Forum » Omrežja in internet » Kje kupiti cat 8 kabel na metre
Kje kupiti cat 8 kabel na metre
Laki_laik ::
Zaradi nepazljivosti sem nekako pretrgal kabel in ga moram zamenjat. Bi pa rad dal cat 8 kabel (rabim 20 m) vendar ga nikjer ne najdem da bi se prodajal na metražo. Oziroma ga najdem vendar že komplet z konektorji kar pa meni ne odgovarja zaradi vleke po cevi. Ve kdo kje ga kahko naročim preko spleta na metražo?
Hvala
Lp
Hvala
Lp
Furbo ::
Pač odstriži konektor na eni strani?
i5-13600K, Noctua NH-D15, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO,
Toughpower GF3 1000W, RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Furbo ()
dvihtelic ::
DeeJay ::
a pa maš CAT 8 konektorje? Mislm, da je še CAT 7 nemogoče dobit.
Največ kar sem videl pri nam so CAT 6A zidni keystone konektorji.
Največ kar sem videl pri nam so CAT 6A zidni keystone konektorji.
Don't f with me.
VelkBla ::
Zaradi nepazljivosti sem nekako pretrgal kabel in ga moram zamenjat. Bi pa rad dal cat 8 kabel (rabim 20 m) vendar ga nikjer ne najdem da bi se prodajal na metražo. Oziroma ga najdem vendar že komplet z konektorji kar pa meni ne odgovarja zaradi vleke po cevi. Ve kdo kje ga kahko naročim preko spleta na metražo?
Hvala
Lp
Vprašaj Rexel (ex Elektronabava), ElektroWatt (Trzin).
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: VelkBla ()
dvihtelic ::
Zimonem ::
Prej najdeš ustrezne switche za optiko kot pa za baker. Pa pri teh hitrostih je tudi fibr cenejši kot baker.
Zimonem ::
Nimam ker ne rabim, pa predrago je. Že 10gbit je bolj posledica trenutka preserancije.
Sicer pa modem , obični Ethernet kabel , router, od tu naprej pa sfp+ ,na ustrezen switch, naprej pa kamor nucaš sfp+ , drugam pa navaden cat6a.
Pa če razmiljaš o 40gbit mreži, rabiš tudi ustrezno opremo.
Sicer pa modem , obični Ethernet kabel , router, od tu naprej pa sfp+ ,na ustrezen switch, naprej pa kamor nucaš sfp+ , drugam pa navaden cat6a.
Pa če razmiljaš o 40gbit mreži, rabiš tudi ustrezno opremo.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Zimonem ()
Xserces ::
zaenkrat je cat6 še čisto ok. mogoče 6a ampak oprema za home userje še ne dohaja. za 10gbps je cat6 dost do cca 50m razdalje. Če je več 6a.
caz7 in 8 sta trenutno še predraga. Če rabiš 40gbps potem plačaš ampak dvomim da rabiš to doma
caz7 in 8 sta trenutno še predraga. Če rabiš 40gbps potem plačaš ampak dvomim da rabiš to doma
Intel i5-3570k @4.7GHz|MSI GTX 970 4G|MSI Z77 MPower|
G. Skill 8 GB 1600MHz|Corsair AX750|Seagate Barracuda 2TB|NZXT Gamma|
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Xserces ()
Xserces ::
Če si kje okol lj ti ga lah šenkam 20m cat6 al pa 6a.
Intel i5-3570k @4.7GHz|MSI GTX 970 4G|MSI Z77 MPower|
Skias ::
Vem, da je to že skoraj eno leto stara objava a vse eno pismo kako ste eni zateženi. Tudi jaz gledam, da bi ker mi dela tale CAT5e problem zamenjal in dal glede na ceno CAT8 in kolikor vidim edina ugodna stan, ki ni Amazon ali Ebay je www.hb-digital.de. Imajo tudi druge kable in seveda konektorje. Sicer pa Slovencem se še v sonce ne splača gledat za to pa mamo narejeno tako, da ko se nadgrajuje ne moreš uporabiti to kar je ampak moraš delat vse znova. Zakaj CAT8? Za to ker se ne mislim zafrkavat s tem čez nekaj let če pogledate že sedaj so linije 1GB in bo šlo navzgor aja eni pač veste samo šinfat tako, da taki raje obdržite pripombe zase in se od zavisti pojejte!
Glede optičnega kabla pa https://www.techtrade.si/opticni-instal... prvo je dražji in drugo če hočeš dat gor konektor za kar rabiš namensko napravo če pa vzameš z že nameščenim konektorjem pa tudi ni pocen in samo poglejte ceno pretvornika. Skratka eni pač pišete samo da lahko nekaj popluvate!
Glede optičnega kabla pa https://www.techtrade.si/opticni-instal... prvo je dražji in drugo če hočeš dat gor konektor za kar rabiš namensko napravo če pa vzameš z že nameščenim konektorjem pa tudi ni pocen in samo poglejte ceno pretvornika. Skratka eni pač pišete samo da lahko nekaj popluvate!
