» »

Covid izkušnje

Covid izkušnje

Bolt ::

Moram se oglasit, ker preberem toliko dezinformacij, da kr glava peče.
Če bi tu notri komentirali res samo taki, ki so res imeli potrjen oseben stik z okuženo osebo ali bili okuženi, potem bi bila tudi kvaliteta oziroma nivo komuniciranja drugačen. Tako pa nabijajo vsi eden čez drugega brez kakšne osnove.
Naj povem iz prve roke, svojo izkušnjo, ker ravno z ženo prebolevava ta covid.
Žena je dobila prve simplome v petek(16.10), slabo počutje, bolela glava, vročine ni imela. Ker se ji to večkrat zgodi, takoj seveda za vsako malenkost ne tečeš k zdravniku. V soboto še šla v službo, toda ker se je slabo počutila je šla raje domov, stikov ni imela razen z mano. V soboto dopoldan poklicala dežurnega zdravnika, kateri ji je glede na opisane simptome dejal, ja, ja, to je "covid". Dobila je datum testiranja v ponedeljek zvečer.
Ponedeljek zvečer testiranje, izvidi v torek popoldan-pozitivna.
Doma v dvosobnem stanovanju, koliko se lahko distancirava se ve. Spiva vsak v svoji sobi, wc, kopalnico se uporablja skupaj, kuhinja tudi, cel čas ne more bit zaprta v sobi, zato je šla kdaj pa kdaj v dnevni prostor pogledat TV, daljinca se dotikava oba, pip, kljuk tudi, se razkužujeva, roke umivava več kot ponavadi toda kaj več že ne moreš naredit, ker kakorkoli se paziš pride do takega ali drugačnega stika.
Nekih hudih bolečin ni imela. Vsak dan, ko se je zjutraj zbudila ah saj meni nič ni. Bolela jo je glava, mišice, križ, hrbet... vročine ni imela višje od 37° od samega začetka več ali manj čist normalna temperatura tam okoli 36,5 do 36,9.
Jaz do danes, pa sva v karanteni se pravi od petka 16.10. v stanovanju, nikamor nisva šla, še nisem dobil nobenih simptomov, razen povečanih napadov kašlja katere pa sem imel v manjšem obsegu že cel mesec. Oba sva v dokaj rizični skupini od 49 do 51 let.
Zaradi povečanega kašlja me je moj osebni zdravnik poslal na testiranje. Test v četrtek, izvid negativen v petek 23.10.
Naj povem oba dobila sms po približno 20 urah. Njo ker je bila pozitivna tudi potem drugi dan poklicala epidemiologinja. Seveda potem še klic (oziroma kar dobro komuniciramo tudi preko elektronskih sporočil) osebnega zdravnika.
Trenutno sem v bolniški še ta teden. Preventivno zaradi izolacije-karantene zaradi stika-bivanja z okuženo osebo, predvsem pa zaradi povečanega kašlja, kar ni normalno, je eden od glavnih simptomov ni pa pogoj, kot ne temperatura. Eden vidnejših simptomov, kar jih jaz vidim in da so res skorajda pri vsakem okuženem z covid je iguba vonja in okusa.
Če ste bili v zadnjem času na kakšnem pregledu v zd. domu ali kateri od bolnišnic, potem veste kaj se zgodi, če samo omenite, da kašljate kaj šele da imate povišano tempereatur. To so izkušnje iz prve roke in nič ne lažem ali nakladam.
Zaradi teh napadov kašlja si predstavljate kakšne poglede si deležen v službi od sodelavcev, ko te napade kašelj.
Problem bit doma je bolj psihično, ker če si zaprt takole v stanovanju in nikamor ne greš nič čudnega, da te vse boli, misliš samo na vse bolečine tudi tiste ki jih ni, malo zakašlaš že pomisliš o kaj sem jaz tudi okužen...
Tako da za vse tiste, ki to primerjajo z gripo. To ni niti G od gripe. Mogoče nek lažji prehlad, viroza.
Sem imel gripo in raznorazne viroze, vsako leto dvakrat prehlajen za kakšen teden dni, spomladi in jeseni, pa to ni nič v primerjavi s tem.
Sam sem se lansko leto 2019 novembra prvič cepil proti gripi. Ne vem ali ima to kakšen vpliv od takrat nisem bil še niti prehlajen kaj šele hujšega, ne vem.
Tako da ne zganjajte panike. Ni to nek bau bau. Že prej sem bil full skeptičen do pretiravanja glede tega kako huda je ta bolezen. Sedaj ne samo da vem sem tudi izkusil kako je to v praksi. Čuvajo naj se res starejši tam od 65 naprej ali kakšni s kakšnimi pridruženimi boleznimi, toda taki se morajo pazit tudi gripe, viroze ali prehlada, ker jih tudi to lahko pokoplje.
Predvsem pa ne verjemite vsem tem nakladačem na forumu, ker kot berem večina od teh tega virusa še ni prebolel in vse kar pišejo pišejo na pamet oziroma, ker so to nekje prebrali. Takim ni za verjet NIČ. Nimajo pojma.
Verjemite tistim, ki jih dobro poznate in so to res preboleli in na podlagi teh se odločajte.

