» »

renault megane 2 rosenje vetrobranskega stekla

renault megane 2 rosenje vetrobranskega stekla

slemo ::

Ni mi jasno zakaj se mi ves čas rosi sprednja šipa na avtu,renault megane 2, letnik 2005 klima dela normalno, ampak steklo se rosi iz zunanje strani, kar takšno krogi se začnejo delat med vožnjo, če vklopim klimo pihanje na šipo ne pomaga, steklo se rosi ob vsakem vremenu, tudi zdaj ko je vroče. Ob dežju nikjer nič ne zamaka. Servis olja, filtrov tudi kabinskega, zračnega je bil narejen, ampak to rosenje se pojavlja zdaj 2 meseca nazaj, prej tega ni bilo.

modelno1 ::

Če se rosi na zunanji strani, to pomeni, da klima tako ohladi šipo, da vlaga iz zunanjega zraka kondenzira na njej. Naštimaš, da ti ne piha na šipo, ali pa uporabiš brisalce.
Respect the bacteria! They are the only culture some people have.

mojsterleo ::

Zvišaj temperaturo delovanja klime. Sploh ko je nanovo napolnjena, rada piha (hladi) zelo mrzlo - dosti bolj kot kaže prikazovalnik temperaturr

TheBlueOne ::

Ta problem ima marsikdo po lastni krivdi, ko zaprejo vse kanale, da jim ne piha in cel avto hladijo mimo sipe.

Poskusi, ce ti prav preklaplja med nacini (samo steklo, noge, potniki ...). Zna biti, da ti ne preklaplja prav in prevec hladi mimo stekla.

duh1 ::

Da ne odpiram nove teme. Meni se zdaj dogaja (ob dežju), da se mi rosita obe sprednji stranski stekli z zunanje strani in sicer se "krog" rose naredi točno na tistem delu stekla, kjer gledaš vzvratna ogledala. Se pravi je pogled na obe vzvratni ogledali izjemno otežen. Zdaj da stekli ob dežju odprem in zaprem, da "spucam" roso, odpade, ker zunaj dežuje. Stranski reži za pihanje imam usmerjeni v stranska stekla. A je možno, da se rosi zaradi temperaturne razlike in vlage? Ker če sem prav opazil, je "krog" rose ravno na tistem mestu, kjer zrak najbolj piha v stekli. Na notranji strani se nič ne rosi. Samo na zunanji.

kloko ::

Ni samo pri tebi. Vlažen zunanji zrak, hladno piha iz ventilatorjev, nizka hitrost avtomobila in se zunaj dela rosa. Ugasneš klimo in je v redu...

GrimReaper3 ::

Jaz če imam v vlažnem vremenu zarošena stranska stekla, samo vklopim ogrevanje ogledal in se obenem v roku 5min odrosita tudi stekli.

d4vid ::

Klima - osebne izkušnje pri par meganih 2 - dela za en K*. Ko se vsedeš v golfa 5, isti letnik, zmrzneš. Klima na meganu nafilana, vse OK, klima dela za en drek.

Kar se tice vlage, nameči v avto silica gel, pesek za mačke, riž v nogavice, pod sedež, sa ti vleče vlago ven. Drugače ne boš rešil.

Prepucaj cevke za klimo, med vetrobranskim steklom in havbo imaš pod plastiko odtok za vodo, če je zabit, voda odteka v kabino, spucaj. Menjaj filter zraka, če še nisi.
Main PC: Asus PN50 | AMD Ryzen 5 4500U | 16 GB RAM | 256 GB SSD
PC2: HP Z400 | Intel Xeon L5630 | 6 GB RAM | 120 GB SSD
Laptop: HP Elitebook 840G1 | Intel i5 | 8 GB RAM | 256 GB SSD

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kako nastaviti gretje? (strani: 1 2 )

Oddelek: Na cesti
584323 (2387) bbbbbb2015
»

Avto-rosenje šip-diy