Forum » Informacijska varnost » VISA plačilo NFC brez PIN-a
VISA plačilo NFC brez PIN-a
MrStein ::
Raziskovalci ETH so odkrili pomanjkljivost, z izkoriščanjem katere je možno plačati z VISA kartico brez vnosa PIN-a, ne glede na višino zneska.
Še več, napad se izvede z dvema (preko WLAN povezanima) mobilnima telefonoma, od katerih se en nasloni na plačilni terminal, drugi pa mora biti v NFC dosegu VISA kartice. Teoretično je ta lahko v žepu žrtve.
Še več, napad se izvede z dvema (preko WLAN povezanima) mobilnima telefonoma, od katerih se en nasloni na plačilni terminal, drugi pa mora biti v NFC dosegu VISA kartice. Teoretično je ta lahko v žepu žrtve.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!
SeMiNeSanja ::
Raziskovalci ETH so odkrili pomanjkljivost, z izkoriščanjem katere je možno plačati z VISA kartico brez vnosa PIN-a, ne glede na višino zneska.
Ti garantiram, da ne deluje, če imaš kartico zavito v alu folijo!
Da glih ne barantaš naokoli z alu folijo, se da kupiti take etuije za kartice, ki blokirajo elektromagnetno valovanje.
Pričujoče sporočilo je (lahko) oglasno sporočilo
- četudi na prvi pogled ni prepoznavno kot tako.
(Zdaj me pa obtožite prikritega oglaševanja, če morete!)
- četudi na prvi pogled ni prepoznavno kot tako.
(Zdaj me pa obtožite prikritega oglaševanja, če morete!)
MrStein ::
Prvi zadetek na guglu: https://www.welivesecurity.com/2020/08/...
PS: So ti že vdrli v Remote Desktop?
PS: So ti že vdrli v Remote Desktop?
Motiti se je človeško.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: MrStein ()
Sindrom ::
Zaradi takih stvari pa jaz ne maram NFC kartic. Tudi navadne bančne kartice že postajajo oz. so že postale brezstične. Ali je še sploh kaka banka, ki ima navoljo kartice brez NFC?
Pred leti, ko sem šel v trgovino in plačal z bančno kartico, mi jo je prodajalka vzela iz rok, vstavila v POS terminal in nekaj vtipkala. Nato sem moral vtipkati PIN in tako je bil nakup zaključen. Danes pa ko grem nakupovati in na blagajni ponudim kartico, pa joprodajalke vsepovsod hočejo prisloniti k pos terminalu in mahajo z njo naokrog namesto, da bi jo vtaknile v primerno režo. Potem se pa čudijo zakaj ne deluje, ker kartica ni brezstična. Sploh ne preverijo ali je brezstična ali ne, kar predpostavijo, da je. Tako da sem velikokrat jaz tisti, ki mora potem naštudirati POS terminal in iskati režo za kartico.
lp
Pred leti, ko sem šel v trgovino in plačal z bančno kartico, mi jo je prodajalka vzela iz rok, vstavila v POS terminal in nekaj vtipkala. Nato sem moral vtipkati PIN in tako je bil nakup zaključen. Danes pa ko grem nakupovati in na blagajni ponudim kartico, pa joprodajalke vsepovsod hočejo prisloniti k pos terminalu in mahajo z njo naokrog namesto, da bi jo vtaknile v primerno režo. Potem se pa čudijo zakaj ne deluje, ker kartica ni brezstična. Sploh ne preverijo ali je brezstična ali ne, kar predpostavijo, da je. Tako da sem velikokrat jaz tisti, ki mora potem naštudirati POS terminal in iskati režo za kartico.
lp
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Apple Pay prispel v Slovenijo (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija | 49416 (7477) | Apple |
» | Apple Pay bo tudi v Sloveniji (strani: 1 2 3 )Oddelek: Novice / Omrežja / internet | 26521 (6097) | Curve Ball |
» | Nkbm poslal Visa KarticoOddelek: Loža | 8481 (6879) | Dimnik |
» | Unicenje NFC na placilni kartici (strani: 1 2 )Oddelek: Informacijska varnost | 22425 (19195) | St235 |
» | Teoretični napad na plačilne kartice s PIN-om tudi v praksiOddelek: Novice / Varnost | 12551 (9816) | Uranij |