In pa še to iz prejšne teme.

feryz je izjavil:

Evo, čisto frišna. Od sodelavke brat kašlja, 40 let, vročina, bla bla. Pokliče v torek k zdravniku, pravi v četrtek ob 10-ih test. V domačem zdravstvenem. V četrtek je bil že ok, vseeno odkoraka na test. Odda in čaka. Petek ob desetih še nič. Petek, pet popoldan, še nič. Pred sedmo potem sam pokliče v zdravstveni, kao na recepcijo, tam ga nekaj časa pustijo čakati in mu potem povejo, da je pozitiven. Nima pojma, kdo mu to pove. Osebni zdravnik ga bo kontaktiral. Danes, pobedeljek, do štirih, ga ni še nihče kontaktiral, nobene kode, nobenih navodil, popolnoma nič. Ta teden bo še doma, potem pa nazaj v šiht.

Jaz, če bi imel takega os. zdravnika bi ga čimprej zamenjal.
Sedaj ali nakladate in si izmišljujete, verjamem pa, da je naše zdravstvo v razsulu. In bilo je že prej, na to se opozarja že lata in leta. Ne moreš pa to težavo rešit v pol leta posebej ne v takih pogojih.
Toda niso vsi zdravniki enaki. Nekateri odlično opravljajo svoje delo. Toda če se sami med sabo ne znajo organizirat za to ni kriva politika.
Kot prvi je tukaj vsak posameznik. Kot drugo pa so potem direktorji posabeznih domov in bolnišnic, ki morajo poskrbet, da delo v njihovih ustanovah poteka kot je potrebno in oni morajo posredovat naprej kako in kaj naj se ukrapa, šele potem je tukaj minister in ostali, da na podlagi teh predlogov to izvedejo na višjem nivoju. Tudi pri vas doma ni kriv Janša, če imate družinske probleme.
Lahko naštejem 10 različnih primerov iz istega zd. doma in od istega os. zdravnika, ki se popolnoma razlikujejo, nekoga obravnavajo tako drugega drugače, pa gre lahko za isto "bolezen" tako da vsak ima po svoje prav.
Toda to še ne pomeni da je za to kriv Janša.
Najprej naj vsak razčisti pri sebi potem pri svojem zdravniku in tako naprej. Ne pa da so za vse že v štartu krivi drugi.
Naj povem še par osebnih bizarnih primerov, ki sem jih opazil:
Grem iz stanovanja v bloku, po stopnišču, nobeden ne nosi maske, vključno z poštarjem pred nabiralniki kjer, trije v rinčku čakajo na pošto, katero jim bo izročil poštar. Pridejo pred blok kjer naokoli na par 100m ni nikjer nobenega začnejo prav "vestno" natikat masko in gledat okoli, če jih kdo iz okna opazuje, če so si nadeli masko. Potem gredo po cesti pridejo do znancev in spet trije v rinčku snamejo masko pod brado, da lahko opravljajo, kakšna krivica se jim godi, ker so taki in drugačni ukrepi.
Potem sosed privatnik kao. Vsakič ko ga srečam joka kako so ga prizadeli ti ukrepi. Nikoli ga še nisem videl, ne njega ne žene, da bi kakšnega od ukrepov upošteval, ker on frajer težak privatnik. Taki so potem najbolj glasni.
Sosed policaj: Še nikoli nisem njega ne žene videl, da bi nosil masko.
A je sploh še kaj za dodat.
Najprej razčistimo pri sebi.


