» »

Kratko vprašanje o uri v avtu

Kratko vprašanje o uri v avtu

SoundBlaster ::

Pozdravljeni,

ura v Golf 7 se sama prestavi nazaj za 1h ko je prehod iz letnega na zimski čas. Kako to deluje, je to vprogramirano ali je software v avtu prav povezan nekam kjer dobiva info o točnem času?

Hvala.

Miha 333 ::

Verjetno dobi točen čas od GPS-a.

nekoman ::

Mojega G7 danes nisem vozil, jutri zjutraj za v sluzbo, pa bom videl ce se je sama prestavila tudi

Aston_11 ::

Verjetno je program, ker tudi star passat letnik 2006 je to znal že sam. + datum je vedel, kateri je, od tam dalje pa menda ni več težko.

Highlag ::

Radijo poskrbi za to. Seveda ima en kup postaj nastavljen napačen čas, in potem kaže napačno....
Sploh kje bližje meji..
Never trust a computer you can't throw out a window

Utk ::

Nekateri imajo preko rds, drugi preko gps, tretji morda vnaprej sprogramirano. Če je ura zmeraj točna, je verjetno preko gps. Ker rds ni zanesljiv, če nič od tega, se pa itak pri vsaki uri pojavi napaka.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Utk ()

In kako radio ve, kdaj se menja ura, ne zna pa držati in sporočati točne ure avtomobilu in jo moraš sam manualno nastavljati? Programček je pa ja enostavna zadeva.

Točne ure že dolgo ne rabiš nastavljati, kater pa tega še nima? Samo premikat moraš poleti/pozimi pri nekaterih, pa tudi to ima avtomatsko skoraj vsak že dolgo, vprašanje samo kolk je rds zanesljiv od tvojih radijskih postaj.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Utk ()

Do sedaj še nisem imel vozila, ki bi samo nastavljalo uro. Nekatera so pa imela, da sam naredi premik ure in to ga naredi vedno, brez posega.

Jaz pa že 10 let ne nastavljam ure, razen v polnoletnem cliotu, ki nima niti original radia. Edino premik moram občasno sam naredit, če ga ne sam avtomatsko v doglednem času.

papirza ::

Ha. Meni pa sluzben berlingo (letnik 2015) v treh mesecih sfali za 6 minut. Moj osebni hyundai i30(letnik 2007) pa ima avtomatsko nastavitev prek RDSa.

Ales ::

Aston_11 je izjavil:

Do sedaj še nisem imel vozila, ki bi samo nastavljalo uro. Nekatera so pa imela, da sam naredi premik ure in to ga naredi vedno, brez posega.

V avtu s tovarniško GPS navigacijo sem to imel že tam okoli leta 2000...

V glavnem, pač odvisno od ure in avta.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Ura Festina

Oddelek: Loža
252678 (1853) kukky1994
»

Prikazovanje zastojev v navigaciji-SLO (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Na cesti
14622181 (18733) Mare2
»

Netočnost digitalne ure (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
658601 (6687) Andy9
»

Zaostajanje ur vezanih na el.omrežje (50Hz) (strani: 1 2 )

Oddelek: Znanost in tehnologija
6517944 (13410) MadMax
»

Rusija ukinja premikanje urinih kazalcev (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
5120740 (17732) energetik

Več podobnih tem