Forum » Zvok in slika » Megleni napisi
Megleni napisi
modronebo84 ::
Lastim si 4k monitor na katerem je privzeta vrednost scaling and layout 150%, kar mi za gledanje odgovarja ampak se na dolocenih aplikacijah, menijih in zavihkih pojavljajo meglene ali zmazane crke.
Cleartype je vklopljen, let windows repair blurry text je tudi vklopljen ampak imam se vedno zmazan tekst oz fonte.
Kako se to odpravi ali popravi?
Cleartype je vklopljen, let windows repair blurry text je tudi vklopljen ampak imam se vedno zmazan tekst oz fonte.
Kako se to odpravi ali popravi?
Han ::
Desni klik na aplikacijo oziroma bližnjico za zagon programa - Lastnosti - Združljivost - Spremenite nastavitve za visok DPI...
modronebo84 ::
Sem ze poizkusil in je se slabsw kot brez zdruzljivostnega nacina!
Recimo ze firefox je primer pol lepega teksta pol pa cisto zamegljenega in ko sem odprl z zdruzljivostjo za dpi, je bilo se 10x hujse
Recimo ze firefox je primer pol lepega teksta pol pa cisto zamegljenega in ko sem odprl z zdruzljivostjo za dpi, je bilo se 10x hujse
Han ::
Prikaz spletne strani ni primarno odvisen od brskalnika, ampak od tega, kakšna je objavljena vsebina. Če je ta v nizki ločljivosti, bo na 4K ekranu pač zmazek.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Velik monitor - slabosti? (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 7807 (5873) | Han |
» | 4k monitor (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 17573 (14463) | Voluharr |
» | Omehčane (zmazane) črke v AndroiduOddelek: Operacijski sistemi | 1256 (1054) | Oldi |
» | 27'' ali še večji monitor s HD resolucijoOddelek: Strojna oprema | 4536 (3683) | tony1 |
» | Kak fajn so widescreen notebooki?Oddelek: Kaj kupiti | 1652 (1375) | Backa |