Pa prosim, da se tema ne spremeni spet v merjenje kdo ima daljšega.
Moderatorji naj brišejo sproti take komentarje, ki ne sodijo v temo, ne pa potem, ko je že prepozno.
  • zaklenil: bluefish ()

Miha 333 ::

Pa saj je značilno, da ima večina blag potek bolezni. Problem je tisti %, ki ima težjega.

misek ::

Bolt je izjavil:

Tako da ne zganjajte panike. Ni to nek bau bau.
Povej ti to mojemu znancu, ki je pa bil na intenzivni negi. Imel se je prav fajn. NOT!

Bolt ::

misek je izjavil:

Bolt je izjavil:

Tako da ne zganjajte panike. Ni to nek bau bau.
Povej ti to mojemu znancu, ki je pa bil na intenzivni negi. Imel se je prav fajn. NOT!

Verjamem, da taki obstajajo. Nobenemu tega ne privoščim.
Toda koliko? 200 od 2.000,000 M

Ne delajte panike, no. Raje se čimbolj držite ukrepov. Treba se je prekužit in to je to.

misek ::

Bolt je izjavil:

Toda koliko? 200 od 2.000,000 M
Po moje je pa številka precej, precej višja. Kar se bo itak pokazalo v naslednjih tednih.

Aston_11 ::

Bolt je izjavil:

Toda koliko? 200 od 2.000,000
Operacija na srcu s številkami.

jakan123 ::

misek je izjavil:

Bolt je izjavil:

Tako da ne zganjajte panike. Ni to nek bau bau.
Povej ti to mojemu znancu, ki je pa bil na intenzivni negi. Imel se je prav fajn. NOT!


Pri vsaki bolezni lahko pride do zapletov. Jaz sem pred 4 leti pristal na intezivni zaradi obične viroze. Pri vsaki bolezni imaš nek % ljudi, kjer pride do zapletov. Starejši kot si in po možnosti še kakšne kronične bolezni ali pa veliko smole in si hitro v tem procentu.

eric_cartman ::

Največji problem je, ker ne veš ali si rojen pod srečno zvezdo ali pa te bo mati narava še malo zafrkavala in te vtaknila pod procent ljudi s težjo varianto okužbe.

Da bi se šel prostovoljno okužit/prekužit? Ne hvala.. To raje prepustim drugim, da to storijo namesto mene.

free_rider ::

Se pridružujem mnenju OP.

Zbolel sem 6.10. - vročina do 38, klasična utrujenost po telesu - kar je logično, telo se bori proti virusu, proizvaja protitelesa. Naslednji dan 7.10. podobno, proti večeru že izboljšanje. Testiranje sem imel 8.10. zjutraj, ko praktično ni bilo več znakov, ne vročine, ne bolečin. Le rahlo poln nos, kar posledično pomeni tudi izgubo vonja. Okus je bil normalen. V času vročine sem v glavnem preležal, pil čaj. Zgubil sem apetit, 4 kg teže (predvsem na račun vode/dehidracije/znojenja).

Izvid testa pozitiven, 10 dni karantene doma zame in za partnerko (sva okrog 40). Pri tem pa ona ni imela znakov, niti jo niso napotili na testiranje, tako da še zdaj ne ve, ali je imela virus ali ne. Niti ni važno. Tudi sam ne vem, od kje sem dobil virus, so bili primeri v službi, vendar stikov z njimi nisem imel.

V glavnem kar se izkušenj prebolevanja tiče, prehlad z povišano temperaturo. Sem imel že hujše prehlade. Ne vem a sem jo poceni odnesel, pridruženih bolezni nimam, mineva 7 let od kar sem nehal kaditi, pljuča zdrava... V času okužbe pa nisem imel prav nobenih težav z dihanjem. Pa nisem ravno zdrav, športni tip človeka.

Pa še vsem skeptikom: virus obstaja ja, je še dokaj neraziskan, zato bi bilo hvaležno čim manj širjenja kvazi teorij in modrovanja profi forumašov. Zaupajte stroki in znanosti. S cepivom se bo znalo omejiti širjenje, do takrat pa poskušajmo zmanjšati kolikor se da.

