kar veliko tekem in to pač vidim. Zadnjič ko si na eni tekmi lahko gledal dva "jokava" zvezdnika bi rekel da se je Beal še za malenkost več usajal kot LD.

Aja, glede kriljenja z rokami in stresanja telesa pa ga ni čez bodočega MVP Jokića...

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: RoccoC ()

Nedasemiveč ::

GupeM je izjavil:

RoccoC je izjavil:

Luka se ti zdi da posebej najeda sodnikom, zato ker ga verjetno veliko gledaš. Še zdaleč ni edini, če si gledal prejšnjo Dallasa, si videl da Beal najeda za prav vsak pisk/nepisk, tudi Jokić ogromno teži sodnikom, pa Lillard, LeBron... od velikih zvezd je v glavnem tiho le Lenard.


Mogoče. Ampak ostali večinoma ne težijo, če dosežejo koš, pa je bil hkrati nad njimi storjen nepiskan prekršek. Luka pa krili s tistimi rokami kot da hoče poletet. Prevečkrat.

Tudi glede na izjave po tujih medijih, ga imajo (skoraj) vsi za jokavčka. Celo največji privrženci. Tako da nekaj bo že na tem.


Huh ti pa ne gledaš ravno dosti NBA-ja, da trdiš kaj takšnega? Pa gre tudi meni neprestano jokanje Dončića na organ ampak trditi, da "ostali večinoma ne težijo" je pa daleč od resnice.

Liga NBA je postala res soft liga in so takšni izpadi potem že razumljivi (pri vseh). Meni bi se tudi trgalo, če bi mi takšne tehnične piskali. Potem pa še te neprestane bedaste BLM kampanje, ki jih vsiljujejo na vsake 3 minute med time-outi pa TV odmori pa je postal tale cirkus že kar malce negledljiv.

scipascapa ::

NBA že 20 let skoraj nima več "čara".

Smurf ::

scipascapa je izjavil:

NBA že 20 let skoraj nima več "čara".

Cez 20 let si upam, da bodo enako trdile zdajse "mlajse" generacije. A'nkol ne bo vec tok dobr!

To sam pomen, da si star v resnic ;).

Nedasemiveč ::

Jaz, če sem povsem iskren spremljam to ligo samo zaradi Dončića. Pač imamo res neverjetnega talenta in mi ga je užitek spremljati. Če ne bi imeli tega čarodeja bi verjetno pogledal lih kakšno tekmo končnice Dragića.

Mi je Evropska košarka bistveno bližje in lepša na oko (logično je manj kvalitetna).

Ben Dover ::

Enako, ker znoriš od reklam, a za kozo potrpim..

Vajenc ::

Nedasemiveč je izjavil:

Jaz, če sem povsem iskren spremljam to ligo samo zaradi Dončića. Pač imamo res neverjetnega talenta in mi ga je užitek spremljati.

NBA je rabil Dončiča. Poleg tega, da ga ima "pol" evrope za svojega :P, ga imajo zaradi izjemno ustvarjalne in nepredvidljive igre radi tudi izven evrope in Dallasa. Njegovi dresi 77 so npr. zlata jama, takoj za L. Jamesom.
Not only is there no God, but try finding a plumber on Sunday.
Woody Allen

Kurzweil ::

Danes/jutri pa tekma MIA-DAL ob 2:00 po našem času.

Zaenkrat sta pri DAL game time decision Prozingis in Kleber... za MIA pa de facto ne bosta igrala Oladipo in Herro, Iguodala pa je na game time decision.

Za obe ekipi pomembna tekma, ne samo Luka, tudi Dragić je zadnje čase v dobri formi. Upam, da mi nekako uspe pogledat tole tekmo!

