» »

Kak fajn so widescreen notebooki?

Kak fajn so widescreen notebooki?

Backa ::

Zdravo!
Odločam se za svoj prvi prenosnik in me zanima če so široki zasloni v redu. Igric ne igram, me pa vseeno zanima če je potem tudi pri kakšnih drugih stvareh slika lahko popačena. Glede na to je bolj vzeti navadnega?
In resolucija, eni imajo 1600x1000, ali ni to preveč potem?
No to še, do sedaj sem si pogledala par modelov in eden od hp mi je bil še najboljši. So s hp na splošno kakšne posebnosti, ki jih je dobro vedeti?
Lp.
Backa

CCfly ::

In resolucija, eni imajo 1600x1000, ali ni to preveč potem?

Ne. Včasih se je pojavljal problem, ko si pri nižjih ločljivostih (od LCD native resolucije) dobil zmazano sliko, danes pa to ni več problem. Poleg tega je ta resolucija kar zmosna glede na to da imaš pol metra pred nosom 17 palčni zaslon.
Raje bodi pozorna na samo kvaliteto zaslona in predvsem morebitno pregrevanje prenosnika. Na žalost boš večino napak videla šele, ko ga boš že nekaj časa uporabljala.
Seveda pa moraš računati, da je tak prenosnik precej težak, baterija pa bolj ali manj način premoščanja kratkih razdalj med eno in drugo električno vtičnico.
S HP-ji so pa kot povsod tako slabe kot dobre izkušnje. Kakor za koga. Bilo je nekaj modelov, ki jih je bilo precej nevarno držati v naročju. Prepričan sem da boš imela kmalu priložnost slišati katerega od lastnikov HP-jev, ki ti bodo lahko povedali več.

PS: Sicer mislim da je v tvojem primeru naslednje opozorilo nepotrebno ampak vseeno. Izogibaj se prenosnikov s procesorji Celeron kot da bi bili kužni.
PS2: Saj sem omenil pregrevanje ? :)
PS3: Resno ker sem videl nešteto crknjenih prenosnikov na ta račun. Vključno z mojim. :(

Backa ::

Uh, hvala! V testu ene nemške revije pa nič ne govorijo o tej pomembnosti pregrevanja, samo glasnost, pa še to bolj mimogrede. Opozorilo je kar prav prišlo.
Mislim da je tisti zaslon 15 palčni, tako da... Če so mi prav razložili, imaš dejansko eno resolucijo, ki je prava, ostale pa so potem bolj čudne, ker je toliko in toliko pikslov in se na drugi resolucijo ne izide lepo. Meni so tako bolj pomembne večje črke, tako da pride bolj v poštev 1200x800 resolucija. Me pa malo skrbi, da je potem zaslon opazno slabše kvalitete.
Ne vem, mislila sem si, da je danes že toliko teh prenosnikov, da si izbiraš med ducati.
Meni pa so všeč samo ti od HP-ja. Se čudno sliši, ampak če ne bom vzela enega takšnega, ki mi bo všeč, ga ne bom res uporabljala, potem pa...
Backa:)

TribesMan ::

HP je kar dobra izbira, so dokaj kvalitetno narejeni, imajo dobro tehnicno podporo v primeru da gre kaj narobe, imajo tudi kvalitetne LCDje. Ce imas denar za njega bo sigurno super sluzil svojemu namenu. Moja sestricna ima HP 7005 (ali 7010 nisem preprican) z 15.4" widescreen LCDjem in resolucijo 1400*1050, zelo dober prenosnik, edin mogoce malo tezak za okol prenasat. To so bolj desktop replacement, kot pa pravi prenosniki.

LP

TribesMan
Moj kompjuter dela: KVIIIIK ... KVIIIK ... KVIIIK.

Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)

nurmaln ::

a tega si pogledala?

dr.J ::

Teža prenosnika je zelo pomembna!

Procesor obvezno Intel Pentium M (aka Centrino - če ima dodatke), za grafično kartico je dobro, da ima svoj RAM. V službi imam Dell Latitude D600 s 14" zaslonom 1400 x 1050 in vsemi komuniakcijskimi dodatki.

Sodelavec pa ima enega HPja z 2.66 GHz P4 in piha ven tako vroč zrak, da ne moreš dolgo držati roke zraven.