Blazz ::

reply OPju, da ne bom citiral. Žal si ti eden tistih, ki postavlja dejstva na podlagi izkušnje enega primera, v temu primeru lastnega, kar te v tem primeru še lažje prepriča v napačna sklepanja... poznam pa osebo iz prve roke, okol 40 let, brez kakršnihkoli pridruženih bolezni, bil na respiratorju 14 dni, spomladi, še sedaj ima posledice, npr. tresejo se mu roke. In zdej grem tud jaz lahko sklepat na podlagi tega enega primera, da je bolezen zelo huda...

skratka hvala, da si delil svojo izkušnjo in lahko si vesel, da (še) nimata komplikacij, ni pa to za vse tako. In ni potrebno na tak način argumentirati kaj je bau bau in kaj ne.

kuall ::

Ljudje spet dokazujejo, da niso zmožni razmišljat na nivoju statistike. Jaz sem zmožen in se zavedam, da je nek mali % možnosti, da kdo v moji družini ne bo mogel dihati zarad covida (se spomnite, da so covid čisto na začetku imenovali čudna pljučnica?). In če bo preveč vas lolekov naenkrat porabilo zdravnike bo zmanjkal zdravnik za nekoga iz moje družine. Samo za to se gre.

harvey ::

Bolt je izjavil:


Ne delajte panike, no. Raje se čimbolj držite ukrepov. Treba se je prekužit in to je to.

In kaj boš dosegel s prekuženostjo? Tule pri SARS-Cov-2 ne špila to dolgo, da ko preboliš si imun.
Ar scáth a chéile a mhaireann na daoine.
------

Utk ::

Jaz sem enkrat videl ko se je človek pred mano prevrnil s katrco, potem pa sam splezal ven. Prometne nesreče sploh niso neka stvar, ne vem zakaj tolko panike, tudi če se prevrneš, ti itak ni nič. Tudi airbagi so itak brez veze. Tist jih ni imel.

Facebook dev ::

Bolt je izjavil:

