Forum » Operacijski sistemi » pokvarjeni Win XP
pokvarjeni Win XP
mchaber ::
Ok, situacija je takšna:
Frend ma inštaliran win 98 in win xp.Pred časom so se Xpji "pokvarli", tako da se v win xp ne zažene več.Ker ni druge rešitve kot formatiranje particije od win xPja, rabim iz win 98 prekopirat pomembne datoteke na tej particiji. Težava je v tem, da v Win98 ne gre brat te NTFS particije.
Kako bi torej dobu tiste fajle. A je možno da moj disk priklopim v njegovo računalo pa prekopiram na moj disk ali drugače???
HELP!!
Frend ma inštaliran win 98 in win xp.Pred časom so se Xpji "pokvarli", tako da se v win xp ne zažene več.Ker ni druge rešitve kot formatiranje particije od win xPja, rabim iz win 98 prekopirat pomembne datoteke na tej particiji. Težava je v tem, da v Win98 ne gre brat te NTFS particije.
Kako bi torej dobu tiste fajle. A je možno da moj disk priklopim v njegovo računalo pa prekopiram na moj disk ali drugače???
HELP!!
.
andrej ::
lahko das disk v tvojo masino in presnames datoteke. v win9x pa lahko uporabis NTFSDOS program za branje NTFS particij...
Slowenc ::
Ne bi rekel. Razen če imaš do potankosti ISTE nastavitve in konfiguracijo kot njegov računalnik.
Skiny gate.
Daedalus ::
V Safe mode morajo delati. Vsaj meni so npr. delali WinME v Safe mode, ko sem rabil formatirati disk z NTFS particijami na drugem računalu s Partition Magic.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]
[J.P.Sartre]
Spajky ::
ni nujno, da se W98 postavijo v safe modu na drugem kompu! Če je proc iste familije ja, drugače pa malo verjetno (se začne bunit zaradi enih *.vxd in *.vmm fajlov.
Ko vse propade (zagon s cedeja in repair XP install ali pa last good known restore), se lahko ćudež naredi z zagonsko od W98 in potem fdisk/mbr ; lahko da pomaga, probat ni greh.
Ko vse propade (zagon s cedeja in repair XP install ali pa last good known restore), se lahko ćudež naredi z zagonsko od W98 in potem fdisk/mbr ; lahko da pomaga, probat ni greh.
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...
Daedalus ::
Al pa uporabi repair konzolo, pa ukaz fixboot, pa bi moglo laufat. Sicer pa ne vem, kako bi zagonska od win98 brala NTFS
Aja, pa meni so delali winME, originalno postavljeni na mašini z Cyrix PR233 na mašini s Celeronom 500. Ne bi reko, da je to ista familija proca, ali pač
Aja, pa meni so delali winME, originalno postavljeni na mašini z Cyrix PR233 na mašini s Celeronom 500. Ne bi reko, da je to ista familija proca, ali pač
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
[J.P.Sartre]
[J.P.Sartre]
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Daedalus ()
pivmik ::
Win95, Win98 in WinME povečini delajo četudi so bili inštalirani na drugi konfiguraciji.
Vendar delajo počasneje ali pa z kakimi napačami.
Vendar delajo počasneje ali pa z kakimi napačami.
LP, Gregor GRE^
Spajky ::
Daedalus, se zgodi da dela kot je delalo tebi; MBR diska pa IMHO nima veze s part.tabelo; Meni npr. miniWin instal narejen na Intlu neče delat na AMD-jih ...ja ne dela vedno ...
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...
Tero ::
Give a man a fish, he'll be fed for a day.
Teach a man to fish and he'll drown himself.
Teach a man to fish and he'll drown himself.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Tero ()
hruske ::
ej, lahko uporabis slo-tech linux, prebral ti bo NTFS, pišeš lahko na fat32, več pa že ne nucaš, ker lahko svoj disk daš v njegovo kištico, rajt?
simpl ko pasulj.
simpl ko pasulj.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: hruske ()
mchaber ::
Ok, podatke bo najbrž uspelo rešit.
Potem pa je treba še na novo inštalirat Xp-je.
Bios je zaklenjen in nastavljen na floppy boot, jaz pa hočem da se zaženejo Win xp install s cd-ja.
Kako nastaviti CD boot brez "hekanja" biosa.
Potem pa je treba še na novo inštalirat Xp-je.
Bios je zaklenjen in nastavljen na floppy boot, jaz pa hočem da se zaženejo Win xp install s cd-ja.
Kako nastaviti CD boot brez "hekanja" biosa.
.
Če je bios res zaklenjen z geslom, potem je mikrosoft izdal eno disketo, s katero lahko poženeš instalacijo. Ne vem točno naslova, poglej pa na downloads.microsoft.com
morda bi šel boot s cdja s kakim lilotom ali pa grubom. nisem prepričan, nikol probal. (če bi hotel met boot s cdja tudi ko maš že nameščene windows npr.)
morda bi šel boot s cdja s kakim lilotom ali pa grubom. nisem prepričan, nikol probal. (če bi hotel met boot s cdja tudi ko maš že nameščene windows npr.)
noteadmin ::
Namestitev XP-jev lahko poženeš tudi z navadno win98 zagonsko disketo na naslednji način:
Zaženeš z diskete s podporo za CD-ROM pogone.
Postaviš se v mapo \i386 na namestitvenem cd-ju.
Odtipkaš WINNT, pritisneš ENTER in to je to.
Pa še to: Namestitev iz Win98/ME/2K poženeš z zagonom winnt32 iz mape \i386 na CD-ju.
Zaženeš z diskete s podporo za CD-ROM pogone.
Postaviš se v mapo \i386 na namestitvenem cd-ju.
Odtipkaš WINNT, pritisneš ENTER in to je to.
Pa še to: Namestitev iz Win98/ME/2K poženeš z zagonom winnt32 iz mape \i386 na CD-ju.
noteadmin, res je, bo celoten postopek trajal precej dlje, razen če ne zažene s win98 cdja in po zagonu požene še smartdrv.exe v \tools\oldmsdos na cdju.
Tako da je ubistvu precej bolje pognat z disketo za namestitev xpjev.
Tako da je ubistvu precej bolje pognat z disketo za namestitev xpjev.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Windows XP namestitev brez uporabnega CD pogonaOddelek: Operacijski sistemi | 2708 (2462) | Mercier |
» | Inštalacija WinXP ->100 prvičOddelek: Pomoč in nasveti | 1766 (1546) | recoil |
» | win2k + winMeOddelek: Pomoč in nasveti | 1113 (1023) | Can |
» | W2K clean install help!Oddelek: Pomoč in nasveti | 2039 (1902) | andrej |
» | Znebiti se Win98Oddelek: Operacijski sistemi | 2236 (2074) | OrlyTM |