» »

DOBA - magistrski študij

DOBA - magistrski študij

DaKr ::

Pozdravljeni,
zanima me če ima kdo izkušnje z magistrskim študijem na fakulteti DOBA. kakšna je zahtevnost? Koliko je dejansko dela (zanima me cca koliko ur na teden ti vzame).
Prosim za komentar kakšnega, ki je dejansko se vpisal na magistrski program.
Hvala in LP

suse_80 ::

Imam izkušnje z Online magisterijem, izpiti precej lahki (glede na predhodne stopnje, ki sem jih ravno tako delal na Dobi), meni so le skupinske "timske" naloge naloge delale časovne probleme, tisti, zaposleni v javni upravi in drugih, časovno manj zahtevnih službah in tisti, ki sploh nimajo službe , so vse postorili zelo hitro in že dopoldne, če je bil rok do petka, so imeli vse že v torek ali sredo, drugi, ki imamo svoja podjetja in poleg tega še službo (imam popoldanski s.p. poleg redne službe) smo redno zaostajali, včasih so bolj hitri celo koga vrgli iz skupine in je moral potem iti na klasičen izpit.
Na teden je, odvisno od predmeta, za kake 4 ure resnega individualnega dela + kaka ura dela v Blackboardu na raznih meetingih. Govorim za obdobje 2012/2013, zdaj je morda drugače. Mogoče še dodam, da tisti, ki so prišli iz drugih fakultet "težjih" in mislili, da bodo pa na Dobi na easy naredili, večinoma niso ravno tako naredili nič.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: suse_80 ()

korenje3 ::

Na splošno so že tako ali tako samoplačniški faksi veliko lažji. Veliko večje tolerance. V primerjavi z rednim študijem.
i9-12900k; 32GB DDR5-6000 CL36; Nvidia RTX 3080 ti;
Gigabyte Aorus z690 master; Be Quiet Dark Power 12 1000W

qwertyy ::

Pa je dejansko za delodajalca kakšna razlika med "kupljeno" diplomo in diplomo iz fakultete, katera spada recimo pod UNI Ljubljana.

Ali bi prej vzeli npr. ekonomista z diplomo iz EF kot tistega z diplomo iz B2, Dobe ipd. Naziv izobrazbe je namreč pri obeh isti.

KraitPay ::

Če je delodajalec dober, vzame tistega ki je bolj sposoben. Šola tukaj nima veze.

suse_80 je izjavil:

Imam izkušnje z Online magisterijem, izpiti precej lahki (glede na predhodne stopnje, ki sem jih ravno tako delal na Dobi), meni so le skupinske "timske" naloge naloge delale časovne probleme, tisti, zaposleni v javni upravi in drugih, časovno manj zahtevnih službah in tisti, ki sploh nimajo službe , so vse postorili zelo hitro in že dopoldne, če je bil rok do petka, so imeli vse že v torek ali sredo, drugi, ki imamo svoja podjetja in poleg tega še službo (imam popoldanski s.p. poleg redne službe) smo redno zaostajali, včasih so bolj hitri celo koga vrgli iz skupine in je moral potem iti na klasičen izpit.
Na teden je, odvisno od predmeta, za kake 4 ure resnega individualnega dela + kaka ura dela v Blackboardu na raznih meetingih. Govorim za obdobje 2012/2013, zdaj je morda drugače. Mogoče še dodam, da tisti, ki so prišli iz drugih fakultet "težjih" in mislili, da bodo pa na Dobi na easy naredili, večinoma niso ravno tako naredili nič.

Hvala za info. Mene magisteriji študija zanima predvsem iz večje/lažje možnosti napredovanja znotraj podjetja v katerem sem zaposlen. Naredil sem diplomo na Univerzi v Ljubljani (fakulteta za elektrotehniko). Še najbolj me skrbijo tisti skupinske naloge - da ne bom do časa mogel narediti.
Ima kdo kakšno informacijo ali je še vedno enako/podobno kod je bilo 2012/13?

