Forum » Omrežja in internet » stacionarni internet
stacionarni internet
j0ker94 ::
Zanima me kaj lahko naredim sploh glede interneta? Trenutno sem pri A1 in imam paket ki vsebuje internet do 20/5MB . Jaz teh hitrosti niti približno nedosegam. Živim na vasi kjer nimamo kabla za optični internet.Ponudili so mi možnost da mi naredijo izkop vendar mi je predrago (predračun 1600€ in 400€ krijejo oni) . Vprašal sem tudi na telemachu in tudi pri njih nebi mogel imeti hitrejšega interneta. Prilagam sliko speedtesta (vse naprave so bile izključene. tv,wifi,...) https://prnt.sc/v9d60v
Obstaja sploh kaka možnost, da bi dobil hitrejši internet razen teden da plačam teh 1400€?
Obstaja sploh kaka možnost, da bi dobil hitrejši internet razen teden da plačam teh 1400€?
bluefish ::
Če ne gre po žici, lahko probaš mobilni internet. Konkretnih ponudb ne poznam - po hitrem pregledu ponuja A1 do 20/5 preko mobilnega omrežja z omejitvijo prenosa 200 GB mesečno, z mesečnim doplačilom 5 € neomejeno. Prav tako je za 5 € / mesec možno povišati hitrost na do 40/5.
https://www.a1.si/a1-brezzicni-net
Pred tem je seveda dobro, če se s telefonom preveri, kak je signal oz. dejanska hitrost.
https://www.a1.si/a1-brezzicni-net
Pred tem je seveda dobro, če se s telefonom preveri, kak je signal oz. dejanska hitrost.
Preveril sem na telefonu v sobi kjer bi imel ta internet in je tukaj download na 4g 79MB
Morda veš kako je z stabilnostjo te povezave ?
Morda veš kako je z stabilnostjo te povezave ?
Naj pa vsaj testira, če je bolje od trenutne situacije.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: bluefish ()
bauci ::
Jaz ima ta paket 20/5 in dodatno neomejen promet. Na vasi. Sem zadovoljen. 99% časa dela na tej hitrosti.
Jaz ima ta paket 20/5 in dodatno neomejen promet. Na vasi. Sem zadovoljen. 99% časa dela na tej hitrosti.
A se ti povezava kaj prekinja vmes?
20/5 po kablu je stokrat bolje kot 50/20 po zraku.
če bi imel 20/5 po kablu sploh nebi premišljeval glede druge opcije, ampak ponavadi imam 5/0,5...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: j0ker94 ()
bauci ::
Ne. Ne prekinja. Se pa občasno zgodi da mrkne za kakšno uro ampak takrat ima A1 kakšno večjo okvaro. Kot vsi. Tudi modem, ki ga dobiš za 1EUR, če se vežeš za dve leti je ok. Je pa fino, da doplačaš dobre 4EUR za neomejen promet, ker se 200GB kar hitro nabere posebej v teh časih, ko se več dela od doma.
Mislim, da lahko modem in kartico dobiš za testirat - nisem pa ziher, ker te zadeve stalno nekaj spreminjajo.
Mislim, da lahko modem in kartico dobiš za testirat - nisem pa ziher, ker te zadeve stalno nekaj spreminjajo.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: bauci ()
Ne. Ne prekinja. Se pa občasno zgodi da mrkne za kakšno uro ampak takrat ima A1 kakšno večjo okvaro. Kot vsi. Tudi modem, ki ga dobiš za 1€, če se vežeš za dve leti je ok. Je pa fino, da doplačaš dobre 4€ za neomejen promet, ker se 200GB kar hitro nabere posebej v teh časih, ko se več dela od doma.
Ja to bi si itak vzel za neomejeno in to da bi probal 40/5 za 5€ dodatnih.
Če vzamem ta brezžični 4g internet , lahko naprimer drug računalnik naprej koristim na kablu kot sem do sedaj?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: j0ker94 ()
Lahko. Za 4G dobiš drug modem, ki ni vezan na telefonski priključek. Kot bi uporabljal mobilni telefon.
kixs ::
A nima A1 moznost kombiniranega interneta preko kabla in preko mobilnega? Vsaj pri meni so to omenili, ker gre preko kabla zgolj 5Mbit, ampak tudi mobilni je svoh. Enkrat bi bo dojadilo in bom sel sam kopat jarek za optiko :lol:
DOOM_er ::
mi imamo A1 40/5 neomejen prenos. Živimo 4km zračne stran od oddajnika in zadeva je semi-okej. Prej sem imel 15 let optiko, in sem se kar precej razvadil. Za kakšen online CS:GO zadeva ni glih fajn, ampak vse ostalo kar okej dela, razen ko so nalivi, sneg ali težave na omrežju (kar je precej pogosto)
Robots will steal your job. But that's OK
DjJuvan ::
pri telekomu maš lahk neomejen mobilni internet 50/15 za cca 40€. Sicer le poslovni uporabniki. Ga uporabljam že 2 leti.
Je ta 4g hitrost odvisno tudi od tega kateri router imaš? ali je vseeno če imaš tega ki ti oni dajo ali Nighthawk M1
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | ario ponudnik (strani: 1 2 )Oddelek: Omrežja in internet | 15824 (3531) | markasaso12 |
» | T-2 ali A1 za internet doma?Oddelek: Omrežja in internet | 13825 (6021) | crypto0 |
» | InternetOddelek: Pomoč in nasveti | 1217 (960) | Scorpy84 |
» | A1 TV AS LTE (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Omrežja in internet | 55162 (30501) | brez-imenko |