» »

Kadrovska štipendija

Kadrovska štipendija

koala13 ::

Pozdravljeni,

zanima me, če ima kdo kakšne slabe/dobre izkušnje s kadrovsko štipendijo. Ponuja se mi namreč možnost prejemanja le te v Gorenju, vendar je v primeru odstopa potrebno poleg štipendije odplačati še obresti. Zanima me, koliko znaša po navadi plača v podjetju, če te lahko delodajalec zaradi tega izkorišča itd.

LP

Mikrohard ::

Pač... ne gre se toliko za "izkoriščanje". Definitivno v štartu brez izkušenj ne boš dobil neke wau plače (tudi drugje ne). Je pa podjetjem v interesu obdržat dobre kadre (načeloma tudi take, ki so "vezani" s štipendijo). Bolj bistveno je, ali si ti želiš delati v temu podjetju ali ne. Jaz osebno sem kadrovsko štipendijo prejemal in jo na koncu tudi z obrestmi vrnil. Mi pa ni žal ne enega, ne drugega.

PS: Potnih stroškov meni ni bilo treba vračat. Samo osnovno štipendijo z obrestmi.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Mikrohard ()

strawman ::

Vprašaj se, če boš v roku parih let res želel delati v tem podjetju in na tisti poziciji. Pa tudi, če se za nizko kadrovsko štipendijo splača vezati na neko podjetje v bolj produktivnih letih svojega življenja.
V mojem primeru po zaključenem študiju zame ni bilo na voljo delovnega mesta, navedenega v pogodbi kadrovske štipendije. Hoteli so me potiho zaposliti na nižje delovno mesto, vendar se s tem nisem strinjal. Smo prekinili sodelovanje brez vračila štipendije.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

plača začetnika inžinerja elektrotehnike (strani: 1 2 )

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
9618165 (3356) jure116
»

Podiplomski študij ali zaposlitev

Oddelek: Šola
142417 (1694) Timurlenk
»

kadrovska štipendija?

Oddelek: Šola
194637 (3373) St235
»

Priznanja-koliko štejejo

Oddelek: Šola
213651 (3102) Mr_Globus
»

Kako do kadrovske štipendije!?

Oddelek: Loža
104662 (4505) koyotee

Več podobnih tem