-----

Sem pa včeraj uspel gledat tekmo IND-WAS... kjer me je zelo presenetil Westbrook, ki je za razliko tekme dan pred to, torej proti DAL, neverjetno veliko metal (30 metov iz igre)... tokrat pa zelo racionalno, kar se meta tiče, ampak kak stat line pri zmagi WAS nad IND

Russell Westbrook - 14 točk, 21 skokov, 24 podaj... res fescintanten stat line, ni kaj... je treba to priznat, čeprav Westbrooka že od nekdaj ne prebavljam najbolje.

-----

Je pa zanimivo zadnje čase, kako se vrstijo tekme z 150+ točkami... govorim seveda, da ena ekipa doseže toliko... vem, ne bi smel biti presenečen, glede na to, kam gre NBA košarka danes... ampak vseeno je nenavadno videt številko 150+ v košarki... kot, da bi gledal all-star tekmo...

Kurzweil ::

Evo, eno rundo spanja sem si počastil... tak, da upam, da bom lahko danes gledal DAL-MIA... kristalna krogla mi je pokazala "fuck off", kar pomeni, da se res ne znam odločit, kdo bo zmagal... bi si bolj želel, da bi to bil DAL... zadnji injury update:

Dallas at Miami:
DAL - Kristaps Porzingis (knee) doubtful.
DAL - Maxi Kleber (back) questionable.
DAL - Tyrell Terry (personal) will not play.
MIA - Victor Oladipo (knee) will not play.
MiA - Tyler Herro (foot) will not play.
MIA - Andre Iguodala (hip) questionable.

... bi si upal trdit, da bo razlika na koncu minimalna... evo, pa rečem, da bo zmagal DAL... kak bi bilo danes lepo videt kakšnih cca 2000 slovenskih navijačev... tekma je namreč v Miamiju...

judoka ::

. bi si upal trdit, da bo razlika na koncu minimalna... evo, pa rečem, da bo zmagal DAL..


Na boljs ti gre, edino razliko si sfalil:D

Kurzweil ::

judoka je izjavil:

. bi si upal trdit, da bo razlika na koncu minimalna... evo, pa rečem, da bo zmagal DAL..


Na boljs ti gre, edino razliko si sfalil:D


Imam na lagru izgovor... da ni igral Jimmy Butler, ki je bil sprva mišljen, da bo igral... sicer pa je lepo 10 trojk naštancal Hardaway, ki je bil v zadnjem obdobju že 2x ključen igralec DAL za zmago na pomembni tekmi... škoda, da ni frekvenca teh tekem bolj zgoščena... za DAL je dobro, da bo spet počival James, kar se LAL tiče... DAL igra naslednjo tekmo proti BKN,... potem pa sledita 2 tekmi proti CLE!

MIA pa ima naslednjo tekmo proti MIN... potem pa ima 2 tekmi proti BOS, ki je na 7. mestu... MIA je 6. in tole zna biti ključen del sezone za MIA, kar se tiče boja od 4. do 7. mesta... če jih recimo BOS premaga 2x, je MIA že na robi tistega 7. mesta, ki pelje v play-in... če oboje zmaga, je lahko na hitro na 4. mestu in ima potem celo prednost domačega parket.

Kurzweil ::

Gledam malce razporede tekem, tekmecev DAL in MIA... in samih ekip DAL in MIA... na kratko bi lahko rekel, da bo cel kup medsebojnih tekem, ki bodo zelo zanimive in bodo zelo odločale o samih končnih uvrstitvah, med tistim 4-5. in 7-8. mestom... navkljub dejstvu, da sta recimo tako Dončić, kot James, hudo proti tem novem sistemu play-ina, kar ju nekako razumem, kar se njuni ekipi gibljeta v tej coni... sem sam že od samega začetka eden tistih, ki mu je ta sistem všeč in vesel sem, da bo prinesel k zanimivosti lige, na kar sem upal oz. glede na izenačenost lige leto, bil prepričan v to! Tako je kompetitivnih še cel kup ekip, tudi tistih izven playoff cone, kar dela ligo zanimivo... tako bomo sedaj, ko je do konca zgolj še par tekem, dobili prave tekme, ko se bodo vse te ekipe borile, da padejo oz. ne padejo v ta play-in, sem prepričan, da si lahko od kakšne tekme obetamo že tisto playoff igro, ki jo roko na srce čakamo večino sezone, z izjemo parih tekem, ti zadnji krogi bodo zelo zelo zanimi! Bi se navezal še na tiste ekipe, ki so nižje od met, ki so relevantna za DAL in MIA, pa verjamem, da se komu že tega kar sem napisal, ne bo dalo brati do konca...

