Forum » Loža » Bianco menica
Bianco menica
luksorzi ::
Kredit Eko sklada [ZA TELEBANE]
Zanima me bianco menica. Kaj to pomeni v praksi? Prazen dokument z mojim podpisom?
f) Zavarovanje kredita
Dodeljeni kredit je potrebno ustrezno zavarovati s štirimi bianco menicami s pooblastilom za izpolnitev in z enim ali z več od naslednjih zavarovalnih instrumentov:
Zanima me bianco menica. Kaj to pomeni v praksi? Prazen dokument z mojim podpisom?
Karen ::
Ja, blanket menice se dobi na pošti recimo, po pol eur obrazec. Tole pomeni, da podpišeš tam kjer piše trasant, spodaj desno, zraven daš pa na posebnem listu (verjetno v razpisu) pooblastilo, da lahko v ostalih delih menico izpolni pooblaščenec.
Namenjena je zavarovanju, kar pomeni, da (verjetno) če ne vračaš kredita ti na banki ki si jo navedel v pooblastilu lahko unovčijo menico za izpačilo iz tvojega računa... seveda če nimaš sredstev na računu ne morejo nič... zato hočejo 4.
Služi pa kot zavarovanje (podobno kot bančna garancija, samo tam banka jamči za izplačilo). Pri javnih naročilih se pogosto uporablja kot zavarovanje obveznosti.
Namenjena je zavarovanju, kar pomeni, da (verjetno) če ne vračaš kredita ti na banki ki si jo navedel v pooblastilu lahko unovčijo menico za izpačilo iz tvojega računa... seveda če nimaš sredstev na računu ne morejo nič... zato hočejo 4.
Služi pa kot zavarovanje (podobno kot bančna garancija, samo tam banka jamči za izplačilo). Pri javnih naročilih se pogosto uporablja kot zavarovanje obveznosti.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Zakaj sploh se placevati obvezno zdravstvo? (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Problemi človeštva | 19859 (14663) | BRBR |
» | N26 prva žrtev brexita (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Ostale najave | 18194 (11436) | cegu |
» | NSA meri na sistemske administratorjeOddelek: Novice / NWO | 9798 (7624) | Truga |
» | DilemaOddelek: Loža | 2017 (1326) | Pyr0Beast |
» | Po Sloveniji nekdo kupuje a hkrati ukrade prenosnike ?Oddelek: Loža | 3228 (1394) | #000000 |