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Skias ()
Nikonja ::
Čez 10 let ne boš niti blizu cat7 ali 8 hitrosti v svoji hiši ali stanovanju ker ket prvo, niti pod razno nimaš potrebe za več kot 10Gb razen če nimaš server za 30 userjev doma. Za 99% potreb je tudi 1Gb več kot dovolj, kje pa 10Gb. Plus to da mrežna oprema za karkoli čez 1Gb je eksponencijalno dražja. 2.5Gb je noro drag, kje pa 10 ali celo 40Gb.
Ti kar kupi cat8 ampak dejanske koristi boš mogoče imel od tega čez 30 let. In zato je optika boljša ker enkrat daš in imaš mir skoraj do konca življenja.
Ti kar kupi cat8 ampak dejanske koristi boš mogoče imel od tega čez 30 let. In zato je optika boljša ker enkrat daš in imaš mir skoraj do konca življenja.
Ti kar seštej stroške kabla in konektorjev na cat8 in primerjaj s cat6..
..morda ugotoviš, da se ti naslednjih 20 let bolj splača razliko vložiti v kako naložbo.
Linije ponudnikov interneta (za gospodinjstva) še lep čas ne rabijo iti preko 1gbit.
..morda ugotoviš, da se ti naslednjih 20 let bolj splača razliko vložiti v kako naložbo.
Linije ponudnikov interneta (za gospodinjstva) še lep čas ne rabijo iti preko 1gbit.
Vesoljc ::
Čez 10 let ne boš niti blizu cat7 ali 8 hitrosti v svoji hiši ali stanovanju ker ket prvo, niti pod razno nimaš potrebe za več kot 10Gb razen če nimaš server za 30 userjev doma. Za 99% potreb je tudi 1Gb več kot dovolj, kje pa 10Gb. Plus to da mrežna oprema za karkoli čez 1Gb je eksponencijalno dražja. 2.5Gb je noro drag, kje pa 10 ali celo 40Gb.
ajdi, 10g+ se strinjam, ampak 2.5g je pa ze kr ugodno.
mrezne so 20e+ (https://www.amazon.de/s?k=2.5g+network+...
tihi pasivni switch pa od nekih 80e+ (https://www.amazon.de/s?k=2.5g+switch&c...
@OP
kar se pa kablov tice pa res ne pretiravat...
doma mi na cat5e cisto lepo deluje 10g mreza
Abnormal behavior of abnormal brain makes me normal...
za 10m CAT 8 z 2 RJ45 konektorjema te pride 14,89€ Dejanska razlika med CAT5e tudi CAT6 in CAT 8 je, da ima CAT 8 več slojno izolacijo žic v samem kablu in s tem prepreči šum. EFB kvaliteten priključni optični kabel SM OS2 10m rumen za povezovanje aktivnih in pasivnih naprav v optična omrežja… 10,46 € z DDV pol pa rabiš še pretvornik, ki te stane en okrog 36€+ in seveda rabiš 2. Optika do hiše je super kaj več pa je predraga. PA še to. Kolikor sem sploh gledal dobiš v Sloveniji kratke CAT 8 kable in 1 trgovec ponuja 500m dolg kabel kar je norost tako, da ostane le tujina. CAT 8 1,29 € pro 1 m CAT 7 0,89 € pro 1 m (če gledaš na skupno 10m).
hojnikb ::
cat 6a je preklo glave za doma, ker itk več k 10Gbit nebos koristil se lep čas. Itk das kabl v kanal in k se enkrat izkaze ta kabel kot dejanski bottleneck, potegnes ven in das not optiko al whatever bo takrat aktualno...
Aja, pa ne kupovat CCA kablov, pa nebo problmov.. Kvaliteten 5e kabl tut nese 10gbit na kratke loope..
Aja, pa ne kupovat CCA kablov, pa nebo problmov.. Kvaliteten 5e kabl tut nese 10gbit na kratke loope..
#brezpodpisa
Zgodovina sprememb…
- spremenil: hojnikb ()
Sam bi moral menjat 2 CAT 5e kabla dolžine 10m ker sta oba fuč. En povzroča leg da te kap drugi pa ne spusti skoz več kot 100Mbit + tega je bil ta, ki prepušča 100Mbit originalen in ga nišče ni gibal. Poana pa je bila v tem. Če nekdo vpraša, kje lahko kupim Lamborgini mu poveš če veš pot do trgovine ne pa, da mu težiš kako se to ne splača in kako slabe imamo v Sloveniji ceste. To je njegov problem ne tvoj!
Najprej zamenjaj priključke na obstoječih kablih, se mi zdi, da je tu največ težav.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Omrežje v novogradji - majhna hišaOddelek: Omrežja in internet | 3542 (288) | matobeli |
» | Telekom ukinja kabelsko TV (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 4254 (1153) | mancslo |
» | Razlika v UTP kablih (strani: 1 2 3 )Oddelek: Omrežja in internet | 27532 (4755) | bbbbbb2015 |
» | Napeljava omrežnih kablovOddelek: Omrežja in internet | 1354 (875) | Lonsarg |
» | Domača mreža - kabliOddelek: Omrežja in internet | 3763 (2441) | XS!D3 |