Tekme Lakersov:

LAC
POR
PHO
NYK
HOU
IND
NOP

Tekme Portlanda:

CLE
LAL
SAS
HOU
UTA
PHO
DEN

Tekme Dallasa:

BKN
CLE
CLE
MEM
NOP
TOR
MIN

----------

Tekme New Yorka:

DEN
PHO
LAC
LAL
SAS
CHA
BOS

Tekme Atlante:

PHO
IND
WAS
WAS
ORL
HOU

Tekme Miamija:

MIN
BOS
BOS
PHI
MIL
DET

Tekme Bostona:

ORL
CHI
MIA
MIA
CLE
MIN
NYK

hunter01 ::

Pri Lakers / Portland / Dallas bi rekel, da ima Dallas najslabši razpored. Ker ima "lahke oz. slabe" nasprotnike in te jim največ preglavic delajo :)

Drugače ima pa Portland lepo druščino za zadnje 3 tekme :)

RoccoC ::

Lahko da bodo za Portland zadnje tri tekme najlažje - bodo nasprotniki počivali igralce za PO ali pa se bodo trudili izogniti LAL. Bo še zanimivo. Tolk so skupaj da bo problem taktizirat ;)

belo mleko ::

KP je pa spet out za naslednjo tekmo. Stekleni ni za nobeno rabo. Prej kot se ga znebijo bolje bo.
https://il9.picdn.net/shutterstock/videos/6059618/thumb/8.jpg

Zimonem ::

Saj če drugi nameravajo trojke, ga ne rabijo.

Samael je izjavil:

Jaz dvomim, da se izogiba, ampak da je tam, kjer mu je naročeno naj bo.

Zakaj je tako, je pa drugo vprašanje, ampak najbrž lahko ugibamo da je temu tako, ker enostavno niso sigurni še, da ga je smiselno spustiti v prerivanje pod koš - kar je vsekakor težava.

Po moje pa da ga kar šparajo, ali se sam špara. Ni za prerivanje. Saj je nabildal. Ampak je bila potem spet poškodba. Pnr se pa ve da pri Dallasu z Luko dela. Ampak ni kp za to. Saj razumem pick and pop , ampak pri višini bi moral tudi pod obroč. Če zamudi na trojki , mu pa nizki branilci pobirajo žoge. Podajat pa ne zna.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Zimonem ()

Samael ::

Super zmaga Dallasa! :)
D.Powell igra čedalje bolje, Timmy pa zadnjih par tekem izgleda kot čista kraja iz tistega trejda.
Samael != Samuel

Kurzweil ::

Nekak sem tempiral spanec, da bi lahko gledal DAL-BKN in LAL-LAC... ampak naenkrat se je stvar spremenila v 13h spanca, ne vem, kdaj sem nazadnje spal toliko časa.

Moram priznat, da sem bil zelo presenečen, ko sem zjutraj pogledal rezultate in videl zmago DAL... na roko jim gre seveda tudi zmaga LAC nad zelo osiromašenim LAL.

Zdej, glede na to, da nisem gledal tekme in mi preostane samo skeniranje stat linov, bi rekel, da je imel Luka support od ekipe, da pa sam ni bil v najboljši strelski formi, vidim, da je spet slabo metal proste mete (5/10)... ko pa vidiš, da je DAL vseeno zmagal, pa si lahko samo rečeš, da so še rezerve in kar je najbolj pomembno, super zmaga za DAL.

