Forum » Pomoč in nasveti » Druga grafična in dolgi pisk pri zagonu
Druga grafična in dolgi pisk pri zagonu
DavidJ ::
Živjo.
Imam MSI-jevo K7T Turbo (MS-6330) plato in na njej Durona 900. Do pred kratkim sem imel v mašini Voodoo 3 2000. Potem sem zamenjal grafično z Voodoo 5 5500. Razlika v teh dveh karticah je sicer očitna, med drugim tudi to, da "nova" kartica potrebuje dodatno napajanje, ki sem ga priključil. Kartica deluje v redu in nimam večjih problemov razen takrat, ko ugasnem računalnik in ga ponovno prižgem.
Takrat monitor ne dobi slike, vse kontrolke na ohišju gorijo in takoj (2, 3 sekunde) po zagonu se sliši pisk, ki traja malce dlje od tistega, ki je navaden in pričakovan. Seveda se računalnik ne zažene, ampak tam obstane. Ne pomaga ne reset, ne ugašanje s knofom. Računalnik morem odklopit iz el. omrežja in ga ponovno priključiti nanj. Potem se zažene v redu.
Vem, da velja rek: "Don't fix if it ain't broken!", ampak me je strah, da bi bil tale simptom le indikator kakšne hujše okvare.
Mogoče je štos v tem, da napajalnik ne zmore napajat še grafične? Prej je ni.
Hvala za vsakršno pomoč!
Imam MSI-jevo K7T Turbo (MS-6330) plato in na njej Durona 900. Do pred kratkim sem imel v mašini Voodoo 3 2000. Potem sem zamenjal grafično z Voodoo 5 5500. Razlika v teh dveh karticah je sicer očitna, med drugim tudi to, da "nova" kartica potrebuje dodatno napajanje, ki sem ga priključil. Kartica deluje v redu in nimam večjih problemov razen takrat, ko ugasnem računalnik in ga ponovno prižgem.
Takrat monitor ne dobi slike, vse kontrolke na ohišju gorijo in takoj (2, 3 sekunde) po zagonu se sliši pisk, ki traja malce dlje od tistega, ki je navaden in pričakovan. Seveda se računalnik ne zažene, ampak tam obstane. Ne pomaga ne reset, ne ugašanje s knofom. Računalnik morem odklopit iz el. omrežja in ga ponovno priključiti nanj. Potem se zažene v redu.
Vem, da velja rek: "Don't fix if it ain't broken!", ampak me je strah, da bi bil tale simptom le indikator kakšne hujše okvare.
Mogoče je štos v tem, da napajalnik ne zmore napajat še grafične? Prej je ni.
Hvala za vsakršno pomoč!
"Do, or do not. There is no 'try'. "
- Yoda ('The Empire Strikes Back')
- Yoda ('The Empire Strikes Back')
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Računalnik popolnoma zašteka !Oddelek: Pomoč in nasveti | 730 (637) | amigo_no1 |
» | NVidia proti porabi s Hybrid SLIOddelek: Novice / Grafične kartice | 3109 (2376) | Izi |
» | Problemi z grafiko v novih igrah (COD2) in izklapljanje računalnikaOddelek: Pomoč in nasveti | 1005 (905) | PaYo |
» | help plz!!!!!Oddelek: Pomoč in nasveti | 1401 (1254) | XsenO |
» | sem ga uničil?Oddelek: Pomoč in nasveti | 1558 (1254) | alien-w |