Forum » Šola » Kadrovska štipendija
Kadrovska štipendija
koala13 ::
Pozdravljeni,
zanima me, če ima kdo kakšne slabe/dobre izkušnje s kadrovsko štipendijo. Ponuja se mi namreč možnost prejemanja le te v Gorenju, vendar je v primeru odstopa potrebno poleg štipendije odplačati še obresti. Zanima me, koliko znaša po navadi plača v podjetju, če te lahko delodajalec zaradi tega izkorišča itd.
LP
zanima me, če ima kdo kakšne slabe/dobre izkušnje s kadrovsko štipendijo. Ponuja se mi namreč možnost prejemanja le te v Gorenju, vendar je v primeru odstopa potrebno poleg štipendije odplačati še obresti. Zanima me, koliko znaša po navadi plača v podjetju, če te lahko delodajalec zaradi tega izkorišča itd.
LP
- premaknil iz Pomoč in nasveti: bluefish ()
Mikrohard ::
Pač... ne gre se toliko za "izkoriščanje". Definitivno v štartu brez izkušenj ne boš dobil neke wau plače (tudi drugje ne). Je pa podjetjem v interesu obdržat dobre kadre (načeloma tudi take, ki so "vezani" s štipendijo). Bolj bistveno je, ali si ti želiš delati v temu podjetju ali ne. Jaz osebno sem kadrovsko štipendijo prejemal in jo na koncu tudi z obrestmi vrnil. Mi pa ni žal ne enega, ne drugega.
PS: Potnih stroškov meni ni bilo treba vračat. Samo osnovno štipendijo z obrestmi.
PS: Potnih stroškov meni ni bilo treba vračat. Samo osnovno štipendijo z obrestmi.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Mikrohard ()
strawman ::
Vprašaj se, če boš v roku parih let res želel delati v tem podjetju in na tisti poziciji. Pa tudi, če se za nizko kadrovsko štipendijo splača vezati na neko podjetje v bolj produktivnih letih svojega življenja.
V mojem primeru po zaključenem študiju zame ni bilo na voljo delovnega mesta, navedenega v pogodbi kadrovske štipendije. Hoteli so me potiho zaposliti na nižje delovno mesto, vendar se s tem nisem strinjal. Smo prekinili sodelovanje brez vračila štipendije.
V mojem primeru po zaključenem študiju zame ni bilo na voljo delovnega mesta, navedenega v pogodbi kadrovske štipendije. Hoteli so me potiho zaposliti na nižje delovno mesto, vendar se s tem nisem strinjal. Smo prekinili sodelovanje brez vračila štipendije.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | plača začetnika inžinerja elektrotehnike (strani: 1 2 )Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 20156 (5347) | jure116 |
» | Podiplomski študij ali zaposlitevOddelek: Šola | 2687 (1964) | Timurlenk |
» | kadrovska štipendija?Oddelek: Šola | 4759 (3495) | St235 |
» | Priznanja-koliko štejejoOddelek: Šola | 3727 (3178) | Mr_Globus |
» | Kako do kadrovske štipendije!?Oddelek: Loža | 4750 (4593) | koyotee |