Forum » Omrežja in internet » 2,5G ethernet Doma
2,5G ethernet Doma
Lonsarg ::
Cene bodo šle dol edino s serijsko proizvodnjo, dejanski razlika proizvodnega stroška med 1Gbit in 2.5Gbit se meri v centih, ko enkrat odšteješ začetne enkratne stroške, da se linije posodobijo.
Serijska proizvodnja pomeni, da neka firma praktično celo linijo 1Gbit naprav nadomesti z 2.5 oziroma 5.
Serijska proizvodnja pomeni, da neka firma praktično celo linijo 1Gbit naprav nadomesti z 2.5 oziroma 5.
Invictus ::
Cene bodo šle dol, ko bo na voljo dovolj poceni 2,5Gbit switch čipov. Ampak očitno še ni čas...
Dokler network proizvajalci služijo vedno večje marže na 1 GBit napravah, toliko časa pač ne bo investicije v 2,5Gbit...
Dokler network proizvajalci služijo vedno večje marže na 1 GBit napravah, toliko časa pač ne bo investicije v 2,5Gbit...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."
http://goo.gl/2YuS2x
http://goo.gl/2YuS2x
Argonavt ::
Že kar v letih 8 portni giga TP LINK TL- SG1008 je začel delat autoreset 3-4 krat na uro. Večja sprememba zadnje case, da prikopljen na Asus 86U, prej pa T2modem. Selektivno izklapljam kable, a kaže, da ne bo nič bolje.
Kako predlog za nov 8 portni switch domača raba rack mount:
- 8-12 portni Giga unmanaged
- ali 8-12 portni Giga + 1x2,5 Gb unmanaged. Teh verjetno še ni v budget segmentu?
Kako predlog za nov 8 portni switch domača raba rack mount:
- 8-12 portni Giga unmanaged
- ali 8-12 portni Giga + 1x2,5 Gb unmanaged. Teh verjetno še ni v budget segmentu?
blink ::
Nabavil sem 2.5Gb switch, ki ima tudi en sfp port za upload do 10Gb. Switch bi rad preko sfp modula povezal na 2.5Gb rj45 port na routerju.
Kako je s temi sfp moduli na kaj je potrebno paziti pri nakupu da bo pravilno delovalo? Ali je pomembno katera znamka je, za katero hitrost izberes (2.5Gb, 10Gb)? V mojem primeru mora biti seveda sfp modul z rj45 portom.
Kako je s temi sfp moduli na kaj je potrebno paziti pri nakupu da bo pravilno delovalo? Ali je pomembno katera znamka je, za katero hitrost izberes (2.5Gb, 10Gb)? V mojem primeru mora biti seveda sfp modul z rj45 portom.
Zako ::
Sledim.
Doma imam v kleti 3 Štuki nižje, server in cat5e kabel speljan od routerja v stanovanju.
Nabavil bi rad opremo kjer bom lahko iz Šercerja, ki je tudi NAS streamal video na TV. Sicer mi zadeva čist lepo deluje ko streamal 5,7k video posnetke.
Rabim pa se izboljšati prenos podatkov, saj kopiranje trenutno deluje z Max 100mbit/s.
V kleti rabim še wifi, saj delam od doma, in bom tako imel še na mobitelu wifi lahko.
TpLink opreme bi se rajši izognil, tako razmišljam o MikroTik opremi.
Kaj mi svetujete?
Hvala
Doma imam v kleti 3 Štuki nižje, server in cat5e kabel speljan od routerja v stanovanju.
Nabavil bi rad opremo kjer bom lahko iz Šercerja, ki je tudi NAS streamal video na TV. Sicer mi zadeva čist lepo deluje ko streamal 5,7k video posnetke.
Rabim pa se izboljšati prenos podatkov, saj kopiranje trenutno deluje z Max 100mbit/s.
V kleti rabim še wifi, saj delam od doma, in bom tako imel še na mobitelu wifi lahko.
Kaj mi svetujete?
Hvala
Zako je zakon!!!
nokken ::
SFP imas lahko opticni lahko pa RJ45/UTP. Ampak ce je na eni strani 10Gbps na drugi strani pa 2.5Gbps potem ne bo slo. Porta morata biti enaka. In ja, vsaj pri normalnih napravah, mora biti SFP podprt s strani proizvajalca naprave (ali pa ustrezno kodiran ce je nek third party SFP), ker ga drugace naprava ne bo spoznala.
bosto ::
Na serverhehome že nekaj časa delajo simpl teste poceni 2.5gbe switchev: the-ultimate-cheap-2-5gbe-switch-mega-round-up-buyers-guide-qnap-netgear-hasivo-mokerlink-trendnet-zyxel-tp-link
Daniel ::
SFP imas lahko opticni lahko pa RJ45/UTP. Ampak ce je na eni strani 10Gbps na drugi strani pa 2.5Gbps potem ne bo slo. Porta morata biti enaka. In ja, vsaj pri normalnih napravah, mora biti SFP podprt s strani proizvajalca naprave (ali pa ustrezno kodiran ce je nek third party SFP), ker ga drugace naprava ne bo spoznala.
