Forum » Loža » Računalniški analitik
Računalniški analitik
slovenc12340 ::
Mogoče kdo zna pojasnit kaj sploh dela racunalniski analitik in ali je sistemski analitik isto, kot racunalniski?
Po slovenskih straneh definicije za rac. analitika nisem opazil...morda sem kaj spregledal.
Hvala 😉
Po slovenskih straneh definicije za rac. analitika nisem opazil...morda sem kaj spregledal.
Hvala 😉
Gama ::
Verjetno analizira optimalno uporabo racunalniskih komponent in racunalniskih programov. Cim manj stroska, cim boljse delovanje sistemov. Mogoce ne samo analizira tut popravlja,vzdrzuje,postavlja.. pa razne druge pi..@stvari ki sploh ne spadajo pod ta pojem.
Evolve ::
Najbrž misliš tole
https://www.ess.gov.si/ncips/cips/opisi...
za računalniškega analitika še nisem slišal
https://www.ess.gov.si/ncips/cips/opisi...
za računalniškega analitika še nisem slišal
harvey ::
Verjetno analizira optimalno uporabo racunalniskih komponent in racunalniskih programov. Cim manj stroska, cim boljse delovanje sistemov. Mogoce ne samo analizira tut popravlja,vzdrzuje,postavlja.. pa razne druge pi..@stvari ki sploh ne spadajo pod ta pojem.
kot vsak drug analitik, analizira - politični analitik, vojaški analitik, borzni analitik, tržni/ekonomski analitik, kemijski analitik...
Ar scáth a chéile a mhaireann na daoine.
------
------
WizzardOfOZ ::
Računalniški analitik je ponavadi vmesni člen med uporabnikom in programerjem (v večjih firmah).
Čisto po kmečko; Analitik dobi zahtevo od uporabnika v besedni obliki, kaj bi uporabnik sploh rad, potem pa to pretvori v obliko, da bo programer zastopil kaj mora narediti.
Čisto po kmečko; Analitik dobi zahtevo od uporabnika v besedni obliki, kaj bi uporabnik sploh rad, potem pa to pretvori v obliko, da bo programer zastopil kaj mora narediti.
slovenc12340 ::
Hvala za odgovore :)
Ima kdo izkusnje z npkji? Sem na zavodu za zaposlovanje in me zanima, ce se delanje npkjev sploh izplaca v smislu zaposljivosti?
Ima kdo izkusnje z npkji? Sem na zavodu za zaposlovanje in me zanima, ce se delanje npkjev sploh izplaca v smislu zaposljivosti?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: slovenc12340 ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Družboslovna informatika je nezaposljiva smer! (strani: 1 2 3 )Oddelek: Šola | 26838 (20035) | jernejl |
» | Dobre prakse Informacijskega pooblaščenca glede rabe piškotkov so se že ustalile (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / NWO | 17850 (15068) | slitkx |
» | Oblačno računalništvo obče navzočeOddelek: Novice / Zasebnost | 8591 (7646) | T3chFr3ak |
» | VlaganjeOddelek: Problemi človeštva | 1819 (1421) | R0K |
» | Bush krepko vodi pred KerryemOddelek: Novice / Omrežja / internet | 2627 (2627) | undefined |