Forum » Programiranje » Visual Basic: Problemi z west european fonti
Visual Basic: Problemi z west european fonti
urosbe ::
Hy!
Imam eno vprašanje in sicer me zanima, kaj če bi želel narediti program za na švedski trg... torej v švedskem jeziku. Oni uporabljajo west european fonte, medtem ko imamo mi central european. Težava nastopi v tem, da npr. že običajen podatek v navadi txt datoteki, pri meni na mojih windowsih ne prikaže pravilnih znakov->to popravim tako, da si inštaliram švedsko tipkovnico in znak spremenim in nato txt datoteko shranim pod drugačnim kodiranjem (unicode). Kaj pa v programu Visual Basic samem? Kako bi bilo to možno?
Kakšen nasvet bi bil dobrodošel...
LP!
Uroš
Imam eno vprašanje in sicer me zanima, kaj če bi želel narediti program za na švedski trg... torej v švedskem jeziku. Oni uporabljajo west european fonte, medtem ko imamo mi central european. Težava nastopi v tem, da npr. že običajen podatek v navadi txt datoteki, pri meni na mojih windowsih ne prikaže pravilnih znakov->to popravim tako, da si inštaliram švedsko tipkovnico in znak spremenim in nato txt datoteko shranim pod drugačnim kodiranjem (unicode). Kaj pa v programu Visual Basic samem? Kako bi bilo to možno?
Kakšen nasvet bi bil dobrodošel...
LP!
Uroš
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | VB.streamwriterOddelek: Programiranje | 992 (825) | P=LN |
» | Nadgradnja softvera in zato problemi s šumnikiOddelek: Operacijski sistemi | 2845 (2537) | zeutrino |
» | prosim ocenite stran (strani: 1 2 )Oddelek: Izdelava spletišč | 4966 (3783) | Bela01 |
» | Dreamweaver in šumnikiOddelek: Programska oprema | 1419 (1208) | dragon85 |
» | Zunanja tekstovna datotekaOddelek: Izdelava spletišč | 1257 (1154) | Ziga Dolhar |