Moram se oglasit, ker preberem toliko dezinformacij, da kr glava peče.
Če bi tu notri komentirali res samo taki, ki so res imeli potrjen oseben stik z okuženo osebo ali bili okuženi, potem bi bila tudi kvaliteta oziroma nivo komuniciranja drugačen. Tako pa nabijajo vsi eden čez drugega brez kakšne osnove.
Naj povem iz prve roke, svojo izkušnjo, ker ravno z ženo prebolevava ta covid.
Žena je dobila prve simplome v petek(16.10), slabo počutje, bolela glava, vročine ni imela. Ker se ji to večkrat zgodi, takoj seveda za vsako malenkost ne tečeš k zdravniku. V soboto še šla v službo, toda ker se je slabo počutila je šla raje domov, stikov ni imela razen z mano. V soboto dopoldan poklicala dežurnega zdravnika, kateri ji je glede na opisane simptome dejal, ja, ja, to je "covid". Dobila je datum testiranja v ponedeljek zvečer.
Ponedeljek zvečer testiranje, izvidi v torek popoldan-pozitivna.
Doma v dvosobnem stanovanju, koliko se lahko distancirava se ve. Spiva vsak v svoji sobi, wc, kopalnico se uporablja skupaj, kuhinja tudi, cel čas ne more bit zaprta v sobi, zato je šla kdaj pa kdaj v dnevni prostor pogledat TV, daljinca se dotikava oba, pip, kljuk tudi, se razkužujeva, roke umivava več kot ponavadi toda kaj več že ne moreš naredit, ker kakorkoli se paziš pride do takega ali drugačnega stika.
Nekih hudih bolečin ni imela. Vsak dan, ko se je zjutraj zbudila ah saj meni nič ni. Bolela jo je glava, mišice, križ, hrbet... vročine ni imela višje od 37° od samega začetka več ali manj čist normalna temperatura tam okoli 36,5 do 36,9.
Jaz do danes, pa sva v karanteni se pravi od petka 16.10. v stanovanju, nikamor nisva šla, še nisem dobil nobenih simptomov, razen povečanih napadov kašlja katere pa sem imel v manjšem obsegu že cel mesec. Oba sva v dokaj rizični skupini od 49 do 51 let.
Zaradi povečanega kašlja me je moj osebni zdravnik poslal na testiranje. Test v četrtek, izvid negativen v petek 23.10.
Naj povem oba dobila sms po približno 20 urah. Njo ker je bila pozitivna tudi potem drugi dan poklicala epidemiologinja. Seveda potem še klic (oziroma kar dobro komuniciramo tudi preko elektronskih sporočil) osebnega zdravnika.
Trenutno sem v bolniški še ta teden. Preventivno zaradi izolacije-karantene zaradi stika-bivanja z okuženo osebo, predvsem pa zaradi povečanega kašlja, kar ni normalno, je eden od glavnih simptomov ni pa pogoj, kot ne temperatura. Eden vidnejših simptomov, kar jih jaz vidim in da so res skorajda pri vsakem okuženem z covid je iguba vonja in okusa.
Če ste bili v zadnjem času na kakšnem pregledu v zd. domu ali kateri od bolnišnic, potem veste kaj se zgodi, če samo omenite, da kašljate kaj šele da imate povišano tempereatur. To so izkušnje iz prve roke in nič ne lažem ali nakladam.
Zaradi teh napadov kašlja si predstavljate kakšne poglede si deležen v službi od sodelavcev, ko te napade kašelj.
Problem bit doma je bolj psihično, ker če si zaprt takole v stanovanju in nikamor ne greš nič čudnega, da te vse boli, misliš samo na vse bolečine tudi tiste ki jih ni, malo zakašlaš že pomisliš o kaj sem jaz tudi okužen...
Tako da za vse tiste, ki to primerjajo z gripo. To ni niti G od gripe. Mogoče nek lažji prehlad, viroza.
Sem imel gripo in raznorazne viroze, vsako leto dvakrat prehlajen za kakšen teden dni, spomladi in jeseni, pa to ni nič v primerjavi s tem.
Sam sem se lansko leto 2019 novembra prvič cepil proti gripi. Ne vem ali ima to kakšen vpliv od takrat nisem bil še niti prehlajen kaj šele hujšega, ne vem.
Tako da ne zganjajte panike. Ni to nek bau bau. Že prej sem bil full skeptičen do pretiravanja glede tega kako huda je ta bolezen. Sedaj ne samo da vem sem tudi izkusil kako je to v praksi. Čuvajo naj se res starejši tam od 65 naprej ali kakšni s kakšnimi pridruženimi boleznimi, toda taki se morajo pazit tudi gripe, viroze ali prehlada, ker jih tudi to lahko pokoplje.
Predvsem pa ne verjemite vsem tem nakladačem na forumu, ker kot berem večina od teh tega virusa še ni prebolel in vse kar pišejo pišejo na pamet oziroma, ker so to nekje prebrali. Takim ni za verjet NIČ. Nimajo pojma.
Verjemite tistim, ki jih dobro poznate in so to res preboleli in na podlagi teh se odločajte.

In pa še to iz prejšne teme.

feryz je izjavil:

Evo, čisto frišna. Od sodelavke brat kašlja, 40 let, vročina, bla bla. Pokliče v torek k zdravniku, pravi v četrtek ob 10-ih test. V domačem zdravstvenem. V četrtek je bil že ok, vseeno odkoraka na test. Odda in čaka. Petek ob desetih še nič. Petek, pet popoldan, še nič. Pred sedmo potem sam pokliče v zdravstveni, kao na recepcijo, tam ga nekaj časa pustijo čakati in mu potem povejo, da je pozitiven. Nima pojma, kdo mu to pove. Osebni zdravnik ga bo kontaktiral. Danes, pobedeljek, do štirih, ga ni še nihče kontaktiral, nobene kode, nobenih navodil, popolnoma nič. Ta teden bo še doma, potem pa nazaj v šiht.