Kdo gledal tekmo? Kratek recap, če je kdo pri volji...

judoka ::

Ce bi bil Timmy konstanten bi bil max player. Powell je tam kjer je bil pred poskodbo in eden od razlogov
zakaj bolje igrajo brez KP. Ce bo model(kp) se igral letos, upam da se vrne v bubble formo. Drugace je boljse
da ga ni.

Bosta pa nevarni naslednji tekmi z Clevelandom..

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: judoka ()

Kurzweil ::

judoka je izjavil:

Ce bi bil Timmy konstanten bi bil max player. Powell je tam kjer je bil pred poskodbo in eden od razlogov
zakaj bolje igrajo brez KP. Ce bo model(kp) se igral letos, upam da se vrne v bubble formo. Drugace je boljse
da ga ni.

Bosta pa nevarni naslednji tekmi z Clevelandom..


Jop, super bi bilo, da če bi bil Timmy konstanten, ali pa po možnosti še kdo drug... naenkrat bi lažje zadihal tudi Luka, ki ga ne bi podvajali, kot smo že večkrat omenili, je Luka igralec, ki je največ podvajan v ligi NBA... Kar pa se Dwighta Powella tiče, pa je slednji tako kot si omenil, eden ključnih igralcev za DAL, kar se morda ne ven sploh ne vidi... odlično se zna dopolnjevat z Luko, kar je pokazal na samem začetku udejtvovanja Luke pri DAL, pa tako kot si omenil, lani v bubblu...

Ja po vsen kar smo letos videli... zanimivo, nas je najbolj strah tekem proti CLE in podobnih... še en fun fact, DAL je v zadnjih 10 tekmah zmagal 7x... vse tri poraze je zabeležil proti SAC :))

judoka ::

V bubblu Powell-a ni bilo, mislil sem na KP-ja. Ce bo prisel nazaj, naj pride v formi iz bubbla. Ce bo luknja v obrambi je boljse da
ga ni, ker ga nasprotne ekipe ze ciljajo.

Kurzweil ::

judoka je izjavil:

V bubblu Powell-a ni bilo, mislil sem na KP-ja. Ce bo prisel nazaj, naj pride v formi iz bubbla. Ce bo luknja v obrambi je boljse da
ga ni, ker ga nasprotne ekipe ze ciljajo.


Aja, točno... preveč spanca očitno... :)) Ja jaz se pri KPju vedno bolj nagibam, da bo možakar šel po poti Yao Minga... za sam DAL pa upam, da bodo v obrambi dali prestavo višje v playoffu, kot je bilo temu tako lani... sicer pa sem zasledil en podatek, da je DAL med top8 ekipami v ligi NBA, edina ekipa poleg UTA, ki je tako v obrambi, kot napadu med top8 v ligi... tu je seveda govora o zadnjih 2 mesecih, ko igra DAL odlično... sicer ima vsak klub svoje težave, ampak zdi se, da če ne bi bilo tiste krize s korono in malce bolj normalen razpored tekem, torej manj b2b tekem, bi bil DAL še boljši, ker je dejstvo, da ravno ekipe, kot je DAL na takšen način najbolj izgubljajo, ko igra sloni na samo enem preforsiranem igralcu... drugo pa je nek LAL, LAC, BKN,... torej v zadnjem obdobju so že veliko boljši, obramba sicer ni na nivoju, kot bi si želeli, je pa definitivno boljša in pričakujem, da se bo s prehodom na playoff samo še izboljšala...

