» »

Kateri razdelilnik za parice?

Kateri razdelilnik za parice?

jWill55 ::

V večstanovanjsko stavbo smo iz glavne Telekom omarice potegnili 14-žilni kabel za 7 internetnih priklopov. Trenutno imamo dva priklopa urejena tako, da sta UTP kabla zvezana na proste parice, bi pa rad zadevo uredil lepše z mrežno omarico in razdelilnikom. Ne vem pa, kakšen oziroma kateri razdelilnik kupiti za takšno stvar, verjetno običajen switch ne pride v poštev?

Hvala za pomoč

SeMiNeSanja ::

Rabiš manjši patch panel.

Najbolje, da imaš vse skupaj v omarici, ki se jo lahko zaklene. Ne rabi pa to biti neka velika ali draga omara, saj na tem 'vozlišču' nimaš aktivne opreme. Bolj bistvena je zaščita pred nepooblaščenimi posegi - ključavnica.
Pričujoče sporočilo je (lahko) oglasno sporočilo
- četudi na prvi pogled ni prepoznavno kot tako.
(Zdaj me pa obtožite prikritega oglaševanja, če morete!)

Hvala. Patch panele sem opazil, da so samo na UTP, nisem našel nobenega na telefonski priključek. Se ti mogoče sanja, kje ga dobiti?

darkolord ::

Telefonski priključek paše paše v patch panel za "UTP".

ToniT ::

V bistvu se za telefonske parice uporablja razdelilna letev.
Recimo nekaj takega

darkolord, kolikor vem, so konektorji na UTPjih za lokalno mrežo večji od tistega konektorja za telefonsko linijo.

ToniT, hvala - gre to v takšno omarico, ali rabim še kakšne nosilce?
https://www.schrack.si/trgovina/telefon...

Tega pa ne vem. Mislim pa, da bi morala iti brez problema.

darkolord ::

jWill55 je izjavil:

darkolord, kolikor vem, so konektorji na UTPjih za lokalno mrežo večji od tistega konektorja za telefonsko linijo.
So večji, ampak manjši konektor paše v večjo luknjo.

SeMiNeSanja ::

jWill55 je izjavil:

Hvala. Patch panele sem opazil, da so samo na UTP, nisem našel nobenega na telefonski priključek. Se ti mogoče sanja, kje ga dobiti?

Pa saj nimaš 'telefonskega priključka'?
Verjetno imaš zgolj kabel s 14 žicami?

Ali so telekomovci kaj 'naštrikali'? Bi bilo nekako čudno...

Drugače zdaj, ko je ToniT omenil tisto LSA letev, se tudi meni zdi boljša opcija od patch panela, saj imaš opravka s 'statično' povezavo žic, medtem ko so patch paneli bolj za zadeve, kjer rabiš neko 'fleksibilnost' - da lahko po potrebi pretikaš kable.
V kombinaciji s tisto omarico se mi zdi čisto ok zadeva.

Ker pa nisem telefonist, ti ne vem povedati, ali tista LSA letev tudi dobro drži žice iz UTP kabla - če boš do posameznih stanovanj napeljeval UTP kabel. Se mi namreč zdi, da so telefonistične žice nekoliko debelejše?
Pričujoče sporočilo je (lahko) oglasno sporočilo
- četudi na prvi pogled ni prepoznavno kot tako.
(Zdaj me pa obtožite prikritega oglaševanja, če morete!)

LSA letev drži žice iz UTP kabla - preverjeno.

Super, hvala vsem, bom vzel LSA letev in tisto omarico pa da vidimo. Je pa stvar taka, da smo ta kabel sami potegnili od Telekom omarice v notranjost hiše, od tu pa je Telekomov tehnik razdelil kar tako, da je povezal žice in pustil vse "v luftu". Je rekel, da si moramo sami urediti lepše, če želimo :)

Zimonem ::

Če imaš v omarici letev lahko vzameš tudi samo sponke za letve. Dobiš v različnih barvah. Na vratca pa potem nalepiš legendo.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Domače omrežje

Oddelek: Omrežja in internet
403941 (2987) dj_uro
»

Internet po hiši (strani: 1 2 )

Oddelek: Omrežja in internet
6814712 (9502) XS!D3
»