Jaz, če bi imel takega os. zdravnika bi ga čimprej zamenjal.
Sedaj ali nakladate in si izmišljujete, verjamem pa, da je naše zdravstvo v razsulu. In bilo je že prej, na to se opozarja že lata in leta. Ne moreš pa to težavo rešit v pol leta posebej ne v takih pogojih.
Toda niso vsi zdravniki enaki. Nekateri odlično opravljajo svoje delo. Toda če se sami med sabo ne znajo organizirat za to ni kriva politika.
Kot prvi je tukaj vsak posameznik. Kot drugo pa so potem direktorji posabeznih domov in bolnišnic, ki morajo poskrbet, da delo v njihovih ustanovah poteka kot je potrebno in oni morajo posredovat naprej kako in kaj naj se ukrapa, šele potem je tukaj minister in ostali, da na podlagi teh predlogov to izvedejo na višjem nivoju. Tudi pri vas doma ni kriv Janša, če imate družinske probleme.
Lahko naštejem 10 različnih primerov iz istega zd. doma in od istega os. zdravnika, ki se popolnoma razlikujejo, nekoga obravnavajo tako drugega drugače, pa gre lahko za isto "bolezen" tako da vsak ima po svoje prav.
Toda to še ne pomeni da je za to kriv Janša.
Najprej naj vsak razčisti pri sebi potem pri svojem zdravniku in tako naprej. Ne pa da so za vse že v štartu krivi drugi.
Naj povem še par osebnih bizarnih primerov, ki sem jih opazil:
Grem iz stanovanja v bloku, po stopnišču, nobeden ne nosi maske, vključno z poštarjem pred nabiralniki kjer, trije v rinčku čakajo na pošto, katero jim bo izročil poštar. Pridejo pred blok kjer naokoli na par 100m ni nikjer nobenega začnejo prav "vestno" natikat masko in gledat okoli, če jih kdo iz okna opazuje, če so si nadeli masko. Potem gredo po cesti pridejo do znancev in spet trije v rinčku snamejo masko pod brado, da lahko opravljajo, kakšna krivica se jim godi, ker so taki in drugačni ukrepi.
Potem sosed privatnik kao. Vsakič ko ga srečam joka kako so ga prizadeli ti ukrepi. Nikoli ga še nisem videl, ne njega ne žene, da bi kakšnega od ukrepov upošteval, ker on frajer težak privatnik. Taki so potem najbolj glasni.
Sosed policaj: Še nikoli nisem njega ne žene videl, da bi nosil masko.
A je sploh še kaj za dodat.
Najprej razčistimo pri sebi.


Pa prosim, da se tema ne spremeni spet v merjenje kdo ima daljšega.
Moderatorji naj brišejo sproti take komentarje, ki ne sodijo v temo, ne pa potem, ko je že prepozno.


Tako je. Virus ni nič takega. Vsi ljudje v bolnišnicah in na intenzivni pa samo igrajo. Nekateri se dajo tudi ubiti, samo zato da lahko vlada poroča o številu dodatnih umrlih vsak dan. To ni niti G od gripe. Lažji prehlad mogoče. /s

Nisi edini na svetu in svet se ne vrti okoli tebe. Bodi vesel, da imata oba z ženo blažjo potek bolezni in da se pri vama nič ni zapletlo. Ne pa posplošuj iz svojega primera na vse in se ne delaj pametnega.
If you can't handle me at my worst,
you don't deserve me at my best.

Smurf ::

Bom jaz OPju odgovoril na eno njegovo vprasanje, ki ga je imel nekaj mesecev nazaj na njegov nacin.

Vprasanje se je glasilo, kje vzeti kredit 5k-6k do 36 mesecev.

Odgovor je, da se za 2 meseca odreces extra luksuzu zato, da prisparas tistih dodatnih 5-6k in potem ne rabis jemati kredita.

Sem s testiral na sebi in deluje. Ni nek bav bav.

tikitoki ::

O lej, nekdo, ki slucajno nima hudega poteka bolezni, drugim bluzi, da jim ni treba skrbeti. Med epidemijo bi bilo taksne, kot si ti potrebno ornk oglobiti.

Uporabnik ::

tikitoki je izjavil:

O lej, nekdo, ki slucajno nima hudega poteka bolezni, drugim bluzi, da jim ni treba skrbeti. Med epidemijo bi bilo taksne, kot si ti potrebno ornk oglobiti.