RoccoC ::

Sem gledal samo drugi polčas. Luki nikakor ni stekel met, parkrat je bil tudi vidno ne-pri stvari. THJ zelo dober, Powell odličen (skoki v napadu, podaje, zadel je vse in to ne samo zabijanja), ostali nekje standardno, DFS zopet zelo dober. Ker mu nikakor ni šlo je Luka v zadnji četrtini vidno zmanjšal frekvenco metov in se osredotočal na podaje, ko se je začelo faulirat je tudi takoj dajal žogo od sebe, da ne bi on metal proste. (zelo zrelo, me je kar presenetil). Drugače precej raztrgana igra, Luka je pa recimo po mojem mnenju igral zelo dobro obrambo nad Durantom (le-ta je tudi precej falil mete, ki jih navadno zadane, samo odprtih res ni imel dosti). Pri Netsih sem imel občutek da KI zadane vse kar vrže (razen enega meta ko mu je uspel airball izpod koša ;)), tudi povsem enostavno je reševal ena na ena. Durant na splošno slab.

Samael ::

Luka je začel super, zadeval, v drugem polčasu je met nekoliko ugasnil, naredil pa nekaj super podaj. Prosti meti še vedno slabi. Zdi se mi, da se je na momente maksimalno trudil, da ni jezikal sodnikom :) Ekipa je igrala z energijo.
Netsi niso igrali praktično nobene obrambe, Kyrie zadel vse, Durant je bil praktično neviden. Poznal se je manjko Hardena in nerazigravanje preostalih igralcev.


Jaz domnevam, da se kar nekaj teh ekip (z izjemo Memphisa), s katerimi igra Dallas, ne bodo prav pretegnile, da si ne pokvarijo lottery pick pozicije.
Po drugi strani ima pa Portland zadnje tri tekme s težko kategorijo (z Utahom, Sunsi in Nuggetsi), kjer ne vemo, a bodo ekipe že počivale ključne igralce za PO ali pa še poskušale kaj narediti z mestom, na katerem bodo končale in posledično izbrati na papirju lažjega nasprotnika.
Samael != Samuel

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Samael ()

Kurzweil ::

Danes pa že nova tekma DAL proti na papirju lažjem CLE! Glede na trend DAL letos, bi bilo verjetno lažje napovedat zmago CLE, ampak jaz sem prepričan, da bo danes zmagal DAL, pa četudi gre za b2b tekmo!

MIA na drugi strani pravtako igra zelo pomembno tekmo, proti na papirju lažjem nasprotniku, to je MIN.

Minnesota at Miami:
MIN - Malik Beasley (hamstring) will not play.
MIN - Jared Culver (ankle) out for season.
MIN - Jaden McDaniels (personal) will not play.
MIA - Victor Oladipo (knee) will not play.
MIA - Jimmy Butler (illness) questionable.
MiA - Tyler Herro (foot) questionable.

Cleveland at Dallas:
CLE - Darius Garland (ankle) will not play.
CLE - Larry Nance Jr. (thumb) out for season.
CLE - Taurean Prince (knee) out for season.
CLE - Matthew Dellavedova (neck) will not play.
CLE - Lamar Stevens (concussion) will not play.
CLE - Dylan Windler (knee) will not play.
DAL - Kristaps Porzingis (knee) doubtful.
DAL - Maxi Kleber (Achilles) doubtful.
DAL - Tyrell Terry (personal) will not play.

-----

Sicer pa danes se splača bedet, je še par verjetno dobrih tekem... in sicer DEN-UTA... NYK-PHO in POR-LAL, če POR zmaga, kar si upam trdit, da bo, če se Lebronu ne bo dalo na tekmo (Vogel je v izjavi povedal, da ne gre za poškodba, temveč, da ga preprosto ni)... tudi Davis je po 9min tekme šel s parketa, mislim, da je bil gleženj... za nameček pa seveda manjka pri LAL še cel kup drugih... torej če POR zmaga, bo LAL padel že na 7. mesto, kar pomeni, da bo POR verjetno v nadaljevanju za DAL bolj nevaren od LAL!

V glavnem, danes bo nekaj za videt!
««
48 / 81
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Evropsko prvenstvo v košarki 2017 (strani: 1 2 3 416 17 18 19 )

Oddelek: Šport
914155965 (34644) bambam20
»

NBA (strani: 1 2 3 413 14 15 16 )

Oddelek: Šport
759196742 (94051) Samael

Več podobnih tem