Forum » Omrežja in internet » Optika v Trzinu natančen zemljevid polaganja?
Optika v Trzinu natančen zemljevid polaganja?
Sheteentz ::
Obstaja kje kakšen čim bolj natančen zemljevid kje vse je že položena optika v Trzinu? Na GVO mi zatrjujejo, da je optika speljana do hiše, sanjajo celo o neki omarici, ki je seveda na hiši ni - razen, če je optika speljana v električno omarico, ki je edino, kar je podobno kakšni omarici na steni hiše. Danes naj bi prišla dva mojstra, ki naj bi speljala optiko iz omarice (ki je ni) v notranjost. Operaterka na telefonu je bila včeraj ful samozavestna in me je prepričevala, da je optika že speljana in sem sam izpadel kot neki čoravi kratkovidnež, ki sploh ne opazi omarice za optiko.
Je možno, da so optiko kakšno desetletje nazaj res speljali do hiše in pustili kabel pred hišo, bodisi pod dovozom ali pod zemljo? Kako zdaj vedeti kje dejansko so polagali optiko do hiše? Gre pa za cca 5 metrov od ceste (kjer predvidevam da gre optika) pa do hiše.
Je možno, da so optiko kakšno desetletje nazaj res speljali do hiše in pustili kabel pred hišo, bodisi pod dovozom ali pod zemljo? Kako zdaj vedeti kje dejansko so polagali optiko do hiše? Gre pa za cca 5 metrov od ceste (kjer predvidevam da gre optika) pa do hiše.
otago ::
https://www.geoprostor.net/piso/ewmap.a...
->levo v slojih Tematski Sklop-> Gospodarska infrastruktura (GJI)->Električne Komunikacije (EK) Zadeve, starejse od 1 leta bi morale biti vrisane.
->levo v slojih Tematski Sklop-> Gospodarska infrastruktura (GJI)->Električne Komunikacije (EK) Zadeve, starejse od 1 leta bi morale biti vrisane.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: otago ()
Hvala za pomoč. No, to pa je zanimiva reč.
Optika gre očitno pod hišami. Hiša z oranžnim kvadratkom ima razdelilno omarico, naprej pa ima vsaka hiša kar sredi objekta jašek (zeleni krogec)? Ni mi pa jasno do kje je napeljana optika: zgolj do razdelilne omarice, tudi naprej od razdelilne omarice do posameznih jaškov?
Edit: je pa ta zemljevid tudi malo blesav, kot da te hiše sploh nimajo napeljanega komunikacijskega kabla
Optika gre očitno pod hišami. Hiša z oranžnim kvadratkom ima razdelilno omarico, naprej pa ima vsaka hiša kar sredi objekta jašek (zeleni krogec)? Ni mi pa jasno do kje je napeljana optika: zgolj do razdelilne omarice, tudi naprej od razdelilne omarice do posameznih jaškov?
Edit: je pa ta zemljevid tudi malo blesav, kot da te hiše sploh nimajo napeljanega komunikacijskega kabla
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Sheteentz ()
MadMax ::
Ne zanašaj se preveč na PISO, je bolj informativen.
V naših koncih so par let nazaj kopali po sosednji ulici, letos po naši, oboje je že vrisano v PISO, pa je dejansko stanje po tretjini trase povsem drugačno (ne le zamik 5m ampak povsem druge trase).
V naših koncih so par let nazaj kopali po sosednji ulici, letos po naši, oboje je že vrisano v PISO, pa je dejansko stanje po tretjini trase povsem drugačno (ne le zamik 5m ampak povsem druge trase).
Stvari so preproste, le ljudje smo neverjetni mojstri, da jih zakompliciramo.
fikus_ ::
Na desni imaš ikono z i - klikni na ikono in potem kvadratek, ti izpiše spodaj podatke o parceli, komunikacijah (kako točno je vrisano, ali je bilo izmerjeno in vrisano, ali samo vrisano, . . . .)
So našli optični kabel v jašku na hodniku v pritličju, omarica je pa v sosednji hiši, all good :)
sunshine403 ::
Operaterka na telefonu je bila včeraj ful samozavestna in me je prepričevala, da je optika že speljana in sem sam izpadel kot neki čoravi kratkovidnež, ki sploh ne opazi omarice za optiko.
So našli optični kabel v jašku na hodniku v pritličju, omarica je pa v sosednji hiši, all good :)
Se pravi je operaterka imela prav, da si neki čoravi kratkovidnež, ki sploh ne opazi omarice za optiko ;)
Ne bereš dovolj natančno ;) Na naši hiši omarice ni bilo. Ko sta prišla mojstra, in me vprašala, kje je omarica za optiko, sem gladko rekel, da ne vem. Nato sta me debelo gledala, poklicala par telefonskih številk, še malo debelo gledala, in iskala okoli hiše to famozno omarico. Po ene par telefonskih klicih smo prišli do ugotovitve, da je dostop do optike na sredi hodnika v enem majhnem jašku, v katerem sta bila tudi telefonski kabel in kabelska. Optiko sta nato speljala po cevi od kabelske v dnevno sobo.
Omarica pa je bila pri sosedih. Pa še to v nekem jašku ob sami hiši.
Se pravi operaterka niti pod razno ni imela prav, da sem neki čoravi kratkovidnež, ki sploh ne opazi omarice za optiko, saj omarice za optiko v moji hiši sploh ni bilo
Omarica pa je bila pri sosedih. Pa še to v nekem jašku ob sami hiši.
Se pravi operaterka niti pod razno ni imela prav, da sem neki čoravi kratkovidnež, ki sploh ne opazi omarice za optiko, saj omarice za optiko v moji hiši sploh ni bilo
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Optika v notranjost hiše (strani: 1 2 )Oddelek: Omrežja in internet | 22070 (12457) | ToniT |
» | Gradnje optike, VDSL central.... (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )Oddelek: Omrežja in internet | 63998 (30057) | Lonsarg |
» | priklop optičnega kablaOddelek: Omrežja in internet | 9102 (7635) | Vanadium |
» | Priklop na internetOddelek: Omrežja in internet | 2378 (2192) | NLight |
» | Optika (strani: 1 2 )Oddelek: Omrežja in internet | 14116 (11532) | Skyman |