Številke so znane, kdo slabše preneša in kdo ne in koliko je teh. Tako, da vsi ostali ste presrani od preveč TVja. Zakaj pa ste presrani?
If You Don\'t Stand for Something, You\'ll Fall for Anything

feryz ::

Realno je gripa hujša kot tole. V posteljo spravi dobesedno vse, vključno z mularijo, tiste iz rizičnih skupin z lahkoto pospravi.
Covid ima samo to prednost pred gripo, da je strahotno nalezljiv in bistveno bolj neviden.

mojter ::

tikitoki je izjavil:

O lej, nekdo, ki slucajno nima hudega poteka bolezni, drugim bluzi, da jim ni treba skrbeti. Med epidemijo bi bilo taksne, kot si ti potrebno ornk oglobiti.

Slučajno? Da imaš bolj blag potek ni slučajno, ampak pričakovano. Pri večini ljudi je tako.

Izjeme so tisti ki resneje zbolijo

Facebook dev ::

Še zmeraj ni upravičeno nobeno posploševanje, pa če ima 10% bolnikov lažji potek, ali pa 60%.

Tema bi bila čista ok, če bi on samo povedal svojo izkušnjo. Da je pa začel moralizirat, kako covid ni nič takega in da je vse nateg, potem pa ni čudno, da je dobil tak odziv.
If you can't handle me at my worst,
you don't deserve me at my best.

Zgodovina sprememb…

Urbano#Desno ::

Pri teh ki posplošujejo in delajo zaključke na podlagi svojega primera se bo tudi dogajalo da bodo po enostavno preboleli okužbi zelo samozavestni in nič pazili in čez ene 3,4 mesece ko se menda imunost pri blagi okužbi izteče ponovno fasali okužbo. Seveda ni nobene garancije da bo ponoven razplet tako ugoden. V primeru da si pod 50 je možnost za neugoden razplet 1/100 in vsakič znova vržeš kocko.

mojter ::

Urbano#Desno je izjavil:

Pri teh ki posplošujejo in delajo zaključke na podlagi svojega primera se bo tudi dogajalo da bodo po enostavno preboleli okužbi zelo samozavestni in nič pazili in čez ene 3,4 mesece ko se menda imunost pri blagi okužbi izteče ponovno fasali okužbo. Seveda ni nobene garancije da bo ponoven razplet tako ugoden. V primeru da si pod 50 je možnost za neugoden razplet 1/100 in vsakič znova vržeš kocko.

Pri vseh desetinah oziroma stotinah milijonov okuženih je potrjenih ponovnih okužb, kjer je druga okužba povzročila resno bolezen toliko da jih prestejejes na prste.

Urbano#Desno ::

mojter je izjavil:


Pri vseh desetinah oziroma stotinah milijonov okuženih je potrjenih ponovnih okužb, kjer je druga okužba povzročila resno bolezen toliko da jih prestejejes na prste.


Aha sej tudi virus na zapadu obstaja šele pol leta. Boš znal povezati 4 mesece imunosti in 6 - 7 mesecev c-19 z relativno malo ponovljenih primerov?

feryz ::

Urbano#Desno je izjavil:

Pri teh ki posplošujejo in delajo zaključke na podlagi svojega primera se bo tudi dogajalo da bodo po enostavno preboleli okužbi zelo samozavestni in nič pazili in čez ene 3,4 mesece ko se menda imunost pri blagi okužbi izteče ponovno fasali okužbo. Seveda ni nobene garancije da bo ponoven razplet tako ugoden. V primeru da si pod 50 je možnost za neugoden razplet 1/100 in vsakič znova vržeš kocko.
Bolj je v tem primeru zanimivo, zakaj sploh razvijajo cepivo? Da se boš cepil vsake 3 do 4 mesece?

Zodiac ::

Še ena nova tema za COVID-19?.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

OstaniZdrav - slovenska aplikacija za sledenje stikom (II) (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

Oddelek: Novice / Zasebnost
36446012 (30944) darkolord
»

Aplikacije za sledenje stikom zaradi koronavirusa bodo kmalu nepotrebne (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
10413696 (7756) sbawe64
»

Distanciranje zaradi covida-19 odpihnilo številne nalezljive bolezni (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
5811094 (7786) HappyPills
»

Atipične pljučnice (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
10111574 (9627) vilicarist

Več podobnih tem