Forum » Pomoč in nasveti » Avtomatizirano pošiljanje ukaza na napravo
Avtomatizirano pošiljanje ukaza na napravo
dunda ::
Kolega me je prosil za pomoč. Torej - imamo napravo, ki je preko mrežnega kabla priključena na omrežje/računalnik. Torej dobi svoj IP in jo lahko dosežemo iz računalnika.
Naprava podpira kopico ukazov (pač razne nastavitve, od nastavljanja ure naprej), ki jih lahko uporabimo, če poženemo (recimo) HyperTerminal in se povežemo na napravo.
So far so good :-)
Sedaj pa bi radi periodično izvajali kakšen ukaz - recimo nastavljali uro, če poenostavimo.
Obstaja kakšna zadeva? Da bi recimo v neki skripti periodično lahko poklical "hyperterminal IP_naprave:port nastavi_uro"?
Naprava podpira kopico ukazov (pač razne nastavitve, od nastavljanja ure naprej), ki jih lahko uporabimo, če poženemo (recimo) HyperTerminal in se povežemo na napravo.
So far so good :-)
Sedaj pa bi radi periodično izvajali kakšen ukaz - recimo nastavljali uro, če poenostavimo.
Obstaja kakšna zadeva? Da bi recimo v neki skripti periodično lahko poklical "hyperterminal IP_naprave:port nastavi_uro"?
https://www.kacnje.eu
dunda ::
Saj tale SSH mi je ponoči hodil po glavi. Moram pa preveriti, če zadeva to podpira. Kolikor je vedel, je omenjal Windows Embedded. To so verjetno sedaj Windows IoT, ki pa verjetno podpira SSH.
https://www.kacnje.eu
SeMiNeSanja ::
Jaz imam za kaj takega Reflection emulator, ki ima vgrajen kompletni Visual Basic for Applications, za hardkoraše pa ga lahko krmiliš tudi iz C-ja.
Ja pa to dokaj drag profesionalni terminalski emulator, ki si ga najbrž ne boš šel kupovati.
Na free fronti se lahko spogleduješ s putty, ki ti predstavlja 'malo boljši' haperterm.
Putty ima vrsto različnih dodatkov, ki omogočajo, da avtomatiziraš / skriptaš neko zaporedje dogodkov. Boš pa moral malo googlat, kaj se v ta namen najbolj splača uporabljati.
Pred leti sem gledal nek webinar, kjer so kazali, kako se s Putty avtomatizira (skripta) zadeve, pa se mi je zdelo presneto sadomazo v primerjavi s tem, kar sam uporabljam (ima tudi skript recorder).
Smešno mi je to, da smo pred 35 leti imeli emulatorje, s katerimi smo se preko telefonskih linij povezovali na BBS-e, ki so že takrat imeli vgrajen enostaven script recorder (žal se ne spomnim več imena).
Danes pa najbolj popularni in široko uporabljeni Putty tega nima vgrajeno...
Ja pa to dokaj drag profesionalni terminalski emulator, ki si ga najbrž ne boš šel kupovati.
Na free fronti se lahko spogleduješ s putty, ki ti predstavlja 'malo boljši' haperterm.
Putty ima vrsto različnih dodatkov, ki omogočajo, da avtomatiziraš / skriptaš neko zaporedje dogodkov. Boš pa moral malo googlat, kaj se v ta namen najbolj splača uporabljati.
Pred leti sem gledal nek webinar, kjer so kazali, kako se s Putty avtomatizira (skripta) zadeve, pa se mi je zdelo presneto sadomazo v primerjavi s tem, kar sam uporabljam (ima tudi skript recorder).
Smešno mi je to, da smo pred 35 leti imeli emulatorje, s katerimi smo se preko telefonskih linij povezovali na BBS-e, ki so že takrat imeli vgrajen enostaven script recorder (žal se ne spomnim več imena).
Danes pa najbolj popularni in široko uporabljeni Putty tega nima vgrajeno...
Pričujoče sporočilo je (lahko) oglasno sporočilo
- četudi na prvi pogled ni prepoznavno kot tako.
(Zdaj me pa obtožite prikritega oglaševanja, če morete!)
- četudi na prvi pogled ni prepoznavno kot tako.
(Zdaj me pa obtožite prikritega oglaševanja, če morete!)
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: SeMiNeSanja ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Dostop do oddaljenega omrežjaOddelek: Omrežja in internet | 3472 (3118) | mladec |
» | putty in tunelOddelek: Pomoč in nasveti | 1263 (918) | mk818764 |
» | Google Apps - blokirani gmail strežniki - pomoč?Oddelek: Omrežja in internet | 2347 (1977) | qhar |
» | clarkconnect rabim poomoč pri inštaliranju! (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Operacijski sistemi | 16579 (8118) | Gapi |
» | VNC+ varnost + dinamični IP. Kako ??Oddelek: Omrežja in internet | 4343 (3359) | flisko |