Switch ::

Jaz sem ponosni uporabnik HP compaq nx7000 prenosnika. Ima Pentium M 1,4 GHz procesor, 512 RAM, Radeon 9200 in zaslon 15,4" z resolucijo 1280X800 pik (razmerje stranic 16:10). Uporabljam ga že kakšno leto predvsem za študij (tipkanje zapiskov, seminarskih nalog, spisov). Ker delam pretežno s tekstom (cca. natipkam najmanj 2 strani na dan) mi najmanjša resolucija zelo ustreza. Če se ne ukvarjaš z grafiko ti priporočam enako ločljivost kot jo imam sam. Idealna je naprimer, če želiš na polovici zaslona imeti urejevalnik teksta na drugi polovici pa slovarje oz. tekst, ki ga interpretiraš ali obnavljaš. Super pa je tudi za gledanje filmov.
Baterija mi po letu uporabe zdrži okoli 3 ure in pol (odvisno od svetilnosti zaslona), več pa osebno ne potrebujem (večinoma prenosnik uporablja baterijo, ko sem z njim na terasi).
Prenosljivost je stvar osebnega mnenja. Imam nahrbtnik, v katerega lahko spravim prenosnik, pa še kakšnih par knjig - do sedaj je preživel še vsa mučenja po železniških postajah, avtobusih, avtih, motorjih ipd. Če pa ga nosiš v rokah pa je občutek podoben, kot da bi nosil malce težjo akto. V glavnem nič takega, kar nežne ženske ročice ne bi zmogle:D
Edina stvar, ki me na prenosniku moti je, da ima vse priključke na hrbtni strani. Tako moram pri vsaki uporabi USB ključa zapreti monitor in iskati režo, ali pa vstati in vtakniti ključ v režo. Nasvet - Toshiba M30 ima te reže ob strani:\
Prenosnikov je ogromno na izbiro. Predlagam ti, da si narediš seznam točno katere stvari rabiš in potem izbiraš med modeli različnih znamk. Ko boš naredila seznam, pojdi v najbližji BoF in prenosnike stestiraj v praksi (malo tipkaj po njih, poglej kakšen je zaslon in sledilna ploščica). Tisti, ki ti je najbolj všeč naj bo kasneje tvoj - če bodo finance to dopustile:D

Paramedic ::

Tudi jaz ti priporočam kak Dellov prenosnik, serija Dxx je še posebej zanimiva, dobijo se recimo pri fmc.si.
Na mojem D600 je resolucija 1400x1050 in če dam na npr.1024x768 ni slika nič slabša, le manjši pregled je. Tako da če kupiš zaslon z zelo veliko resolucijo, ne bo pri manjših nič slabše, pri velikih pa lahko sistemsko pisavo povečaš ali zvišaš DPI na kakih 115% normalne. Tako zgleda, kot da si zmanjšala resolucijo.
Drugače pa se meni ne greje kaj dosti, ni problem imet prenosnika več ur na kolenih, če je treba...

DSmidgy ::

Tisti, ki ti je svetoval Pentium-M (centrino) ti je svetoval pravilno. Nekje ne netu sem prebral, da bo Intel nehal proizvajati Pentium4-M procesorje po novem letu.

Zanimivo, da mi je prodajalka svetovala Pent4-M, čeprav sem rekel da hočem Pent-M.

Macketina ::

Jaz bi te rad opozoril se na eno malenkost, sicer ne vem koliko zaupas novinarjem,toda zna se zgoditi da je vseeno kaj uporabnega.In sicer pri reviji Monitor imajo lestvico 3 ali 4-ih razredov (lahki,nizji razred,srednji,dragi razred prenosnikov) in vsak mesec testirajo nove,hkrati pa imajo v vsaki reviji za vsak razred po 3 najboljse.Tako da kak uporaben podatek lahko dobis tudi tam.Definitivno bos mogla gledat na ceno, toda vseeno ti svetujem tudi jaz Centrino, kar je zdruzek mobilnega pentiuma, ki dejansko podaljsa trajanje baterij (poglej mal teste,recimo s 2-3 ur prides na 4-6 ur,kar ni zanemarljivo) in Wi-Fi - 802.11b (morda se dobi tudi se a in g))(brezzicno omrezje,morda ga bos rabila,morda ne,skodit ne more:D )
Veliko srece in pazi nanj,so vroca roba za tatove;(
lp
Macketina!

Backa ::

Hvala vsem!


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kateri prenosnik je pravi zame? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Kaj kupiti
14916146 (7107) Seb4
»

nakup prenosnika (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
655836 (4566) sw0rdfish
»

15.4 vs 15

Oddelek: Kaj kupiti
201814 (1449) nurmaln
»

Prestigio 1570

Oddelek: Kaj kupiti
91457 (1354) Zheegec
»

HP NX5000

Oddelek: Kaj kupiti
191339 (1215) dejvidlj

Več podobnih tem