Forum » Pomoč in nasveti » Excel vprašanje - pogojno oblikovanje na X osi
Excel vprašanje - pogojno oblikovanje na X osi
omni-vor ::
Ali se sploh da v Excelu (2016) nastaviti nekakšno pogojno oblikovanje na X osi?
Primer:
Na osi X imam prikazane podatke (stolpični graf) za vsako posamezno vrednost, recimo da so razporejene od 1-100.
Rad bi, da bi se mi na grafu označili zadnji vnosi teh vrednosti. To še nekako uspem narediti, da se mi stolpec z zadnjim vnosom obarva drugače. Rad pa bi še, da se mi pod istim pogojem odebeli (bold) taka oznaka na X osi, se pravi številka, ki označuje stolpce - da izstopa tudi ta podatek, ne samo stolpec.
A se da to kako narediti? Dovolj bo že, če me usmerite kaj naj iščem na netu, ker sem preiskal že vse možnosti, ki so mi padle na pamet...
Primer:
Na osi X imam prikazane podatke (stolpični graf) za vsako posamezno vrednost, recimo da so razporejene od 1-100.
Rad bi, da bi se mi na grafu označili zadnji vnosi teh vrednosti. To še nekako uspem narediti, da se mi stolpec z zadnjim vnosom obarva drugače. Rad pa bi še, da se mi pod istim pogojem odebeli (bold) taka oznaka na X osi, se pravi številka, ki označuje stolpce - da izstopa tudi ta podatek, ne samo stolpec.
A se da to kako narediti? Dovolj bo že, če me usmerite kaj naj iščem na netu, ker sem preiskal že vse možnosti, ki so mi padle na pamet...
omni-vor ::
@klemenSLO hvala za link. Glede na slike bi rekel, da se v tem tvojem primeru obarvajo samo stolpci. To sem že uspel urediti in mi lepo deluje. Rad bi pa še imel, da se mi obarvajo/odebeljijo številke na osi X, ki označujejo te stolpce.
@TheBlueOne: VBA že uporabljam v tej tabeli, verjetno bi lahko samo še dodal zraven. Problem je ker ne znam programirat
@TheBlueOne: VBA že uporabljam v tej tabeli, verjetno bi lahko samo še dodal zraven. Problem je ker ne znam programirat
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | pomoč v excelu (strani: 1 2 )Oddelek: Programiranje | 9059 (3388) | omni-vor |
» | Excel grafikonOddelek: Programska oprema | 1648 (1519) | superb_ |
» | excel datumOddelek: Pomoč in nasveti | 1172 (1058) | energetik |
» | Excel in grafOddelek: Programska oprema | 1323 (1153) | bluefish |
» | Potrebujem milimeterski papir!!Oddelek: Pomoč in nasveti | 7518 (7231) | bili_39 |