Forum » Pomoč in nasveti » HELP! HELP! Please HELP!!
HELP! HELP! Please HELP!!
Jebiveter ::
Pomagajte, prosim!
zgodila se je nesreca! Po preverjanju diskov zaradi virusov (Norton AntiVirus) me je na koncu procesa opozorilo, da je potrebno znova zagnati komp! Po navadi klinem ne, vendar se si tokrat mislil ''Pa sej ve kaj dela'' in pogumno kliknil Yes! Komp se restarta, nakar pride do dela, kjer bi moglo zacet nalagat Winse(98) in napise ''NI SISTEMA...''!!!! Se mi je kar zatemnilo pred ocmi!
Potem sem rekel dobro, bomo probali povozit z novo instalacijo winsow! Zazenem z disketo in se odlocim, da pogledam ce ni slucajno zbrisalo celega c: diska!
In glej glej, napise mi ''Dostop do diska ni mogoc...(napaka - branje)!!
Sem cisto obupan!
Ne vem kaj nardit! sumim, da je izbrisalo MBR in BR!! Kaj nej nardim? Vem da obstaja ukaz za obnovitev MBRja in BR (boot record), sam se ga ne spolnem! A bi bil kdo tko dobra dusa, pa mi pomagal?!?!?! Pa cimprej, ce lahko, to je namrec ostrednji komp v hisi!! Aja, ''sys c:'' ne dela!
BTW: Tist ki mi pomaga iz zagate, me lahko terja bakse piva!!!!!!
zgodila se je nesreca! Po preverjanju diskov zaradi virusov (Norton AntiVirus) me je na koncu procesa opozorilo, da je potrebno znova zagnati komp! Po navadi klinem ne, vendar se si tokrat mislil ''Pa sej ve kaj dela'' in pogumno kliknil Yes! Komp se restarta, nakar pride do dela, kjer bi moglo zacet nalagat Winse(98) in napise ''NI SISTEMA...''!!!! Se mi je kar zatemnilo pred ocmi!
Potem sem rekel dobro, bomo probali povozit z novo instalacijo winsow! Zazenem z disketo in se odlocim, da pogledam ce ni slucajno zbrisalo celega c: diska!
In glej glej, napise mi ''Dostop do diska ni mogoc...(napaka - branje)!!
Sem cisto obupan!
Ne vem kaj nardit! sumim, da je izbrisalo MBR in BR!! Kaj nej nardim? Vem da obstaja ukaz za obnovitev MBRja in BR (boot record), sam se ga ne spolnem! A bi bil kdo tko dobra dusa, pa mi pomagal?!?!?! Pa cimprej, ce lahko, to je namrec ostrednji komp v hisi!! Aja, ''sys c:'' ne dela!
BTW: Tist ki mi pomaga iz zagate, me lahko terja bakse piva!!!!!!
Certainty of death. Small chance of success. What are we waiting for?
miranpozar ::
Slabo, slabo! Če ti napiše, da nimaš dostopa do diska, pomeni, ne da ti je zbrisalo MBR amapk najverjetneje FAT tabelo ali kar celo particijo, zato tudi SYS C: ne dela, ker nima kam zapisat datotek.
Preveri, če particija sploh še obstaja: poženi FDISK in poglej, kako je s particijami.
Drugače, pa se master boot record ustvari z ukazom FDISK /MBR (Make Boot Record). Dvomim, da te bo to rešilo iz sranja!
Če particij ni več, te reši samo še kakšen program za recovery (meni je ful dober Lost&Found), sicer pa reči bye bye podatkom in se loti reinštalacije predno ostali prebivalci hiše, ki uporabljajo ta osrednji computer znorijo!
Miran Požar, Portorož, www.miranpozar.com
Preveri, če particija sploh še obstaja: poženi FDISK in poglej, kako je s particijami.
Drugače, pa se master boot record ustvari z ukazom FDISK /MBR (Make Boot Record). Dvomim, da te bo to rešilo iz sranja!
Če particij ni več, te reši samo še kakšen program za recovery (meni je ful dober Lost&Found), sicer pa reči bye bye podatkom in se loti reinštalacije predno ostali prebivalci hiše, ki uporabljajo ta osrednji computer znorijo!
Matty ::
Vglavnem.. isto kar je napisal miranpozar... + preveri (cist za vsak primer) da mas disk nastavljen tud v biosu... (kaj pa ves, lahko je pa tm kej crnkl)
AlchemY ::
lahko probas tudi s kaksno staro zagonsko disketo za DOS, ce je imas, to vcasih pomaga, da vsaj vidis kaj je gor. Si probal na novo instalirat kar iz CD-ja? (nastavis v BIOSu)
PS. Taksni in podobni problemi se kar pogosto pojavljajo pri Norton Antivirusu. Uporabljaj raje kaksen manj glomazen antivirus!
PS. Taksni in podobni problemi se kar pogosto pojavljajo pri Norton Antivirusu. Uporabljaj raje kaksen manj glomazen antivirus!
Loki ::
Vrzi Nortona proc.
Men se je comp VSAKIC, ko sem enablal protection (rocno) sesul (hard reset).
Men se je comp VSAKIC, ko sem enablal protection (rocno) sesul (hard reset).
miranpozar ::
Ja! Norton je kot en ogromen in neroden dinozaver... stran z njim!
GodStyler ::
Ne vem kuko to, sam men je pa Noron Antivirus super služu. Zdej k sm na nov winse naložu, ga še nisem inštalirou.
Justy ::
Men tud norton super sluzi, je ze enkrat resil situacijo, ko smo mrezo postavlal
Drgac mam pa skoz izkloplenga, ga uporablam samo ce zelim kdaj kaj precekirat...
Drgac mam pa skoz izkloplenga, ga uporablam samo ce zelim kdaj kaj precekirat...
Medved ::
na disku sta dve FAT tabeli (ena rezervna) tko da je možen popravek, če je sam to, scan disk zna zamenjat okvarjeno FAT z rezervno sam moraš prej pridt na disk, ne formatiraj ga prehitro , mogoče ni treba, najprej z FDISK-om preveri particije, pol s CD -ja zaženi inštalacijo windowsov in se bo pognal scan disk in bo zamenju FAT tabelo, tko je men uspel in je vse ok
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Boot.iniOddelek: Pomoč in nasveti | 1298 (1215) | TheHijacker |
» | Disk!Oddelek: Pomoč in nasveti | 1175 (1050) | Elemen_T |
» | POMOČ!! zbrisu smOddelek: Pomoč in nasveti | 1573 (1293) | Baja |
» | Stavka RacunalnikaOddelek: Pomoč in nasveti | 1942 (1659) | Trdi |
» | win2k setup helpOddelek: Pomoč in nasveti | 2053 (1839) | alien-w |