» »

Nokia e 52 ne polni baterije ampak jo brez vklopljenega polnilca prazni

Nokia e 52 ne polni baterije ampak jo brez vklopljenega polnilca prazni

nokia6310 ::

Pozdravljeni,
Mam neverjeten problem z Nokio e 52. Pred časom sem kupil dva na kitajskem. Pri prvem je bil zanič konektor za polnjenje zdaj po zamenjavi konektorja dela v redu. Pri drugi Nokiji e 52 konektor za polnjenje ne deluje. Tudi ob zamenjavi je enako stanje. To še razumem. Kar je neverjetno je sledeče , da telefon ko dam polno baterijo katero sem napolnil na drugi Nokiji na tej ki ne dela kaže kot, da je skoraj prazna in popolnoma napolnjeno baterijo sprazni v kaki uri. Kako je to tehnično mogoče? Ko dam isto baterijo v drugo enako nokio po tem ko sem jo dal v tisto v kateri mi kaže da je baterija skoraj prazna mi prav tako kaže eno črtico kar pomeni, da je pokvarjena Nokija spraznila baterijo, pa v njej sploh ni bilo ssim kartice. Če jo napolnim z drugim telefonom mi ista baterija drži par dni in dela normalno kar pomeni, da je z baterijo vse v redu. Tega pojava si tehnično ne znam razložit. Ima kdo kakšno idejo kaj bi lahko bilo narobe? Na nobenem servisu je ne znajo popravit, pa sem probal gsm servis na fužinah, pa Mobistyle v Mercator centru. Hvala vsem za odgovor.

Ales ::

Če sem prav razumel, druga, okvarjena Nokia e52:

a) takoj narobe kaže napolnjenost baterije
b) dejansko v kaki uri sprazni baterijo.

Strojna napaka to seveda lahko povzroči, četudi ni SIM kartice v telefonu.

Če je profiji ne znajo popraviti, nimaš kaj dosti za naredit. Morda poiščeš še kak servis, kjer bi le znali, sicer pa jo odpiši.

Ne vedno ampak ponavadi na začetku kaže kot da je polna. Takoj ko jo prižgem se pa včasih zgodi da če je baterija napol polna da kaže kot da ima samo še eno črtico. In če jo pustim v tej okvarjeni Nokiji nekaj časa in jo dam za tem v Nokio ki je ok tudi v tej drugi Nokiji kaže samo eno črtico. To pomeni, da okvarjena Nokia dejansko sprazni baterijo v zelo kratkem času. Bom še malo testiral. Ampak je pa to zanimiv pojav kakšna napaka bi to lahko bila kaj lahko sprazni baterijo, ki drugače drži po par dni? Težko si predstavljam kako je to tehnično sploh mogoče. Nekaj mora zelo intenzivno delat morda v ozadju. Razumel bi, da bi kazala napačen status baterije. ne razumem pa kako jo lahko tako hitro sprazni. Drugače telefon dela čisto v redu. Mogoče v razmislek ko boste kupovali novega da veste kakšna napaka se lahko pojavi. Sploh pa pri nakupu ponavadi prodajalec in kupec nimata toliko časa da bi počakala toliko časa, da se baterija do konca napolni.

Zgodovina sprememb…

vres.ales ::

Nekje kratek stik na polno prazni baterijo

Aja to bi bilo možno ja. Saj se tudi na matični vidi da je bilo nekaj lotano.

DeeCoy ::

Najdi drugo rabljeno, kdorkoli bo to popravljal, bo računal več, kot je vrednost telefona. Če si pripravljen plačat pa lahko pogledam.

Sem ker mi dosti pomeni da se jo zrihta. Drugače ni slaba in mislim da je to res malenkost. Sem pa dobil še eno ki sicer daje znak da se prižiga ampak se še isto sekundo ugasne. Spet nekaj na matični. Display ne dela. Ampak za to se ne sekiram jo mam lahko za dele. In kakšna bi bila cena?

Morda bi bilo smiselno odpreti drugo temo za debato, za kaj točno uporabljaš te Nokie in kake bi bile alternative z uporabo neke sodobne opreme, ki se jo da lažje vzdrževati ali menjati.

hojnikb ::

vrži v smeti in kupi drugo. Tak telefon stane kaj, 10€?
#brezpodpisa

Uf meni te Nokije pomenijo veliko. Eno mam že 8 let pa še danes dela kot nova. Od pametnih tega ne morem pričakovat. Pazit je treba kako ravnaš z njim, Bog ne daj da pade na tla ker kljub zaščiti lahko poči ekranček, itd. Pa še pod stalnim nadzorom si prek satelitov. Baje je dovolj da ima nekdo samo tvojo številko pa že lahko zve vse o tebi če mu uspe priti s kakršnimkoli softwerjem že v telefon.

V bistvu sprašujem, če imaš kak poseben TEHNIČEN razlog, da kopičiš prav stare Nokie e52? Kaj v zvezi z vidom? Ali ti je pač enostavno telefon všeč?

Ne bi zahajal v te ostale... khm... stvari. Pametnih telefonov nihče niti omenjal ni.

Opkow ::

Ima težave z vidom in zato mu je bolje imeti nekaj kar pozna na pamet kje ima kaj. In SMSe lahko tipka diskretno brez, da mu kdo gleda na ekran. In če se prav spomnim je omenjal, da uporablja neko aplikacijo za branje zaslona.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nakup novega business telefona - kaj preostane? (strani: 1 2 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
608230 (5956) dj_uro
»

Best practices polnenja baterij v gadgetih?

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
323519 (2666) Jst
»

Nokia E52 (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

37484290 (42305) mailer
»

Smartphone za potovanja

234680 (4093) harmony
»

Li-Ion vs. Li-Poly (strani: 1 2 )