MoRp ::

Info iz prve roke za 19/20 dodiplomski - timske naloge so tam z razlogom, da večina naredi (če kdo zabušava ga sošolci vzpodbujajo - včasih smo celo namesto koga kaj naredili). Predavanja/webinarji večinoma sami sebi namen, itak moraš naštudirat literaturo.
Info iz druge roke za 19/20 mag - v primerjavi z dodiplomskim (oboje je delala na DOBI) je mag veliko težji. Profesorji zahtevajo tudi razumevanje ne samo "napiflanega", sošolci so bolj zagreti in zato hitro pride do konflikta, da nekdo dela premalo ali preslabo... Kolegica pravi, da je porabila med tednom 1h na dan in vikende od 4h na dan pa tudi do 10h na dan pri nekaterih predmetih.

Ne pozna pa nihče nikogar, ki ne bi naredil (razen tistih, ki se vpišejo zaradi mame).

TheBlueOne ::

Kdo ve kako je s temi online opcijami? Je to bolj hobi zadeva po tezavnosti?

suse_80 ::

MoRp je izjavil:

Info iz prve roke za 19/20 dodiplomski - timske naloge so tam z razlogom, da večina naredi (če kdo zabušava ga sošolci vzpodbujajo - včasih smo celo namesto koga kaj naredili). Predavanja/webinarji večinoma sami sebi namen, itak moraš naštudirat literaturo.
Info iz druge roke za 19/20 mag - v primerjavi z dodiplomskim (oboje je delala na DOBI) je mag veliko težji. Profesorji zahtevajo tudi razumevanje ne samo "napiflanega", sošolci so bolj zagreti in zato hitro pride do konflikta, da nekdo dela premalo ali preslabo... Kolegica pravi, da je porabila med tednom 1h na dan in vikende od 4h na dan pa tudi do 10h na dan pri nekaterih predmetih.

Ne pozna pa nihče nikogar, ki ne bi naredil (razen tistih, ki se vpišejo zaradi mame).

ja, te skupinske naloge na online študiju so absurd, saj se na tako vrsto študija vpšisujejo tisti, ki, ki imajo premalo časa (zaposleni, delajo na smene.. imajo družine, zidajo hiše... ipd). Osebno sem se vsak dan vozil v službo v Lj 100 km na vsako stran, domov sem prišel okoli 18. ure, potem pa seveda še kakšno delo doma. Vikendi za popoldanski s.p. in gradnjo hiše. časa res premalo. Poznam takšne, ki so delali v Mercatorju na izmene, vikende in čez teden včasih do 21h, kako naj takšni sledijo skupinskim nalogam? Smisel online študija je, da delaš, ko imaš čas in ne takrat, ko ga imajo sošolci. nekako podobno kor prodaja za Amway :-)

;-) ::

korenje3 je izjavil:

Na splošno so že tako ali tako samoplačniški faksi veliko lažji. Veliko večje tolerance. V primerjavi z rednim študijem.

Sem hodil na dobo "redni" program, ne plačljiv. Če kje sploh omeniš dobo imas posmeh zagotovljen.

krenpac ::

qwertyy je izjavil:

Pa je dejansko za delodajalca kakšna razlika med "kupljeno" diplomo in diplomo iz fakultete, katera spada recimo pod UNI Ljubljana.

Ali bi prej vzeli npr. ekonomista z diplomo iz EF kot tistega z diplomo iz B2, Dobe ipd. Naziv izobrazbe je namreč pri obeh isti.

Delodajalec vzame tistega, ki mu bo prinesel višji dobiček aka je bolj sposoben. Vsaj v teoriji. Ekonomistov je pa itak kot dreka.

Kurzweil ::

A nima ta DOBA foro, da se da kao vse online odštudirat?

Kurzweil je izjavil:

A nima ta DOBA foro, da se da kao vse online odštudirat?

Oglašujejo, da je vse online. V primeru, da se odločiš da boš predmet naredil preko izpita pa moraš iti v šolo reševati izpit. vsaj take informacije sem jaz dobil.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Data Science

Oddelek: Šola
112672 (1801) secops
»

Družboslovna informatika je nezaposljiva smer! (strani: 1 2 3 )

10126672 (19869) jernejl
»

lahki/najlažji faks ali vš (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
14937905 (24926) GGGGG
»

Študij prava (strani: 1 2 )

9728903 (26692) ramiz?!
»

Goljufiva izobrazba (strani: 1 2 3 4 )

15634808 (27816) celada

Več podobnih tem