Načeloma bi 10 Gbps port moral vedeti delovati z 2,5 Gbps. Jaz imam na 5009 Mikrotiku SFP in DAC kabel do switcha z 1Gbps SFP portom. Dela, sem pa moral ročno nastaviti hitrost 1Gbps na Mikrotiku.
Sledim.
Kaj mi svetujete?
Hvala
2x kak cenejši 2,5 Gbps switch in ločena dostopna točka.
Tole bi bilo idealno ampak vprašanje ali bo sploh še kdaj na zalogi. Že mesece ga čakam.
https://www.getic.com/product/ubiquiti-...
Drugače pa ima Mikrotik 10 Gbps switch za 180 eur, če so potrebe večje.
Zako ::
Sledim.
Kaj mi svetujete?
Hvala
2x kak cenejši 2,5 Gbps switch in ločena dostopna točka.
Tole bi bilo idealno ampak vprašanje ali bo sploh še kdaj na zalogi. Že mesece ga čakam.
https://www.getic.com/product/ubiquiti-...
Drugače pa ima Mikrotik 10 Gbps switch za 180 eur, če so potrebe večje.
Tukaj se ga da kupit. Potem kupim 2x tole, in še en wifi AP?
https://eu.store.ui.com/eu/en/category/...
Zako je zakon!!!
Oh glej, čudež, na zalogi je. Se mi zdi, da sem se naročil na obvestilo, kdaj bo na zalogi, pa ga nisem dočakal.
Če sem prav razumel tvojo situacijo je to to. Dva taka switcha, vmes Cat5 kabel, mislim, da na tako razdaljo ne bi smel imeti težav. Potem pa samo priklopiš gor kjer rabiš hitrost. Tudi sam bom hitro enega vzel, da dobim nekaj več hitrosti pri kopiranju na Truenas N100 server. Mrežne sem že zmontiral.
Dostopna točka pa po želji, odvisno, kakšne hitrosti bi rad. Lahko je tudi router z izklopljenim DHCP.
Če sem prav razumel tvojo situacijo je to to. Dva taka switcha, vmes Cat5 kabel, mislim, da na tako razdaljo ne bi smel imeti težav. Potem pa samo priklopiš gor kjer rabiš hitrost. Tudi sam bom hitro enega vzel, da dobim nekaj več hitrosti pri kopiranju na Truenas N100 server. Mrežne sem že zmontiral.
Dostopna točka pa po želji, odvisno, kakšne hitrosti bi rad. Lahko je tudi router z izklopljenim DHCP.
Enron x86 ::
Hvala za informacije; jaz sem ga tudi naročil danes iz eu.store.ui.com.
A kdo slučajno ve, če ta zadeva zanesljivo deluje z Apple Mac Mini m1 2020? Ne najdem prav veliko ocen v zvezi s tem; kakšni 2 na amazon.co.uk pravita, da naj bi bilo OK.
Lp
A kdo slučajno ve, če ta zadeva zanesljivo deluje z Apple Mac Mini m1 2020? Ne najdem prav veliko ocen v zvezi s tem; kakšni 2 na amazon.co.uk pravita, da naj bi bilo OK.
Lp
Core i5-4690K@4.7| ASUS MAXIMUS VII HERO| 16 GB Corsair LP DDR3 1866 MHz|
ASUS 970 STRIX| SB Z OEM| Samsung 840 EVO 250 GB|
Seagate 2 TB| EVGA SuperNOVA G2 750 W| Fractal Define R4
ASUS 970 STRIX| SB Z OEM| Samsung 840 EVO 250 GB|
Seagate 2 TB| EVGA SuperNOVA G2 750 W| Fractal Define R4
Načeloma bi 10 Gbps port moral vedeti delovati z 2,5 Gbps. Jaz imam na 5009 Mikrotiku SFP in DAC kabel do switcha z 1Gbps SFP portom. Dela, sem pa moral ročno nastaviti hitrost 1Gbps na Mikrotiku.
Kdo od vaju ima sedaj prav? Na Aliexpresu gledam transceiverje sfp to rj45 in imajo napisano s katerimi hitrostmi delajo.
En primer: https://vi.aliexpress.com/item/10050071...
Za tega izrecno pise da dela z 10G 5G 2.5G.
Support 10Gbase-T / 5Gbase-T / 2.5Gbase-T on line port
Support 10Gbase-R on host port
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: blink ()
Lonsarg ::
1Gbps hitrost je obvezna za 10Gbps porte po standardu. 2.5G ter 5G hitrost je opcijska za 10G porte. (kar je logično, ker te dve hitrosti v starem standardu niti nista obstajali), tak da ja moraš prebrat kaj podpira.
nokken ::
Ce je SFP multispeed potem ti lahko podpira se kaj drugega kot zgolj eno, ce ni, ti podpira zgolj eno hitrost. No ce smo cisto natancni, 10Gbps je tako ali tako SFP+ ne SFP. Potem je pa odvisno se od naprave same kaj tocno tisti port podpira. Niti pod razno pa ni res, da vsi 10Gbps porti podpirajo tudi 1Gbps. Nekateri ja, nekater ne.
Malo je odvisno tudi od tega, če si rojen pod srečno zvezdo. SFP na RJ pretvorniki naj bi se tudi konkretni greli.
V mojem primeru, pri uporabi DAC sem najprej kupil nek poceni DAC kabel na amazonu, z 10 Gbps in seveda ni delal na gigabitnem SFP portu na stikalu. Nato sem pa lahko plačal malenkost več za takega, ki podpira vse hitrosti.
V mojem primeru, pri uporabi DAC sem najprej kupil nek poceni DAC kabel na amazonu, z 10 Gbps in seveda ni delal na gigabitnem SFP portu na stikalu. Nato sem pa lahko plačal malenkost več za takega, ki podpira vse hitrosti.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Daniel ()
SasoS ::
Zato je tudi 2.5Gb privlačen, ker se konkretno manj greje (in tudi manj štroma porabi).
Zakaj bi kuril 10W 24/7 za tiste enkrat ko rabiš hitrost?
Tisto "Support 10Gbase-T / 5Gbase-T / 2.5Gbase-T on line port" se mi bere kot da pretvarja na 10Gbit za switch interface (če switch ne gre manj), na kablu se pa prilagodi. S tem da pišejo v reviews da se konkretno greje, kar pomeni da mogoče kuri isto štroma kot če bi celih 10Gb porival po žici...
Tisto "Support 10Gbase-T / 5Gbase-T / 2.5Gbase-T on line port" se mi bere kot da pretvarja na 10Gbit za switch interface (če switch ne gre manj), na kablu se pa prilagodi. S tem da pišejo v reviews da se konkretno greje, kar pomeni da mogoče kuri isto štroma kot če bi celih 10Gb porival po žici...
Zato je tudi 2.5Gb privlačen, ker se konkretno manj greje (in tudi manj štroma porabi).
V specs na drugi sliki pise poraba pod 2,3W.
En komentator je izmeril in pravi: "the module running 10G stabilizes at 55-56°C while the other at 2.5G is at 48-49°C. Power draw seems to be 2-3 watts each, no big differences with data traffic or not."
krho ::
Tule jih imate pri kitajcu, za male pare.
si.Mail odprto-kodni odjemalec elektronske pošte. - http://www.simail.si
Uredite si svojo zbirko filmov, serij in iger - http://xcollect.sf.net
Uredite si svojo zbirko filmov, serij in iger - http://xcollect.sf.net
Frgazor ::
Jaz imam 2 kitajska switcha hisource (4x2.5, 2xsfp+), podobno kot horace zgoraj iz linka. Med sabo sta povezana z optiko in vse dela b.p. Za manj kot 30€ po komadu je to to. Pa še poraba je manjša kot pri starih 1gb switchih.
Na PC1 imam 1Gb ethernet kartico
Na PC2 imam 2.5Gb ethernet kartico
Oba sta povezana na 2.5Gb switch. Testiral sem hitrost in ko sem na PC2 in prenesem 22GB mkv datoteko iz PC1, imam hitrost prenosa 290MB/s (potrebovalo je 75s).
Kako je to mozno, ce ima pa PC1 1Gb ethernet kartico?
Oba sta povezana na 2.5Gb switch. Testiral sem hitrost in ko sem na PC2 in prenesem 22GB mkv datoteko iz PC1, imam hitrost prenosa 290MB/s (potrebovalo je 75s).
Na PC1 imam 1Gb ethernet kartico
Sem dobil odgovor, na PC1 je tudi 2.5Gb kartica! Sploh nisem vedel vse do sedaj :D
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Razlika v UTP kablih (strani: 1 2 3 )Oddelek: Omrežja in internet | 27389 (4612) | bbbbbb2015 |
» | 2.5GBASE-T domače omrežjeOddelek: Omrežja in internet | 1814 (602) | krho |
» | Uporablja kdo router, ki ni standardna potrošniška wifi naprava za doma? (strani: 1 2 )Oddelek: Omrežja in internet | 7779 (4434) | m0LN4r |
» | UTP klešče (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 12625 (9391) | gumby |
» | Router z več izhodiOddelek: Omrežja in internet | 3729 (2758) | SeMiNeSanja |